Utahuj těsně za ušima.Dělám to stejně.
Jak se vám venčí?
Včera odjela Megi (Bubble z Kočovského dvora)
Za dva týdny by měl přijet Bowie, tak bude zase veselo. 😊
Ph:tak ono na tom zase tolika magie neni - vyvlikne se driv, nez se pres ten jeji kozich stahovak zatahne natolik, ze uz by to neslo. Prostoru tam ma bohate 😇
Svym psum bych to zakazala delat😇
Svym psum bych to zakazala delat😇
Na to moje kynologické schopnosti nestačí.
Ona začala tahat a dělat “divadelní” představení někdy v osmi měsících….záhy zjistila, že dopředu to tahem nejde, že takhle se nikam nedostane, takže začala používat taktiku trhu…přišla blíž ke mně, aby nebyla na konci napjatého vodítka, flexi, stopovačky a vyrazila kosmickou rychlostí, aby se mnou pořádně škubla…v té době jsem jí vodila pouze na vodítku, protože flexina i stopovačka hrozily vykloubením ramene a ještě teď, když mám Ginu na flexi a nebo stopce, tak mám přes plece pověšené vodítko, ke kterému to mám připnuté, protože to bych jí v ruce fakt neudržela a takhle holt za ní pojedu v poloze ležícího střelce jako zátěž (jako už asi 3 roky mi to neudělala, ale ve mě to její pubescentní blbnutí zůstalo a tak si to přeci jen takhle jistím)….no takže když zjistila, že trhem to taky nejde, tak začala se sundaváním obojku…resp. jednou a na poprvé se jí to povedlo…ale zase její akce vyvolala mojí reakci…a jakmile jsem měla pocit, že chce madam udělat tenhle manévr, tak jsem jí to nedovolila a ona teda zvolila naprosto jinou taktiku…dělala jakože je vše v poho…třeba když jsme procházely kolem psa…a už jsme ho minuly a já jsem trochu polevila v pozornosti a Gina dává pozor, jestli dávám pozor a když ne, tak šup s obojkem dolů.
Jako upřímně, než být celou prochajdu ve střehu, tak to jí radši budu jistit tím postrojem.
acher:Utahuj těsně za ušima.Dělám to stejně.
Hele já si vždycky myslim, že už to víc utáhnout nejde…a stejně je to málo…a i kdyby jsem se v tom zlepšila, tak budu trnout, aby se z toho nevyvlíkla.
Vono aby to nevypadalo, že to dělá Gina permanentně…když to řeknu blbě, tak za poslední …co já vím…2 roky…se mi to stalo 3-4x…takže v tom je ten problém. Třeba když jsem začala používat stahovák, tak několik měsíců nic a už jsem si říkala, že je to cajk a pak ho sundala.
Takže já už tomu prostě nevěřím a radši si Ginu pojistím.
Ono stejně, pokud jdeme na prochajdu, kde může být “na volno”, což je v našem případě 20 metrů dlouhá stopovačka, tak jí stejně tu stopku připínám k oku postroje, co je na zádech, aby se jí stopka nemotala mezi nohama. Takže stejně jí postroj doma navlíknu…no tak to holt dělám i na prochajdy, kdy je jenom na vodítku nebo na flexině, protože na rádius stopovačky není prostor.
Taky jsem napsala, ze svym psum bych to zakazala😄 a ano, tusim, ze spousta lidi to ma nastavene jinak nebo jim to nejde. Ani nikoho nenutim, aby cokoliv zmenil.
jen to byl prispevek k te magii - pokud ma limec srsti na krku jednou takovy nez je obvod hlavy - stahovak nema sanci. Fyzika - ne kouzla.
za tu poznamku se omlouvam to uz je o indi-vindi pristupu kazdeho z nas
tak dneska se blbě venčilo už brzy ráno - tropické noci tu často nemíváme. I v půl šesté už jsme se dost vařili, ale alespoň půlhodinový okruh jsme lesoparkem zvládli. A bylo venku mnohem víc lidí a psů - každý využívá chladnější kus dne
Dnes do rána všechna okna dokořán a níž než 22 to v baráku nešlo. Včera jsem nebyla schopna vstát do práce, asi úžeh nebo co. Mají přijít bouřky, tak uvidíme, jestli to přijde i k nám a v jaké intenzitě. Tráva je suchá na troud.
Omlouvat se nemusíte… já jsem jen chtěla říct, že moje kynologické schopnosti jsou omezené.
A speciálně u Giny jsem šťastná, že ta moje výchova dopadla tak dobře… a dodnes mám v určitých situacích tik… obavu, že bude problém… feně je 5 let, žádný problémy nedělá, ale to trauma z její puberty ve mě zůstalo.
Za normálních okolností mi u psů venku stačí když netahají na vodítku a přijdou na zavolání nebo mají zmáknutý povel čekej. U Giny se to smrsklo na netahání na vodítku a jsem šťastná…. to jestli 2x do roka hodí hlavou a sundá si obojek… to jsou malý věci.
My dnes měli debilní den.
Celý den práce, tak jsem poprosila kamarádku, ať odveze Frama k psímu lazebníkovi, už to bylo třeba.
Kámoška přijela, Ĝučka ještě ležel v posteli, rychle vyskočil a bouřlivě vítal, vrtěl zadkem a pak vykřiknul bolestí, bylo mi hned jasný co se stalo, vyhřezlá ploténka ;(.
Takže o pauze rychle k vetovi, dostal nějaký injekce, pak se hezky najedl a šel spát.
Fram se od chlupdravců vrátil unavený, přeci jenom, čtyři hodiny koupání a vyčesávání jsou dost náročný psychicky i fyzicky i když je v salonu oblíbený a má tam různá privilegia, dal si velké syrové kuře a šel taky spát.
Takže jsme na vycházce byli jen s Doronem a moc jsme si to užili, je to pes snů, takový šprtík poslušný, a byl šťastný, že mě má jen pro sebe, hezky jsme si i zaplavali ve Vltavě.
Kamarádka, když se s Framíkem vracela z toho salůnu koupila takovej ten KFC kyblík a já si to s ní dala, jenže jak na takový jídlo nejsem zvyklá a je mi blbě ještě teď.,☹️
Chudinka Gučík...😔..posílám pohlazení.
Chybí fotka vyfešákovanýho Framíka.
Já KFC miluju, ale taky mi nedělá úplně dobře, tak to žeru tak 2x do roka…ale dala bych si to častěji…
Gučkovi posílám pohlazení ať je mu brzo líp. Mám zkušenost u bělouše i u sebe, že je výborná elektrická dečka nebo nahřátý sáček s peckama a tak. Prostě suchý teplo, však to znáte…
My jsme v areálu Sázavského kláštera a čekáme na páníka, je na mši. Na tom trávníku není sedmikráska s ocáskem, ale bělouš 😉
Cestou zpět ze Sázavy, jsme v přestupní stanici trčeli asi 1h 10 min ve vlaku, protože byl problém s vyhýbkou a souviselo to s tím výpadkem el. energie, ale na naší domácí žel.stanici byla spousta lidí a všichni viseli očima na info tabuli, jde bylo skoro u všech vlaků 130 min. zpoždění, a to v ten moment problém stále ještě přetrvával. My jsme dopadli ještě dobře s motoráčkem. Jakmile se vyřešil problém s vyhýbkou, frčeli jsme.
Také jsem se venčila v klášteře a potkala jsem tam takového pěkného Honzíčka
Tu byla někde ta debata o vodítkách. Ráno jsem vycházela a vodítko bylo zcela určitě v pořádku. Do cíle jsem došla před devátou. V devět dopoledne už vypadalo takhle. Pes prakticky neustále pod dohledem. Kdy a jak se mu to povedlo…🤦♀️ Ještěže zítra odjíždíme domů.
05.07.2025, 22:39:03 xxx.xxx.147.163
Únava materiálu?
Ne, to je ukázkově stoličkou nahlodnuté vodítko. 😀
šavlozubka
Na tohle stačí chvilka, chňapne si vodítko na zadní tesáky, párkrát žvýkne a je to. Blboň. Co třeba šňůra z biothanu? Mám oranž kabel, Netvor mi vloni ve stanu užvejknul uzel, ale dalo mu to práci.
Zubatá únava materiálu. 🙈
Pubertální jelito to je. Uvidíme. Doma to problém není. Ale jak jsme byli celej den mimo “základnu” a nejasnu si ho nechat v cizím prostředí úplně na volno, tak si hlodnul. Trouba.
šavlozubka:Zubatá únava materiálu. 🙈
Pubertální jelito to je. Uvidíme. Doma to problém není. Ale jak jsme byli celej den mimo “základnu” a nejasnu si ho nechat v cizím prostředí úplně na volno, tak si hlodnul. Trouba.
Jo to někdy člověk žasne, co psí zoubky během chvilky dokážou.😄
Můj pes potvrzuje, že k překousání vodítka stačí pár vteřin (doslova). A klidně se do toho pustil ve chvíli, kdy jsme někde seděli, pes leží u mě na vodítku, já si s někým povídám … Dělá to třeba i jen pro zábavu. Překouše si i couračku, nebo když se mu nechalo vodítko připnuté v autě pro snazší manipulaci.
Od té doby, co mi překousal fakt pěkný vodítko, používám jen vyrobené z obyčejné černé stopovačky (ustřihnu požadovanou délku a přivážu karabinku) a mám doma vždy připravené rezervní. Ale taky je pravda, že už druhým rokem máme jedno a to samé, už dlouho nic nepřekousal. Možná jsem se to naučila pohlídat.
No a taky má-li být na úvaze bez dozoru, musí mít náhubek.
Nebožka mi prřekousávala vodítka u obchodu a chodila se koukat ,jestli taky něco kupuju pro ní 😁…prosíme majitele psa.který chodí po obchodě.aby si ho odvedl….asi tak. To ještě jste si troufli nechat psa u obchodu uvázaneho, ranní procházka a nákup. Časem toho nechala.