..s tím mluvení, ja si musím dávat pozor neb jsme onehdá s Kelusem po noční čekali na bus a já mu vysvětlovala co nám kdy pojede a jest něco, no paní s panem co tam take stali na mně hleděli jak na blázna…ale doma a o procházkách mimo lidi spolu rozpravime běžné, jen mezi těma lidmi se musím občas kontrolovat
A tuhle znáte: Dnes jsem potkala ženskou a ta si povídala se psem, co nakoupila a co bude vařit. No, blázen bába. Když jsem to doma vyprávěla kocourovi, mohl se potrhat smíchy.
Já taky mluvím…teda na prochajdě většinou nee, to jsme schopní absolvovat pouze s pár povely, tak max komentuju to, co zaujme psa…třeba když viděj srnu, jinýho psa a tak.
Ale co jsem teda teď zjistila, jak chodíme s Máťou všichni na veterinu, tak my s Máťou jsme jediní, kdo povídají…Máťa je v čekárně sice hodnej a chová se slušně, ale kňourá a tak mu vykládám, protože mi to přijde lepší, než ho nechat kňourat a protože komentuju dění…ale nikdo jinej si tam se psem nevykládá.
Hmm, návštěva veteriny… Ač jinak jsou doma kluci zticha, protože štěkat neumí. (I když jsem kdysi někam dávala video co umí za zvuky, ale standartně je nedělaj, to musím vyprovokovat…) Tak na veterině jsme nejhlasitější pacienti v čekárně. Směs kňučení a vytí či jódlování…
krásné fotky..úplně jsem se viděla s těma nohama nahoře relaxovat..A ty společné psí jsou fakt jak naaranžované-na té lavečce....i ta třetí..nebo jak spí..🤗
Jak spí na té dece, tak to jsme se vrátili z pořádné túry k chatě a ještě zbývaly asi dvě hodiny do večerního krmení. Popadali tam chudáci jak hrušky. 😂
Po krmení jsem většinu zavřela do chatky do klecí a venku zůstali jen kluci. Už byl večer, ochladilo se, já si nalila víno a oni si mi lehli pod nohy. A normálně si lehli tak, aby každej viděl na jinou stranu. 😳
(V tom půllitru je vinnej střik. 😂 Jiný sklenice na víno v chatě nebyly. 😂)
krásný fotky, moc! Bezkemp už z rodiny taky znám. 👍 posílám pohlazení Kévovi a spol. 🙋♀️
Já teď na to koukla, neznala jsem to a to není vůbec špatný nápad 👍, dovolená za babku i se psem. Až mně bude hrabat z civilizace, tak to určitě využiju.
Já teď na to koukla, neznala jsem to a to není vůbec špatný nápad 👍, dovolená za babku i se psem. Až mně bude hrabat z civilizace, tak to určitě využiju.
Výborná věc. Já napřed plánovala spát na divoko v autě, ale pak mě kámoš navedl právě na Bezkempu. Na tu chatu, jak jezdíme na Konicko, dám 350 Kč/noc. V lese, úplně mimo civilizaci a hrozně jednoduché napojení na turistické trasy. Tekoucí záchod, světlo, plynový vařič a kuchyňka, sprcha zatím teda se studenou vodou, ale aj to se dá.
Někde chtěj teda třeba 50 na noc za psa, to už mě trochu sejří. A kde chtěj kilo za kus, tak tam nejedu. 😂
Ale i na to spaní v autě jsou ty jejich plácky super. Vždycky hledám minimálně s kadibudkou, aby měl člověk nějakej základ. 😂 Často to má komplet oplocení a studnu. Tak už jen překlepat ty vedra a v září zase někam razíme. V mezičase snad stihnu zase chatičku. 😍
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 15.08.2025, 08:36:48
Ano, dívala jsem se, že teda někde chtějí cenu dost přemrštěnou a ještě stovku za psa, musí se holt vybírat, něco by se dalo, člověk to tři dny bez elektřiny klidně vydrží. Spíš by mně vadilo být úplně bez vody. Aspoň ten potok.
Dnes dopoledne jsem byla na Hartě vykoupat Dráčka a Cherry, trošku jsme aportovali, bylo moc lidí. Příště musíme jinam, než do naší oblíbené zátoky. Vyfotit se mně podařilo jenom Dráčka.
Ta čtvrtá fotka, kde je půl psa suchýho a půl mokrého,jsem si to slepota musela zvětšit 🤣, bez toho jsem tam viděla psy dva🙈🙊
To se mně podařilo vyfotit ho ve skoku přesně zezadu, vypadá to teda zvláštně, hlavně ty uši. 😂 Musela jsem vždycky jednoho uvázat a druhýmu házet, naráz to nešlo, Dragouš prostě nechce čekat, všechny aporty jsou jeho. Přitom když ho cvičím samotného, tak dává odložení bez problémů.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)15.08.2025, 21:21:36xxx.xxx.119.6
Já se musím svěřit, myslím, že asi jen tady pejskaři pochopí. Naše psisko mělo v červenci zdravotní problémy, docela nehezký, - ze psa, co byl na pomezí ideální váhy a nadváhy, byla během pár dnů skoro kostřička. Nějakou chvíli jsme se z toho hrabali. Lepšil se, pomalu jsme začali zase cvičit. Teď jsme se vrátili z venku, v tomhle počasí máme kratší trasy - louka. Je do kopce, protože jsem ven vyrazila vyletněná, nechtěla jsem jít spodkem, kde je tráva vyšší. Zvíře si dole čmuchalo myši, psy, kouklo na mě, že trasa támhle co já na to. A já jen tak houkla “Hele, co kdybychom šli tudy, když je tak hezky.” - Delší trasa, kopec, cesta kolem lesa, pole, cesta mezi loukama. To pídě se tak radostně rozeběhlo do kopce🙂. Měla jsem pár vteřin čas pozorovat, jak krásný je v pohybu, jak se vrací svaly, jak mu to sluší. Byla bych radši, kdyby zhubl režimem, ale musím uznat, že ta štíhlost mu přidává - snad to nevyzní blbě. Je úžasný, jak rychle se organismus může vzpamatovat. Zvěře jsme potkali kvanta, vůbec jsem to nemusela menežovat, byla to safra krásná procházka. Moc se těším na podzim, když bude v pohodě, chci s ním vyrazit do hor, jen my dva.
Děkuju. Já obdivuju vás, oba, kolik toho spolu dokážete. Tu přesnost sportovky zdaleka nemáme.
Výhoda RO je v tom, že klidně můžu jít celá v předklonu, plácat se do nohy, mluvit na psa, pamlskovat, gestikulovat a tak. V tom je to lehké. Ale na hlavu psovoda to je záhul, chce to hodně se soustředit a přemýšlet. Já si říkám, že je to od dvojky skvělé cvičení proti Alzheimeru.
Dneska jsme s kamarádkou a piraňou (Lusy) jely na komentovanou prohlídku lomů Velké Ameriky. Psi mají vstup povolený. Říkala jsem si, jak to holky zvládnou, že to asi bude pro ně nuda. Ale vypadaly spokojeně.