No já jsem se rozhodla, že Gině zatrhnu to válení…resp. nevadí mi, že se válí, ale myslím, že prostě potřebuje nasvalit, přeci jen těžkej pes a už jí bylo 5 let.
No a protože Gina delší prochajdy sabotuje, tak jsme začaly chodit ráno i večer…krátký procházky 30-45 minut max, ale tak abysme za den alespoň těch 5 kiláků ušly a ráda bych to postupně navyšovala. Zjistila jsem, že tohle jí vyhovuje podstatně víc, protože než dojde k tomu jejímu “mě už to neba, jdeme domů”, tak už opravdu domů nebo do auta jdeme.
Takže teda najíždíme na tenhle novej režim a od září bych to ráda zvedla ráda alespoň o kilák…si pořád říkám, že když budu zvedat postupně, třeba o pět minut na jednu procházku a budu to zvedat třeba 1x za 14 dní…nebo klidně 1x za měsíc…i kdyby to mělo být po minutách, tak bychom ten pohyb mohly trochu navýšit.
Tenhle týden jsme začaly…mám dovču, tak byla příhodná doba…jen mi přijde, že Gina už vyhlíží, kdy panička půjde do práce a přestane jí tahat ven 2x denně. Jako už to pomalu vypadá tak, že říkám “Ginuš, zvedej se, jdeme na procházku.” a Gina “cože…už zase..😴”
No doufám, že nám to vydrží.
Bohužel naší oblíbenou procházkovou lokalitu nevyužívám kvůlivá Máťovi, tam je velmi pravděpodobný, že někde narazí na smrdutý bahno, který já v louce neuvidím a to kvůlivá těm jeho nešťastným drápům nechci…navíc přístupové cesty taky nejsou v nej kondici a navíc jak teď není zakapanej proti klíšťatům, tak se snažím i vybírat lokality, kde je méně pravděpodobné, že to klíště nabere.
A tak teda chodíme pod přehradu, to je taková příjemná cesta (fotky 1-4)…a do parku, tam se Máťa většinou může proběhnout na přilehlém zrušeném fotbalovém hřišti…jinak už to pomalu vypadá na podzim, jak už opadávají kaštany a chodíme koukat na kačenky, co tam bydlí na lektnínovém rybníčku (fotky 5,6,7)…a nebo chodíme u nás kolem komínu na takovou loučku mezi barákama a je tam taková cesta za zahradama, kde je to posekaný a Máťu můžu vypustit na volno. Je to lepší než chodit mezi barákama. (fotky 8-9)
Jinak včera jsme v parku potkali frbulíka…to jsem teda obešla velkým obloukem, protože Gině přijdou tihle psi divní…a taky že jo, jak si psů už teď moc nevšímá, tak na tohodle reagovala..tak trochu “tancovala” na vodítku a na moje NE řekla “no počkej..NE znamená, že si nemám všímat cizího psa, ale jsi si jistá, že tohle je pes…slyšíš jak chrochtá?..Pojď budeme ho sledovat a uvidíme, kdo má pravdu."…No tak jsem jí vysvětlila, že nikoho sledovat nebudeme a říkám jí, že se jdeme podívat na kačenky…tak prej ať jdu doprčic s kachnama, že tohle stvoření je zajímavější….