My jsme dneska ráno, zase vyrazil k řece. Akorát na to, že jsme šli lehce po šesté, bylo mraky cyklistů. Ono by to nevadilo, kdyby prakticky každý neměl potřebu nás předjíždět v plné rychlosti a tak těsně, že nás div neporazil - na úzké cestě, kde není ani kam uhnout (navíc když se blíží ze zadu, nejsou slyšet). Jinak to bylo fajn. Po cachtačce se mladý pán solidně vyválel. 😅
Jak se vám venčí?
My včera vyrazily až odpoledne asi v pět, ale bylo šílený vedro, tak jsme to dost zkrátily. Eliška zas celou cestu oždibovala přezrálý borůvky a pak se z toho pob***a….
My byli včera ráno v arku…chtěla jsem, aby mi to vyšlo tak, že pak doma jen “vyhodím” Ginu a pofrčíme s Máťou na veterinu.
Tak už když jsme přijeli, tak mrholilo, ale na pohodu, nejsme z cukru, jenže za chvíli začalo fest pršet, tak to jsme to teda vzali přímo k autu, nechtěla jsem na veterinu dorazit s naprosto mokrým psem…tak jsmefakt měli uťapáno jen asi 1,5 kilometru.
Myslela jsem, že to doženeme večer, ale u nás teda bylo takový zvláštní horko, dusno…já byla s mamkou kolem pátý večer na hřbitově, aby se zkontrolovaly a popř. trochu poklidily hroby, vyměnily kytky a jako fakt jsem jen trochu pometla od listí a lilo ze mě ..hrozný…a to jsem čloěk, co se normálně moc nepotí a na čele už vůbec ne. No tak jsme ani na procházku v takovým dusnu nešli.
Tak dneska jsme teda ráno našlapali 3,5 kiláku a večer…pokud bude příhodná teplota, tak bych ráda kolem těch 3 kiláků dala taky…
My v lesích u Dobříše, nepotkali jsme jedinýho člověka, ta úleva 🙂.
Míjeli jsme starou tramskou chatu a nesměle nakoukli dovnitř.
Pršelo trochu a tak jsem z příkrýho kopce opět uklouzla po klacku , protože pravý koleno ještě nemám v pořádku a hůlky jsem si nevzala a měla blbý boty .
Takže klasika, ležím na zemi, psi mě líbaj a Fram mi ještě snaživě podává tu větev.🤣
Takže od pondělí hubnu a začínám silovej tréning.😅
Jsou to miláčci, jak Vás chrání všichni, Doron ❤️ jistě Vám bylo hned o kousek líp. Tak držím palce, taky se snažím hubnout, hlavně z vážnějších zdrav.důvodů, ale moc mi to nejde. Zatím jen pomalých 5 kilíček.
Hodní pejsani, to Malina se na mě jen podívá stylem “už se zas válíš?”.
Timík, ten před ní, tak pomáhal na nohy. Ono to sice naopak nepomáhalo, ale táta, když upadl, tak se pod něj Timík snažil nasoukat a zvednout ho. Byl taková pečovatelka.
My včera po poldru, tam jsem teda lidi s pejsky potkávala, ale zase je tam hodně “Napajedel”, tedy řeka tudy teče, což se v tom včerejším vedru hodilo.
Cyklisti jsou děsně odrzlý a mají často pocit, že mají absolutní přednost. Tu nemají ani na takzvaný cykloztezce, která je komunikací i pro pěší, natož na různejch pěšinách v lese. Navíc nemívají zvonek.
Sou jako trpaslíci, vlezou všude.😅
nejvíc mě štvou nahoře v horách - na chodníčcích, kde mají výslovně a viditelně vjezd zakázaný… tam je občas naštvu s dogou na vodítku, kde kráčíme tak, abychom nebyli snadno k předjetí (na to jsou skvělé hatě nad rašeliništěm). A s rozvojem elektrokol je to mnohem horší. Vyjedou nahoru i ti, kteří fyzičku nemají a pak mají problém i ve sjezdech… A navíc davy… Není to jen u nás - stejný problém je i v Alpách… tam kde bylo pár turisticky zdatných, dnes jedou pestře odění cyklisté a házejí kolem sebe tuby od energetických pochutin…
nechci házet všechny do jednoho pytle - jsem člověk tolerantní… ale opravdu problémů přibývá
cyklostezka není určena pro pěší
A cyklostezky všude. Mívala jsem oblíbenou polňačku za Cholupicema směrem na Točnou. Chodili jsme tam se starouškem. No teď je z polňačky asfaltová nudle pro cyklisty.
Jenže třeba u nás jsou ty cesty skutečně společné pro pěší i cyklisty. Takže by měli jezdit tak, aby pěší neohrožovali.
Xerxova:nejvíc mě štvou nahoře v horách - na chodníčcích, kde mají výslovně a viditelně vjezd zakázaný… tam je občas naštvu s dogou na vodítku, kde kráčíme tak, abychom nebyli snadno k předjetí (na to jsou skvělé hatě nad rašeliništěm). A s rozvojem elektrokol je to mnohem horší. Vyjedou nahoru i ti, kteří fyzičku nemají a pak mají problém i ve sjezdech… A navíc davy… Není to jen u nás - stejný problém je i v Alpách… tam kde bylo pár turisticky zdatných, dnes jedou pestře odění cyklisté a házejí kolem sebe tuby od energetických pochutin…
nechci házet všechny do jednoho pytle - jsem člověk tolerantní… ale opravdu problémů přibývá
Je s nimi problém i v Krkonoších. Těch pár cyklistů, co to ušlapali, to unesly. Elektrokola jsou všude a jsou jich davy. Navíc pořádají i noční jízdy a to už opravdu přírodě škodí !
Zrovna tento týden těžké zranění na silnici z Pradědu na Hvězdu, srážka cyklisty s koloběžkářkou. Holčina má zlomeninu pánve a cyklista prý otevřené zranění břicha. Co se týká cyklostezek, tak nejhorší je, že cyklisté nemají povinnost ji používat. A tu společnou i pro pěší ani používat nechtějí, nemůžou tam prý jezdit rychle.
Jj, ale u nás jsou komunikace pro pěší a cyklisty.
Jezdí tam na elektrokolech určitě pade. A nezvoní.
Se psy tam nechodím, ale třeba s vnoučaty se někdy potřebuju přemístit třeba na koupání a to je opravdu nebezpečný.
Už teda jezdím autem.
Dřív tady byla pěšina podél navigace a polňačky, to bylo krásný, i na kole se dalo.
Strašnej trend, tohle asfaltování..
Doron:Cyklisti jsou děsně odrzlý a mají často pocit, že mají absolutní přednost. Tu nemají ani na takzvaný cykloztezce, která je komunikací i pro pěší, natož na různejch pěšinách v lese. Navíc nemívají zvonek.
Sou jako trpaslíci, vlezou všude.😅
To teda. Jednou na mě chlap zdálky řval, ať já, dcera a pes jdem z cesty a to jsme nebyli na cyklostezce. A nebo vyznačená turistická značka pro pěší, kolem řada cyklostezek a stejně jezdili v plné rychlosti po té pro pěší a jak to bylo z kopce, tak se jim podařilo to pěkně ujezdit, že to smekalo při chůzi.
Sarah01:Zrovna tento týden těžké zranění na silnici z Pradědu na Hvězdu, srážka cyklisty s koloběžkářkou. Holčina má zlomeninu pánve a cyklista prý otevřené zranění břicha. Co se týká cyklostezek, tak nejhorší je, že cyklisté nemají povinnost ji používat. A tu společnou i pro pěší ani používat nechtějí, nemůžou tam prý jezdit rychle.
Kolegyně dcera si tam na Pradědu na těch kolobkách potrhala játra po pádu. Nic moc hezkýho. A u nás postavili cyklostezku za miliony a všichni cyklisti jezdí po staru po polňačce. 😵💫 Takže můžeme buď jít po polňačce a pořád skákat do křoví a nebo jak králové sami po cyklostezce. 😂
No a ad venčení, abych neutíkala od tématu. Včera mě přepadl kámoš, co jsem ho už hodně dlouho neviděla, tak jdem akorát tak do zadele. Zvládám cestovat jen mezi sprchou a postelí. 🥵🥶🤯
A jak se pěkně vybarvil covídek 😖 tak koukám průběh nic moc, protože Vy jste jinak neuvěřitelná čiperka. Brzo se uzdravte!🍀
To víte, ženou se za zdravím.🤣
Ve mně se minulý týden něco zlomilo a přestala jsem jim uhýbat.😅
Definitivně mě nasrali na takový pěšině v NAŠEM🤣 lese, asi jsem měla skočit šipku do trkovýho křoví si představovali. Tak jim úplně mile povídam : “ Sem se asi nevejdeme ,viďte?" Byli tím evidentně zaskočený.
impact:Kolegyně dcera si tam na Pradědu na těch kolobkách potrhala játra po pádu. Nic moc hezkýho. A u nás postavili cyklostezku za miliony a všichni cyklisti jezdí po staru po polňačce. 😵💫 Takže můžeme buď jít po polňačce a pořád skákat do křoví a nebo jak králové sami po cyklostezce. 😂
No a ad venčení, abych neutíkala od tématu. Včera mě přepadl kámoš, co jsem ho už hodně dlouho neviděla, tak jdem akorát tak do zadele. Zvládám cestovat jen mezi sprchou a postelí. 🥵🥶🤯
Jejda ho a já jsem si myslela, že už odešel navěky pryč. Tak přeju brzký uzdravení. 🍀 Není o co stát, zvlášť když ještě mělo být docela obstojný počasí na venčení.
Doron:To víte, ženou se za zdravím.🤣
Ve mně se minulý týden něco zlomilo a přestala jsem jim uhýbat.😅
Definitivně mě nasrali na takový pěšině v NAŠEM🤣 lese, asi jsem měla skočit šipku do trkovýho křoví si představovali. Tak jim úplně mile povídam : “ Sem se asi nevejdeme ,viďte?" Byli tím evidentně zaskočený.
Oni jsou na těch kolech tak drzí a rychlí, že jim člověk ani nestačí vynadat. Na pěšince loukou, tak na jednu stopu, najednou za námi cyklista, tak říkám - ta fena je hluchá, neví o vás, neuhne vám. Nechtějte vědět, co jsem se dozvěděla. Jen jednou jsem stihla cyklistovi vynadat. To když se ve městě na chodníku zamotal do dvojvodítka s kníračema. Tak to to schytal on, i když mě taky zprvu nazval zvířetem.