Kvilda je obstojně pod ledem, ale aspoň chodníček směrem na Jezerní slať je suchý a tedy schůdný. Tak jsme se šli projít než mláďata odlyžujou. Uvidíme, jak to vymyslíme další dny.
Jak se vám venčí?
U nás ledová krusta po druhé hodině roztála, na procházce jsme byli kolem komína na 2x cca hodinu. Pozitivum je, že v tomto počasí vylezlo ven málo lidí. Teď už zase mrholí, snad to nezmrzne, zatím je nad nulou.
Yoda má tento týden málo fotek - hodně jsme venčili v civilizaci - a to páník nefotí
zato těch bezpsích je nějak moc. Dvě ze zamrzlého lesa za humny, zbytek z dneška. Berzdorfer see je zatopený důl - hloubka až přes 70 metrů, plocha 960 hektarů… jen tak nepromrzne, takže vodních ptáků spousta - kolem je zemědělský kraj, bezsněžné pole a louky, takže i pást se mají husy a jeřábi kde… Dojedeme tam asi za třičtvrtě hodinky. Mimochodem kolem “rybníka” byla i dnes v mlze a šedu otevřena tři občerstvení (ale my si nesli řízek a kafe v ruksaku)
Tvl čumím na ty kačeny za tím rákosem, co to je za divnej druh. 🤣
otužilců tam bylo víc. Hned ráno si tam šla zaplavat paní a měla jen kulicha a neoprénové rukavice. Mrzlo…
Ha. Tak fotky z ranního okruhu budou. Šumava je pěkně zamrzlá. Mimochodem, pozná někdo, čí ťápoty jsme to potkali? Dva velcí psi? Nebo, že by…? Chvíli běžely stopy vedle sebe, pak v jedný lajně…
Úžasné fotky 🤩
U nás v lese pořád led, Vasil stále nepochopil, že nemůže lítat jak magor, tak každou chvíli hodí tlamu. Asi proto jí má tak placatou…
šavlozubka:Ha. Tak fotky z ranního okruhu budou. Šumava je pěkně zamrzlá. Mimochodem, pozná někdo, čí ťápoty jsme to potkali? Dva velcí psi? Nebo, že by…? Chvíli běžely stopy vedle sebe, pak v jedný lajně…
Hele vlk to neni.
Mohl by to byt rys, stopa vypada hezky kulata … jen ja se svejma svidravejma ocima nevidim, jestli jsou videt otisky drapu. Pokud ne, tak je to rys. Pokud drapy videt jsou, je to nejaky coklon s hezky kulatou tlapkou 🙂
Mělo to drápy, takže pes. Tedy… trochu se mi nelíbí ta absence lidských tápot stejného stáří. Představa dvou velkých psích tuláků mi přijdou “děsivější” než skazky místních o vlcích brousících přes ves. U vlka předpokládám, že se víc bojí on mě než já jeho a nejspíš ho nikdy na živo nepotkám.
Už taky můžu hrát hounokérling jako Impact!
“Jako hezký, že to sypají, ale nemohli by radši tu zimu už konečně vypnout?”
(Myšlenka z ranní procházky)
Hm, u nás jí v noci vypli. A teda ta zima byla asi lepší… 🌧️
Někdo mne tu přivedl na domácí agillity…asi Zrzavci?
výborný co? A baví ho to!
efe:Hm, u nás jí v noci vypli. A teda ta zima byla asi lepší… 🌧️
Jj, u nás taky, prší a psi jsou už zase jako 🐷.
Vypnutou zimou myslím 10 stupňů a více…. 😀
Tak to si ještě počkáme… Ale tohle je hnus, než poutírám těch 12 tlapek, tak ze mě leje…
Znám, svýho času jsem utírala 16. Nejhorší byl kocour, než se naučil.
U nás večer pršelo… takže pyrenejská horská psice usoudila, že se před spaním venčit nebude… že je lepší si u garáže pod střechou kousat kost… což mi bylo jasný, že teda půjdeme v noci… no šli jsme v jednu ráno.
My teda večer neutírali tlapky, ale celý psy, což Máťa miluje…
Teď je venku takovej sněhovej poprašek.