Aktuálně: 2 397 inzerátů267 988 diskuzních příspěvků19 288 uživatelů

Jak se vám venčí?

šavlozubka
šavlozubka 26.01.2026, 19:12:59 xxx.xxx.212.202

Tady celý den sněžilo. Pod sněhem je uklouzané zrcadlo. Dopoledne se sedákem jsem to ustála. Odpoledne jsme šli jen s obyčejným vodítkem a stopovačkou a pěkně jsem se vysekala. Mladý pán koukal jak péro z gauče proč se válím a nejdu. Potkali jsme lišku. Vyběhla z lesa a metelila chvíli po cestě tak padesát metrů před námi, než zase zaplula do lesa, tak jsem raději zůstala stát a chvíli počkala. Taky jsme slyšeli krkavce. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ph (neregistrovaný) 26.01.2026, 19:57:34 xxx:xxx.8ca2:d5c6

Pod sněhem je uklouzané zrcadlo

si asi nevybereme, co je mensi zlo. Naledi jsem si uzila o vikendu na Morave, ted jsem doma a zahrada se zmenila v jezirko - bahno mam vsude.  A oboji znamena, ze nemam kde nechat vyradit psy - a bojim se, ze se mi nekde zrakvi. At se to pocasi uz rozhodne 🙏

Orionka (neregistrovaný) 26.01.2026, 20:25:29 xxx:xxx.afc4:5675
Ph:

Pod sněhem je uklouzané zrcadlo

si asi nevybereme, co je mensi zlo. Naledi jsem si uzila o vikendu na Morave, ted jsem doma a zahrada se zmenila v jezirko - bahno mam vsude.  A oboji znamena, ze nemam kde nechat vyradit psy - a bojim se, ze se mi nekde zrakvi. At se to pocasi uz rozhodne 🙏

To musíte na 12 měsíčků, ať se přestanou opíjet a sedí každý tam, kde má.

Dafi
Dafi 26.01.2026, 20:46:54 xxx.xxx.136.20

tady včera po dopolední vycházce v lese-kterou jsme užily všichni-v práci pak furt-no ty máš dneska nějakou dobrou náladu,ty seš nějaká vysmátá😀

no prostě léčivý les,ticho v něm a psy,kteří si to užívaly..

odpo liják,v noci na dvoře rybník,psi jsem dávala čůrat před vrata,Dafi se v těch kalužích na dvoře nechtěla venčit….

dnes jsem s nimi za slunka šla dědinou k rybníčku-tam se zas táhla jak na popravu…

u rybníčku jsem s nimi docela dlouho cvičila taneční sestavy-kroky,otočky,obíhání,couvání,chůze u levé,pravé nohy,packy,poklony a přivolání a stůj,chůze mezi nohama a přivolání mezi…

no a jak jsme dlouho necvičily takhle hodně toho -tak se mi pletly povely-u jdi- a mezi,a u obíhání..

no skleroza,😀

a pak jsme kousek popošly k velkýmu výběhu a šly dom-doma osušit pejsky,zabalit-hrozný vlhko a mokro…..

a vrhla jsem se  na vysbírání hovínek ze dvora a na pořádný vydrhnutí terasy-je dlouhá a blbě se umývá-má dlaždice se vzorem-rýhama-takže párkrát za rok rejžákem a drhnu a mezitím mopem….

ne teda denně 😀

no a ted jsem terasu dlouho nedrhla-asi od podzimu-ono v té zimě by to zamrzlo…

ale jak se oteplilo a slunko,tak jsem to pořádně vyšůrovala….

odpo jsme do večera ležely,ted večer jsen vyvenčit a zase mrzne

takže terasa chvilku vydrží jakž takž..

sníh je všude rozpuštěný…

jinak co se týká terasy-tak Max rodičů má ve zvyku tam čůrat-občurává židle nohy od obřího velkýho stolu,odpadkový koš,kýbl…jednou klidně i mí gumáky+rohy slouků-terasa má zábradlí dřevěný a dva v chody,tak ty sloupky občurává….

je mu 14,dělá to celej život..což je peklo,vydrhnu terasu a Max jde….

a když ho za to jednou za čas potrestám já a z 95procent ho u toho nikdo nečapne…tak co s tím,že….,na fotce kousek terasy ještě s Norinkou..

mimochodem,kdyby jste někdo věděl,jak značkování Maxe odnaučit..dejte vědět prosíííím

no,jinak,jestli tady bude všude bláto,tak zas budem chodit dědinou k rybníčku a zpět,případně autem cyklostezka…

Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 26.01.2026, 22:20:46 xxx.xxx.12.233

Tak já si dneska při venčení střihla trojitýho Rýžbejka a dvojitýho Sachra 😀 😀 . A pohybovala jsem se jak pokorná  Džíponka. Ale dobrý, vrátila jsem se nepolámána -ač se o to kocour hodně snažil, aby mě dostal na zem  a psi čistí. Nasněžilo.

Sardullah
Sardullah 26.01.2026, 22:47:51 xxx.xxx.221.235

Jdu vzít psy před spaním na poslední vyvenčení… kluci  už nastartovaný, Gina leží v obýváku na zemi a nejde… po další výzvě položila hlavu a normálně začala chrápat, jenže zapomněla, že k té iluzi, jakože spí hlubokým spánkem, je potřeba mít zavřený oči a nemrkat… a já jí říkám “ Gino, nehraj to na mě, já vím, že čert s pastevec nikdy nespí a navíc si mrkla… mrkla jsi, já to viděla” a Gina začala chrápat ještě víc, jak dřevorubec… manžel mi říká “ tak vem párek”… “ no nevemu, stačí, že jí na párek beru dom, ještě jí ho budu cpát, aby šla ven… a otočím se a ta potvora, co doteď byla asi v bezvědomí, tak slovo párek jí probralo a už žádnej vyvalenej bok, ležela pěkně předpisově a v očích ten výraz “ kdo tady mluvil o párku”

Někdy fakt nevím, jestli mám být pyšná, že je to taková hérečka, protože to už chce nějaký fištrón a vymyslet to a provést a nebo jestli jí mám rozkousnout vejpůl.

Daja
Daja 27.01.2026, 03:59:54 xxx:xxx.e32c:9637
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 26.01.2026, 20:46:54

Neporadím s Maxíkerm i když i já mám takového psa, vyzkoušela jsem taky za ty roky vše a je pravda, že 95% se nedá načapat protože jakmile vycítí, že ho pozorují tak nic, tak dělá slušňáka.

Dafi je jak můj Gigoušek ten kdyby nemusel tak se ve svých 10 letech ani nehne, ještě, že má Chulího který ho dokáže rozpumpovat na hraní, ale jít ven za plot tak se táhne jak smrad. Proto celý život nechodil na vodítku jen v nebezpečných místech, on snad neumí ani utéct prostě je to salámista a kombinace se psem ADHA Chulim hmmm tak to je , že letím dopředu ať hlídám Chuliho a Gigoušek nás jen dochází, vždy někde na něho počkáme. Velká výhoda je , že Chuli umí na prví dobu poslechnout a tak má povely vžité , že jen ho chválím a vždy poctivě čeká když zavelím a dojdeme ho.

Daja
Daja 27.01.2026, 04:04:08 xxx:xxx.e32c:9637
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.01.2026, 22:47:51

Se řehtám jak si Ginu představím jak hraje národní divadlo😉. Šikulka, vím jak to je tohle mi dělá Gigoušek a ten taky kdyby nemusel tak se ani nehne a hlavně když slyší, že prší a nebo jsou venku kaluže které neobejde, ještě že je malý protože s mim nedočkavým temperamentem ho poponáším a brblu jak jsem blbá.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.