Dneska rano jsem mela v planu trochu zkratit prochazku, jelikoz jsem potrebovala byt v praci na sestou. Takze vstat driv a jet jen na louku.
No, asi jsem to nemela rikat coklonum!
Pro pochopeni - na louku u nas znamena ze clovek zaparkuje, prejde hraz detencni nadrze a je na louce. Louka se sestava ze tri teras, cast v pravo je cca 750 metru dlouha a s tu a tam jabloni. Cast vlevo je cca 800 metru dlouha, pricemz stredni terasa je zarostla hustym krovim a stromama, kde k velke radosti nasich vorechu bydlej ptacci a dalsi zviratka. Na horni terase prave cesti, cca 50 metru od remizku ma doupatko pan lisak.
Bezne jdeme nejprve pravou cast a pak obejdem levy remizek. Dnes bylo v planu levou cast vynechat a stredovou cestou se vratit k autu.
Jenze to by dement Primitiv nesmel na kraji remizku potkat pana lisaka a hlasite to oznamit vsem trem zlutejm hovadum. To ze vzal caru i chorvatskej buldozer me vlastne neprekvapuje, ale za neposlechla ani megaposlusna Fretka, to mi fakt zvedlo tlak lip nez ranni kava.
A vsichni tri vzorne hlasili, tlacili ho remizem ven na pole a pak ho ukazkove vyhnali pres pole do sousedni honitby. Jako ukazkova prace, myslivecke srdce zaplesalo. Jen lide bydlici pobliz asi uplne nadseni nebyli.
Ale abych nezakocila negativne - vsichni tri se vzorne (s penou u huby) vratili do dvou minut a Terrenc neutekl! A ja stihla byt v praci v 6:05 😀
v lese tečou potoky naplno, všude to čvachtá pod nohama. Kde leží sníh, je to rozměklá břečkoidní hmota… Ale ptáci řvou, potoky zurčí, liják bušil do kaluží… krásná hodinová procházka. Přišli jsme mokří všichni tři - možná proto, že když jsme vycházeli, svítilo na chvilku sluníčko 😄
v lese tečou potoky naplno, všude to čvachtá pod nohama. Kde leží sníh, je to rozměklá břečkoidní hmota… Ale ptáci řvou, potoky zurčí, liják bušil do kaluží… krásná hodinová procházka. Přišli jsme mokří všichni tři - možná proto, že když jsme vycházeli, svítilo na chvilku sluníčko 😄
Krásné počasí je u nás dnes, snad je tak hezky u vás všech! Bělouš úplně ožil, běhal za balónkem, štěknul si taky na mě, že jsem prý pomalá 🤷♀️😁 asi jsem měla vzít dva nebo co…🐕 a byli jsme s oblíbenou babi venku…a ta ho zase hladila a posinkovala a on do ní strkal zadkem 😊
Ronja s motejlem (neregistrovaný)25.02.2026, 17:35:13xxx.xxx.119.6
Pořídila jsem si robotický vysavač, dneska poprvé jezdil a já byla se psem venku🙂, a byli jsme přes dvě hoďky. Včera jsme došli na myší louku, no a dneska si to tam rovnou namířil, ona je z kopečka a nedrží se na ní voda, takže se mu tam líbí. Chtěla jsem s ním obejít vísky, ať má nějaký čmuchání, ale dobře si mě vychoval - poslouchám na slovo. Nějak jsem počítala, že pak bude chtít dom, ale ještě jsme šli dál, už ty cesty nejsou tak strašný, sem tam ho přenesu, ale jinak to docela jde. Ožilo to zvířectvo, ožilo, i ráno se mu chtělo ven🙂.
Viděla jsem párek hýlů, tuhle zimu u nás vůbec nebyli. A sýkorku parukářku, asi jsem ji viděla prvně.