Aktuálně: 1 904 inzerátů282 191 diskuzních příspěvků20 134 uživatelů

Jak se vám venčí?

Doron
Doron 28.02.2026, 21:42:25 xxx.xxx.167.147

My to dnes zazdili, musela jsem pracovat na zahradě. Fram “ pomáhal” a nanosil hromadu polen dovnitř domu, někdy mám pocit, že mi už docházejí síly.😅

Zítra jedu na dovču, jsem z toho strašně nervózní, nerada kluky někomu svěřuju, ale vnoučata taky mají svoje práva🙂.

Přijede hlídat kamarád, kterýho psi milujou a opravdu dobře ho znají, ale stejně.. Gučka bude smutnej, kámoš má pokyn spát s ním v manželské posteli.🙂 Framík zas nikoho jinýho než mě moc neposlouchá, bude se teda venčit na flexině.

Trickyvoo
Trickyvoo 28.02.2026, 23:00:18 xxx.xxx.160.53
bambule:

Letos ke konci roku ji bude asi sedm. Adoptovala jsem ji před třemi roky den před Vánoci.

Tak to je fajn, to je ještě mladá. Já se bála, že v její neprospěch hraje vysoký věk …. 

sutrik
sutrik 01.03.2026, 17:54:37 xxx:xxx.8dd5:639d

Fotky z pátka (stejný kopec jako přesně o týden dřív na sněhu, přidávám starší fotku pro srovnání).

Z včerejška v oranžovém postroji, letos první výlet “autobusem tam, zpátky pěšky”. Kilometrů málo, ale stačilo mně to. Neumím si představit, že bych za měsíc měla jít střední trasu dogtreku. 

A popelnice z dneška. Soused si hrál 😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Arosek
Arosek 01.03.2026, 17:56:44 xxx:xxx.515c:b641

Jsme meli na patek naplanovanou dovcu, jako ze s detma (kdyz maji ty jarnaky) zajdem na stenu lezt …

Takze jsem si ve ctvrtek rano pri obouvani holinek zrakvila zada tak, ze dvakrat zalomena hridel je proti me Stojan Jakotyc. Ctvrtek v praci jsem prezila na Ibacich, Algifenu a dalsich driacich, pac to prece vylezim pres noc a v patek budu cajk … 

No takze me drahy v patek rano odnesl a nalozil do auta a odvezl do nemocnice na neurologii. Pani doktor byla desne mila a pecovatelska (pravda, po 4,5 hodinach cekani), predevsim kdyz naznala, ze moje prava noha odmita spolupracovat a plnit svou funkci. Svihli mi nejakej koktejl do zily a mirne pozvedla oboci nad mym prohlasenim, ze potom jdu domu. Prej bych mela zvazit pobyt pres noc … ani tuk! Po kapajde jsem jim zdrhla, ale musela jsem svatosvate odprisahnout, ze budu v klidu, teple a nebudu nic delat. A ze pokud se to vrati nebo zhorsi, tak pry si musim zavolat RZ. Uplne je vidim jak jedou s majakem pro bolavy zada 😀

Suma sumarum - v patek mi na luzko pres okno svitilo a hralo jarni slunicko. 

V sobotu jsme zvladli dve prochazky (bylo vcelku hezky), odhovnila jsem zahradu, shrabala zbytky listi a bordel po zime a privezla domu doharanou Romaduru. 

No a dneska 4 prochazky - pac kluci odmitaj uznat ze Pohroma uz nehara a chovaj se jak nadrzeny jelita a venku je tak krasne hnusne, ze staci projit pet metru a clovek je obalenej bahnem. Ach jo ☹️

kometa
kometa správce
01.03.2026, 19:39:51 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 01.03.2026, 17:56:44

ze moje prava noha odmita spolupracovat a plnit svou funkci. 

Takhle začala má vyhřezlá ploténka…Ve fázi, kdy už bolest přestala a já za sebou tahala nohu.  Proběhl RTG nebo MR?

Sardullah
Sardullah 01.03.2026, 19:43:58 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 01.03.2026, 17:56:44

Nó… moc “hezký”…. tak ať ty záda přestanou zlobit🍀

Arosek
Arosek 02.03.2026, 11:23:56 xxx.xxx.244.75
kometa:

ze moje prava noha odmita spolupracovat a plnit svou funkci. 

Takhle začala má vyhřezlá ploténka…Ve fázi, kdy už bolest přestala a já za sebou tahala nohu.  Proběhl RTG nebo MR?

Probehla kapacka, tusim koktejl Ketonal, Novalgin a nejaky dalsi laskominy. Zada sice porad citim - napriklad chvili trva nez se srovnam ze sedu do stoje - ale chodim, hybu se, ohnu se, zvednu se z postele … takze super. 

Co to bylo netusim. Asi fakt plotynka, obecne mam po sportu a urazech ty zada dost naprd. Ale tak jako - kdyz se prestanu hybat, bude to jen horsi. Takze zadny rozmazlovani nebude, hezky makat budou! 

Ale pravda, trochu to preci jen hlidam. Hlavne teplo. Tohle znovu fakt nepotrebuju. Na druhou stranu - ted me vlastne vubec nebolej kolena 😀

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 02.03.2026, 14:21:04 xxx.xxx.119.6

Nádherně je, došli jsme až tam, kde jsme pěšky už dlouho nebyli🙂. Jak nám to po ránu na zahradě jarně vyřvává, v tomhle koutě se ze stromů ozývalo něžné cvrlikání, měla jsem možnost poslouchat mravence, nedupou jako králici, šustí jim to pod nožkama ale pěkně, až jsem se u nich zapomněla a vyklepávala je z nohavic🙂. 

Obrázek Obrázek
Lupus4
Lupus4 02.03.2026, 14:54:15 xxx:xxx.c21:b50f

Dnes jsme vyráželi za mlhy, kol 13:30 vylezlo sluníčko…Kosíci vyzpěvujou…Mezi převážně kačery březňaček (0,1 už se asi odebraly hnízdit) se nečekaně pod městem objevil pár racků bělohlavých, jsou to pěkně velký “kusy” 😉. Konipasové už jsou dva. Pak asi za hod mne upoutal křik několika sojek. Potom zděšeně vylétla z houštiny “Rozárka” (puštík), kterou objevily a po zběsilém letu se ukryla ve zlomené soušce, cca 30 m od nás, což už sojky nedaly a zmizely. Napřed jsem si říkal, že si ji dojdu vyfotit, ale jednak to bylo do příkrého kopce 👎a tak jsem usoudil, že nemá cenu ji ještě víc děsit…takže fotodokumentace se nekoná…ledňáček nikde 🤔

Orionka (neregistrovaný) 02.03.2026, 18:26:18 xxx:xxx.d7e4:a1cf

I u nás se mravenci vyhřívali na sluníčku. Černo jich bylo, spočítat se nedali.

Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 02.03.2026, 18:36:20 xxx:xxx.3ae0:7ab3

u nás už lítají i netopýři. Dva. A to rána mrzlo… ale odpoledne bylo teplo, hmyzáci už lítají. Tak snad to okřídlení myšáci nepřepískli s tím vzbuzením

sutrik
sutrik 02.03.2026, 19:26:55 xxx:xxx.fbac:aaed

Dneska jen jedna krátká procházka, něco přes hodinu. 

Dopoledne nechtěla Bonnie, byla docela kosa. A odpoledne se nechtělo mně. Měla jsem v plánu prochajdu víc než dvakrát delší, ale neodhadla jsem oblečení (obě předpovědi, co mám v mobilu, se teplotou sekly) a bylo mi chladno.

Venku bylo i odpoledne lehce zastřeno. Ne vyloženě mlha, ale jako bych měla trochu špinavý brýle.

Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 03.03.2026, 05:42:28 xxx.xxx.136.20

U nás minulý týden s pejsky po neschopence,kdy měly velmi krátké pidi vycházky,tak pondělí po cyklostezce k rybníku a zpět-a kousek kolem rybníku-děsně tam fučelo a na rybníku s labutěmi ještě led,Dafi se táhla,protože cykostezky bez laviček,pařezů-nuda,Žeryk se vyválel v blátě….,

úterý jsem měla odpolední-tak jen okruh po dědině,

ve středu jsem jela s Dafi do Blanska,ráno oba vyvenčit a v Blansku tradičně vycházka s kamarádkou kolem řeky,ke splavu,kus dozadu podél polí a zpět-fučelo-a na to,že přítel hlásil,že bude vedro-tak ráno kosa a v poledne s kamarádkou taky žádný vedro-a já si brala ke psům růžovou psí bundu-co je hoooodně tenká-tlustý vrchní šusták a spodní-a mezitím nic,ždná podšívka,a to jsem měla vrstvy pod tím…

kamarádka zimní kabát,rolákošaty…na oběd s ní a s další kamarádkou jsem si vzala zimní bundu co mám na slušno-do města🙂-a vedro mi teda nebylo….

k večeru jsem udělala s Dafi okruh po městě-tradiční kolečko kolem obchodů a výloh

a v noci kousek od domu venčit….

čtvrtek ráno bílo a namrzlo-ano fakt vedro…..

tak jsem se navrstvila a šla s Dafi do města,že bude socializační vycházka,

a čekala jsem až Dafi vyrobí hovínko,

ve městě pidi odložení u trafiky,

ppak jsme šly podél řeky,lízní,zimáku,a to malý šedý svoření se furt nevenčilo….to už se ze zimy chtělo mě…

ale Dafi čas…

no nakonec hovínko vyrobeno a šly jsme domů -mezitím jsem mlala věty jako-Dafi venči se,at můžeš do postýlky….honem honem,at můžeš do posstýlky…

a párkrát ju odtahovala směr-néééé ještě nejdem dom,ještě není vyrobeno hovínko…

to když si to mašírovala smě tatínkův byt-a nikam už nechtěla….

no,dopo jsem místo oběda šla na kafe a zákusek s další kamarádkou,

a pak dojel pžítel a jely jsme do Rájce -Jestřebí do jezdeckých potřeb-takže mám přilbu!!!!a nový fukční rolák…

kvůli pžilbě přítel stihl zuřit až do večera,že mi nesluší a chtěl pro mě jinou…

no co už….

šly jsme se kousek projít po parku,+s námi byla Dafi v jezdeckých potřebách,kde byl i pes majitelky,takže pro mě trochu nervák….trochu dost-štěkající pes,Dafi nervozní a vzteklej přítel…..,který chtěl at si ještě nakoupím trička….tak jsem vzala rolák…

ale těch krásnejch věcí-jéééé moje srdce se kochalo…..

po odjezdu domů i s tátem jsem šla ještě s Žerykem-nevýhoda dělení psů…

v pátek jsem měla ranní,

odpo jsme zajely ze psama i s Maxem do lesa-ale jely jsme do takovýho blbýho terénu-bylo teplo,my šly do kopce prudkýho-a pak s kopce a v tom lese je vysoká hustá tráva strašně moc klacků,větví-no pro důchodce nic moc….

ale Žeryk válel sudy,takže spokojenost,a ti 2 měly aspon změnu,

v sobotu ráno jsme jely do Ždánského lesa,kde jsme na konci vycházky natočily Maxíkovi cvičící video-je mu 14let a 3 měsíce-tak jsme natočily kroky,otočky,packy,sedni/lehni a obíhání noh-a na ten věk a tloušku a na konec vycházky má takové ladné plynulé cvičení-překvapil😀

je to pes rodičů tak s ním cvičím jednou za čas…

pak byl rodinný oběd v restauraci-kde jsem na kulajdu ostala obří kopec šlehačky…:O

posezení u rodičů,a noční venčení,neděle venčení za humny ke kříýku a zpět,

táta odpo odejl,a já měla odpolední,

no a včera sluníčko,teplo,a navzdory tomu,že jsem měla po odpolední,před další odpolední,tak jsem se vydala do lesa za barák fotit,pidi fotáčkem od kamarádky,

a fotky mě dost pobavily,a na to,že je to pidi fotáček,tak v pohybu dobrý-nerozmazaný,

tak to jsem si užila focení a lesa,a pak šupky hupky na odpolední,to venčím v noci před barákem,už..

dnes mě čeká MUDr,takže bude krátká cvičící za humnama..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Tenurri
Tenurri 03.03.2026, 08:14:24 xxx.xxx.239.143

Konečně je hezky a na sluníčku i relativně teplo 🙂…to se z práce hned procházkuje líp, obzvlášť, když je Jack už i schopný dojít pěšky domů, aniž by se příliš unavil.

Obrázek
Arosek
Arosek 03.03.2026, 08:33:43 xxx.xxx.244.74

Zrovna vcera jsem se kamaradovi po telefonu chlubila, jak je Oticek jedinej, kdo me nebudi pred budikem. Takove to 15-20 minut pred nez ta mrcha plechova zacne drncet. 

No tak dneska rano ve 3:30, tedy sladkych 30 minut predem. Omlouva ho ze fakt potreboval. 

Ale zas jsem v praci o pulhodky driv 🙂

efe
efe 03.03.2026, 08:59:56 xxx.xxx.64.15

Dnes ráno venku parádně, sice mrzlo jaksviň, ale aspoň jsme se nebořili v bahně. A teď už má být pořád jen sluníčko 🥰

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 03.03.2026, 10:11:18 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 03.03.2026, 09:36:48

Gde to ste? Krása!

Zrzavci
Zrzavci 03.03.2026, 10:13:20 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 03.03.2026, 08:59:56

U nás zase takovejhle západ. Ale ráno taky mrzlo jak malá sviň, tak velkou jako Vy nemáme, ale oškrábat to z předního skla nešlo. 

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 03.03.2026, 10:22:09 xxx.xxx.226.6

Jo - Ronjo, to jsem chtěla říct, už asi stokrát - jak jste psala o tom robovysavači - to je parádička, co? Člověk je venku a uklízí!! a přijde domů a je čisto! Miluju tenhle přístroj. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.