Mě taky vždycky rozhodí, když se někde, kde nikdo nebývá objeví chlap, jsem pak jak puštik. Taky hlavu furt dozadu.
Mě taky vždycky rozhodí, když se někde, kde nikdo nebývá objeví chlap, jsem pak jak puštik. Taky hlavu furt dozadu.
Hm podivnej chlap, když jsem se psama mi nevadí, bráchové jsou obranáři,hlavně Kejný, ale vadí mi divný lidi se zbraněma.🙈 A těch se teď rojí mraky
Ve čtvrtek jsem šla ze všemi 4-takže z toho byl kousek za zahradou a pak šli psi za bránu a cvičilo se-Dafi xxkrát aporty a odložení ve stoje,vleže,přivolání a polohy,Žeryk posluušnost,pak Maxík odložení s přivoláním a polohy a pak Max a Dafi zároven-chůze u nohy,otočky a přivolání,já pak odpolední,kde jsem lítala jak urvaný vrata…..
v pátek mě děsně bolely záda,taak jsem byla od 5 rána vzhůru,jely jsme ze psama do lesa,Žeryk si vyválel v trávě 1 klíště…
no a po vycházce jsem převlíkla vrstvy a jely jsme po 2 měsících za Miuškou s novou helmičkou🙂
Miu jsem si dovedla s ohrady,vyčesala,osedlala,a vyjely jsme po půl hodinové vycházce kolem rybníka a lesem,jsme dojely zpět
A MĚ PŘESTALY BOLET ZÁDA,V ZÁVĚRU MĚ JEŠTĚ KŘUPLO V BEDERCE,TAKŽE POHODA,ZÁDA NEBOLELY,PROKŘUPANÝ,TAK JSEM ŘEKLA,ŽE DO PRÁCE NEJDU,KDYŽ UŽ MĚ NEBOLÍ ZÁDA….🙂
Odesdlala jsem,oduzdila,učesala,pomazlila a odvedla do výběhu,kde mě kousek od něj zdrhla na trávu,protože jsem sundala brzo ohlávku😀-moje chyba..
se slovy-jéé tvl,Mio kam deš??a pocem já mám mrkvičku,jsem vytáhla mrkvičku a vodítko a šla pro ni🙂
strašně moc jsem si to užila,endorfiny ze mě lítaly jak draci,prostě super hodina
no a pak odpolední
kde bylo fakt extrémně hooodně lidí-Vánoce hadr….
takže zádazase smutný-tahání balíků vod a mlík,…
Žerykovi jsem koupila duhovýho zajíce za korunu a s jazykem na vestě jsmeo půl desáté šly dom…
jo a přilba dobrý,ne?
Jo taky se chystám do penny pro plyšáká… sice těch duhových zající a draků máme doma bambilion, ale on má vždycky takovou radost, když dostane novýho…
Konečně je teplo už od rána i u nás. Dali jsme si osm kiláčků a teď se vyhříváme na zahradě ❤️
Sardullah-při nákupu nad 300kč a musí být v účtence-paní jsem dlouho vysvětlovala,že jí ho po nákupu nemůžu dát za korunu,tak jsem je všem pak cpala pomalu násilím…a při nákupu za 600,900,se to rozmarkovává-takže paní měla dlouhý nákup a kvůli plyšákům jsem ho dělila..
tak dnes vycházka v lese,pak zverimex,a úprava Dafi-trimování,česání,stříhání..a já mám krční páteř v tahu….
My jsme dneska konečně překonali tu mojí vysněnou dvacku. 🥰
Ty zimní túry na ledovce byly asi přecejen k něčemu dobrý, protože jsme došli k autu a moje nožičky ještě hledaly nějaký kilometry. 😆 Bohužel mě zradila slabá zásoba pitné vody, ale podle hrobovýho ticha v baráku je tuším pár jedinců i docela rádo. 🤣🤣🤣
my měli dneska bláznivý nápad - budík já na třičtvrtě na čtyři, Pepu vytáhnout ve čtyři a po půlhodině už jsme seděli v autě směr východ slůňa ve Středohoří. Skoro jsme to stihli - červená koule byla jen kousek nad obzorem. Ale ten první kopec Třtín jsme skoro vyběhli a plíce pak hledali hodně dlouho. Pak ještě Dlouhý vrch, Solanská hora, hradiště na Blešenském vrchu a na závěr zřícenina Oltářík. Bylo krásně - jen tedy adrenalinu bylo více než dost.
Jednak všichni kopytnatci jsou snad dementní. Pominu to stádo srnčího, kvůli kterému autíčko stálo uprostřed silničky a čekalo, až se ty kozy rozmyslí, kam půjdou a přestanou lítat z pole na pole… Do toho Yoda kvílel, ať ho pustíme, že je přežene… K tomu pak měl řadu příležitostí - daněk (pokud už mohl shodit - na danělu mi to připadala veliké) se vynořil přímo před ním, Yoda to neustál a vyrazil - ale jen jsem popoběhla na okraj paseky, tak už se vracel - a za ním klusalo na druhou stranu asi pět daněl… No a pak jsme viděli asi pětkrát různá stáda srnčího - ale vždy letěli směr my a ne od nás a vrcholem bylo, když jsme pili kafe a prošlo kolem stádo muflonů… Poslední kapkou byl bažant, který mi vyletěl přímo pod nohama na okraji cesty (značené cesty) a já se děsně lekla.
Strakapoudy, žluny, hřivnáče, krkavce, sojky, jeřáby, volavky nepočítám - těch bylo hodně.
A ještě jsem neměla dobrý pocit, když jsme šli po skalnatém hřebeni z vrcholku Třtína a pár výškových metrů pod námi se po stezníku klusem přesouvala smečka tří velkých psů. Člověka nevidět, jazyky měla psiska venku (a to byl za východu slunka při teplotě kolem bodu mrazu), takže asi se někde proběhla bezdozorově… Ale naštěstí si nás nevšímali
ještě dodatek k plyšákům-aby to nevypadalo,že dlouhý nákupy vadí…
jsem to zase napsala podivně..když měl někdo odhadem nákup navíc plyšáků tak jsem dopředu hlásila,jestli chce víc jak 1 plyšáka,že se to musí rozmarkovat…aby někdo nebyl smutnej,že má 2 děti a jednoho plyšáka,někdo nechtěl vúbec,většinou teda jo a i 2,….jedna paní koupila plyšáka jiné paní….😀
my měli dneska bláznivý nápad
Ale prd. To jsou ty nejlepší nápady! Navíc v tomhle počasí je to takřka jistota. Já to plánovala rok a nikdy mi to na víkend nevyšlo. To až teď, jak sluníčko dohání áčka ze zimy. 🥰
jedna paní koupila plyšáka jiné paní….😀
Tak, že bych si stoupla ke kase a nabízela těm, co plyšáka nechtějí, tak že ho za 10,- Kč odkoupím…to by mohla být spokojenost na obou stranách 😂
teda vy jste to měly hodně zazvěřený!
budou fota muflonů?
no,taky je to varianta🙂
hodně lidí se ptá ostatních zákazníků jestli sbírají body,a když řeknou že ne,tak jestli si můžou vzít ty jejich,tak proč se nezeptat jestli ten kdo má nárok na plyšáka ho chce nebo ne,a když ho chtít nebude,tak at si hovezme-protože účtenka-musí bát v tom nákupu nad 300…😀 a dá ho tobě pro pejsky…😀
jo já si včera taky svýho nekupovala,protože se mě nechtělo dělat nákup za 300kč,nakoupeno doma bylo,taky ho mám od kolegyně😀
a máti přítele-jéé to je hezkej zajíc,to je škoda dát psovi….😀
no tak určitě-jako Velikonoční dekoraci si představuji jinak😀
s tou přilbou ještě-přítel pak-a vlastně je ta přilba dobrá-tak mu říkám,že teda to jeho navztekání bylo zbytečný…:-O
impact:my měli dneska bláznivý nápad
Ale prd. To jsou ty nejlepší nápady! Navíc v tomhle počasí je to takřka jistota. Já to plánovala rok a nikdy mi to na víkend nevyšlo. To až teď, jak sluníčko dohání áčka ze zimy. 🥰
když jsme ten nápad měli loni - dopadlo to neslavně. Na cestě byl ještě led (ale padla jsem jen já, takže statisticky dobrý) a hlavně místo slibovaného inverzního počasí byla mlha jak mlíko a to i nad vrcholky… sluníčko začalo nesměle skrz oblačnost vykukovat podobné měsíci až v poledne, když jsme se vraceli. Takže když dneska ráno byla kolem Litoměřic a Lovosic mlha, už jsem to viděla opět černě. Naštěstí dobrý.
I konec byl dobrý - když jsem otvírala Yodovi kufr od auta, dal se s námi do řeči člověk, co se vypravoval na lovy beze zbraní (tedy objektiv měl neskutečný, s osmistovkou moc lidí nechodí). Ptal se, jestli jsme neviděli kulíšky - že je slyší, už je i viděl, ale nemá na ně štěstí s foťákem. Tak jsme nahlásili, že jsme potkali kde co, ale sovičky nee..
Dafi:teda vy jste to měly hodně zazvěřený!
budou fota muflonů?
nebudou - pili jsme kafe, foťák spinkal odložený na ruksaku… a páník raději hrábnul po Yodovi… ale toho naštěstí víc než mufloni zajímala svačina
Holky, já mám v těch plyšácích teda zmatek. 😀
Yoda tento týden. Za humny ještě máme zbytky sněhu. Deset fotek je “starých”, od jedenácté je to dnešek
a ty nepsí - tady je víc těch dnešních… Šestá je ještě z lesa za humny, od sedmé je to dnešní Středohoří od Třtína po Oltářík
Nejdřív přírodní rezervací kolem Chrudimky (fotky 1 a 2).
Nově opravená hráz Křižanovické přehrady (fotka 3, na svahu nahoře je vidět chata “Orlí hnízdo”).
V drtivé většině chodíme jen po “své” straně přehrady a obou březích řeky. Teď jsme po dlouhé době zkusily s Bonnie projít druhou stranu přehrady mimo silnici. Při prvním pokusu nás zastavily šlahouny, musely jsme po silnici. Druhý pokus jsme šly rovnou po silnici a právě silnice je důvod, proč na druhý břeh přehrady nechodíme.
Už stojíme u Orlího hnízda a koukáme dolů na hráz, kudy jsme přišly (fotka 4).
A šlahouny tentokrát nebyly. Cesta občas taky ne. Ale zvládly jsme to mimo silnici. Fotky 5 a 6 - 6 je zhruba místo, které nešlo při prvním pokusu projít, jak bylo zarostlé. Přehradu jsme obešly skoro celou, na protější straně jsme nešly až k hrázi.