Aktuálně: 2 480 inzerátů • 293 084 diskuzních příspěvků • 21 483 uživatelů

Politika...

⋮
Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 12:10:15 xxx.xxx.133.55

Právě jsem mluvila se zástupcem… On je až patologicky hodný. Jako by se za ni styděl mi rovnou řekl:"Ještě tu není…"

Hmmm, právě telefonát od sekretářky:"Dotyčná osoba právě obědvá…"

⋮
Buggyra
Buggyra 21.12.2023, 12:12:42 xxx.xxx.198.226
Fikovnice:

No mně bylo včera řečeno (někým zvenčí), zda mám jasný důkaz, že ona sama navrhla setkání v po ráno a pak bez omluvy nepřišla. To mám samozřejmě v mailu.

Já si na to stěžovala právě sekretářce a odpověď byla:"Na tom nevidím nic špatného, dotyčná už musela i v minulosti zrušit schůzku jiným lidem."

Tak já na tom vidím špatného hodně, je to arogantní a povýšenecké. Omluva měla být samozřejmostí. Moje chyba, že jsem to napsala sekretářce…

Ona ta sekretářka určitě nepochopila, že to, co vám na tom vadí, je to “bez omluvy”. Nevinila bych ji - není-li shůry dáno…

Obrázek
⋮
Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 12:13:51 xxx.xxx.133.55
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.12.2023, 12:12:42

😄

Každopádně tím dnešním zpožděním už jsem opět vystreslá, mám jít učit…

⋮
orionka
orionka 21.12.2023, 12:27:05 xxx.xxx.64.54
JanaJanaJanaJana:

Fíkovnice, vy musíte mít všechny okolo sebe radši než sama sebe.

Musíte se taky někdy zdravě naštvat a jednat především ve vlastním zájmu. To fakt není špatně.

Ona je otázka, co je pak to “ve vlastním zájmu”.

A k těm SMS od sekretářky - Fíkovnice, aspoň jste se měla zeptat, co se má obrátit proti vám. To je přece vyhrožování. Vy snad děláte něco špatného, neučíte nezkoušíte, prodáváte jedničky…..? - řečnická otázka.

A když do toho zamotám : Prožila jsem značnou část života v minulém režimu, a bohužel musím dodat, že už jsme zpátky.

⋮
BaLu
BaLu 21.12.2023, 12:31:13 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 21.12.2023, 10:53:03

Ať sama neodchází. Náplň práce je jí povinnen určit a  zajistit nadřízený, měla by ho o to písemně, třeba mailem, požádat. Pokud neurčí, tak paní nebude dělat nic, a pokud ji za to bude někdo popotahovat, tak je krytá. O přidělení práce svého nadřízeného žádala. Ať počká, pokud pro ni nemají práci, měli by ji propustit podle paragrafu 52, konkrétně z důvodu nadbytečnosti a měla by nárok na odstupné tři průměrné měsíční výdělky viz Zákoník práce.

⋮
Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 12:46:05 xxx.xxx.133.55

Tak je po pohovoru…

“Jani, já na Tebe myslím, opravdu, věř mi… Ale TEĎ nemůžu nic udělat… Navrhuji setkání v lednu…"

Tak jsem na to přistoupila, s tím chaosem, co je se stěhováním, jí toto fakt věřím…že nebude řešit ausgerechnet mě.

⋮
Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 12:47:23 xxx.xxx.133.55
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 21.12.2023, 12:27:05

Ano, s poslední větou souhlas!!!

Já sekret. jen odepsala:"Obrátí vs. neobrátí! Mně je to úplně fuk!"

⋮
Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 12:56:48 xxx.xxx.133.55
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 21.12.2023, 12:27:05

Jinak Orionko, VŠEM leží v žaludku můj home office!!! Na jednu stranu chápu, na druhou stranu tady těm lidem absolutně chybí empatie!!! Oni si nejen, že neumí, ale ani nechtějí představit třeba to, v jakých bolestech žiju 24/7!!!😟👎

⋮
Buggyra
Buggyra 21.12.2023, 13:08:23 xxx.xxx.198.226
balu:

Ať sama neodchází. Náplň práce je jí povinnen určit a  zajistit nadřízený, měla by ho o to písemně, třeba mailem, požádat. Pokud neurčí, tak paní nebude dělat nic, a pokud ji za to bude někdo popotahovat, tak je krytá. O přidělení práce svého nadřízeného žádala. Ať počká, pokud pro ni nemají práci, měli by ji propustit podle paragrafu 52, konkrétně z důvodu nadbytečnosti a měla by nárok na odstupné tři průměrné měsíční výdělky viz Zákoník práce.

A to bychom si ještě pověděli, jestli mají právo kvůli nadbytečnosti propustit ji a nebo tu, co na její místo nabrali později. To bude určitě něčí “neteř”, ta příchozí, jak to tak znám… Protože tu nadbytečnost tady trochýnek způsobil ten zaměstnavatel, že.

⋮
BaLu
BaLu 21.12.2023, 13:27:34 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.12.2023, 13:08:23

Jistě. Ale tady je evidentní, že se té původní zaměstnankyně chtějí zbavit. Předpokládám, že za takové situace, s takovým jednáním, tam nebude chtít zůstat. A pak je rozdíl, jestli odejde sama, bez odstupného, nebo s odstupným. A jestli půjde na pracák, tak je také pro ni výhodnější, když půjde podle paragrafu 52, protože podpora se bude poskytovat první dva měsíce 65%, další dva měsíce 55% a další měsíce 45%. Teď je to tak, že se poskytuje podpora až po vyčerpání odstupného, tedy při tříměsíčním odstupném až po třech měsících, ale uvažovalo se o tom, že toto bude zrušeno a bude nárok na podporu od prvního měsíce bez ohledu na odstupné (nevím, jestli to schválili). Pokud půjde sama, bez odstupného, bude podpora poskytována od začátku nároku ve výši 45%. Vždy jsou to procenta z čistého průměrného výdělku. 

⋮
orionka
orionka 21.12.2023, 13:37:24 xxx.xxx.64.54
balu:

Jistě. Ale tady je evidentní, že se té původní zaměstnankyně chtějí zbavit. Předpokládám, že za takové situace, s takovým jednáním, tam nebude chtít zůstat. A pak je rozdíl, jestli odejde sama, bez odstupného, nebo s odstupným. A jestli půjde na pracák, tak je také pro ni výhodnější, když půjde podle paragrafu 52, protože podpora se bude poskytovat první dva měsíce 65%, další dva měsíce 55% a další měsíce 45%. Teď je to tak, že se poskytuje podpora až po vyčerpání odstupného, tedy při tříměsíčním odstupném až po třech měsících, ale uvažovalo se o tom, že toto bude zrušeno a bude nárok na podporu od prvního měsíce bez ohledu na odstupné (nevím, jestli to schválili). Pokud půjde sama, bez odstupného, bude podpora poskytována od začátku nároku ve výši 45%. Vždy jsou to procenta z čistého průměrného výdělku. 

Vidím, že se vyznáte. Jak je to s důchodcem. Pracovní poměr na dobu neurčitou. výpověď? Odstupné? Jestli to máte v hlavě. Jinak budu hledat sama. (Ale není to ta paní s obsazenou židlí - to jen nové vedení řádí na více frontách )

⋮
orionka
orionka 21.12.2023, 13:48:40 xxx.xxx.64.54
Buggyra:

Zajímavé https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/ukrajina-pomoc-penize-valka-obnova-tomas-kopecny_2312211111_pj

Kdyby Západ furt nemazal Ukrajině med kolem huby a neutvrzoval ji v myšlence na vítězství nad jadernou mocností, s jednou z největších armád světa……plané naděje, byl by dávno konec a kolik 100 tis. mužů mohlo žít, pracovat a budovat. Jí vím, že se mnou nebudete souhlasit, ale já to beru přes ty mrtvé a zmrzačené (na obou stranách ) od začátku. A za mořem si stařec mne ruce, padá ze schodů a psovi říká bratře.

⋮
BaLu
BaLu 21.12.2023, 14:59:36 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 21.12.2023, 13:37:24

S jakým důchodcem? Invalidním? Starobním? Tohle bohužel nevím. Taky bych musela hledat. Řekla bych s invalidním stejně jako s neinvalidním zaměstnancem. U starobního bych se snažila ukončit pracovní poměr dohodou. Vlastně jsem neslyšela o žádném starobním důchodci, který by skončil dle paragrafu 52. 

⋮
kometa
kometa správce
21.12.2023, 15:30:46 xxx.xxx.147.163
Saga:

Neznám podrobnosti, tedy nevím, jak bych jednala, ale tady to fakt zavání. Tady by to minimálně stálo alespoň za jedno setkání s právníkem, od kterého bych se odrazila, jestli do sporu půjdu nebo nikoliv. Situaci, kdy zaměstnanec vyhrál spor se zaměstnavatelem, jsem zažila na vlastní kůži a taky tomu na začátku nikdo nevěřil.

jedno setkání s právníkem

Kamarádka takhle spor se svým bývalým zaměstnavatelem vyhrála.

Ale i tak změnila místo. Což chápu.

⋮
Doron
Doron 21.12.2023, 15:56:40 xxx.xxx.29.75

Na Filozofické fakultě v Praze se střílí. Jsou tam mrtví a zranění . Co to sakra je ?

⋮
Doron
Doron 21.12.2023, 16:25:20 xxx.xxx.29.75

Ale na Filozofický fakultě TEĎ prý zabili několik lidí a prý desítky zraněných. Zatím se nic neví, jenom , že střelece už zastřelili.

To je hrůza .

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.