Přestante vy psát “si tam udělejte pořádek, vy jste si to udělali tak a tak, vy jste v té vaší republice.… ” a nikdo si vás nevšimne. Tak jak si vy můzete psát co chcete, tak můžou i ostatní, či se pletu?
Přestante vy psát “si tam udělejte pořádek, vy jste si to udělali tak a tak, vy jste v té vaší republice.… ” a nikdo si vás nevšimne. Tak jak si vy můzete psát co chcete, tak můžou i ostatní, či se pletu?
A nemohlo by to být jako s ostatními? Je mi úplně jedno, jestli je N v Americe za mořem, nebo na Berounce, i Kanadu tu máme i Sibiř. Buď s jeho názorem souzním nebo ne. Pak mlčím, nebo napíšu “kecáš”. Nestačilo by to?
Samozřejmě, můžete vypisovat, co chcete, otázka je proč.
Trump nenechá kámen na kameni a říkám vám už nyní: Měsíc max. dva a je příměří a konec Zelenského.
Na to si počkám.
Čekala jsem do listopadu a kde nic tu nic, čekám doteď a kde nic tu nic, tak si počkám ještě měsíc dva, to už je chvilka 🙂
Jak “nic se neděje” ? USA dělají na IA audit pomocí, v Rumunsku zrušili výsledek voleb, na Slovensku operuje gruzínská jednotka, v SRN se chystají zrušit silnou opoziční stranu radši před volbami, u nás Ústavni soud vyhlásí, že voliči taky můžou volit špatně a pak je jeho povinnost……
Události, komentáře v čt a hned první věta je lež. Prý jsme se zbavili ruského plynu …..a přitom ho do Evropy přišlo tolik, jako “nikdy”. Čísla se dají dohledat.
S Ruskem nekamarádíme, s USA taky nebudem, protože Trump.
No a co vám přijde, že se děje? Zatím jen řeči. Řeči se vedou a voda teče, no.
Co chcete, aby se dělo ? Aby se na Sl. střetli odpůrci se zastánci a další majdan? V Německu totéž jenže naruby? Aby Polsko obsadilo Halič? Vždyť sedíme na sudu se střelným prachem.
Nerozumím → “USA dělají na IA audit pomocí” Edit: nerozumím ani “USA dělají na UA audit pomocí” - pomocí čeho?
V Rumunsku asi nezrušili výsledek voleb na pokyn pana presidenta Trumpa. Gruzínce na SK (nevím o nich, zase tak to dění nesleduju) asi taky neposlal Trump. Lež v Událostech komentářích, tak to je teda díra do světa, to uznávám, beru zpět, že se zatím nic neděje, to je rozhodně pořádný šplouch v stojatých globálních vodách.
No a já jsem narážela na to, že N vyprávěl, že mám počkat do listopadu, a bude NĚCO. Nějaká světovost. A v listopadu nebylo NIC. Já se ptala pana N, jestli teda něco bude později, nějak jsem se nedobrala jasné odpovědi. No a teď se dozvídám, že za dva měsíce nejpozději bude konec války a konečné rozhřešení nejméně všech našich hříchů a celá se na to třasu, takže ještě dva malinké měsíce a bude TO tu!
Teda pokud se to zase nějak nepo… no… neposune. Že.
Ale jo, jestli v Americe dojde k přesunu k autoritářskému režimu, tak to bude pro mě jako světovost naprosto dostačující 🙂 Pak už si jen s Vladimirem Vladimirovičem podají tlapku a odhopkají do duhy.
Trochu se mi vtírá pocit, že by to mohlo být stejně pravděpodobné jako konec války na UA. Ale né, to je nesmysl, žeano. Demokracie v US je jistě dostatečně robustní a přes kongres a repre snad nic takového neprojde. Hm.
N (neregistrovaný)04.02.2025, 13:48:51xxx.xxx.242.38
Orionka:
Jak “nic se neděje” ? USA dělají na IA audit pomocí, v Rumunsku zrušili výsledek voleb, na Slovensku operuje gruzínská jednotka, v SRN se chystají zrušit silnou opoziční stranu radši před volbami, u nás Ústavni soud vyhlásí, že voliči taky můžou volit špatně a pak je jeho povinnost……
Události, komentáře v čt a hned první věta je lež. Prý jsme se zbavili ruského plynu …..a přitom ho do Evropy přišlo tolik, jako “nikdy”. Čísla se dají dohledat.
S Ruskem nekamarádíme, s USA taky nebudem, protože Trump.
A ono se vůbec nic neděje..😄 Má to vůbec smysl? Automobilky opět v propadu během posledních dní, trhy v otřesech, Čína s USA se sankcionují, Trump kámoší s Putinem stejně jako se Zelenským, Trump veřejně připraví Ukrajinu o nerostné bohatství, firmy se netají stěhováním do “lepších” krajů.. Né, vůbec nic se neděje.😄👍
Automobilky v propadu nahradí přece ty vzkvétající automobilky jako vždycky. Propadlé evropské značky koupí Čína a jedeme dál. Sankce byly a budou, ono je to za chvíli přestane bavit. Trump veřejně připravuje UA o nerostné bohatství stejně jako Čína připravuje tajně Afriku, a dál? Ten rozsah toho připravování je s Čínou naprosto nesrovnatelný a navíc na rozdíl od čínského bezskrupulozního drancování to bude nejspíš podloženo smluvně a bude se jednat o obyčejný obchod, dost možná se bude i hledět na životní prostředí a majetky občanů. Firmy se stěhují do lepších krajů den co den, nač se tím tajit. I pro ty Asiaty je jednodušší vyrábět tady u nás, než sem vozit hotová auta, tak tady mají postavené fabriky. Buďme rádi, že naše firmy expandují, pokud vydělají v zámoří prachy, dost možná je utratí tady. To jsme si přece vždycky přáli, ne? Přesně naopak, než se to děje teď, tj. že zahraniční firmy u nás vyrábějí, a zisky si berou za hranice… to přece všichni tak kritizují, žejo. A když už jsme ta EU, měli bychom tleskat, že vlastně všechny evropské firmy se chystají vyrábět v US a nedovážet. Nakonec není to i jedna z noticek green dealu, že snížíme nutnost převážet komodity z levého břehu na pravý? Dyk ten Trump je vlastně proekologický, zlatouš náš 🙂
Chápu, že vás tíží nejistota budoucnosti… Ale berete to aspoň trochu s humorem, a to je dobře 🙂
A nemohlo by to být jako s ostatními? Je mi úplně jedno, jestli je N v Americe za mořem, nebo na Berounce, i Kanadu tu máme i Sibiř. Buď s jeho názorem souzním nebo ne. Pak mlčím, nebo napíšu “kecáš”. Nestačilo by to?
Samozřejmě, můžete vypisovat, co chcete, otázka je proč.
Nerozumím, ale v pohodě. Mě to jen připomíná věčné “já to mam takhle, tak to tak musíš mít taky”. Ale jistě, buď se s názorem ztotožním nebo ne. Já spíše budu pokračovat v ignoraci této identity, mě jen zajímalo, jak mám já jako jedinec vyřešit svou situaci v této republice podle návodu sedmilháře.Nic víc 🙂
N (neregistrovaný)04.02.2025, 14:59:58xxx.xxx.242.38
Coudas:
Nerozumím, ale v pohodě. Mě to jen připomíná věčné “já to mam takhle, tak to tak musíš mít taky”. Ale jistě, buď se s názorem ztotožním nebo ne. Já spíše budu pokračovat v ignoraci této identity, mě jen zajímalo, jak mám já jako jedinec vyřešit svou situaci v této republice podle návodu sedmilháře.Nic víc 🙂
Jenže Couďas já mám taky právo na názor. Nikde nepíšu,že máte jít po vzoru USA. Jen jsem mimochodem taky Čech a vadí mi věci které třeba vám ne. V pohodě, proto se bavím s Orionkou, Repotačkou a dalšími, kteří ten názor mají podobný.🙂 Já si vás taky nevšímám, tak prosím dodržujte rádiový klid a můj volací znak nechte napokoji.😉
N (neregistrovaný)04.02.2025, 15:39:36xxx.xxx.242.38
Orionka:
Do konce války na UA dávám měsíce tři. Když to budou 2 bude lépe.
Dva měsíce do příměří jsem myslel. 🙂 Pak volby a odstavení Zelenského. Potom začne Ukrajina platit dluh vůči USA. Nezapomínejme, že smlouva o půjčce a pronájmu byla tentokrát bez dodatku za dolar.😉
Když tak člověk přemýšlí kdo z toho bude mít prospěch,tak se nelze ubránit myšlence o dohodě “velkých” kluků ještě před válkou? Teoreticky Rusko získalo vlastní BRICS a spolu s Čínou ovládnou východ. Co získalo USA snad není třeba už připomínat. Čili by mě ani tento scénář v budoucnu nepřekvapil.