»
Odpověď na příspěvek uživatele
Orionka z 05.02.2025, 18:04:59
Přes 800 tisíc. Ale z toho 300 t. měl dostat až pak, ale prý nedostal, takže to je za půl mega.
Ale tady je vážně víc vážných věcí než tento jeden úplatek. To víte.
Jo, vlaky, legrace jsou aj ty nízkopodlažní - mezi nástupištěm u nás a touhle tramvají je půl metru, možná jen 40 cm a možná víc, zkrátka musím udělat hodně velký krok a psi… naštěstí Bůček, jak se těší domů nebo do toho vlaku, protože tam je jídlo, tak nakonec skočí, někdy… eště že mám na psech postroje, je zvednu. 😀
Rychlík je ten vagonek, co má mini úzkou chodbičku, nenastavitelná špičatá opěrátka, co si zapíchnete do nohy, případně do břicha,
stolky s tyčí, aby si nikdo nemohl ani pohodlně sednout (rozměrově větší nebo s batohem si nesednou vůbec, musí zůstat na chodbě, která není chodbou, nýbrž vrzací a houpající se harmonika, jako měly busy, když jsem před 156 lety jezdila na základku.
Takže kvůli dementnímu skládacímu stolu, jehož noha tlustá ale skládací není, takže sklopíte leda tak zrak, jak se stydíte, že tohle je v 21. stol. možné,
ač pod sedadly mini místo je, že by si tam leh pes, tak nelehne, protože opirátka vražedná
a 15 cm v průměru tyč trčící z podlahy.
Kdo tu nejezdí, nebo má štěstí, že kolem MB chytí normální vláček ČD, takže tohle nezná,
tak si bude myslet, že si vymýšlím.
Jenže.
Arriva prý nabídla nejlepší cenu a služby.
Služby: wifi, voda v barelu.
Nejde: wifi, voda v barelu.
Nemá to závěsy, rolety, okna, normální stolky, osobák polovinu soupravy zabírá prostor na kola a smrdící WC (které v sobotu nefungovalo, tak jsme čekali v Semilech, až se pán s dcerou vyčůrají v hale, která byla otevřená jen nějakou nešťastnou náhodou),
sedačky jsou asi vyřezávané ze dřeva či betonu, místo není nikde na nic, lístek
koupený u průvodky stojí víc než na nádraží, což si dovoluje pouze Arriva, přece když není v místě pokladna, nemám platit navíc nic, pro psa mi lístek dlouho neprodali pro jistotu vůbec, průvodky neměly roušky a o košíku pro psa lidem neřeknou ani bl zbl nic, zpoždění jsou stejná jako u jiných společností (ono taky většinou nejde o stav vlaku nebo železnice, nýbrž sebevrahy, auta spinkající na žel. přejezdech, případně opilé stromy).
Když jsem jela z Prahy do Urnova, Arriva nějak nepřišla do práce, to už je asi dva roky teda, ani v hale ani v podchodu to nepsali, hehehe, to byl poslední spoj, šla jsem teda ze sedmičky zase dolů ke kasám
a tam jediný, kdo mi pomoh - ČD. Řekli, že se neví, co se bude dít s tímhle vlakem, ale hned mi našli kudy kdy a že zavolají, aby na nás (asi pět nás bylo chudáků) počkali, počkali a jeli jsme os. do MB, tykrávo, to byl normální vlak, teploučko tam, stoleček na knížku nebo kafe, uklizeno, roleta na vokně!!!!?,
úplně jinej svět.
Kdo dočet až sem, je král! A zítra může být král každý z Vás,
zítra jedem totiž vlakem zas!
😀