Aktuálně: 1 964 inzerátů277 107 diskuzních příspěvků19 708 uživatelů

Politika...

Anonymní (neregistrovaný) 05.02.2026, 12:27:24 xxx:xxx.bee7:8f82
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 05.02.2026, 11:21:44

V pořádku. Kdo má a chce dávat ať dává. Svinstvo je, brát formou daní i těm co nemají nebo nechtějí. Nebo zadlužovat stát na úkor  budoucích generací.

N (neregistrovaný) 05.02.2026, 12:46:57 xxx.xxx.189.103
Buggyra:

To je úžasné https://www.irozhlas.cz/ekonomika/nedokazeme-prihlizet-tomu-jak-ukrajinci-bojuji-o-zakladni-potreby-kellnerovi-jim_2602041031_zko 

Ukrajinci bojují s 60% dezercí.😀 Kdo se vůbec odvažuje za ně mluvit? Mají se šanci vyjádřit v referendu či u voleb? Nemají, tak o čem to kecá? Tohle bojování z teplíčka vyhřáté kanceláře mě úplně nadzvedává. Všechny bych nahnal do prvních linií. Tam by se možná dozvěděli něco o té “morálce” a nadšení.😐  

Buggyra
Buggyra 05.02.2026, 13:05:54 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 05.02.2026, 12:46:57

O co jde, nevím? Nespletl jste si reakci? Lidé dali ve sbírce peníze na sociální potřeby obyvatel.

N (neregistrovaný) 05.02.2026, 14:51:56 xxx.xxx.189.103
Buggyra:

O co jde, nevím? Nespletl jste si reakci? Lidé dali ve sbírce peníze na sociální potřeby obyvatel.

Nespletl, Ukrajina potřebuje volby a mír. Tyhle gesta nic nezmění a brzy se dalekonosné dělostřelectvo pustí do Kyeva.😐 Všechno jim zase rozsekají na kusy a můžete sbírat znovu. 

rapotačka (neregistrovaný) 05.02.2026, 17:25:50 xxx:xxx.12e8:df2b

z FB  

Spolek Pražský majdan, který si rezervoval Staromák na nedělní demonstraci už 19. 12. 2025 je fakt zajímavé sdružení. 

Založil ho  v ČR Polák Tomasz Peszynski již v roce 2015.

Postupně jej převzali Ukrajinci a to zejména rodačka z Luganska Kateryna Skrypniková a jistá Galyna Andrejcivová, oceňovaná dobrovolnice, která pomáhá Ukrajincům získat ubytování a sociální dávky. 

Z čeho žije Pražský majdan?  Z dotací. Zejména od pražského magistrátu. 

Firma Pražský majdan z.s dostala dotaci 11 647 232 Kč za poslední 3 roky.

N (neregistrovaný) 05.02.2026, 17:32:07 xxx.xxx.189.103
rapotačka:

z FB  

Spolek Pražský majdan, který si rezervoval Staromák na nedělní demonstraci už 19. 12. 2025 je fakt zajímavé sdružení. 

Založil ho  v ČR Polák Tomasz Peszynski již v roce 2015.

Postupně jej převzali Ukrajinci a to zejména rodačka z Luganska Kateryna Skrypniková a jistá Galyna Andrejcivová, oceňovaná dobrovolnice, která pomáhá Ukrajincům získat ubytování a sociální dávky. 

Z čeho žije Pražský majdan?  Z dotací. Zejména od pražského magistrátu. 

Firma Pražský majdan z.s dostala dotaci 11 647 232 Kč za poslední 3 roky.

A pak kdo chodí na protivládní demonstrace..😀 Je zajímavé že aktivit kolem pomoci čemukoli a komukoli se vždycky chytí takový ti co nakonec nezjištně pomáhají hlavně sobě. 

Buggyra
Buggyra 06.02.2026, 06:38:40 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 05.02.2026, 14:51:56

A jak baba Kellnerová a naši občané zařídí, aby byly volby a mír? Co to s tím má společného?

Buggyra
Buggyra 06.02.2026, 06:54:36 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 06.02.2026, 00:42:36

To je dobré od první minuty! 

Chlop: Ukrajinci nám berou, určitě do rozpočtu nepřispívají víc, než dostávají. Rád bych si poslechl tady ekonoma, ten bude k tomu jistě mít relevantní údaje. Ekonom: Ukrajinci nám ve skutečnosti vydělávají, jsme díky nim jako společnost bohatší. Chlop:  S tím nesouhlasím, to jste vzal kde, ty údaje. Ekonom: 250 let ekonomického výzkumu. Chlop: To tak nebude, já a určitě ani další občané s tím nesouhlasíme.

Pecka 🤩

Buggyra
Buggyra 06.02.2026, 08:09:54 xxx.xxx.198.226

Já vím, že by Jílkovou třeplo, ale vážně by to chtělo, aby pořad formátu “Máte slovo” byl aspoň dvouhodinový… Teda je fakt, že u některých témat se plácají od ničeho k ničemu, ale zrovna tohle bylo zajímavé, škoda, že se tam některé věci opakovaly, utrhnul se tím čas pro něco, co by neslo další informace. Občas se ti lidé zeptají na věci, nad kterými bych vůbec nepřemýšlela…

trojAAAcko
trojAAAcko 06.02.2026, 08:35:38 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.02.2026, 06:54:36

To je pořád dokola. 😀 Včera jsem četl jeden komentář jak údajně Ukrajinci neplatí zdravotní a sociální a využívají naše zdravotníctví apod… Přitom to moc z logiky věci nedává smysl. Pokud už je ten Ukrajinec zaměstnán (není OSVČ, … a samozřejmě bere práci Čechům) tak v 99% to odvádí zaměstnavatel automaticky. Což je taky takový paradox - stěžují si jak Ukrajinci berou práci a přitom nic neodvádí? 😀 Znám jen jednoho Ukrajince který si šmelí penízky bokem a nedaní to (celkově je to obchází), ale ruku na srdce. Každý zná někoho (z Čechů) kdo je zaměstnán a dělá si bokovky / melouchy pro vlastní obohacení.

Jinak si pamatuji na jeden můj příspěvek který jsem tady dával. Jedná se o příspěvek #289074 - trojAAAcko 10.10.2025, 09:50:36. Dám jen úryvky.

Výdaj → Q1 2023 - Q4 2025: 49,75 mld. 

Zisk → Q1 2023 - Q4 2025: 49,75 - 71,425 = 21,675 mld (odhadem po Q4 2025)

Takže investice do Ukrajinců na území ČR se opravdu vyplatila a jedná se momentálně o potěšující výsledek (ikdyž nejsou započtený inflace a jiný sezonní vlivy).

obecně (nebo spíše selektivně) SPOLU měla pravdu, ale jen pomocí slovíčkaření to trošku vylepšili. Jinak jsem se zmiňoval jestli v tom nejsou započítaní i Ukrajinci kteří tu byli už před rokem 2022 (nemají status uprchlíka) tak by neměli viz první citace “osoby s dočasnou ochranou”.

Rok 2022 je vyignorován - byly asi vyšší výdaje a byla nižší návratnost.

Zdroj: https://www.mpsv.cz/pomoc-ukrajine-v-unikatnich-datech-mpsv-za-tri-roky-uprchlici-do-rozpoctu-prispeli-dvojnasobek-toho-kolik-stala-humanitarni-davka

Už jsem viděl, že už vydali kalkulaci i pro rok 2025 (myslím i s Q4), ale neporovnával jsem to jestli jsem se +- trefil. 😀 Můžeme už jen spekulovat zda ty kalkulace co vydávají odpovídají realitě nebo ne - to ať si subjektivně posoudí každý sám. Nicméně je taky důležité dodat, že ty Ukrajinci tady musí kupovat minimálně potraviny aby měli co jíst takže je nepřímý příjem do rozpočtu a myslím si, že to není započtený, ale to už je spíše můj názor.

Anonymní (neregistrovaný) 06.02.2026, 08:43:27 xxx:xxx.89a8:7acc
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 06.02.2026, 08:35:38

Pořád plácáte nesmysly dokola. Pletete Ukrajince co pracují a co berou jenom dávky a těch je podle statistik skoro půl milionu. Jak ti se nám vyplatí když za ně vše platí stát, tedy daňový poplatník? Ostatni Ukrajinci co pracují to nedoženou ani náhodou

trojAAAcko
trojAAAcko 06.02.2026, 09:15:49 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.02.2026, 08:43:27

Pořád plácáte nesmysly dokola.

Jj, samozřejmě. 😀 😀

Pletete Ukrajince co pracují a co berou jenom dávky a těch je podle statistik skoro půl milionu.

Nepletu a kdybyste si dal tu práci (ale nedal samozřejmě - ta lenost) a ten příspěvek dohledal tak byste se dočetl i toto.

Ještě další drobnost - jeden pracující Ukrajinec nedokáže přes daně uplatit jedno nepracujícího ukrajince, k tomu bude potřeba nejméně dva pracující Ukrajinci. Kdyby teoreticky poměr prac. a neprac. kteří by odešli byl 50 na 50 tak by pravděpodobně víc brali než dávali do rozpočtu a dostali bychom se opět do deficitu.

Nicméně kde berete tu jistotu, že jich je půl miliónu? Zkuste si ty čísla trošku odfiltrovat. Statistika je fajn, ale dobré je číst i ty malý písmenka pod tím jako jsem dělal třeba já s tou statistikou kolik Ukrajinci příspívají do rozpočtu - tam byly taky zajímavé informace. Jinak pravděpodobně  zase mícháte Ukrajince kteří tu žili už před 2022 a ti co přišli potom (ti mají status “uprchlíka”  / “dočasná ochrana”) co se týče tich dávek - ti co tu byli dříve ty dávky pobírat taky můžou. A hlavně i pracující Ukrajinci se statusem uprchlíka můžou žádat o dávku a tím se to samozřejmě vyruší, ale žádost o dávku se nerovná nepracující Ukrajinec.

Buggyra
Buggyra 06.02.2026, 10:02:14 xxx.xxx.198.226

Jaký, že znám někoho z Čechů, kdo si šmelí peníze bokem…

JÁ jsem Čech, který si šmelí peníze bokem a nedaní! 😀 No bohužel ne v takovém měřítku jako naši čelní představitelé, ale snažím se, co to jde. Vajíčka prodávám, co jen stačím slípkám od zadků utrhat, prodala jsem sousedovi slámu, loni jsem dokonce vytiskla pár diplomů na dětský tábor a nechala si to zaplatit. Ukrajinci nemají šanci, všechno vyžeru já.

Co se uprchlíků a humanitární dávky týče, AI k tomu píše toto (uvádí zdroj Člověk v tísni, nevím, zda vám takový zdroj bude stačit, protože je to neziskovka, a ty “nemáme rádi”) V České republice pobývalo k závěru roku 2025 přibližně 385 000 až 390 000 osob z Ukrajiny s dočasnou ochranou. Přesný počet příjemců humanitární dávky (HuD) se mění, nicméně data naznačují, že dávku čerpá zhruba každý čtvrtý až pátý uprchlík, tedy řádově desítky tisíc osob (v průběhu let 2023–2024 to bylo méně než 100 tisíc, přičemž trend je klesající).

Orionka (neregistrovaný) 06.02.2026, 10:33:51 xxx.xxx.226.32

Já jsem si říkala, že na můj příspěvek o plném náměstí v Liberci někdo zareaguje.  Nestalo se tak, musím sama! !! To nebylo na podporu PP, ani proti vládě!!!!! To bylo na počest lyžařů a ku slávě Jizerské 50 a  všech, kteří stáli na startu !!!!!

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.