Nečetla jsem ty sáhodlouhé dlouhé příspěvky týkající se příjmů a výdajů pro a proti, tak nevím, jestli někdo zmínil: mají statut uprchlíka, stanovenou dávku, žijí na UA a do ČR si jezdí 1x za měsíc pro peníze. Psali o třech případech. Kolik jich asi je ?.(Částky ve statisících)
Politika...
rapotačka:Barča a Jéňa
Tak to jedno stvoření jezdilo za Havla na Hradě na koloběžce - než to O.H. vypráskala. Ten druhý natočil skvělý film Musíme si pomáhat - je to chlastem (dnes) ?
Podle vámi sdílené propagandy je u nás 380 tisíc Ukrajinců které dotujeme protože pobirají dávky. Čemu na tom nerozumíte
1. Plný Líberec - sešli se ještě normální lidi.
2. Žijí “tam”, fasují zde - není problém.
180 mega vyhodí do luftu, jakože hlídají, hranici-přechod, sám to ten i.. přiznal .
Nestydí se cákat svou moudrost sebevědomě, veřejně. Netuší, jak vypadá.
Včera v TV podvracel oči, že ne ukroši a demonstrace.
Že by o Pražským majdanu nevěděl? Špína, špína.
A to je pěkné, vidíte, to jsem nevěděla. Nějaká politická demoška by mě nezajímala, ale shromáždění na podporu sportu je bezva 🙂
Orionka:Nečetla jsem ty sáhodlouhé dlouhé příspěvky týkající se příjmů a výdajů pro a proti, tak nevím, jestli někdo zmínil: mají statut uprchlíka, stanovenou dávku, žijí na UA a do ČR si jezdí 1x za měsíc pro peníze. Psali o třech případech. Kolik jich asi je ?.(Částky ve statisících)
Četla jsem o více případech a o milionech.
Podle vámi sdílené propagandy je u nás 380 tisíc Ukrajinců které dotujeme protože pobirají dávky.
Kde berete tu jistotu, že všech 380 tisíc Ukrajinců s ochranou pobírají dávku? 😀 😀 Zase nějaká statistika? Pochlubte se.
Znám třeba jednoho pána (v důchodovém věku) který má ukrajinský důchod, ale žije tady u rodiny a nepobírá žádné dávky a rodina mu ještě platí pojištění kdyby se něco stalo. 😀
A teď: kdyby vláda skutečně zamlčovala (i tamta i tahle, to by musely zamlčovat obě), že stát Ukrajinci stojí víc, než nám vydělají - proč by to falšovala? Komu by to pomohlo? To mě zajímá. Pojďte si o tom povídat.
Ještě znovu prohlídnout obrázky a lépe, pak už třeba porozumíte. Asi prostě pro někoho je moc složitý porozumět napoprvé jaký vztah je mezi odvodama a dávkama. 😉
Melete kraviny propagandy. Stále dokola. Vsichni co berou dávky Ukrajinci, Cikání, Češi…jsou dotováni těmi co pracují a platí daně. Je nesmysl tvrdit, že se nám pobírači dávek vyplatí, protože jiná část jejich etnika pracuje.
Je nesmysl tvrdit, že bychom se měli líp, kdyby sem ti, co mají v současnosti status uprchlíka, nepřišli. Jednoznačně jsou prospěšní, i se svými pobírači dávek.
Vy byste asi nejraději, kdyby sem přišli jen ti uprchlíci, kteří by tady nakopli ekonomiku, a ti, kteří jsou nevýděleční, by mohli zůstat tam, že.
Proč by občani měli něco zařizovat nebo Kellnerka? Já chtěl jen podotknout, že jsou to vyhozené peníze, které by v nadcházejícím období mohla potřebova ČR doma.🙂 Ohledně míru mluvili už mnohokrát lidi kolem diplomacie USA a Trumpa nevyjímaje, že Ukrajina maří záměrně mírová jednání a pokusy o dohody. Zřejmě za pomoci Vel. Británie. Ohledně Ukrajinců v ČR pracujících i nepracujících mám jen jedno. Situace ekonomická se zhorší samozřejmě a pak uvidíte tu “podporu”. Mnoho lidí už bude stát i o tu horší práci a hle? Kdopak nám tu práci bere? Jistě že Ukrajinci jako cizinci. Viděl jsem v životě několik příkladů ekonomické migrace,ale vždy si určitý stát vybral profese a počet a zbytek smůla. Prostě nenastěhuje si domů celý stát jen proto, že potřebuje pár profesí a jejich objem.😀 Taky bych vůbec nespoléhal na oficiální statistiky, které záměrně nepočítají určité skupiny třeba děti.
Přesně, vaše zvrácené levicové myšleni je na tom samozřejmě obráceně. Do doby než se to dotkne vás a vaší bubliny. Tahle falešná solidarita a hra na dobro pro všechny vede Evropu víte kam… k už neskrývané islamizaci a v postupné nahrazení evropských národů jinymi etniky. S Ukrajinci přichází fašizace a totalitní praktiky, o vtahování do války nemluvě. Celý svět ČR nespasí a na úkor vlastních občanů už vůbec ne.
Já chtěl jen podotknout, že jsou to vyhozené peníze, které by v nadcházejícím období mohla potřebova ČR doma.
No podotknout jste to možná chtěl, tak to jsem tedy trestuhodně nepochopila z vašeho Tyhle gesta nic nezmění a brzy se dalekonosné dělostřelectvo pustí do Kyeva. Tak to příště napište rovnou a bude to jasné i nám méně prozíravým.
ČR potřebuje peněz hodně, ale stát u nás soukromí občané nějak sponzorovat nechtějí, to je divné, a přitom stát má sbírek založených na svůj provoz několik, asi z těch státních dluhopisů nemají obyčejní lidé tolik radosti jako z elektrocentrály v metru… Pokud vás to mrzí, hned se můžete osobně angažovat a státu nějaké penízky poslat 🙂
No hele já vám nebudu brát “co by, kdyby”, ale momentálně je fakt, a to nějak úplně nevyvrátíte bez jiných ověřitelných dat, že ti váleční uprchlíci z UA nám tu jsou ekonomicky prospěšní.
Co se islamizace týče, to se skutečně mojí bubliny ještě nedotklo, naše země se tomu taky celkem úspěšně vyhýbá, takže mě to skutečně tak netrápí.
Ostatně jestli Rusák vlítne na Evropu, jak tady rachotí zásobníky N, tak bude rychle po islámu a tmavci zapadnou zase na jih jako by jich nebylo, páč jim tady pšenka nepokvete. Takže budete mít po problému 🙂
Já chtěl jen podotknout, že jsou to vyhozené peníze, které by v nadcházejícím období mohla potřebova ČR doma.
Jak psal jeden anonym výše -ať si každý se svými penězi dělá co chce. Až jim budou chybět tak to bude jejich problém. Kellnerce asi chybět nebudou, ale třeba obyčejným lidem už asi jo. Problém je když se to dotuje nesmyslnými částkami ze státního rozpočtu a na druhou stranu, nějaká soladirita by měla existovat a můžeme jen spekulovat jak by měla vypadat / či jak by měla být velká po finanční stránce.
Situace ekonomická se zhorší samozřejmě a pak uvidíte tu “podporu”. Mnoho lidí už bude stát i o tu horší práci a hle? Kdopak nám tu práci bere? Jistě že Ukrajinci jako cizinci.
Jenže pokud se zhorší - například lidi nebudou mít peníze tak nebudou mít třeba na zaplacení firmy pro stavbu tak to odvětví přijde o poptávku a dojde ke snížení stavů a firmy (budou chtít šetřit) budou propouštět a je jen otázka koho - z logiky věci budou propouštět buďto ty zbytečné či ty kteří nebudou tolik makat a je jedno zda to bude Ukrajinec, Čech nebo Na"vi z Avatara. Pokud plošně si ponechají Ukrajince a vyhážou Čechy tak z valné většiny to bude kvůli tomu, že Čech asi tak nemakal nebo byl až moc drahý, protože je nenažraný. Jak jednoduché. Jenže to už by byl problém povahy Čecha a ne, že je špatný Ukrajinec, protože podmínky jsou stejné jak pro Čecha tak pro Ukrajince - myšleno ekonomicky → nakupování potravin, PHM apod…. a proč Ukrajinec potřebuje toho méně?
Taky bych vůbec nespoléhal na oficiální statistiky, které záměrně nepočítají určité skupiny třeba děti.
Nespoléhat je jedna věc a v určité míře správně. Nicméně o jakých statistikách mluvíte? Pokud bychom se bavili třeba o tich dávkách tak to, že tam nejsou zmíněný slovně tak neznamená, že nejsou zahrnuty. Dítě nemůže žádat o dávku, ale pracovat tak ne. Vždyť v té žádosti musí být kolonka zda má dítě a pak se od toho odvijí i velikost dávky. Jak jinak by to do teď ti cikáni dělali? Zahrnuty jsou nepřímo ve výdajích a tím je problém s dětmi vyřešen. A školství? V tom odkazu co jsem dával výše je pdf kde je napsáno:
Do výdajů je zahrnuta mimo jiné také oblast zdravotnictví, školství či pomoc do zahraničí.
Takže docela vyřešeno všechno. 😀
Buggyra:Já chtěl jen podotknout, že jsou to vyhozené peníze, které by v nadcházejícím období mohla potřebova ČR doma.
No podotknout jste to možná chtěl, tak to jsem tedy trestuhodně nepochopila z vašeho Tyhle gesta nic nezmění a brzy se dalekonosné dělostřelectvo pustí do Kyeva. Tak to příště napište rovnou a bude to jasné i nám méně prozíravým.
ČR potřebuje peněz hodně, ale stát u nás soukromí občané nějak sponzorovat nechtějí, to je divné, a přitom stát má sbírek založených na svůj provoz několik, asi z těch státních dluhopisů nemají obyčejní lidé tolik radosti jako z elektrocentrály v metru… Pokud vás to mrzí, hned se můžete osobně angažovat a státu nějaké penízky poslat 🙂
Hmm,zase nic.😀 Mně se to nechce vydávat knižně.😀 Musíte si uvědomit, kde se vlastně ty peníze berou.. Myslíte že to dávají lidi? Myslím jako ze svých kapes? V mnoha případech jsou to firmy, společnosti a nejde on dar na dobročinnost odepisovat z daní? Ha, jde.🙂 Myslíte že Kellnerka otevřela soukromou peněženku a vydala to opravdu ze svého? Nikoli, zaplatíme to my všichni, protože jí ( společnosti) se to odečte z daní. 🙂 I já jsem kdysi podporoval koňský spolek a samozřejmě po konzultaci s daňovou poradkyní to bylo s firemního..🙂 Už vůbec bych dar nedal přes společnost typu “pomáháme Ukrajině". Víte že nezisková organizace může obchodovat na burze, vlastnit firmu a podobně? Kdybych opravdu se zbláznil a postihla mě touha vyhodit nějaké peníze, tak se seberu a jedu na Ukrajinu pomoci přímo. Nevím jestli jste viděla a slyšela lidi co se tam pohybovali delší dobu a moc dobře znají tamní poměry.
trojAAAcko:Já chtěl jen podotknout, že jsou to vyhozené peníze, které by v nadcházejícím období mohla potřebova ČR doma.
Jak psal jeden anonym výše -ať si každý se svými penězi dělá co chce. Až jim budou chybět tak to bude jejich problém. Kellnerce asi chybět nebudou, ale třeba obyčejným lidem už asi jo. Problém je když se to dotuje nesmyslnými částkami ze státního rozpočtu a na druhou stranu, nějaká soladirita by měla existovat a můžeme jen spekulovat jak by měla vypadat / či jak by měla být velká po finanční stránce.
Situace ekonomická se zhorší samozřejmě a pak uvidíte tu “podporu”. Mnoho lidí už bude stát i o tu horší práci a hle? Kdopak nám tu práci bere? Jistě že Ukrajinci jako cizinci.
Jenže pokud se zhorší - například lidi nebudou mít peníze tak nebudou mít třeba na zaplacení firmy pro stavbu tak to odvětví přijde o poptávku a dojde ke snížení stavů a firmy (budou chtít šetřit) budou propouštět a je jen otázka koho - z logiky věci budou propouštět buďto ty zbytečné či ty kteří nebudou tolik makat a je jedno zda to bude Ukrajinec, Čech nebo Na"vi z Avatara. Pokud plošně si ponechají Ukrajince a vyhážou Čechy tak z valné většiny to bude kvůli tomu, že Čech asi tak nemakal nebo byl až moc drahý, protože je nenažraný. Jak jednoduché. Jenže to už by byl problém povahy Čecha a ne, že je špatný Ukrajinec, protože podmínky jsou stejné jak pro Čecha tak pro Ukrajince - myšleno ekonomicky → nakupování potravin, PHM apod…. a proč Ukrajinec potřebuje toho méně?
Taky bych vůbec nespoléhal na oficiální statistiky, které záměrně nepočítají určité skupiny třeba děti.
Nespoléhat je jedna věc a v určité míře správně. Nicméně o jakých statistikách mluvíte? Pokud bychom se bavili třeba o tich dávkách tak to, že tam nejsou zmíněný slovně tak neznamená, že nejsou zahrnuty. Dítě nemůže žádat o dávku, ale pracovat tak ne. Vždyť v té žádosti musí být kolonka zda má dítě a pak se od toho odvijí i velikost dávky. Jak jinak by to do teď ti cikáni dělali? Zahrnuty jsou nepřímo ve výdajích a tím je problém s dětmi vyřešen. A školství? V tom odkazu co jsem dával výše je pdf kde je napsáno:
Do výdajů je zahrnuta mimo jiné také oblast zdravotnictví, školství či pomoc do zahraničí.
Takže docela vyřešeno všechno. 😀
Ono mně Ukrajinci vůbec nevadí, ale jejich mafie a praktiky už ano. Taky až budou do ČR cestovat veteráni z bojů… No, to se máte na co těšit. Sám ti mohu říct, že rok jsem si zvykal zpět na nějaký respekt vůči “civilům”. Neuřízl jsem hlavu naštěstí nikomu, ale on mě taky nikdo tolik “nepřekážel”.😀😀
rapotačka:
Nevím, co je to za ženu, odkud spadla? Ale mele skutečné kraviny.