Buggyra:Co mají dávky společného se zahraniční pomocí?
My se na Německo jako na partnera vůbec nemusíme spoléhat, my jsme na něj přisátí jak kojenec na prs a nic nás nerozdělí, to je bezpředmětná úvaha. Já se jen koukla na Německo podle Vašeho “stará se samo o sebe” a ejhle, vůbec mi to z té pomoci Ukrajině nevyplynulo. Že se stará i o své občany? No tak to je snad samozřejmost. Ale rozhodně neplatí, že by si hledělo svého nebo bylo neutrální v případě války RF-UA. Co se týče US, k těm data hledat nehodlám, ale divila bych se, kdyby UA nepodporovali. Ale u těch je to jedno, na ně si RF netroufne.
Humanitární dávka pro uprchlíka v DE: nějakých 13 tisíc korun (plus náklady na ubytování)
Hum. dávka po snížení: přes 10 tisíc korun (plus náklady na ubytování)
… říkala AI.Neutrální je dlouhodobě Švýcarsko, u toho AI tvrdí, že neposkytuje žádnou vojenskou pomoc a dokonce zakazuje prodej svých vojenských produktů na Ukrajinu (nebo do Ruska). No ale i Švýcarsko přijímá uprchlíky a posílá humanitární pomoc. Nevidím důvod, proč bychom taky nemohli neprovokovat tím, že budeme posílat elektrocentrály. A mě se to líbí a považuji to za chvályhodné.
Když už máte ráda AI a věříte jí..
Informace o tom, že Ukrajina označuje západní pomoc za „nepoužitelnou“, se objevují v kontextu konkrétních dodávek a specifických typů vybavení, nikoliv jako celkové odmítnutí pomoci. Ukrajinští představitelé a vojáci si opakovaně stěžovali na několik klíčových problémů: Špatný stav techniky: Některé dodané zbraně, zejména starší obrněná vozidla nebo dělostřelecké systémy, byly v nevyhovujícím stavu a vyžadovaly opravu, než mohly být nasazeny do boje [1]. Chybějící náhradní díly: I když technika dorazila, často chyběly náhradní díly, což činilo zbraně nepoužitelnými, pokud došlo k poškození [2]. Zastaralé vybavení: V některých případech šlo o techniku, která neodpovídala standardům potřebným pro intenzivní konflikt s Ruskem. Byrokracie a zpoždění: Stížnosti se týkají i zdlouhavých procesů dodání, kdy pomoc přichází pozdě, což snižuje její efektivitu.
Pomoc není o objemu peněz ale o kvalitě a výsledném celkovém produktu. Ještě si jistě pamatujete jak se sháněly starší tanky po světě pro Ukrajinu a nakonec se právě přes Německo trojnásobně zdražily a dorazily na Ukrajinu v žalostném stavu.😐 Vlastně nikdo z nás neví, kolik prostředků se uvolní a kolik skutečně dorazí na Ukrajinu. Tyhle data mám jen z USA a celkem přesně vím cifru co toho zmizelo na Ukrajině.