Aktuálně: 2 211 inzerátů287 582 diskuzních příspěvků20 580 uživatelů

Politika...

Anonymní (neregistrovaný) 10.02.2026, 06:46:43 xxx.xxx.172.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.02.2026, 05:44:58

Říkám to furt, nežerte progresivní propagandu. Její cíl je vyděsit a ovládat, už od covidu vám to mohlo dojít. 

https://x.com/i/status/2003523210281681260

drvodelkafialova
drvodelkafialova 10.02.2026, 07:52:15 xxx.xxx.171.147

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/640423-zverejnili-prehled-cen-elektriny-v-evrope-cesko-se-naprosto-vymyka

Tohle mě osobně zajímá a štve mnohem víc než celá Ukrajina. To neustálé strašení  válkou, jen pomahá zakrývat spoušť Fialovi vlády. 

Za DVA ROKY u nás klesla porodnost o 20%  !!!

Fiala a spol vysáli ze společnosti radost , elán a lidem vnutili., že nemají žádnou budoucnost. Jejich předvolební program není vize budoucnosti, není tam ani slovo o tom, jak chtějí pro lidi něco dělat. Je to jen směs pouštění hrůzy z války a z Babiše. 

A víte co? Na to jim doslova seru. 

Letos už jsem vysela první papriky, čekám na prolet včel a začátek jarní sezony. Nezajímá mě nekonečná válka někde na Ukrajině nebo v Africe. Jestli válka přijde sem? Tak tohle budu řešit až mi po poli přejede tank. Stejně nevěřím že k tomu dojde. Ale pevně věřím., že strašení tím tankem je pro politiky typu Fiala jednoduší, než se zabývat cenou elektřiny, poklesem porodnosti o 20% nebo tím že výnos v důchodových fondech je o polovinu nižší než na Slovensku a o 80% nižší než ve Skandinávii. 

trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 08:01:24 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.02.2026, 17:35:50

Ono je to takové zrádné. Značka auta toho moc nevypovídá o řidiči a jeho mentálním rozpoložení.

Sarah01
Sarah01 10.02.2026, 08:45:38 xxx.xxx.11.197
trojAAAcko:

Ono je to takové zrádné. Značka auta toho moc nevypovídá o řidiči a jeho mentálním rozpoložení.

To sice ne, ale statisticky na počet aut bourají nejvíc řidiči BMW a Audi. Jinak samozřejmě nejvíce bourají škodovkáři, protože těch je nejvíc. Co já mám vypozorováno z cest, tak dražší značky často v zimě vůbec nesvítí a taky nepoužívají blinkry. Což je v mlze fakt o hubu.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 09:06:17 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.02.2026, 08:45:38

To sice ne, ale statisticky na počet aut bourají nejvíc řidiči BMW a Audi.

To jsem jednou počítal a vyjížděl jsem si data od PČR a % na počet registrovaných aut to úplně tak není. 😀 Klidně to ještě přepočítám a vyjedu si ty data znova. Pokud si dobře pamatuji tak Škodovka na počet aut stejně vede.

To samé platí i s tvrzením, že cizinci (resp. Ukrajinci) u nás hrozně bourají. V datech je minimální rozdíl třeba oproti roku 2019.

A co je vlastně “dražší” značka? Lepší specifikace je “dražší” auta - to už by sedělo a souhlasil. A to jak se tradičně říká jak řidiči BMW nepoužívají blinkry tak je to jen zveličený. V Plzni tich BMW jezdí fakt hodně a používají je normálně i mimo město.

Orionka (neregistrovaný) 10.02.2026, 09:37:06 xxx:xxx.ca17:982e
Buggyra:

Tak ještě jednou. Vysvětlete to obyčejným lidem, aby neposílali ty peníze na pomoc.

Myslíte, že obyčejné lidi tady u nás v CZ láká Rusko? Nebo asi nechápu, na co jste reagovala.

Reagovala jsem na to, že se lidi tolik boji útoku Ruska na Evropu ( NATO), potažmo ČR. A to tolik, že “raději pustí chlup” - jak tu někdo psal……

To fakt nevidí rozpor ve zprávách našeho hlavnoproudu….na jedné straně RF je už úplně hospodářsky zničena sankcemi, padl jim asi milion vojáků, jdou na frontu s maketami zbraní, kradou čipy z praček…….a na druhou stranu - kdybychom neposílali drobné ukrajinským oligarchům na zlaté záchody, tak by Rusové ( oni to píší jinak) určitě na jaře byli v Praze.

Orionka (neregistrovaný) 10.02.2026, 09:46:12 xxx:xxx.ca17:982e
drvodelkafialova:

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/640423-zverejnili-prehled-cen-elektriny-v-evrope-cesko-se-naprosto-vymyka

Tohle mě osobně zajímá a štve mnohem víc než celá Ukrajina. To neustálé strašení  válkou, jen pomahá zakrývat spoušť Fialovi vlády. 

Za DVA ROKY u nás klesla porodnost o 20%  !!!

Fiala a spol vysáli ze společnosti radost , elán a lidem vnutili., že nemají žádnou budoucnost. Jejich předvolební program není vize budoucnosti, není tam ani slovo o tom, jak chtějí pro lidi něco dělat. Je to jen směs pouštění hrůzy z války a z Babiše. 

A víte co? Na to jim doslova seru. 

Letos už jsem vysela první papriky, čekám na prolet včel a začátek jarní sezony. Nezajímá mě nekonečná válka někde na Ukrajině nebo v Africe. Jestli válka přijde sem? Tak tohle budu řešit až mi po poli přejede tank. Stejně nevěřím že k tomu dojde. Ale pevně věřím., že strašení tím tankem je pro politiky typu Fiala jednoduší, než se zabývat cenou elektřiny, poklesem porodnosti o 20% nebo tím že výnos v důchodových fondech je o polovinu nižší než na Slovensku a o 80% nižší než ve Skandinávii. 

To je krásně napsané. Nejde mi dát vám dát palec, tak vám sem dám 👍👍.  Nebojme se Ruský tank ani vám, ani mě po poli nepojede. Někdo chytřejší než naše současná strašící opozice spočítal, že RF by cesta do Prahy trvala asi 130 let. Jsou horší zprávy, ale nebudeme se strašit.

Sarah01
Sarah01 10.02.2026, 09:47:33 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 10.02.2026, 09:06:17

Vycházím z aktuálních údajů zveřejněných na Garáži nebo Autosalónu, rok od roku se to o něco málo mění, toto jsou údajně data z loňskýho roku. Škodovka samozřejmě v absolutních číslech vede, protože škodovek jezdí u nás nejvíc, proto jsem zmiňovala ten počet aut. Podle Garáže je každé BMW, které se prodává, nabourané.

Ano, správně jsem místo “dražší značky” měla napsat “dražší auta”, blinkry nepoužívají dost často ani Superby a Octavie. Jinak ta neosvětlená auta v mlze to byl Mercedes a teď v neděli BMW nějaké Cabrio, do toho Mercedesu jsem v té mlze loni málem narazila, bylo to tak tak.

Orionka (neregistrovaný) 10.02.2026, 09:49:46 xxx:xxx.ca17:982e
Anonymní:

Říkám to furt, nežerte progresivní propagandu. Její cíl je vyděsit a ovládat, už od covidu vám to mohlo dojít. 

https://x.com/i/status/2003523210281681260

Co je to za ženskou, kam na ty své pravdy chodí? (😉🙃🙃)

Sarah01
Sarah01 10.02.2026, 09:51:06 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 10.02.2026, 07:52:15

Kde máte to spoření na důchod? Jestli můžete, tak to zrušte, taky jsem to udělala.

Buggyra
Buggyra 10.02.2026, 10:02:30 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 10.02.2026, 09:37:06

To fakt nevidí rozpor ve zprávách našeho hlavnoproudu… ** a na druhou stranu - kdybychom neposílali drobné ukrajinským oligarchům na zlaté záchody, tak by Rusové ( oni to píší jinak) určitě na jaře byli v Praze.

Já myslím, že tohle ve zprávách nikdo neříká… To je jen takový pocit těch lidí, že by měli Ukrajině pomáhat, protože Ukrajina je ta obranná linie. Asi to teda není jen pocit lidí občanů, ale i pocit EU, když tak tu Ukrajinu v tom boji podporuje.

Zase na druhou stranu, kdo ví, co by se stalo, kdyby Ukrajinu nikdo nepodpořil. Rusové by zabrali ta původně ruskou menšinou obývaná území? Nebo by zabrali celou Ukrajinu? Nebo by nezabralo nic, vyřešilo by etnické problémy v těch oblastech, a zase by odtáhli? Vy to víte? Zveřejnili vlastně Rusové nějaký plán tady k tomuto?

Orionka (neregistrovaný) 10.02.2026, 10:03:44 xxx:xxx.ca17:982e
Sarah01:

Vycházím z aktuálních údajů zveřejněných na Garáži nebo Autosalónu, rok od roku se to o něco málo mění, toto jsou údajně data z loňskýho roku. Škodovka samozřejmě v absolutních číslech vede, protože škodovek jezdí u nás nejvíc, proto jsem zmiňovala ten počet aut. Podle Garáže je každé BMW, které se prodává, nabourané.

Ano, správně jsem místo “dražší značky” měla napsat “dražší auta”, blinkry nepoužívají dost často ani Superby a Octavie. Jinak ta neosvětlená auta v mlze to byl Mercedes a teď v neděli BMW nějaké Cabrio, do toho Mercedesu jsem v té mlze loni málem narazila, bylo to tak tak.

Jestli ono to nebude tím, že řidiči drahých aut spoléhají na automatiku a ona ne vždy funguje správně. Jezdím jako spolujezdec takovým autem, co dělá všechno samo. Řidič se světly a blinkry vůbec nezatěžuje. Auto “samo”. Zatímco já na svém stařečkovi poctivě rozsvěcím, přepínám světla, rozsvěcuji mlhovky, a blinkry ukazuji směr ještě dřív než v křižovatce. Nejvíce “potěší” a plynulosti provozu napomůže, když dáváte přednost a řidič na hlavní ukáže, že se s vámi mine, až na vaší úrovni. Na kruhových objezdech je to zvlášť “potěšující”.

Sarah01
Sarah01 10.02.2026, 10:20:44 xxx.xxx.11.197
Orionka:

Jestli ono to nebude tím, že řidiči drahých aut spoléhají na automatiku a ona ne vždy funguje správně. Jezdím jako spolujezdec takovým autem, co dělá všechno samo. Řidič se světly a blinkry vůbec nezatěžuje. Auto “samo”. Zatímco já na svém stařečkovi poctivě rozsvěcím, přepínám světla, rozsvěcuji mlhovky, a blinkry ukazuji směr ještě dřív než v křižovatce. Nejvíce “potěší” a plynulosti provozu napomůže, když dáváte přednost a řidič na hlavní ukáže, že se s vámi mine, až na vaší úrovni. Na kruhových objezdech je to zvlášť “potěšující”.

Ano, právě že ta automatika často nefunguje. Já to mám v autě taky, ale na zimu to vždycky vypínám, naštěstí to jde. Radši svítit zbytečně, než vůbec. 

Na takové “přednosti” nehraju, prostě jezdím podle pravidel. Něco jinýho teda je, když třeba stojí strůdl na semaforech a já někoho z protisměru pustím do vedlejší nebo naopak. To myslím ale není nic proti ničemu, aspoň v autoškole to učí, že to není špatně. Ale už jsem takhle byla i vytroubená a před přechodem, když jsem pouštěla chodce, tak taky. Někteří lidi děsně spěchají a přitom ušetří sotva pár minut, jestli vůbec.

Anonymní (neregistrovaný) 10.02.2026, 10:21:41 xxx:xxx.605a:ba9f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 10.02.2026, 09:49:46

Své pravdy? Ředitel tajných služeb USA není youtuber, nemele nějaké svoje pravdy… Určitě je pravdě blíž než prováleční aktivisté ze seznamu

Orionka (neregistrovaný) 10.02.2026, 10:44:31 xxx:xxx.ca17:982e
Anonymní:

Své pravdy? Ředitel tajných služeb USA není youtuber, nemele nějaké svoje pravdy… Určitě je pravdě blíž než prováleční aktivisté ze seznamu

To byla ironie ( nebo sarkasmus ?), která měla vyprovokovat k rozkliknutí. Já tu paní i její vyjádření znám. Bohužel jste se chytil vy. Však tam byli smajlíci.

Orionka (neregistrovaný) 10.02.2026, 10:47:27 xxx:xxx.ca17:982e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.02.2026, 10:02:30

K vaší poslední větě (plán) - mnohokrát! Pusťte si 10.2. v 6.46 odkaz anonyma..

trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 11:23:45 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.02.2026, 09:47:33

Škodovka samozřejmě v absolutních číslech vede, protože škodovek jezdí u nás nejvíc, proto jsem zmiňovala ten počet aut.

Já taky. “Pokud si dobře pamatuji tak Škodovka na počet aut stejně vede.

Ono taky záleží jaký data si brali a hlavně jak filtrovali. Ono se to dá filtrovat na mnoho způsobů. Viz obrázky.

Podle Garáže je každé BMW, které se prodává, nabourané.

Další kec. Zrovna kolem BMW se pohybuji (též jsem vlastníkem) a není to úplně pravda a hlavně to nedává smysl z několika důvodů. Dost se stává přetočení km - nedávno jsem viděl reakci na inzerát kde BMW bylo přetočený asi o 120t km, ale to je téma týkající se všech značek.

Tam si myslím, že se odrážejí od toho, že si každý v BMW project kruháč bokem když je to super zadokolka, ale to se týká tich starých vykopávek (E46 touring nejlépe 😀) se samosvorem, vykuchaných DPF a tak který se dají kupovat za pár tisíc jen tak na jednu zimu. Jenže aby někdo blbnul s F nebo G řadou, ještě jsem neviděl.

Jinak ta neosvětlená auta v mlze to byl Mercedes a teď v neděli BMW nějaké Cabrio, do toho Mercedesu jsem v té mlze loni málem narazila, bylo to tak tak.

To bych mohl taky vyprávět, ale je to škoda slov. Je to primárně pořád o lidech a ne o autech.

Obrázek Obrázek Obrázek
drvodelkafialova
drvodelkafialova 10.02.2026, 11:25:02 xxx:xxx.ce9c:b8f0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.02.2026, 09:51:06

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/domaci/nizke-vynosy-a-vysoke-poplatky-studie-poukazuje-na-problemy-penzijniho-sporeni-369338?utm_source=chatgpt.com

https://forbes.cz/penize-utopene-v-inflaci-a-poplatcich-penzijni-sporeni-v-cesku-moc-nefunguje/?utm_source=chatgpt.com

České dynamické fondy zhodnotily cca +88 % Slovenské indexové fondy cca +133 % Švédský penzijní fond AP7 cca +230 % a hlavní problém spočívá ve vysokých poplatcích a nižších výnosech v Česku.

rušit spoření nebudu. Chci jít do předdůchodu, nehodlám chodit do práce ani o den dýl. Ale při pohledu na ten přehled se mi pění krev.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.