assil:Já mám nastudováno, nebojte, a pro vás co nemají, tak popularizační článek k tomuto tématu třeba tady
Vidím, že jste vzdělávání přístupná, hledat na internetu umíte, jen tak dál, pokračujte.
Já mám nastudováno, nebojte, a pro vás co nemají, tak popularizační článek k tomuto tématu třeba tady
assil:Já mám nastudováno, nebojte, a pro vás co nemají, tak popularizační článek k tomuto tématu třeba tady
Vidím, že jste vzdělávání přístupná, hledat na internetu umíte, jen tak dál, pokračujte.
Psala jsem snad něco o zabíjení? Nevkládejte mi do písmenek něco, co tam není. Psala jsem jen, že slušný vlk má být plachý a neměl byste z něj zahlédnout ani chlup.
To já hledám pro vás, abyste si doplnila vzdělání o tom, že úřední jazyky 1.republiky byly čeština a slovenština. 🙂
To proč v roce 1894 nenapočítali v Oděse žádného Ukrajince si už dohledáte sama, o dějinách Ukrajiny je toho spousta. 🙂
assil:To já hledám pro vás, abyste si doplnila vzdělání o tom, že úřední jazyky 1.republiky byly čeština a slovenština. 🙂
To proč v roce 1894 nenapočítali v Oděse žádného Ukrajince si už dohledáte sama, o dějinách Ukrajiny je toho spousta. 🙂
Vy bohužel buď nečtete ani to, co kopírujete, nebo nerozumíte psanému textu. Komu není rady, tomu není pomoci. Já už vám pomáhat nebudu.
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-nezamestnanost-prekonala-hranici-peti-procent-40561649
Bych měl být předseda pro plánování a budoucích výhledů.😀 Zase my to vychází pěkně..😀 Kašlete na Ukrajinu a starejte se hlavně o své. Už se nám to blíží..🙂
N:https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-nezamestnanost-prekonala-hranici-peti-procent-40561649
Bych měl být předseda pro plánování a budoucích výhledů.😀 Zase my to vychází pěkně..😀 Kašlete na Ukrajinu a starejte se hlavně o své. Už se nám to blíží..🙂
Mi jako mně samozřejmě. 😀
U nás na severu už bezmála 6 procent. A mně někdo bude vykládat, že Sudety nejsou něco extra 🙂
Od začátku roku mi drnčí telefon v práci, jestli nemáme volná místa. Tady bylo za leden žadatelů, že jsem jich loni neviděla za celý rok. Něco jsme i nabrali, něco se taky celkem rychle samo propustilo, protože chodí do práce jak do hospody.
“Sněmovna schválila základní údaje letošního rozpočtu. Schodek má vzrůst na 310 miliard korun”
Dneska to roztočíme, drahoušku!
😀
Tak fajn, o 85 miliard míň než namalovala Fialova mafie
Zajímavé, zajímavé, vypadá to tady podle panáčka, že s Mercosurem budou mít problém hlavně molochy, soukromým zemědělcům zdá se nevadí. Opět panáček zdůrazňuje, že předrevoluční zemědělské praktiky jsou problematické. A všechny vlády soustavně vymýšlejí, jak přisypat těm molochům…
Nutno sdílet
Buggyra:Je to tak, Německo si hledí svého https://denikn.cz/minuta/1884516/
Německo plánuje v příštím roce zvýšit svou finanční pomoc Ukrajině o přibližně tři miliardy eur, uvedly dnes dva vládní zdroje podle agentury Reuters.
Německo je největším evropským poskytovatelem vojenské pomoci Ukrajině – od začátku ruské invaze v roce 2022 poskytlo přibližně 40 miliard eur. V návrhu rozpočtu na rok 2026 Berlín původně vyčlenil 8,5 miliardy eur na podporu Ukrajiny.
„Budeme pokračovat v podpoře tak dlouho, jak to bude nutné, abychom pomohli čelit ruské útočné válce,“ řekl jeden ze zdrojů agentuře Reuters. Podle něj ministerstva financí a obrany přidají do závěrečných úprav rozpočtu na rok 2026 další tři miliardy eur. (Reuters)
To se čecháčci se svými sbírkami skutečně mohou jít klouzat. Snad abychom zalezli někde do rohu a nic nesbírali, stačí jedno zasedání říšské rady a naše veškerá pomoc státní plus nestátní je smáznutá…
Nerad bych Vám bral Vaši předvídavost, ale zatím se z toho článku nejde dělat závěry. Je tu spoustu vlivů kteří ovlivňují “nestandartně” vyšší nezaměstnanost. Pár vlivů je uvedeno i v tom článku.
1. vliv který musíme vzít v úvahu je sezónní vliv který je i též zmíněný v článku. Párkrát jsem ho tady historicky zmiňoval (ale to bylo s průměrnými mzdami).
Lednový nárůst nezaměstnanosti je především důsledkem tradiční sezónnosti, která se každý rok promítá do zimních měsíců,
V tom grafu je to krásně vidět jak v Lednu je nárůst vždy.
2. Opět zmíněno v článku, ale to osobně potvrdit nemůžu, protože o tom nic nevím a nezaregistroval jsem jakékoliv změny. Někdo bude určitě vědět více než já.
Pravděpodobně si část uchazečů vědomě načasovala podání žádosti na období platnosti nových podmínek a zároveň roste podíl těch, kteří o podporu podle těchto pravidel žádají,
Bohužel fakt nevím jaký nový podmínky tam jsou takže toho moc nenapíši. 😀
3. Vliv je docela důležitý a ten nejvíce ovlivňuje ten vysoký nárůst a to má několik příčin. Několik let čtu jak za pár let bude rekordní počet důchodců a nejméně pracujících lidí a na statistickým úřadě se dá dohledat toto.
https://csu.gov.cz/docs/107508/ccde308a-990f-e86d-d99d-0a187598718e/czam111825_analyza.pdf?version=2.0
Hned v prvním grafu je to vidět nárůst v 3. čtvrtletí 2025 oproti 3. čtvrtletí 2024 o cca 50-100 tisíc - ano, jsou to pracujících lidé což je jiná skupina jenže musím dodat jedno malé “ale”. Je důležité zmínit, že je to 3Q (Červenec - Září / 7-9) a enormní nárůst nezaměstnanosti (dle grafu v článku) začíná 11/25. Tich důvodů zaměstnanosti v takové věkové kategorii je více (třeba více důchodců si chce přilepšit) i včetně nezaměstnanosti (třeba více lidí v před důchodovém věku si to chce “doklepat” na ÚP). Na to by se dal napsat velký článek včetně hypotéz a analytických myšlenek. 😀 Podle mě se to prostě jen sešlo a pravděpodobně bude hůř i v budoucnu, ale důvodů je vždycky více a některé holt nejsou tak “vidět”.
A letos je navíc dlouhá “zima”, stavebnictví normálně už touhle dobou zase jede po vánoční pauze, ale letos se čeká, až se počasí ustálí, takže jsou doma lidi déle, než čekali, a spousta jich jde na pracák s tím, že jim docházejí peníze z předchozí sezony.
Buggyra:A letos je navíc dlouhá “zima”, stavebnictví normálně už touhle dobou zase jede po vánoční pauze, ale letos se čeká, až se počasí ustálí, takže jsou doma lidi déle, než čekali, a spousta jich jde na pracák s tím, že jim docházejí peníze z předchozí sezony.
U nás v Biomacu už nemají dřevěné brikety, prý objednaný kamion už 3 týdny a pořád nic.
Tak to bude tou klimatickou změnou, komiku
Jo, jednu chvíli jsme zvažovali, že jako záložní zdroj pořídíme peletová kamna nebo i kotel, ale tohle nás z podobných úvah rychle vyléčilo.
L. Blaha
Je vyšší podpora a dostanou ji i ti co dají výpověď sami, takže všichni kdo chtěli dát loni výpověď, čekali na leden.