Aktuálně: 2 208 inzerátů287 570 diskuzních příspěvků20 577 uživatelů

Politika...

N (neregistrovaný) 17.02.2026, 23:18:54 xxx.xxx.189.103
assil:

Akorát že vůbec, do detailu řečeno, ruština byla z úředního jazyka vyškrtnuta až koncem devadesátek, tedy x let po osamostatnění Ukrajiny, akorát jí přesunuli do regionálnich jazyků k ostatním a před válkou prostě zrušili toto zákonné ustanovení o regionálních jazycích a samozřejmě žádným jiným menšinám to nevadilo, protože reálný dopad to nemělo žádný. To jak kdo mluví je každému jedno, ostatně jako u nás.

Jen holt Putin se inspiroval u Hitlera a prostě recykloval záminku.

My nejsme nacisti, my chceme jen čistou Ukrajinu bez Rusů..😂 Jednotky pojmenované po nechvalně proslulé SS Edelweiss. 😂 Ať je to jak chce s úřední řečí či neřečí,ale pozor na to kdo se inspiroval u Hitlera a v čem.😐 Viděla jste ten dokument co jsem sem dával? Proč má to “ucho” na nášivce “Mussoliny”? To my si jen tak hrajeme? Ahá, tak hrajeme si na co? Hra na nacismus už tu jednou byla a stála miliony lidí život.😐 Ukrajina se taky předvedla s jejich Banderou, tak bych to chápal jako návrat? No to potěš koště tedy..Abyste ještě nelitovali s tou Ukrajinou. Nejsem si zcela jist zda by se to nemohlo obrátit i proti vám v Evropě. 

Buggyra
Buggyra 18.02.2026, 07:03:46 xxx.xxx.198.226

jojo, všichni chceme mír, ale myslíte, že Rusáci a zfanatizovaní frontoví Ukrajinci budou zpívat s Němci? (to byl naštěstí jediný odkaz, který jsem byla schopná otevřít, kdybych měla stíhat všechno, tak nedělám nic jiného)

Orionka (neregistrovaný) 18.02.2026, 09:26:47 xxx.xxx.138.196
rapotačka:

Děťátka

https://www.facebook.com/reel/1908124553413560

A pak tu někdo napíše, že státu - našemu nic do repatriace ostatků padlého vojáka  není. A stát se tak bohužel chová. Reakce na žádost o pomoc - matku vyloučili z tryzny za padlé. “Ne, vás nepozveme”. Proč? Protože ve svých vystoupeních  varuje mladé před téměř jistou smrtí v UA armádě. UA je nepustí zpátky po odsloužení závazku. To tak, aby mluvili o tom, co viděli. 

assil
assil 18.02.2026, 10:16:31 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 17.02.2026, 23:18:54

Náckové jsou pořád všude, i u nás, i v Německu, i na Ukrajině, i jinde a ani bych se nedivila, kdyby byli i v Rusku. Taková italská premierka by taky mohla vyprávět. Nic to nemění na faktu, že Hitler použil stejnou záminku pro napadení Polska jako Putin, historie se ooakuje.

No nic, každopádně ten nový Spielbergův film bude určitě zajímavý.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.02.2026, 11:40:14 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 18.02.2026, 09:26:47

😂😂😂😂

Tak já si tentokrát zahraju na tu potrefenou husu.

orionka-2 13.12.2025, 10:03:05 

Mládež okolo ( třeba Německo ) proti návrhům branné povinnosti protestuje. Jen u nás ( v diskuzích ) mladí skoro řičí nadšením nad válkou. Ti ostatní mlčí. Na některém desolátním webu jsem zaznamenala radu pro všechny válečníky : “Vemte si mokré boty, na záda 20 kilo kamení a vyražte do přírody, po pořádně rozbahněné cestě ( najdete všude, kde se těží ) a setrvejte tam přes víkend a našlapejte třeba 20 km. Můžete si vzít kus chleba a paštiku, hospodám se velkým obloukem vyhněte. Sem tam sebou plácněte do toho bláta a učiňte se neviditelnými - bacha dron” V pondělí už budete chcimíři.

Orionka (neregistrovaný) 09.01.2026, 11:58:54 

Funguje, ale kam s tím? Taková nerudovská otázka a divná doba, když jediné na čem lze vydělat jsou zbraně. Zaplatíme to dluhem a pošleme na UA ? Nebo jinam? To je jedno. Pak už můžeme jen tiše doufat, že to co bylo vyrobeno, nebude použito proti nám, když nevíte, kde to skončí.

Orionka (neregistrovaný) 09.01.2026, 14:02:14 

Nejenom N vidí za roh. Známá má dospívající vnuky : do zdravotnictví, k hasičům….běžte, kde budete nepostradatelní a odkud vás neodvedou.

Orionka (neregistrovaný) 01.02.2026, 08:51:05 

Je to tak. Znám hodně obyčejných pracovitých lidí, kteří po válce vstoupili. (Po Mnichovské dohodě nebylo divu) Ale i jiných? V 86, 87, 88 ? To už museli být těžcí blázni, kariéristi nebo prostě s……A jestli náš pan prezident nestál ten den s obuškem v ruce, není to jeho zásluha, ale jen náhoda. To je minulost, ale to jak každý den zrazuje, jak nás táhne ke kamarádům na UA…..Má propletené světové strany? Nepochopím. Ty lidičky, kteří budou dnes na náměstí a bude jim víc než 40. Vlastně 50. Obdiv? K vousům? Není to málo Antonie Pavloviči?

Takže Vám hrozně vadí dotování války na UA, píšete jak Rusko nebude pokračovat, mně přejete (nebral jsem to ironicky) aby případně mého syna nikdo nezfanatizoval, ale když už se někdo dobrovolně přihlásí a jede na UA a padne tam tak najednou je zase stát špatný? Najednou Vám jich je hrozně líto a jejich rodin? Dokáže se Vám vůbec někdo někdy a v něčem zavděčit? Asi vždy a všechno špatně a Vy by jste vše udělala správně. 😀 Pokud se nemýlím tak jsem dával rozdíl třeba oproti vojákům kteří padli v Iráku nebo kde to bylo. Za jaký zájmy bojovali? Byli tam dobrovolně nebo je tam někdo poslal? Pamatujete si vůbec jména? Vsadím se, že ne, protože vlastně who cares.

Když bych dostal povolávačku a padnul tak co? Prostě nic a další “anonym” padnul za zájmy vyšších tak jak to bylo vždycky. To jsem před tím už psal. Třeba se o tom ani tady nedozvíte a možná si tak vzpomenete a skončí to větou “Jo, to byl ten divnej co psal dlouhý texty který byly moc dlouhý, nikdo to nechtěl číst, holt ho asi přestalo bavit to dohadování.” - v tomto jsem realista a nedělám si iluze, že tady někdo bude držet minutu ticha. 😀 A ještě za mě. 😂 Jsem méně cenný jako ostatní.

N (neregistrovaný) 18.02.2026, 12:13:43 xxx.xxx.129.26
assil:

Náckové jsou pořád všude, i u nás, i v Německu, i na Ukrajině, i jinde a ani bych se nedivila, kdyby byli i v Rusku. Taková italská premierka by taky mohla vyprávět. Nic to nemění na faktu, že Hitler použil stejnou záminku pro napadení Polska jako Putin, historie se ooakuje.

No nic, každopádně ten nový Spielbergův film bude určitě zajímavý.

A to vám řekl kdo že Putin měl podobnou záminku jako Hitler s Polskem? 😂 Polsko nemělo tehdy “revoluci” podporovanou ze západu s celkem jasnými cíli? Polsko bylo nějak v konfliktu s Německou menšinou? 

Náckové jsou všude a proto je tolerované u Ukrajiny kde mají své místo v armádních sborech a v institucích. Lidi to jste se už vážně zbláznili? 😯 Symboly byť jen evokující nacistickou symboliku jsou naprosto nepřijatelné.Neříkám že Rusko nenese část viny, ale Putin nevozí do světa vyznamenávat bývalého “esesáka”.😐  Vy jste ten dokument neviděla,že? 

Buggyra
Buggyra 18.02.2026, 12:19:56 xxx.xxx.198.226

AAA: nějak postrádám rozpor mezi těmi citáty Orionky a tou odmítnutou repatriací. Však Orionka přeci tak nějak kritizuje ten náš stát i v těch ostatních případech? Minimálně presidenta. Pak také přispívání na Ukrajinu z rozpočtu. No a nakonec teda kritizuje i to, že si nedojeli pro toho padlého. To mi přijde celkem konzistentní? 

Taky mi přijde, že Orionce je líto všech trpících v té válce, nejen naší rodiny padlého, ale i rodin u fronty (ne už tak těch, kteří utekli k nám, to zase má pocit, že si jezdí na UA na prázdniny za babičkou). Orionka si přeje, aby válka skončila, a přiživování války dovozem zbraní a lidí jí je proti srsti. (aniž bych s její tezí, že když to přestaneme podporovat, tak oni přestanou bojovat, souhlasila)

trojAAAcko
trojAAAcko 18.02.2026, 12:37:50 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.02.2026, 12:19:56

nějak postrádám rozpor mezi těmi citáty Orionky a tou odmítnutou repatriací.

Jde o tu souvislost a ne konkrétní spojistost citací které jsem výše použil.

Orionka si přeje, aby válka skončila, a přiživování války dovozem zbraní a lidí jí je proti srsti. 

To je právě ono. Když se někdo dobrovolně přihlásí a jede tam tak automaticky tu válku podpoří ne? Když někomu řeknu ať ten olej do ohně neleje a on i tak olej vylije a popálí se tak proč by mi ho bylo líto? Většina řekne “blbec, nedal si říc”. Tak jednoduché to je. U vojáků třeba v tom Iráku který vyslal stát tam se to požaduje a očekává, ale proč u někoho kdo si jede sám a dobrovolně “válčit”? 

Orionka si stěžuje na finanční dotování války - ano, v pořádku, souhlasím. Jenže pak kritizovat stát za to, že  “nevyhazuje” peníze za dovoz mrtvého těla které ani nemuselo být je směšné. A pak se mi to tady nejmenovaně snaží omlátit o hlavu. Jde o ten paradox - rozhazovat peníze kvůli nesmyslné válce NE, rozhazovat peníze za zbytečné úmrtí ve zbytečné válce ANO, dotovat nepřizpůsobivé na pracáku NE. 😂😂

N (neregistrovaný) 18.02.2026, 12:45:04 xxx.xxx.129.26
Buggyra:

AAA: nějak postrádám rozpor mezi těmi citáty Orionky a tou odmítnutou repatriací. Však Orionka přeci tak nějak kritizuje ten náš stát i v těch ostatních případech? Minimálně presidenta. Pak také přispívání na Ukrajinu z rozpočtu. No a nakonec teda kritizuje i to, že si nedojeli pro toho padlého. To mi přijde celkem konzistentní? 

Taky mi přijde, že Orionce je líto všech trpících v té válce, nejen naší rodiny padlého, ale i rodin u fronty (ne už tak těch, kteří utekli k nám, to zase má pocit, že si jezdí na UA na prázdniny za babičkou). Orionka si přeje, aby válka skončila, a přiživování války dovozem zbraní a lidí jí je proti srsti. (aniž bych s její tezí, že když to přestaneme podporovat, tak oni přestanou bojovat, souhlasila)

To aby válka skončila si přeje mnoho lidí jak zde, tak na Ukrajině.😐 Říkáte správně že těch obyčejných lidí je snad každému líto.Jak ale válka může skončit? Prostě RF nelze porazit a už vůbec ne s podporou dalších zemí jako Čína a dalších.  Hlavně v případě že by Rusko bylo zatlačeno do destabilizace, tak to by mohlo znamenat opravdu velký problém pro bezpečnost  minimálně v Evropě. Snad si tohle nikdo s rozumem nemůže přát. Válka je daleko horší než si mnozí umí vůbec představit.😐 Špinavá a strašně bolestivá. Názor že půjdu a padnu za vlast je opravdu omluvitelný jen u “civilisty”.😐 Slepota, chybějící končetiny, zrujnovaný spánek, zničená psychika a prostředí zákopu taky není nic moc komfortní. Jsem zásadně proti válce a už vůbec proti té s nejasným zaviněním. Nerad bych aby nakonec USA muselo hasit požár s náckama v Evropě.😐

Buggyra
Buggyra 18.02.2026, 12:46:08 xxx.xxx.198.226

Aha, já vycházela z toho, že Orionce je líto té matky, nikoli toho dobrovolníka.

Zbytek ok, to asi dává smysl.

Orionka (neregistrovaný) 18.02.2026, 12:56:03 xxx.xxx.138.196
trojAAAcko:

nějak postrádám rozpor mezi těmi citáty Orionky a tou odmítnutou repatriací.

Jde o tu souvislost a ne konkrétní spojistost citací které jsem výše použil.

Orionka si přeje, aby válka skončila, a přiživování války dovozem zbraní a lidí jí je proti srsti. 

To je právě ono. Když se někdo dobrovolně přihlásí a jede tam tak automaticky tu válku podpoří ne? Když někomu řeknu ať ten olej do ohně neleje a on i tak olej vylije a popálí se tak proč by mi ho bylo líto? Většina řekne “blbec, nedal si říc”. Tak jednoduché to je. U vojáků třeba v tom Iráku který vyslal stát tam se to požaduje a očekává, ale proč u někoho kdo si jede sám a dobrovolně “válčit”? 

Orionka si stěžuje na finanční dotování války - ano, v pořádku, souhlasím. Jenže pak kritizovat stát za to, že  “nevyhazuje” peníze za dovoz mrtvého těla které ani nemuselo být je směšné. A pak se mi to tady nejmenovaně snaží omlátit o hlavu. Jde o ten paradox - rozhazovat peníze kvůli nesmyslné válce NE, rozhazovat peníze za zbytečné úmrtí ve zbytečné válce ANO, dotovat nepřizpůsobivé na pracáku NE. 😂😂

Je vidět, že jste mladý. Jen tak se můžete divit, že matka se snaží syna - když jsou to ostatky - dostat domů, lidsky pohřbít. Že nechce, aby skončil někde v díře. Hlavně, že si tady kondolujeme k úmrtí pejsků a taky se snažíme je v rámci možností dustojně pohřbít. 

trojAAAcko
trojAAAcko 18.02.2026, 13:31:42 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 18.02.2026, 12:56:03

Je vidět, že jste mladý. 

Věk je v tomto docela irelevantní. Pokud byla na to hrdá a nevadí jí, že jí tam umřel syn tak si to zaplatí sama a stát nemusí nic. Jestliže byla proti tomu aby se její syn dobrovolně přihlásil a jel tam bojovat tak jediný co tak si může stěžovat státu a požadovat odškodnění který jí stejně asi nevyjde když ho nikdo nenutil. Památeční místo na hřbitově lze i bez těla a tak závratná částka to není.

Že nechce, aby skončil někde v díře.

Pokud se někdo nenechá spálit tak tam skončíme všichni. V tomto jsem opravdu jednoduchý a realista. Jaký je rozdíl mezi rozložením těla na hřbitově nebo na frontě? Kromě emočního hlediska žádný - viz výše.

dostat domů, lidsky pohřbít

Ano, za normálních okolností bych to chápal. Když by někdo umřel v horách (upadnul by například) tak je to nehoda a taky by mi to vnitřně vadilo, že třeba stát dá nulovou snahu. Jenže tohle to trošku jiná situace. Objektivně jsou oboje situace stejné - nemusel ject do hor / nemusel do války, jenže dovoz mrtvého těla z hor nebo z fronty je podstatný rozdíl nejen v náročnosti tak v finančně. Další věc je, že když jedu do hor tak je riziko nehody, to ano, ale ject dobrovolně na frontu odkud se pravděpodobně nevrátím je taky rozdíl. Podle mě je větší pravděpodobnost, že se vrátím z výstupu z M. Everestu než z fronty a že výstupy na osmitisícovky a více jsou obtížné a hodně rizikové.

Na ukrajině je dobrovolník který se tím zabývá a určité dotace na UA jdou i je mu. Z našetřených peněz si koupil dodávku, nahoru dal bílou vlajku a denně jezdí na frontě a sbírá mrtvé - nejen vojáků tak civilistů (hodně starší lidé to psychicky nedávají). Nedávno mu Rusko napálilo dron do auta - dá se dohledat, to video si dal sobě na Instagram.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.