Aktuálně: 2 223 inzerátů273 044 diskuzních příspěvků19 442 uživatelů

Politika...

Buggyra
Buggyra 10.02.2026, 11:26:39 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.02.2026, 10:25:01

Co to s tím má společného?

Buggyra
Buggyra 10.02.2026, 11:28:58 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 10.02.2026, 10:47:27

Nepustím, nemůžu si pustit nic kromě youtube.

Jistě o těch ruských plánech existují i nějaké oficiální zprávy, jakože třeba tiskové, novinové články (třeba Aeronet?) a tak.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 11:42:30 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.02.2026, 10:20:44

Ale už jsem takhle byla i vytroubená a před přechodem, když jsem pouštěla chodce, tak taky. Někteří lidi děsně spěchají a přitom ušetří sotva pár minut, jestli vůbec.

V Plzni běžná praxe - ségře se to stalo - nevěřil jsem jí a pak se to stalo i mně. 😀 Já poslední dobou mám štěstí na stříbrný Kodiaqy. Kousek od Plzně je Zbůh kde je velký provoz a v protisměru chtěl odbočit (z jeho směru doleva). Za mnou kolona aut tak jsem ho pustil aby neblokoval protisměr a za mnou mě vytroubil Kodiaq. V takových situacích se rád chytnu tak jsem to trošku prošlápnul (bylo náledí tak mi zadek klouzal ze strany na stranu) a ještě na provokaci jsem mu probliknul výstražníma. Hned mě dálkovýma vyblikal a nalepil na zadek. Tak jsem si jen řekl, že si otestuji jak moc chvátá - já měl zpoždění, ale nějak jsem nespěchal když jsem pouštěl protijedoucí auto. Nakonec asi po 10km jsem ho už ani neviděl takže nechvátal, ale prostě vytroubil musel. 😀 Takový komedianty mám rád.

Jinak jsem viděl výpočet časových úspor podle rychlosti a není to přímka (přímá úměrnost), ale křivka. Nicméně co se týče města tak málokdo započítává třeba i intervaly semaforů - tam se může jednat pak o velkou úsporu časovou když se trošku zrychlí. Je to hrozně individuální.

Buggyra
Buggyra 10.02.2026, 11:45:51 xxx.xxx.198.226

Umělá inteligence pomohla. Oficiální tiskové zprávy z Ruska nebo jednoznačná prohlášení jejich politiků prý neexistují, jediné, o co se lze opravdu opřít, je návrh mírové smlouvy “po vítězství” z roku 22, ve které stálo celkem málo požadavků, tedy postoupení území (Krym, Sevastopol, Donbas), zredukování armády na 50 tisíc lidí, v ústavě zakotvená nemožnost vstupu do mezinárodních spolků. Dále právo veta v případě mezinárodní pomoci Ukrajině během případného budoucího útoku na Ukrajinu. Zavedení ruštiny jako úředního jazyka a nějaké další drobnosti.

Proč to tenkrát Ukrajina odmítla? Mělo to mezinárodní společenství rozhodnout za Ukrajinu? 

Anonymní (neregistrovaný) 10.02.2026, 11:46:59 xxx:xxx.605a:ba9f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.02.2026, 11:28:58

Ne to není hypnoza, to je postižení. Nevratné

Buggyra
Buggyra 10.02.2026, 11:59:03 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.02.2026, 11:46:59

haf haf…

Sarah01
Sarah01 10.02.2026, 12:03:54 xxx.xxx.11.197
trojAAAcko:

Ale už jsem takhle byla i vytroubená a před přechodem, když jsem pouštěla chodce, tak taky. Někteří lidi děsně spěchají a přitom ušetří sotva pár minut, jestli vůbec.

V Plzni běžná praxe - ségře se to stalo - nevěřil jsem jí a pak se to stalo i mně. 😀 Já poslední dobou mám štěstí na stříbrný Kodiaqy. Kousek od Plzně je Zbůh kde je velký provoz a v protisměru chtěl odbočit (z jeho směru doleva). Za mnou kolona aut tak jsem ho pustil aby neblokoval protisměr a za mnou mě vytroubil Kodiaq. V takových situacích se rád chytnu tak jsem to trošku prošlápnul (bylo náledí tak mi zadek klouzal ze strany na stranu) a ještě na provokaci jsem mu probliknul výstražníma. Hned mě dálkovýma vyblikal a nalepil na zadek. Tak jsem si jen řekl, že si otestuji jak moc chvátá - já měl zpoždění, ale nějak jsem nespěchal když jsem pouštěl protijedoucí auto. Nakonec asi po 10km jsem ho už ani neviděl takže nechvátal, ale prostě vytroubil musel. 😀 Takový komedianty mám rád.

Jinak jsem viděl výpočet časových úspor podle rychlosti a není to přímka (přímá úměrnost), ale křivka. Nicméně co se týče města tak málokdo započítává třeba i intervaly semaforů - tam se může jednat pak o velkou úsporu časovou když se trošku zrychlí. Je to hrozně individuální.

Mě teda vytroubil Mercedes a teď nedávno babka v malé Toyotě. 😄 Lepení na zadek je taky kapitola. Jako chápu, proč to dělají, snaží se tlačit, aby ten před nimi jel rychleji. Právě proto to nesnáším, necítím se pak v pohodě. Takže pokud mám pocit, že je to fakt už nebezpečný, tak raději uhnu ke krajnici. Když to jde.

Mimochodem, když jste z Plzně, tak to asi znáte Jehlu, co dává videa z jízdy na Youtube. Chvíli jsem na to koukala kvůli těm kruháčům, který nemám možnost si tady někde poblíž projet. 

Buggyra
Buggyra 10.02.2026, 12:06:26 xxx.xxx.198.226

Plzeňská jehlárenská mi vyskakuje často, ale sleduji Libereckou perlu, doufám, že se tam někdy uvidím 😀

Sarah01
Sarah01 10.02.2026, 12:20:15 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Plzeňská jehlárenská mi vyskakuje často, ale sleduji Libereckou perlu, doufám, že se tam někdy uvidím 😀

Taky to na mě vyskakuje, ještě Ostravská práškovací. 😄 Ale u toho Jehly už mě docela vadí, jak se poměrně snadno nechá vytočit.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 12:23:33 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.02.2026, 12:03:54

Jehlu ve městě občas potkávám. Jednou jsem kousek od něj parkoval u Globusu. Už tolik aktivně nekoukám, ale na Instagramu když mi to vyskočí tak se podívám a manželka mi sem tam něco od něj pošle. 

A jakým kruháčům? Nějaký konkrétní? 😀 V Plzni jich je docela dost speciálních.

Buggyra 10.02.2026, 12:06:26

Liberecká perla mi občas vyskočí taky, ale nějak cíleně nesleduji ani jednoho. To spíše raději se podívám na toho instruktora autoškoly -  teď nevím jak se jmenuje, ale ten to říká taky těm studentům trefně. Jako být rozhodný, vědět co dělat apod…

Jenže v některých situacích je to trošku nic moc a člověk musí být individuální a reagovat. Na Folmavský v Plzni je dvouproudovka a jela sanitka. Byl jsem v levým pruhu a přede mnou a za mnou auto a v pravým pruhu taky. Tak jsem automaticky zajel na levou stranu a předpokládal, že se uvolní místo ve prostřed (jako třeba na dálnici), ale ty dvě auta se zařadili do pravého pruhu a já tam zůstal sám nacpaný na levý straně tak jsem se teda okamžitě zařadil do pravého pruhu taky tak aby měla celý levý prázdný.

Buggyra
Buggyra 10.02.2026, 12:33:30 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.02.2026, 12:20:15

Přesně, ta Liberecká perla mi přijde taková laskavější… 

Sarah01
Sarah01 10.02.2026, 13:37:23 xxx.xxx.11.197
trojAAAcko:

Jehlu ve městě občas potkávám. Jednou jsem kousek od něj parkoval u Globusu. Už tolik aktivně nekoukám, ale na Instagramu když mi to vyskočí tak se podívám a manželka mi sem tam něco od něj pošle. 

A jakým kruháčům? Nějaký konkrétní? 😀 V Plzni jich je docela dost speciálních.

Buggyra 10.02.2026, 12:06:26

Liberecká perla mi občas vyskočí taky, ale nějak cíleně nesleduji ani jednoho. To spíše raději se podívám na toho instruktora autoškoly -  teď nevím jak se jmenuje, ale ten to říká taky těm studentům trefně. Jako být rozhodný, vědět co dělat apod…

Jenže v některých situacích je to trošku nic moc a člověk musí být individuální a reagovat. Na Folmavský v Plzni je dvouproudovka a jela sanitka. Byl jsem v levým pruhu a přede mnou a za mnou auto a v pravým pruhu taky. Tak jsem automaticky zajel na levou stranu a předpokládal, že se uvolní místo ve prostřed (jako třeba na dálnici), ale ty dvě auta se zařadili do pravého pruhu a já tam zůstal sám nacpaný na levý straně tak jsem se teda okamžitě zařadil do pravého pruhu taky tak aby měla celý levý prázdný.

Přesnou lokaci už si nevybavím, prostě ty víceproudé, aby ukázal, jak se řidiči neumějí zařadit do správného pruhu. Tady na Moravě jsem takový nepotkala snad nikde, možná Olomouc, Opava, v Ostravě zatím ne, ani Brno. Takže bych tam asi taky byla za blbce. 😄

Buggyra
Buggyra 10.02.2026, 13:47:42 xxx.xxx.198.226

Já jsem před Benešovem za blbce pravidelně, jeden pruh jede jen doprava a rovně, druhý jede jen do Bene a zpátky, no a těsně před kruháčem se rozděluje jednopruh do dvoupruhu, kde si rovnou každý najede do toho svého směru, takže než já na ukazatelích, které jsou těsně před vyvejrám, kam že to chci vlastně zaplout, už jsem v dopravním proudu a už si mě vezou spoluúčastníci dopravního chaosu kam oni chtějí…

trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 14:15:15 xxx.xxx.253.36

Sarah01 10.02.2026, 13:37:23

prostě ty víceproudé, aby ukázal, jak se řidiči neumějí zařadit do správného pruhu

Vím, že hodně reagoval na kruháč u Makra po tom jak ho předělali. Ten stojí za to. Toho bych se bál i já kdyby tam nebyly ty semafory, ale tím jak tam jsou tak je opravdu “blbuvzdornej”, jenže lidi stejně si na kruháči přejíždí (jak jinak, že i bez blinkru) jak chtějí a už tam byly nějaké nehody. Já třeba pochopím, že se špatně zařadili a chtějí přeject (ikdyž nesmí) tak je klidně pustím, ale bez blinkru je to těžký odhadovat a hůře se reaguje. Ještě je zajímavý kruháč u Globusu (jsou tam dva, tak ten “větší”). Ještě v ČB na okružní (kometa asi bude vědět - u VŠTE) tak ten stojí taky za to, ale je aspoň dost velký a já ho třeba vždy projedu bez problému. 😀

Buggyra 10.02.2026, 13:47:42

Já jsem před Benešovem za blbce pravidelně

Vím kterej to je, před půl rokem jsem tam jel z ČB do Prahy. 😀 Mě spíše nejvíc udivuje ta křižovatka u Konopiště. X km kolona jenom kvůli vlastně obyčejné křižovatce. Kolegyně jezdí pravidelně do Benešova a ta to taky nechápe. 😀

takže než já na ukazatelích, které jsou těsně před vyvejrám

To je třeba příklad toho kruháče u Makra v Plzni. Já se takový věci učím rychle takže mi to nedělá problém, ale taky mi přijde neskutečně blízko kruháče a pak zařadit se na rychlo před kruháčem když jsou auta už zařazený je komplikovaný. Občas s tím taky bojuju na místech kde jsem poprvé.

assil
assil 10.02.2026, 15:49:35 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.02.2026, 12:34:05

Typická ukázka ruské propagandy, ty voe fakt nechápu, že na takovouhle blbost může někdo skočit. Vždyť to je jak napsat, že v roce 1894 byli u nás jen samí Rakušáci.

efe
efe 10.02.2026, 16:10:57 xxx.xxx.199.5

Jely jsme o víkendu s kamarádkou vyvenčit smečku na výlet. Vzala jsem projet jedno z našich starších Mini, které když se vytáčí nad 3t otáček, tak následně padá do nouze (budeme řešit na jaře). Stála jsem na křižovatce, kde z vedlejší najíždím na hodně frekventovanou hlavní, byl celkem provoz. Vzhledem k omezení auta, jsem nijak nespěchala a chtěla si nechat prostor na pomalý rozjezd, abych to právě nemusela vytáčet. Za mnou kokos v Kodiaqu, na hlavní v obou směrech proud aut, takže jsem tam stála celkem dlouho, nebyla možnost vyjet. Tak mě začal vytrubovat, já se začla hrozně smát, mě tihle lidi přijdou fakt směšní. Najela jsem konečně na hlavní a on se mě samozřejmě jal okamžitě ještě na plný čáře předjíždět. Já výtlem a do okýnka jsem mu poslala middle finger. Kamarádka zděšená a prej: “tebe to troubení nerozhodí?” Ne, fakt ne 😄

orionka-2
orionka-2 10.02.2026, 17:18:35 xxx:xxx.dfb7:3b28
Buggyra:

Nepustím, nemůžu si pustit nic kromě youtube.

Jistě o těch ruských plánech existují i nějaké oficiální zprávy, jakože třeba tiskové, novinové články (třeba Aeronet?) a tak.

Co už může být oficiálnějšího než zjistění USA tajných služeb a vyjádření jejich ředitelky ?

Anonymní (neregistrovaný) 10.02.2026, 17:31:08 xxx:xxx.2fab:8d36

Neumím najít takovou pěknou grafiku. To nic neměn  na tom, že bychom měli dát Liberec Němcům - dle Vaší logiky 🙄

V 19. století byl Reichenberg (dnešní Liberec) etnicky dominantně německým městem. 

Německá většina: Naprostou většinu obyvatelstva tvořili Němci. Liberec byl centrem německého živlu a kultury v oblasti. 

Česká menšina: S průmyslovým rozvojem (zejména po polovině 19. století) rostl počet obyvatel a do města přicházeli i Češi za prací. Přesto zůstávali menšinou, která byla pod silným asimilačním tlakem. Charakter města: V druhé polovině 19. století měl Reichenberg jasnou německou tvář, což se projevovalo i ve veřejném životě, politické reprezentaci a výstavbě honosných budov.

Anonymní (neregistrovaný) 10.02.2026, 17:31:43 xxx:xxx.2fab:8d36
Anonymní:
Obrázek

viz výše

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.