Aktuálně: 2 205 inzerátů287 569 diskuzních příspěvků20 577 uživatelů

Politika...

trojAAAcko
trojAAAcko 24.02.2026, 14:01:31 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.02.2026, 13:13:56

Stačí dvoufaktorové ověření, pokud bude v systému implementováno, že druhý vnější faktor se musí zadat v určitém časovém okně, a trochu se zesložití, aby to nebylo pět čísel, ale nějaké další pěkné heslo, které i kvanťák bude muset trochu poluštit, tak by to mohlo docela pěkně fungovat i do budoucna 🙂

Jenže ono je víc způsobů jak se přihlašovat a nejen v prostřednictví jak ho 99% lidí zná (např. aplikace v telefonu s dvoufaktorovém přihlašování). Třeba existuje API kde se to funguje trošku jinak a všechno funguje v “backendu”. Což je komunikace kterou nikdo nevidí. Dvoufaktorový ověření Vám v mnoha případech nemusí moc pomoct. 😀 Já už dokončuji svojí appku pro obchodování a prostě stačí zmáčknout jedno tlačítko a v backendu pošle přes API dotaz na získání informací - session tokeny, potom request na GET a dostanu veškeré data co potřebuji, zprocesuje se vše co chci a pak pošle REQUEST na nákup atd… Stačí uživatelské jméno a heslo, nějaké dvoufaktorové ověření už není potřeba.

Když někdo hackne nějaký server s takovými daty (uživatelský jména, zašifrované hesla a nejlépe klíče jako je např. API key, ….) tak ho dvoufaktorové ověření trápit už nemusí (záleží na situaci). Záleží na struktuře, ale takový informace jsou po většinou poukládaný v SQL databázích a s tím se pracuje poměrně dobře. 😀 Ale co už, už jsou mezi námi u kterých není potřeba prolamovat hesla a ti zlí hackeři budou mít vždy co žrát a my, běžní smrtelníci bychom je zajímat nemuseli. 😀

https://krimi-plzen.cz/a/podovd/
No ještě uvidíme a ještě záleží jak s tím taky bude nakládat státní uskupení - USA, Čína, EU apod… to by pak problém mohl být na spoustu jiných místech, ne jen co se týče bankovnictví. Necháme se překvapit.

Buggyra
Buggyra 24.02.2026, 14:26:54 xxx.xxx.198.226

Inu, já tomu tak nerozumím, ale říkám si, že dokud budu mít ověření přístupu a operací přes telefon, který se nenapojuje na internet, dávám jim těch šancí nejméně. Třeba si to myslím špatně 🙂 No ale u mě by toho moc nenakradli, to se zase musí přiznat.

N (neregistrovaný) 24.02.2026, 14:55:31 xxx.xxx.189.103
Buggyra:

Inu, já tomu tak nerozumím, ale říkám si, že dokud budu mít ověření přístupu a operací přes telefon, který se nenapojuje na internet, dávám jim těch šancí nejméně. Třeba si to myslím špatně 🙂 No ale u mě by toho moc nenakradli, to se zase musí přiznat.

Věřte odborníkům, nic vás neochrání.🙂

assil
assil 24.02.2026, 16:03:30 xxx:xxx.aafb:be01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.02.2026, 14:26:54

Ted jsem zrovna četla, že už se objevil první AI vir, který dokáže nenápadně převzít celý telefon.

Ale ono už to ani nebude potřeba, příští rok se spouští EU digitální ID, kde bude všechno a dávám tomu pár let než to bude povinné. Pak bude stačit hacknout toto a dostanou se hackeři na jednom místě ke všemu, budou tam peníze, doklady, smlouvy, zdravotní záznamy, vysvědčení, prostě cokoliv si takový hacker může přát. Vlámávat se do jednotlivých zařízení tím úplně ztratí smysl.

assil
assil 24.02.2026, 16:12:53 xxx:xxx.aafb:be01

Tak jsem si pokecala s AI na téma kvantových počítačů, nějaké větší využití odhaduje na 30.léta.

Když mi začal dávat návody jak si kvantově programovat doma, tak už jsem to utnula. 😀

rapotačka (neregistrovaný) 24.02.2026, 16:45:28 xxx:xxx.46db:e444

Žít nebo nežít …..  

//z diskuse//  -  Jednou přijde doba kdy se začne říkat pravda a to bude velmi kruté protože jednim z odhalení budou fakta proč a jak to cele začalo - Západ chtěl zničit Rusko a obětoval UA... kolik je v tom hrdinství a boje za svobodu?!? Lež z pekla!!!    

https://www.youtube.com/watch?v=CVyO1V0PTh4

Buggyra
Buggyra 24.02.2026, 18:02:43 xxx.xxx.198.226

Pravda se nebude říkat nikdy, dokud bude lidstvo. Navíc dějiny napíší vítězové a pravdou bude jejich verze, jak tomu vždy bylo.

Orionka (neregistrovaný) 24.02.2026, 19:05:19 xxx.xxx.226.32
rapotačka:

Žít nebo nežít …..  

//z diskuse//  -  Jednou přijde doba kdy se začne říkat pravda a to bude velmi kruté protože jednim z odhalení budou fakta proč a jak to cele začalo - Západ chtěl zničit Rusko a obětoval UA... kolik je v tom hrdinství a boje za svobodu?!? Lež z pekla!!!    

https://www.youtube.com/watch?v=CVyO1V0PTh4

Na dokument jsem se v zájmu zachování duševního zdraví nekoukla. Přečetla jsem pár komentářů. Ještě že Ukrajinci a pár cizinců ( včetně našich českých padlých kluků, že AAA ) drží RF v šachu, jinak už bychom tu měli střely pravé, místo těch maket ( ještě že to ten opilec v Ústí odhalil ). Snad by to jinak odhadli na těch 17 milionů,(nebo chybí 70 mil.?) co chybí a poslali do bojů.

Orionka (neregistrovaný) 24.02.2026, 19:10:10 xxx.xxx.226.32
Buggyra:

Pravda se nebude říkat nikdy, dokud bude lidstvo. Navíc dějiny napíší vítězové a pravdou bude jejich verze, jak tomu vždy bylo.

Někde před….jste napsala o přišedších z fronty. ….Svou obavu si vynásobte o frustraci, že jsme je v tom nechali. Že jsme pomáhali málo. Jejich oligarchové, kteří je okrádali a nechali je napospas, ti budou daleko v bezpečí. 

assil
assil 24.02.2026, 22:01:11 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.02.2026, 19:10:10

No nevím, viděla jsem pár rozhovorů přímo z fronty, pár reportérů tam jezdí, takže přímo s vojákama a obecně Česko oceňují, že pomáhá dost. Ono jako nejsou blbí a vědí, že jsme přijali hodně těch jejich žen a dětí hned mezi prvníma a že i ze sbírek se posílá hodně.

Buggyra
Buggyra 25.02.2026, 06:13:59 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.02.2026, 19:10:10

A tak té frustrace bych se nebála, Češi jsou dlouhodobě u UA v dobrém, protože jsme byli první a hodně. A naši lidé přispívají pořád, i když vláda se třeba cuká. Ale celé 4 roky jsme tam pumpovali. Jestli se něco rozkradlo na UA, tak oni o tom určitě vědí, to by si RF nenechala ujít, jim to naservírovat do xichtu prostřednictvím svých trollích farem a podkopávat morál. Takže zrovinka tenhle úhel pohledu mě nijak neznervozňuje.

Ale když se vožere, tak je to úplně jedno, co si najde…

trojAAAcko
trojAAAcko 25.02.2026, 07:52:29 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.02.2026, 19:05:19

Ještě že Ukrajinci a pár cizinců ( včetně našich českých padlých kluků, že AAA ) drží RF v šachu, jinak už bychom tu měli střely pravé, místo těch maket ( ještě že to ten opilec v Ústí odhalil ).

To si povídejte doma před zrcadlem.😂Třeba když to řeknete stokrát tak to bude pravda, vyzkoušejte. Jo a od kdy padlý vojáček drží Rusa v šachu?

Ještě řekněte, že obhajujete ty makety na takových veřejných místech. Nepsala jste náhodou něco ve stylu, že Vám vadí Ukrajinský nábor na území ČR? Nefungují ty makety jako zastrašování a podpora k tomu náboru?? 😂Ale proč ne, pojďme tady občany zfanatizovat aby jeli na UA, pojďme dělat propagandu jako v Rusku. V tu chvíli se budeme hodně lišit od Soudruha. 😀

Ve výsledku a jak bylo téma před tím, když umře průmysl v EU abychom ještě nebyli ve výsledku za toho Soudruha rádi… Ještě se zamyslete kolik let dohromady jsme za posledních třeba 700 let byli samostatným a suverénním státem? Většinu času jsme vždy byli dělníky pro někoho. A jestli ten scénář nastane, padne nám průmysl, bude nulová konkurence schopnost tak Soudruh se nebude muset moc snažit aby si tady něco zabral a kdo bude bojovat? Lidi tady mají rodiny, budou bez práce a budou bojovat proti Rusovi? V tu situaci nějaká národní hrdost a vlastenectví padne taky, protože každý bude rád za jakoukoliv příležitost aby mohl potom ty hladový krky doma nakrmit. Bohužel pro některé je to nepříjemný scénář, ale též reálný a historie se jen zopakuje jako vždy.

assil
assil 25.02.2026, 10:04:57 xxx:xxx.aafb:be01
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 25.02.2026, 07:52:29

Já myslím, že Orionka to myslela ironicky.

Mně osobně ty makety nevadí, pro spoustu lidí je to edukativní neb dle diskuzí na fb končí představa o dronech u dost lidí u dronu z hračkářství, takže když si vedle makety stoupnou a docvakne jim realita, tak jedině dobře.

rapotačka (neregistrovaný) 25.02.2026, 12:24:33 xxx:xxx.c3b0:d0f0

Bříza, Dvořák, Mikule aj.- experti, analytici , vidí do toho 👍, vždycky překvapí. 🕷️

Kuk na názory pod videem.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.