Demonstrace za totalitu, cenzuru, ztrátu svébytnosti, národní hrdosti a energetickou chudobu…
Já si to neuvědomuji ani když vyplňuji svoje údaje nějakému e-shopu, takže…
Já si to neuvědomuji ani když vyplňuji svoje údaje nějakému e-shopu, takže…
Mně ještě žádní podvodníci, kteří by po mě chtěli vybrat moje peníze nebo vzít si půjčku, nikdy nevolali. Různý průzkumy trhu ano, naposled včera, ale to jsem jim řekla, že na takové blbosti nemám čas a zavěsila. A to přes e-shopy nakupuju si myslím docela hodně. Ovšem nějakou petici jsem podepsala asi hódně dávno, ani si nevzpomínám.
Teď volali mojí kamarádce.
Volala policie, že byl účet napaden a vyzvídali kolik má peněz a na jakých účtech. Měli podezření, že krádež připravuje zaměstnanec banky.
Nadporučík Navrátil ji upozornil, že o věci nesmí s nikým mluvit . Pak volali z banky, že jí úspory raději bezplatně pojistí, potřebují jen její podpis a pro forma ověřit nějaké údaje. Pak volal nadřízený nadporučíka Navrátila, že se záležitost komplikuje, pravděpodobně se jedná o organizovaný zločin, možná bude nutná konspirační schůzka, ještě se ozve, banku ať nekontaktuje.
Prý byli moc milí, starostliví a empatičtí, kámoška říkala, že kdybych jí o tom před nějakým časem neřekla, možná by podlehla.
Policii to nezajímalo, prý obvyklý podvod.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/proverovani-nasvedcuje-ze-se-na-sbirce-skupiny-d-na-drony-obohacovaly-spriznene_2603240500_hrk
Asi se taky nechám zaměstnat neziskovkou. Jako když co by plat rozdělí mezi 6 zaměstnanců během jednoho roku takřka 8 milionů, pracuji zjevně ve špatném oboru.
Hlavně že pan Vetchý tuhle akci tak podporuje, to se mi na tom líbí.
Doron:Teď volali mojí kamarádce.
Volala policie, že byl účet napaden a vyzvídali kolik má peněz a na jakých účtech. Měli podezření, že krádež připravuje zaměstnanec banky.
Nadporučík Navrátil ji upozornil, že o věci nesmí s nikým mluvit . Pak volali z banky, že jí úspory raději bezplatně pojistí, potřebují jen její podpis a pro forma ověřit nějaké údaje. Pak volal nadřízený nadporučíka Navrátila, že se záležitost komplikuje, pravděpodobně se jedná o organizovaný zločin, možná bude nutná konspirační schůzka, ještě se ozve, banku ať nekontaktuje.
Prý byli moc milí, starostliví a empatičtí, kámoška říkala, že kdybych jí o tom před nějakým časem neřekla, možná by podlehla.
Policii to nezajímalo, prý obvyklý podvod.
Pořád mě v souvislosti s těmito podvody napadá, že ti podvodníci musejí nějak vědět, že ten člověk, kterýho chtějí obrat, na účtu aspoň něco má. Rozhodně si nemyslím, že tyto informace mají z banky, ale jak se k nim probůh dostanou?
Bych se policie rovnou zeptala, kolik mám těm podvodníkům dát, aby se začali zajímat.
Zaskočí mě vždycky, že tohodle aktivního probíhajícího podvodu nevyužijí a nepoprosí oběť, aby se podílela na nějakém pátrání. Proč neprověří ty účty, na které má jít platba, proč nezatknou toho člověka, co přebírá peníze, a teď budu asi směšná, ale proč nestopují ty hovory. Ten člověk na druhém konci drátu mluví nějak česky, dost možná sedí v CZ, o diblíka míň, to není asi zajímavé pro naše OČTŘ.
Rozhodně doporučuji, nechat se zaměstnat neziskovkou je v určitých oborech zlatý důl - a nulová odpovědnost, to je ten fór.
Možná proto mi nevolají 🤣
Tak není neziskovka jako neziskovka. Ale když vezmu svůj obor, tak když jsem kdysi chtěla chytit fleka u OŽP neziskovky, tak tam byly peníze lepší, než u státu. On když se dobře napíše projekt, tak s etam ty prachy na mzdy dávají velice slušný….
Podle mně jsou na tom s výplatama v neziskovkách často nejvíc bídněpřímí sociální pracovníci. Jako třeba kamarádka dělá v NZDM a jako nástup tam, na to že jste volnočasový pedagog a už je to celkem odborná práce, aby to mělo smysl, no to nechceš 😀 No a pak ještě lokální neziskovky, který fakt chtějí něco zlepšit. Jako třeba u nás ukončila provoz paní, co dělala potravinovou banku. Vyhořela a fakt prachy mrzký. Prostě tomu chybí ta láska. Teď to dělá teda úřad, ale ta efektivita je smutnej příběh. A při tom náš kraj pokrokové lidi hodně potřebuje, tady to usnulo v 90tkách.
Prostě neziskovka, která dělá potřebnou a smysluplnou činnost - tak tam nechodit. Naopak ta se vznešeným, mírně tajuplným cílem je tou vysněnou pozicí pro určité typy jedinců.
Chápu……..
Jano, to je přesně ono. Dneska je v módě nadávat na neziskovky, ale aby si lidi uvědomili, že kdyby stát vyslyšel, tak by si terénní ošetřovatelskou službu mohli dělat lidi sami, to ne, to je pak velký překvapení, kdo všechno je neziskovka. Taky by mohli sami chodit sekat místní fotbalové hřiště, případně jít sem tam omítnout nějakou tu zídku u místního kostela nebo hrádku či napatlat pár turistických značek.
Ale tak jako opět…..nechci stranit této vládě, jelikož už teď mám pár jistých pochybností, co zase vyvedou, ale nadává se sice na neziskovky, nicméně pokud je člověk poslouchá pořádně, tak oni nechtějí jít po těch, které mají opravdu přímý dopad na společnost. Takže zase nafouknutá bublina.
Mně třeba teď točí do vrtule Hnutí Duha a jejich výrok, že stát teď vede “svatou válku proti větrným elektrárnách”. A ten postoj, že tu Slováci šíří nějaký ruský dezinfo a že to škodí a blablabla a každej, kdo je proti, je hloupej šmejd. To je zas nějaký lobby nějakýho fešáka, co by si chtěl v akceleračních zónách chtěl udělat pěknej kšeft. Ráda bych se pletla. Radši 100 x FVE než větrníky, fotovoltaika je daleko přizpůsobivější co s etýče místa výstavby atp., ale pokud ty větrníky protlačí, takto “zajebe” krajinu tak, že už to nikdo nevrátí zpátky a za pár desítek let se bude přemýšlet, jak se s tím naloží. O tom, jak to vytváří mrtvou krajinu, která už teď má problém s množstvím drobné zvěře, ani otravovat nebudu.
Buggyra:Možná proto mi nevolají 🤣
Právě, mně taky ne. 😄
Asi tak. 😀 Nedávno jsem měl maximálně telefonát od O2 na internet či lepší tarif a vzhledem ke komunikaci se mnou musím být taky u všech už na nějaký černý listině. 😀 Ne, že bych byl vulgární, ale dělám ze sebe takového idiota, že to většinou zavěsí sami. Např. telefon mám pořád vedený ve společným balíčku u táty a vzhledem k mé pravdomluvnosti říkám, že nevím co tam všechno táta má a kolik dohromady platí tak si vždy vyžádají číslo na tátu a v tu chvíli to začne. 😀 "Já si číslo na tátu nepamatuji." - “Já Vám pomůžu, máte chytrý telefon?” - “Ano, je tak chytrý, že je chytřejší než já.” …. po chvíli ping pongu to vzdají. 😀 Jednou to operátorku tak pobavilo, že mi na konci s výbuchem smíchu (pochopila, že si dělám srandu) poděkovala a rozloučila se. Smála se tak vtipně, že jsem se trošku začal smát taky. 😀
Nicméně ty podvody, chápu, že v určitém zápalu nebo situaci člověk odkývne všechno nebo mu to nedocvakne a stane se obětí nějakého podvodu. Přijde třeba o 20-30 tisíc, malý peníze to nejsou, ale nic co by člověka dostalo na ulici - to opravdu pochopím a nesoudil bych. Když člověk je nad něčím zamyšlený nebo cokoliv tak je to pak snadný. Takovému využití situace se říká myslím social-hacking a tomu je snadné podlehnout ikdyž je člověk při smyslech a stačí fakt málo. Jenže jsou fakt případy kdy ti lidi fakt mají to “okno v hlavě” nějak moc velký a jebnou někomu půl miliónu jen tak. Ten první fakt stojí za to.
https://krimi-plzen.cz/a/podovd/
https://krimi-plzen.cz/a/podvod-2026-02-13-142355/
https://krimi-plzen.cz/a/falesni-bankeri-kryptoinvestice-i-napadene-ucty-na-socialnich-sitich/
https://krimi-plzen.cz/a/podvod-2026-01-20-085312/
https://krimi-plzen.cz/a/podvod-2026-03-01-135008/
Přitom zajít do tý banky kde ten bankovní účet mám a je to jistota nedá tolik práce. Zhodnocení třeba nebude pětinásobek, ale ikdyby to bylo 10-15% tak pořád lepší než 0% (zakopaný na zahradě) nebo o ty peníze přijít úplně.
Třeba pro mě zajít do tý banky je docela dost práce, sice to mám jen 10 km, ale pendluju mezi prací a jinými povinnostmi a volno mám v šest v podvečer, když je dobrý den (čím déle bude vidět, tím později…). Musela bych si vzít volno. Určitě to není tak, že když mi teď zazvoní tel., tak se po práci seberu a prostě tam sjedu…
Já bych do té pobočky asi spíš tak jako zavolala, nechala si dát toho bankéře k telefonu a zeptala se po tel.
Tak třeba spořka má ověření bankéře přes apku, víc není potřeba. Ale jinak i lidi mají třeba Air bank a podobný co mají pobočky jen v pár městech a dojít na pobočku je pro ně ně možný jedině jako celodenní výlet.
Demonstrace za totalitu, cenzuru, ztrátu svébytnosti, národní hrdosti a energetickou chudobu…
Nemám apku, takže bankéře neověřím 🙂
Buggyra:Nemám apku, takže bankéře neověřím 🙂
Já se u ČS bez apky ani nepřihlásím do internetového bankovnictví. Je to jediná apka, kterou mám.
Já prostě hlásím, že nemám chytrý telefon, takže nemám apku, jednoduché. Přihlašuji se pouze na počítači, takže klasickým přístupem.