A Marx jako Němec se v podstatě inspiroval ve Francii( Pařížská komuna). 🙂 Vidíte Orionko, namočená v tom byla celá západní Evropa a teď budou dělat chytrý.😂
Dnes, 14. 7. pád Bastily! A víte co ? Marseillesu si jako hymnu nechali, i když se ta Velká franc.revoluce moc nepovedla. Tak jako řada dalších. Ale každá svět někam posunula. Nikdy už nebyl takový jako před ní. Jen mám pocit, že ta naše sametová je slepá vývojová větev.
N (neregistrovaný)14.07.2026, 22:59:59xxx.xxx.189.103
Orionka:
Dnes, 14. 7. pád Bastily! A víte co ? Marseillesu si jako hymnu nechali, i když se ta Velká franc.revoluce moc nepovedla. Tak jako řada dalších. Ale každá svět někam posunula. Nikdy už nebyl takový jako před ní. Jen mám pocit, že ta naše sametová je slepá vývojová větev.
Že pořád vytahuju svého tátu, ale lepší zdoj informací prostě nemám.😀 Mnoho let po “revoluci” u vás ( všiměte si vysoké inteligence Orionky, která se nebude ptát jaký stát tím myslím😂) jsem se od něho dozvěděl, že byl na sjezdu KSSS v 86 roce? Už přesně nevím, ale dost let před revolucí a už tam se připouštěl převrat. Šuškalo se, že jsou dvě možnosti a to buď někdo odstraní Gorbačova a nebo bude převrat.