každá doba má své pro a proti. a i když mame dobre veci (školství zadarmo, dlouhou mateřskou, i ten důchod není špatný) , tak si lidé stále stěžují. Proč?
Ale za komunistů bych nemohla veřejně kritizovat politiku. Všichni museli být zaměstnaní, takž když byl někdo líný, nemusel se bát o práci. Nebyla zodpovědnost za vlastní život, což teď mnohým vadí.
A dnes bych si knihu nekoupila, protoze je vše na internetu 😁 (jen na odlehčení těmatu)
To jsou lži. Politiku normální lidé kritizovali úplně stejně jako dnes, ti nenormální drželi hubu jako dneska. Zaměstnán nikdo být nemusel, jenom měl právo na práci. Do práce nemusel chodit ten kdo prokázal zdroj příjmů. Dědictví a podobně..trestné bylo příživnictví. Dnes příživníky platí stát z daní těch co pracují. Školství ani zdravotnictví není zdarma, o tom vědí ti co pracují a odvádí daně ba zdravotní a sociální, další platí zaměstnavatel. To jsou platby zavedené až po r90. Proto si lidé stěžují. Neustálé zvyšování daní, které nijak nezlepšuje životní úroveň. To za těch nenáviděných komundírů nebylo. Jo a zodpovědnost za vlastní život má každý normální člověk za každého režimu. Charakter nejde svádět na režim. A to se nebavíme o cenzuře a šmírování naprosto všech, nebo o “dobrovolném” vnucování experimentálních terapií pro naše dobro…
Podtrženo, sečteno, zlatí komunisti. Zabili míň lidí než řízená pandemie levicovými extremisty.
Já učím na SŠ a taky spokojenost. I u mých kolegů. Máme hodné děti. Na zabití jsou jenom občas. Ale to je u puberťáků normální, ne?
Spokojenost na obou stranách je bezva…výsledek spokojenosti je dostatek “pracantů” v neziskovkách kteří stojí na té správné straně s nataženou rukou, neschopni vytvořit nějaké společensky prospěšné hodnoty. Ostatní jsou na práškách se sebevražednými sklony, nevědíc jakého jsou pohlaví s klimatickou tísní. Až jsem to dovedla vaše spokojenost s progresivní indoktrinací.
Tak jsem se pobavila. Asi začnu koukat na atletiku. Uvidím, že holky mají zadky, prsa asi moc ne. A chudáci kluci budou místo soupeřů, hlídat své “mužství”
N (neregistrovaný)17.07.2026, 13:30:05xxx.xxx.189.103
Vy taky pořád myslíte jen na to, co si můžete koupit a co dřív ne.😀 Co třeba bezpečnost, minimální byrokracie, voda ve vaší studni byla prostě vaše a snad mi nechce nikdo říkat, že v téhle době jsou k sobě lidi vstřícnější a chovají se slušněji. Mimochodem tedy moje mamča v Triole ve HK jako dělník měla v 87 roce asi tři tisíce výplatu. Vlastně by tehdy dokázala utáhnout z toho byt a nás s bráchou. Podotýkám bez dalších sociálních dávek. Ovšem jak už jsem zmínil devizy minulého systému jsou jinde než v bláznivém konzumu který je stejně už u konce.
Jakože za komoušů se neplatily daně a peníze na zdravotnictví a školství a další věci se jen tak zhmotňovaly ve vzduchu? 😀 😀
Přečtěte si to na co reagujete ještě jednou a pomalu, pak zagooglete a ukažte mi kde kdo platil vedle daně z příjmů ještě zdravotní pojištění….drbají vás a vám se to ještě libí…to je to naskakování jednoduchých na propagandu