kometa:No, já hlavně nerozumím tomu jeho výlevu. I když, uznávám, že vyplodit něco takového a nic neříkajícího je svým způsobem umění.
Nerozumíte tak neřešte. Ne každému bylo dáno…
kometa:No, já hlavně nerozumím tomu jeho výlevu. I když, uznávám, že vyplodit něco takového a nic neříkajícího je svým způsobem umění.
Nerozumíte tak neřešte. Ne každému bylo dáno…
Anonymní:Přečtěte si to na co reagujete ještě jednou a pomalu, pak zagooglete a ukažte mi kde kdo platil vedle daně z příjmů ještě zdravotní pojištění….drbají vás a vám se to ještě libí…to je to naskakování jednoduchých na propagandu
To je právě ono.. Víte čeho se bojím? Pokud se zhorší situace a dorazí krize, myslíte že jim někdo sníží či zcela zruší ty všechny poplatky a mandatorní výdaje co jim teď napráskali? Já myslím že ne.
No to jsem se zas dověděla sr.ky.
"Za účelem rovnoměrného zdanění dělníků a úředníků, v souladu s jejich výdělkem a v zájmu dalšího zvýšení produktivity práce a zjednodušení vybírání daně a pojistného národního pojištění zavádí se daň ze mzdy, v níž jsou zahrnuty i příspěvky dělníků a úředníků na pojistné národního pojištění."
Hádejte, odkud cituji.
Ani ta voda ve studni nebyla obyčejných lidí. To je naprostý základ - nalhat lidem, že vše sdílíme. A to tu bylo. Ne rohlík za 0,30 (já sem mladá, pamatuji až tuto příšernou cenu).
Když se barák, studna,… líbil komunistovi s hodně odznáčky, prostě ten barák i s tou vodou dostal. Tečka.
Se aspoň podívejte na nějaký film nebo se zeptejte rodičů, jak to bylo, to ale nesmí být soudruzi, no.
Nejlepší dokument o té době a vodě v studně: Báječná léta pod psa.
Libtard a retard už jsem dávno, takže kdo bude odpovídat, nechť uvede fakta se zdrojem, jinak se, chlapci, chyťte za ruce a běžte třeba pod rozkvetlou třešeň. 🙂
Od první světové se zavedené daně neruší, naopak zavádí se nové. Je fajn hospodařit s penězi jiných, zvlášť když vám hází hlasy furt dokola s očekáváním lepšího příští.
Vaše oblíbená AI (protože jak jsme dnes viděli, gůgl použít neumíte):
“Tento text je doslovnou citací z úvodního paragrafu dnes již historického zákona č. 76/1952 Sb., o dani ze mzdy. Tento předpis zavedl v tehdejším Československu jednotnou daň ze mzdy, která v sobě poprvé sloučila samotné zdanění a tehdejší odvody (pojistné) na národní pojištění. Zákon začal platit od 1. ledna 1953.”
Tak čau, děcka, du krmit slepice.
megi-the-pes:No to jsem se zas dověděla sr.ky.
"Za účelem rovnoměrného zdanění dělníků a úředníků, v souladu s jejich výdělkem a v zájmu dalšího zvýšení produktivity práce a zjednodušení vybírání daně a pojistného národního pojištění zavádí se daň ze mzdy, v níž jsou zahrnuty i příspěvky dělníků a úředníků na pojistné národního pojištění."
Hádejte, odkud cituji.
Ani ta voda ve studni nebyla obyčejných lidí. To je naprostý základ - nalhat lidem, že vše sdílíme. A to tu bylo. Ne rohlík za 0,30 (já sem mladá, pamatuji až tuto příšernou cenu).
Když se barák, studna,… líbil komunistovi s hodně odznáčky, prostě ten barák i s tou vodou dostal. Tečka.Se aspoň podívejte na nějaký film nebo se zeptejte rodičů, jak to bylo, to ale nesmí být soudruzi, no.
Nejlepší dokument o té době a vodě v studně: Báječná léta pod psa.Libtard a retard už jsem dávno, takže kdo bude odpovídat, nechť uvede fakta se zdrojem, jinak se, chlapci, chyťte za ruce a běžte třeba pod rozkvetlou třešeň. 🙂
Zdoj a citace, jasně. Já v tý době žil a v produktivním věku, takže sorry, nějaké blábolení progresivní husy se tomu nevyrovná. Progresivní pohádky o zabavených barácích, jenom z rozmaru nějakého soudruha si nechte pro hejno které vás obklopuje. Jo a moje daň tenkrát byla 15%, to bylo vše a vo to go
Já se nemusím dívat na filmy, já v té době žila. Znala jsem hodně lidí, kteří měli soukromé domy a žádnému ho žádný papaláš nevzal. Dokonce měli pražáci i chalupy na horách a ani ty jim nikdo nevzal. A také je pronajímali dalším luftákům. Asi na černo, sousedí byli tak slušní, že je nenapráskali. Ale mohl jim tam dát výbor nájemníka. Do té chalupy i do vily s městě. V 80. letech si hodně rodin postavilo nové domy. Dělníci, žádní papaláši. Stalo se, že nuceně stát odkoupil dům. Ale ten zbourali, protože stál v cestě silnici, nebo přehradě. Jak to bylo se studnami nevím, ale asi nikdo neměl na pumpě měřák. Jestli byla ze studny daň?
Možná znáte někoho komu komunista s odznáčky zabavil dům. Sem s ním. Já takového neznám.
Báječná léta? Dokument? Asi takový, jako Mádlovy Vlny.
Žila jsem v tý době, tak vím. Samozř. ne všechno. Je dobrý příspěvky prokládat komunismem. To slovo je správně jedovatý. Když tam je zmíněný, hned mají bláboly “jinou sílu". Před převratem zabouchali na dveře, sebrali jim postižený dítě a odvlekli ho do ústavu.(že jo?😄) Papalášovi se líbil barák, zabral si ho, to je jasný. I to jsem zažila. Postavili si hezkej domek a zdrhli za hranice. Barák ? Nevím, zda byla dražba, ale barák dostal fakt papaláš. Zakládali JZD? Jo, to mnohdy byla síla. Mluvila jsem , tehdy už s babkou, když jim sebrali koně, manžel zešílel. Měna pro ty movitý byla taky rána. U nás domu komunisti nebyli, ale tedˇ, když některá jejich vyjádření čtu nebo slyším, rozumím jim a často s nimi souhlasím. Čtu i názory lidí, které nesnáším např. Klaus, Mašín aj. Nablblý kecy, že je dobrý , když zaměstnavatel může vyhodit lenocha mají “logiku”, za komoušů prý museli lenocha strpět. Fakt nevím kde?
Aspoň něco pozitivního.
https://stredoceskykraj.cz/web/urad/aktuality-vseobecne-informace/-/asset_publisher/oygz/blog/deti-z-valkou-postizene-ukrajiny-pojedou-na-ozdravny-pobyt-do-strednich-cech Ukrajinským dětem, které neodjeli na dovolenou do rodné vlasti, zaplatí kraj ozdravný pobyt
megi-the-pes:No to jsem se zas dověděla sr.ky.
Hádejte, odkud cituji.
Když se barák, studna,… líbil komunistovi s hodně odznáčky, prostě ten barák i s tou vodou dostal. Tečka.Se aspoň podívejte na nějaký film nebo se zeptejte rodičů, jak to bylo, to ale nesmí být soudruzi, no.
Nejlepší dokument o té době a vodě v studně: Báječná léta pod psa.Libtard a retard už jsem dávno, takže kdo bude odpovídat, nechť uvede fakta se zdrojem, jinak se, chlapci, chyťte za ruce a běžte třeba pod rozkvetlou třešeň. 🙂
Megi, přece jde o to, že tu vodu vám nikdo nehodlal zpoplatňovat a ani to kontrolovat.🙂 A zdanění? Kolik máte dnes? Myslím celkové. A kolik poplatků které dřív vůbec nebyly. Zdravotnictví skutečně bez poplatků, školy atd.. Schválně, kolik jste platila za socíku u zubaře? Jistě všichni co to zažili se rádi podělí o tuto zkušenost. Jinak k reálnému zdanění:
https://medium.seznam.cz/clanek/lukas-turner-kolik-dani-plati-prumerny-cech-zdaneni-vyplaty-je-jen-prvni-kolo-273516
A to tam nemáte Green Deal a žádnou nepřímou daň.
rapotačka:Báječná léta? Dokument? Asi takový, jako Mádlovy Vlny.
Žila jsem v tý době, tak vím. Samozř. ne všechno. Je dobrý příspěvky prokládat komunismem. To slovo je správně jedovatý. Když tam je zmíněný, hned mají bláboly “jinou sílu". Před převratem zabouchali na dveře, sebrali jim postižený dítě a odvlekli ho do ústavu.(že jo?😄) Papalášovi se líbil barák, zabral si ho, to je jasný. I to jsem zažila. Postavili si hezkej domek a zdrhli za hranice. Barák ? Nevím, zda byla dražba, ale barák dostal fakt papaláš. Zakládali JZD? Jo, to mnohdy byla síla. Mluvila jsem , tehdy už s babkou, když jim sebrali koně, manžel zešílel. Měna pro ty movitý byla taky rána. U nás domu komunisti nebyli, ale tedˇ, když některá jejich vyjádření čtu nebo slyším, rozumím jim a často s nimi souhlasím. Čtu i názory lidí, které nesnáším např. Klaus, Mašín aj. Nablblý kecy, že je dobrý , když zaměstnavatel může vyhodit lenocha mají “logiku”, za komoušů prý museli lenocha strpět. Fakt nevím kde?
Se mnou kdysi ve Hradci chodil do třídy tuším Mirek Bohuněk se jmenoval. Byl postižený hlavně fyzicky. Špatně chodil a později myslím ve třetí třídě už byl téměř upoután na vozík. Nikdo ho nikam neodvlekl rodině a vzhledem k tomu, že bydlel ve vedlejším vchodě, tak jsem ho vozil domů občas. 🙂 No vlastně většinou.
N:Že pořád vytahuju svého tátu, ale lepší zdoj informací prostě nemám.😀 Mnoho let po “revoluci” u vás ( všiměte si vysoké inteligence Orionky, která se nebude ptát jaký stát tím myslím😂) jsem se od něho dozvěděl, že byl na sjezdu KSSS v 86 roce? Už přesně nevím, ale dost let před revolucí a už tam se připouštěl převrat. Šuškalo se, že jsou dvě možnosti a to buď někdo odstraní Gorbačova a nebo bude převrat.
N. Docela to tady čtu. Táta má 2*, jak jsi tady uvedl. Uvádíš, že jsi voják v US A. Máš tedy kromě US národní i NATO prověrku, předpokládám nejméně S, možná i NTS. Potvrdíš to?
U nás taky bydlel těžce postižený kluk, měli jen jeho, bylo to moc náročný, ale taky ho nikam nedali, chodil pak na jedenáctiletku, chodili za ním kluci, všude ho tahali sebou, na koupák i na hory. Ale po převratu bylo všude slyšet, že komouši zavírali tyhle děti za zeď, aby je nebylo vidět, byly plný ústavy …. Je to hrozný osud, ale chápu i ty rodiče, viděla jsem, jak to bylo náročný. Jistý je, že na ulici nebyl nikdo …
Zase anonym:N. Docela to tady čtu. Táta má 2*, jak jsi tady uvedl. Uvádíš, že jsi voják v US A. Máš tedy kromě US národní i NATO prověrku, předpokládám nejméně S, možná i NTS. Potvrdíš to?
CTS
Zase anonym:N. Docela to tady čtu. Táta má 2*, jak jsi tady uvedl. Uvádíš, že jsi voják v US A. Máš tedy kromě US národní i NATO prověrku, předpokládám nejméně S, možná i NTS. Potvrdíš to?
Základní stupně jsou: Vyhrazeno, Důvěrné, Tajné a Přísně tajné. NTS se týká zabezpečení sítí a serverů.🙂 Prověrky bohužel uvádět nelze veřejně.Otec je spíš než voják vědcem i když MG. Jeho oborem je hlavně biologie a bůh ví co ještě.😀
rapotačka:U nás taky bydlel těžce postižený kluk, měli jen jeho, bylo to moc náročný, ale taky ho nikam nedali, chodil pak na jedenáctiletku, chodili za ním kluci, všude ho tahali sebou, na koupák i na hory. Ale po převratu bylo všude slyšet, že komouši zavírali tyhle děti za zeď, aby je nebylo vidět, byly plný ústavy …. Je to hrozný osud, ale chápu i ty rodiče, viděla jsem, jak to bylo náročný. Jistý je, že na ulici nebyl nikdo …
Když kouknete na moderní filmy o té době, tak máte pocit, že každý byl v odboji, každý měl svého osobního STBáka a na vánoce jim chodili kontrolovat dárky pod stromečkem. 😀 Jenže ono ten dojem ty filmy takový mají navozovat, protože koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Je taky dost rozdíl padesátá léta a roky po osumdesátkách. Padesátá léta jsme v USA měli “McCarthyismus”. To bylo taky výživné a dodnes nikdo neví kolik lidí to “odsralo” životem. O tom se ale filmy moc netočí…😐
progresivní husy
Husa je inteligentní, sympatický a užitečný tvor. Takže vlastně kompliment 😉
N:Základní stupně jsou: Vyhrazeno, Důvěrné, Tajné a Přísně tajné. NTS se týká zabezpečení sítí a serverů.🙂 Prověrky bohužel uvádět nelze veřejně.Otec je spíš než voják vědcem i když MG. Jeho oborem je hlavně biologie a bůh ví co ještě.😀
Ty základní stupně BP máte správně na národní prostředí v ČR. Pokud jste však služebně přemístěn ve strukturách NATO (mnohonárodnostní velitelství), je situace odlišná. Vím o čem mluvím. Na každé SM (víte, o čem mluvím), jsou stanovené podmínky (který národ obsadí, hodnost, sbor, praxe a v neposlední řadě BP).
Vůbec tomu nerozumím. Ale jsem zvědavá, jak váš slovní ping pong dopadne.
Zase anonym:Ty základní stupně BP máte správně na národní prostředí v ČR. Pokud jste však služebně přemístěn ve strukturách NATO (mnohonárodnostní velitelství), je situace odlišná. Vím o čem mluvím. Na každé SM (víte, o čem mluvím), jsou stanovené podmínky (který národ obsadí, hodnost, sbor, praxe a v neposlední řadě BP).
Přiznám se, že v tom je trochu guláš a SM myslíte spojenecké velitelství? Jinak ani tak moc se bezpečnostní prověrky neliší. My máme tři stupně (confidetial,secret a top secret) a vydává je DCSA. Struktura velení v alianci je pro US army malinko jiná a liší se samozřejmě podle umístění, úkolů a také situace. Ono v zemích NATO jsou například americké základny,kde celá určená oblast patří americké armádě a podléhá výhradně americkému velení. Do detajlů ale zacházet samozřejmě nesmím. 🙂