Aktuálně: 2 151 inzerátů286 442 diskuzních příspěvků20 438 uživatelů

Politika...

megi-the-pes (neregistrovaný) 17.07.2026, 14:27:56 xxx.xxx.120.230

No to jsem se zas dověděla sr.ky.

"Za účelem rovnoměrného zdanění dělníků a úředníků, v souladu s jejich výdělkem a v zájmu dalšího zvýšení produktivity práce a zjednodušení vybírání daně a pojistného národního pojištění zavádí se daň ze mzdy, v níž jsou zahrnuty i příspěvky dělníků a úředníků na pojistné národního pojištění."

Hádejte, odkud cituji.

Ani ta voda ve studni nebyla obyčejných lidí. To je naprostý základ - nalhat lidem, že vše sdílíme. A to tu bylo. Ne rohlík za 0,30 (já sem mladá, pamatuji až tuto příšernou cenu).
Když se barák, studna,… líbil komunistovi s hodně odznáčky, prostě ten barák i s tou vodou dostal. Tečka.

Se aspoň podívejte na nějaký film nebo se zeptejte rodičů, jak to bylo, to ale nesmí být soudruzi, no.
Nejlepší dokument o té době a vodě v studně: Báječná léta pod psa.

Libtard a retard už jsem dávno, takže kdo bude odpovídat, nechť uvede fakta se zdrojem, jinak se, chlapci, chyťte za ruce a běžte třeba pod rozkvetlou třešeň. 🙂

Anonymní (neregistrovaný) 17.07.2026, 14:30:17 xxx:xxx.c291:3f92
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 17.07.2026, 13:50:31

Od první světové se zavedené daně neruší, naopak zavádí se nové. Je fajn hospodařit s penězi jiných, zvlášť když vám hází hlasy furt dokola s očekáváním lepšího příští. 

megi-the-pes (neregistrovaný) 17.07.2026, 14:30:48 xxx.xxx.120.230

Vaše oblíbená AI (protože jak jsme dnes viděli, gůgl použít neumíte):

“Tento text je doslovnou citací z úvodního paragrafu dnes již historického zákona č. 76/1952 Sb., o dani ze mzdy. Tento předpis zavedl v tehdejším Československu jednotnou daň ze mzdy, která v sobě poprvé sloučila samotné zdanění a tehdejší odvody (pojistné) na národní pojištění. Zákon začal platit od 1. ledna 1953.”

Tak čau, děcka, du krmit slepice.

Anonymní (neregistrovaný) 17.07.2026, 14:57:16 xxx:xxx.c291:3f92
megi-the-pes:

No to jsem se zas dověděla sr.ky.

"Za účelem rovnoměrného zdanění dělníků a úředníků, v souladu s jejich výdělkem a v zájmu dalšího zvýšení produktivity práce a zjednodušení vybírání daně a pojistného národního pojištění zavádí se daň ze mzdy, v níž jsou zahrnuty i příspěvky dělníků a úředníků na pojistné národního pojištění."

Hádejte, odkud cituji.

Ani ta voda ve studni nebyla obyčejných lidí. To je naprostý základ - nalhat lidem, že vše sdílíme. A to tu bylo. Ne rohlík za 0,30 (já sem mladá, pamatuji až tuto příšernou cenu).
Když se barák, studna,… líbil komunistovi s hodně odznáčky, prostě ten barák i s tou vodou dostal. Tečka.

Se aspoň podívejte na nějaký film nebo se zeptejte rodičů, jak to bylo, to ale nesmí být soudruzi, no.
Nejlepší dokument o té době a vodě v studně: Báječná léta pod psa.

Libtard a retard už jsem dávno, takže kdo bude odpovídat, nechť uvede fakta se zdrojem, jinak se, chlapci, chyťte za ruce a běžte třeba pod rozkvetlou třešeň. 🙂

Zdoj a citace, jasně. Já v tý době žil a v produktivním věku, takže sorry, nějaké blábolení progresivní husy se tomu nevyrovná. Progresivní pohádky o zabavených barácích, jenom z rozmaru nějakého soudruha si nechte pro hejno které vás obklopuje. Jo a moje daň tenkrát byla 15%, to bylo vše a vo to go

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.