Zase anonym (neregistrovaný)18.07.2026, 21:22:23xxx.xxx.5.83
N:
Civil Emergency Planning a nebo se tak označuje taky ČR. Ale kašlem na to, já chci spíš vědět něco o životě za minulého režimu.🙂 Jenže nějak se nic moc nemohu dozvědět. Krom toho, že co se tu vybudovalo šlo sovětům.😂 To samozřejmě je taky blbost.
Nevím, zda jste byl jako “voják US A” někdy nasazený mimo složky US A. Z mého pohledu jsou vám však každopádně běžné zkratky armádního prostředí, a to jak jak našeho národního, tak i aliančního neznámé. Nesoudím, konstatuji.
Ta poslední věta mě dostala : Kde najdu v bývalém Svazu Lipno, Orlík, Slapy ? Zaplať pánbůh Josefodolskou nám tu nechaly. Na Slovensku už jsem dlouho nebyla a tak nevim, jestli Vážská kaskáda není taky pryč.
Tohle byla reakce na poslední větu někde v diskuzi, že co jsme vybudovali, to nám Sověti ukradli. Nebudu to hledat.
N (neregistrovaný)18.07.2026, 21:25:02xxx.xxx.189.103
Zase anonym:
Nevím, zda jste byl jako “voják US A” někdy nasazený mimo složky US A. Z mého pohledu jsou vám však každopádně běžné zkratky armádního prostředí, a to jak jak našeho národního, tak i aliančního neznámé. Nesoudím, konstatuji.
V pohodě, trčím nyní v Polsku.🙂 S nadějí, že se dostanu chvíli do ČR podívat.
A repto - k tomu obrázku: není tak docela pravda. Byli školní lékaři, pravidelné školní prohlídky u pediatrů i zubařů - taky jsem je nemela ráda - ale všechny děti měly zuby ošetřené a nasazená rovnátka. Teď když jsou rodiče lajdaci, tak děti zubař nevidí a také někdy nemají pediatry. Nebylo Donio.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 18.07.2026, 21:32:22
Rovnátka se běžně nedávaly a ten povinný školní zubař nešel změnit, tak pokud to byl lempl, co nespravuje, ale rovnou trhá, takového jsme měli my, tak jste měli smůlu, jinam jste nemohli.
Rovnátka se běžně nedávaly a ten povinný školní zubař nešel změnit, tak pokud to byl lempl, co nespravuje, ale rovnou trhá, takového jsme měli my, tak jste měli smůlu, jinam jste nemohli.
Asi jste měla rovné zuby. Také záleželo (asi) na místě a čase. Já měla rovnátka, nasazovací na noc, drátěná, byla to pěkná pruda, určitě o ně naši nežádali. Stejně tak brýle. Od školniho doktora pak na oční.
N (neregistrovaný)18.07.2026, 23:13:16xxx.xxx.189.103
Orionka:
Asi jste měla rovné zuby. Také záleželo (asi) na místě a čase. Já měla rovnátka, nasazovací na noc, drátěná, byla to pěkná pruda, určitě o ně naši nežádali. Stejně tak brýle. Od školniho doktora pak na oční.
Ježiš péče byla daleko dostupnější než dnes. Když srovnám Mělník třeba, tak kdysi i dětská nemocnice, pohotovost jak pro dospělé tak pro děti. Taky zubní pohotovost byla samozřejmostí. Teď přesně už nevím na Mělníku, ale snad tam díky snaze bývalého starosty zase je zubní, ale jen o víkendu a v určité hodiny. No a samozřejmě se to platí.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 18.07.2026, 08:11:32
Megi, já tu dobu nechci zpět, já jen že jsme to zas posr.ali. Nechci aby se mluvilo jen o tom špatném. Některé dobré věci se mohli zachovat. Ale cíleně se tluče do lidí 40. letá hrůza.
Nebyli jsme ani prominenti, ani dědicové, ani bohatí. Ale měli jsme všechno. Byli jsme skromní. Neměli jsme auto, ani babičku na vsi, ale byli jsme celé prázdniny venku.
Četla jsem vnučce Pejska a kočičku. Nové vydání. Oni Čapka opravili, zjednodušili, aby ho děti chápaly. Znáte pejska a kočičku? Chápaly jste ho? Máte blbší děti? Že jim ho musí zjednodušit?