Repta-A-Repta:Rapotačko, orionko a spol. - dokážete se trochu zamyslet (alespoň) nad obrázkem a přestat s tou hloupou adorací “starých dobrých časů”?
😔
To, že se zrovna vám žilo dobře, zdaleka neznamená, že to platilo pro všechny.
Pokud si chcete alespoň trochu osvěžit vlastní, bohužel velmi selektivní paměť, pořád ještě existuje například tato instituce:
Chápu, že pro seniory může být dnešní rychlá doba složitá a nemusí jí už rozumět, ale pro inteligentního jedince neporozumění problému jaksi nerovná se automaticky nenávist.
😟
Repro, vy už mě vidíte i když otevřete ledničku. Ještě jsem příspěvek nedopsala a vy už víte, co napíšu.
Napíšu, že je potřeba těch 40 let rozdělit. Na poválečná léta, uvolněná 60. (jedná moje spolužačka byla v Anglii jako o-per, na rok než opakovala přijímačky na VŠ, kamarádka se povalovala s hipikama po anglických plážích, spolužáci projeli Svédsko stopem, ze tří se vrátili dva, třetí pokračoval do Kanady - ten se zpátky dostal až po 89.) Pak to VS všechno zaťápla. Po pozvání.( A nemyslete si, že dnes by se nenašli ti, co by zvali zas - jen z druhé strany) 70. byly pro nedůležité lidí v pohodě. Za hov…to stálo ve školství, tam provedli velké čistky, stejně tak v úřadech - a “čistili” ti, co první otočili, ti všeho schopní. V 80. se situace uklidnila. Kdo nepřekážel, žil, jak tu popsáno, podnikové byty, bezúročné půjčky, zájezdy. Školy v přírodě, tábory, ozdravovny. Byla jsem městské dítě i pak dospělá.
Vesnice na to byla asi hůř. Zase jak kde. Zelinari na Litoměřicku měli pozlacené kliky, ale nadřeli se.
Už mě to nebaví !
Vložky nebyly cca v 80. V průvodu jsme měly agitační heslo : “ Není vata, nejsou vložky, co si dáme mezi nožky ! Ať žije první máj. Hurá !"
Tak zas příště. Doporučené stránky nemusím, pamatuju si dost.