Jojo, příbuzný jezdí s náklaďákem a před 3 lety pořídili nový se všemi těmihle asistenty a stačí, že lidi před svozem odpadu vyvezou na chodníky popelnice a to auto se chová jako kamzík, hopsá od popelnice k popelnici. Větší mulda sněhu a stopka. A tak dále. Mě by doopravdy šlehlo, kdyby mi tohle na ujetém ledu nebo na té sr***e, co je teď při oblevě venku, udělala dvanáctituna. To musí být blaho. Příbuzný zaměstnavateli oznámil, že na sněhu s tím nejezdí a tečka. To bych asi taky udělala. By mě zajímalo, jak by z toho pak ten asistent vybruslil či vysáňkoval, kdyby to auto díky té stopce fakt šlo do smyku. Jak by asistent asi přečůral gravitaci a setrvačnost. Tohle je prostě hrubě nedomyšlené. A ty asistenty se nedají normálně lidsky vypnout, musíte po nastartování prolézt tisíc odboček v dotykovém meníčku a třicetkrát odsouhlasit, že to myslíte vážně, no já bych z toho snad vyškubala dráty. Já za těch deset let fakt asi nebudu mít na výběr a budu muset začít jezdit vozíkem s koníkem... Nebo budu kupovat auta v nějakém -stánu, kde ještě jezdí něco, co může ovládat člověk. Nebo budu jezdit na sekačce, ta snad asistenty mít nebude...
Mně pojišťovna proplatila příspěvek na pohybové aktivity, takže mi to zaplatilo jedny loňské závody (dva starty :-D ), tak to se poměju :-D
Ještě by mi měl přijít proplacený příspěvek za rehabilitace, na základě dárcovství krve, ten může být až trojka, tak to už je opravdu o co stát, mně se do konce roku podařilo sehnat pouze doklady za dvojku, ale i tak krásná práce, na zemi nenajdeš. To mi zaplatí letošní členství ve sportovním svazu a licenci pro mě a pro koně a možná i nějaký ten start, tak to je už jiná píseň :-) Hodlám si schovávat pěkně doklady od všech návštěv u fyzioterapeutek, abych letos vydundala pěkně z pojišťovny maximum. Včera jsem byla dávat krev, takže nárok mít budu, juch. Tentokrát byla náramně šikovná sestřička, ani jsem tu koňskou jehlu necítila.
Horory já také ráda, na Nosferatu se chystám až bude na internetu v HD kvalitě, ale Substanci jsem nezaregistrovala, tak jestli je to takhle hooodně děsivé, tak to musím vidět, ale do kina na to nejdu, pěkně doma, v bezpečí :-D
My jsme ve vchodu do přístřešku pro koně mívali hodně let natlučenou fošnu s přidělanými dekami, které se vprostřed překrývaly, takové ty vlněné nemocniční (teda ony byly nemocniční v min. století, kdy jsme je taky získali právě z nějakých rušených skladů). A koním docela trvalo, než si na to zvykli. Teď už nedáváme nic, protože v přístřešku nefouká (je čtyřstěnný, vchod uprostřed jedné dlouhé stěny) a kdysi býval i zateplený polystyrenem, teď je dírama mezi prkny vidět ven :-D a koně v něm stejně nebývají. Seno mají venku na povětrnostních podmínkách, chudáci, tak musejí na krmení ven. Ale nevadí jim to a nestrádají, ani plnokrevník nemá v zimě větší pohybové problémy než v létě, takže z toho usuzuji, že cajk.
No a abych nemusela hned řešit, co se mi v autě kde vysype, tak mám auta dvě. No, tři, ale jedno je komplet vysypané :-D Údržba těch tří stojí totéž co udržovat jedno nové, porovnávala jsem náklady s autem, co si pořídil otec od novoty na stará kolena. Tak to bylo vtipné. Moje tři auta dohromady stála polovinu toho jeho na pořizovačce a druhá půlka kupní ceny mi vystačila u mých tří na dva roky oprav :-D A to on mezitím musel na různé garanční prohlídky a výměny kde čeho, přičemž vždycky měl minimálně finanční spoluúčast. Takže zatím mi to finančně vychází mnohem zajímavějc. Navíc u toho nového auta každá prkotina stojí násobně víc než na mém, já objedu vrakáče a posbírám díly, které fungují, on musí čekat na díly z Rumunska a ty si pak nerozumí s elektronikou auta, hm. Když jsem dodělávala tažné, stálo to desítku i s typovým listem a novou technickou, když on dodělával tažné, musel kupovat taky nový nárazník a upgrade softwaru a nechal si namontovat pevné, protože to vysouvací by stálo čtvrtku kupní ceny auta....magořina. Na servisní prohlídku musí dvakrát do roka, já musím na přípravu na technickou jednou za dva roky, to je taky většinou jediný servis, co to auto za ty dva roky vidí :-D No ale dobře, octavce před Vánocemi upadl výfuk, rozpadla se ta spojovací spona, oprava za 600,-, a momentálně z ní teče něco, servisák myslí že hydraulika spojkového válečku, tak si počkám, co bude stát oprava tohoto.
Jinak mě auto taky tříská do hlavy, ještě jsem se nedokopala k tomu to nechat vyměnit, představte si, po bezmála třiceti letech odešly plynové vzpěry zadních dveří! Nic to nevydrží dneska....
"Ani by mě nenapadlo plánovat dovolenou v ČR,když zahraničí vyjde prostě levněji…dokud jsem mladá,ať cestuji.. " My tu Bosnu v létě měli na jednoho asi za šestku, deset dní... včetně ubytování, benzinu, královského žraní, já zůstala vejrat, když se to rozpočítalo :-O A to jsme měli předsevzetí, že jak uvidíme zmrzlinárnu, dáme si v ní zmrzku! (takže třeba čtyři denně :-D ) Takže souhlas, když je to tak levný, proč nejet do venku :-D Já teda vím, protože já jsem osobně líná jet vůbec na nějakou dovolenou... No ale když už se vykopu, tak na Moravu nebo na Šumavu můžu jet na vejlet, žejo. A ty Evropské ZOO ještě z daleka nemám ani načaté!