Aktuálně: 2 954 inzerátů222 861 diskuzních příspěvků18 439 uživatelů

Třetí víčko

Xerxova
Xerxova 16.01.2025, 20:03:33 xxx:xxx.ec94:b1e1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 16.01.2025, 19:27:25

jen pozor - většina restaurací mimo sezónu nevaří. Mimo centra velkých měst to jde s jídlem překvapivě ztuha. A to třeba i v turistických místech - jako byly velké archeologické areály (Segesta, Selinunte). Když, tak v mikrovlnce ohřejí jejich slavné koule arancini nebo kus pizzy… ale často nemají otevřené, ani když to inzerují. Podle plánu to vypadá, že letíte do Catanie. Takže z té strany doporučím dvě krásná údolí řek Alcantary (severní strana Etny) a Calcinary (severozápad od Syrakus). Za nás tam kvetla spousta kytiček a lítalo mraky motýlů… teď možná Alcantara bude pod sněhem - ona Etna je holt lyžařské středisko…

Pod Etnou je řeka Alcantara - nebyli jsme v placeném úseku, ale o kousek výš proti proudu - a procházka parádní. A pak údolí plné prastarých hrobek vytesaných do skal (naleziště Pantalica) s průzračnou říčkou Calcinara. A když plánujete Turecké schody, tak předpokládám, že Agrigento nevynecháte… Jdu hledat fotky - ať vás trošku namlsám… 

Coudas
Coudas 16.01.2025, 20:14:54 xxx.xxx.120.105

Píšu na mafii, ne vysokýho opalenýho taliána… 🤦

Já do kina půjdu klidně i sama. Respektive chodila jsem běžně. Prostě udělala jsem si večer pro sebe. Letní večer, fajn film, procházka do blízké restaurace, dobrá večeře… hezkej večer. Pokud teda nemáte partnera, který to příjemně doplní, to je pak samozřejmé hezký večer ve dvouch 🥰 

lesnizinka
lesnizinka 16.01.2025, 20:18:08 xxx.xxx.81.35

Niki, s tím žebříkem jsi mi připomněla, jak jsem si vždycky říkala, proč jako někdo spadne ze žebříku?!? Za poslední cca měsíc, jsem asi třikrát málem spadla ne ze žebříku, ale ze schůdků, kde mi nějak ujela noha, nebo jsem neodhadla další stupeň a šlápla mimo…Zatím to skončilo jen sedranou holení a úlekem, ono to není naštěstí vysoko, když tak🙄

No…nožky raděj nesmáčej sim tě a jak píšou, na Etně se momentálně lyžuje, takže zimní bundu a hlavně pořádné boty!

Xerxova
Xerxova 16.01.2025, 20:29:03 xxx:xxx.ec94:b1e1

pár inspiračních fotek… Jsou ze dvou výprav - březen 2018 (s Nightem) a březen 2023 (s Yodou a vnoučaty). První dvě Etna z parkoviště u kráterů Silvestri, pak 4 fotky ze souboje lávy a řeky - údolí Alcantary. Další 4 je nekropole Pantalica - tisíce hrobek (každé okýnko je hrobka prastaré civilizace), sama říčka Calcinara je neskutečně čistá - na fotce to nevyniklo, ale voda neskutečná. 11 a 12 jsou Turecké schody. Jedna je “sicilská Sahara” - kopce, na kterých nic neroste - v pozadí Etna se sněhovou čepicí (v březnu se na severních stráních stále lyžuje…). Pak dvě Etny ve vichřici - Yodovi krásně vlála ušiska… kus starého Řecka (Agrigento) a tři moříčka - jsou vidět ty jarní davy turistů…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 16.01.2025, 21:53:45 xxx.xxx.81.35

Ha, ha a  my ostatní už ani nebudeme muset jezdit😜Ještě dohodí fotky Nikiš a jako by sme byly👍 viď Bobi😉

Fatia
Fatia 17.01.2025, 01:22:30 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 16.01.2025, 20:29:03

Když vás tu vidím… V létě máme v plánu Sardinii, se psem. Nějaké rady, tipy? Co Itálie a volný pohyb psů? Psi v restauraci? Vozíte nějakou psí lékárnu? Cestovní pojištění pro psa? Zatím je čas, ale mám na seznamu z vás vytáhnout nějaké rozumy… 

Xerxova
Xerxova 17.01.2025, 06:40:19 xxx:xxx.ec94:b1e1
Fatia:

Když vás tu vidím… V létě máme v plánu Sardinii, se psem. Nějaké rady, tipy? Co Itálie a volný pohyb psů? Psi v restauraci? Vozíte nějakou psí lékárnu? Cestovní pojištění pro psa? Zatím je čas, ale mám na seznamu z vás vytáhnout nějaké rozumy… 

ať to tu neplevelíme - založím téma - něco jako se psem na cestách… a začneme na přání Itálií. Budu to plnit po kouskách, když bude čas. Jen první poznámka - je to různé místo od místa, situace od situace… a konkrétně na Sardinii jsme nebyli. Ale v Itálii často - od velkých měst až po přírodní parky…

Buggyra
Buggyra 17.01.2025, 06:54:24 xxx.xxx.198.226
lesnizinka:

By mě zajímalo, jak by z toho pak ten asistent vybruslil či vysáňkoval, kdyby to auto díky té stopce fakt šlo do smyku. Jak by asistent asi přečůral gravitaci a setrvačnost. - mě taky😏 ale rozhodla jsem se to nezkoušet😉 Jen vím, že si nějak umí ta elektronika přibrzdit(či nepřibrzdit) to kolo, které má problémy. Prostě jednotlivě, což člověk neudělá. 

Jo, to je fakt, to už umí i moje octavka 🙂 Jenže právě pokud to auto zabrzdí celé kvůli popelnici a nebo tomu mému člověku to i trhne volantem, aby se to vyhnulo, tak to se dostane do bruslí celé, a to pak tím přibržděním kola může tak možná regulovat směr, ale jak určí asistent směr, když je silnice zasněžená a nejsou vidět (a nebo na ní vůbec nejsou) vodící čáry….

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 17.01.2025, 08:40:17 xxx.xxx.136.138
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 17.01.2025, 06:40:19

Supr nápad, tleskám a děkuji,  že   tomu budete věnovat čas a energii 

Bobca
Bobca 17.01.2025, 09:01:55 xxx.xxx.20.192
Xerxova:

ať to tu neplevelíme - založím téma - něco jako se psem na cestách… a začneme na přání Itálií. Budu to plnit po kouskách, když bude čas. Jen první poznámka - je to různé místo od místa, situace od situace… a konkrétně na Sardinii jsme nebyli. Ale v Itálii často - od velkých měst až po přírodní parky…

Za mě dobrý nápad👌..určitě se tam budem s Raduš chodit kochat🤗Mám ráda ty vaše úžasné fotky přírody a pak s Yodou…Doufám,že na nich bude taky-psala jste,že ho berete sebou na dovči…👍

Bobca
Bobca 17.01.2025, 09:07:27 xxx.xxx.20.192

"ja už ho vidim"🤭..já napřed napsala,a pak se šla kochat fotkama,a je tam..asi foukal vítr,že mu to jedno ušisko vlaje🙂..Krásná fotka,jak vás pozoruje u toho moře..co si asi myslí..Chodí i do vody?

Sarah01
Sarah01 17.01.2025, 09:23:06 xxx.xxx.11.197
Xerxova:

Mě by hlavně zajímaly Dolomity, kdyby náhodou byly zkušenosti od kohokoliv.

Bobca
Bobca 18.01.2025, 10:20:42 xxx.xxx.20.192

Včera jsem měla rozlítané….pak jsem tu měla synovce na počítač……Dnes mám v plánu šít…..Ozvu se jak bude co….😇

lesnizinka
lesnizinka 18.01.2025, 16:17:14 xxx.xxx.91.1

Tak za jedno Bobi, jak se říká u nás: tos koupila capa😜(myšleno mě😏) Já jsem včera neměla moc čas, protože chlapi mají dneska tenisový turnaj(Tom pořádá) takže jsme ještě něco chystali, já rozvážela mamkám na vaření(moje pekla buchtu, tchýně dneska omáčku a knedle, já polívku a maso k omáčce a večer jsem ještě pekla štrůdly) a dneska jsem ráno valila ještě k řezníkovi pro to maso, honem to dát všechno vařit do obr hrnce a kroupy. Mezitím milion sportovních přenosů a jelikož mi v kuchyni nejde telka, tak pořád lítám jak blbec do dveří a čuměla alespoň v jídelně. Sedla jsem si až ve 14h k dalšímu sportu😉

Tak už jsem konečně poslechla ty tvoje písničky😀 U první jsem nevěděla, kde najít tvůj hlas, u té oblíbené jsem ho konečně poslechla(zpíváš moc pěkně a nekvičíš😜👍) a pak už jsem ho dokázala identifikovat i v těch společných písničkách. No ale byla jsem zklamaná😟 já se těšila, že tě i uvidím a čumím, mp3…ježíš já jsem blbka, však psala, že to je😎 Já vím, co to je, ale nikdy jsem to neměla, ani nepoužívala, tak mi nějak zprvu nedošlo, že to není video😛

Ještě musím odbordelizovat kuchyň🙄

kometa
kometa 19.01.2025, 08:01:50 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.01.2025, 16:17:14

Tak už jsem konečně poslechla ty tvoje písničky

A kde se dá Bobča poslechnout?

Canka
Canka 19.01.2025, 08:13:28 xxx.xxx.123.178

Ahojky holky,

Posílám pozdravy ze Sicílie😊Je tu krásných 16°C a sluníčko,jen večer už je to na bundu…včera Catania,dnes vyrážíme směr Syrakusy..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 19.01.2025, 08:13:58 xxx:xxx.71e2:51a8
kometa:

Tak už jsem konečně poslechla ty tvoje písničky

A kde se dá Bobča poslechnout?

Navštivte hudební vlakno 🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.