Zapomněla jsem ráno napsat, že jsem u zubaře. Tak to nakonec dopadlo…katastrofálně 👎přišla jsem o stoličku😟Před rokem jsem se zubařky ptala, jestli se nedá ta korunka vyměnit, že mám ještě tu s kovem a jako alergik na nikl mám pořád problém kolem, bolavou dáseň. Už asi 20let, co mi je nasadila na 6 i 7 vpravo nahoře. Nic hrozné ale nepříjemné, občas jsem musela třeba týden vyplachovat Corsodylem, než se to zase na čas uklidnilo. Tak mi to zrentgenovala a prý, je pod kořenem zánět a stejně by se to mělo řešit. Tak, že to zkusí ztrhnout, přeléčit a dáme celokeramickou. Mezi dalším termínem, mi to začalo i hnisat, ale pak se to uklidnilo, pár měsíců už zase dobrý. Tak dnes jsem měla termín. Myslela jsem, že to někdy už dělala, nijak se netvářila, že nic takového nejde, teda rozhodně to neřekla. Já jsem se jen zeptala jestli je ta možnost a ona, že jo. Takže: dvě hodiny se urputně snažila sundat tu korunku a vytáhnout nevím čím vlepený čep(to lepidlo chci😜) Rozřezala ji, páčila, rozvrtávala, uřezala. Pak páčila podobným způsobem zase jinými nástroji ten čep, odvrtávala, čímsi to mlátila kovovým na pružinu atd, fakt dvě hodiny v kuse. Já už jsem myslela, že mi praskne lebku. Bylo to opíchané, nebolelo, ale ty rány byly děsné čekala jsem, že mi vymlátí i všechny ostatní zuby. Po dvou hodinách kdy už nemohla ani ona, ani já, konečně odsud vyletěl i ten čep. Stalo se to, co mě vůbec nepřekvapilo - prasknul kořen. Jde s tím něco dělat? Slepit? Ne👎 Následně ještě půl hodiny dolovala kořen, který nebylo za co už chytit, takže ho různě rozvrtávala a páčila kleštěma po kouskách. To už jsem začínala cítit, protože anestezie tak dlouho asi nezabírá. Nejhorší bylo ještě následné čištění těch děr, jak tam byl ten zánět, tak to čímsi rašplovala, to už mi bylo až blbě od bolesti, ale jsem si říkala, že to už nějak vydržím, že už přece musí být konec🙄 Kdysi jsem psala, že se zubaře nebojím, ani si narozdíl od mého muže nenechávám umrtvovat před každým vrtáním. Tohle…na konci už i bolelo, ale hlavně to bylo extremně nepříjemné, fakt jsem si myslela, že mi něco praskne. Čekám, kdy mě příšerně začne bolet ta díra, nebo hlava. Zatím teda nic, pobolívají mě zuby v dolní čelisti, jak se mi o ně zapírala🙄 A že mě objedná na příště, půl roku se to musí hojit a pak se tam dá dát ten implantát. Kouká na ten rentgen a že: on vám to nazaimplantuje. Proč ne? Protože pod tou vedlejší sedmičkou je ten zánět taky! A? No jedině vám to zkusím zase strhnout, přeléčit…Ty voe🙄 No v nejhorším budu mít nové naimplantované zuby rovnou dva. Jenže ne dřív, než za dva roky. Ta sedmička dolů v srpnu, pak dalšího půl roku hojení, půl roku vhojování implantátů a pak teprve nasazení nových zubů. Doprdelovic🙄