A to sem jako napíše jen tak, když ví, že jsme zvědavá jak vopice a teď mě to bude užírat celé dny😏
😜🤭
U nás sprchlo přes noc, co jsem měla možnost pozorovat ráno na loužích, pršelo celkem dost… Takhle by to mohlo být celoročně, pěkně pršet v noci! Stačí jednou dvakrát do týdne.
Včera přijel typický český farmář k nám na cestu, asi si jel právě pro seno na louku, a proč typický český? Protože mu došla nafta 😂 Takových je u nás po okolí většina, mají nějaký stařičký traktor udržovaný pohromadě jen silou vůle a naftu tankují po padesáti litrech… Neměla bych se smát, těžký život takového malofarmáře, já nemám traktor zrovna z toho důvodu, že bych na jiný neměla a tankovala naftu po třiceti litrech jen aby bylo ponořené čerpadlo…. Já se bála, že neprojede, protože tam překážím s autem, tak jsem se ho došla zeptat, a když děl, že nafta, tak jsem mu nabídla, že ho na benzinku odvezu, jestli má nějaký kanystr u sebe… Kanystr neměl a nakonec se domohl příbuzného, který pro něj dojel a pro naftu ho odvezl. Když jsme u koní končili, měla jsem cestu volnou 🙂
Vzhledem k tomu, jak v tom traktoru leželi, než s ním odjeli, tak možná byla i chyba někde jinde než v naftě. Kdyby řekl, jsem ho mohla domů odtáhnout 😄
Já se marně dokopávám změnit režim a místo ježdění autem k těm koním dojít aspoň od paneláku pěšky (ehm, půl kiláku jestli…). Nezvládám to, protože z práce pálím rovnou ke koním a zpravidla nestíhám. Dneska naštěstí volno, tak můžu být v práci dýl, kdybych chtěla. Zítra vlastně asi taky, ale možná pojedu ke kamarádce odpo. Dneska volno, protože já i kůň máme pohov po sobotní Dornovce. Ve středu nemám žádnou lekci, ale potřebuji nakulit seno, tak to holt klid po Dornovce bude muset jít stranou. Zapřáhnu ale máti, ať se my ošetření s tím tolik nerveme. A balík ze stohu asi vyškubnu autem, protože to je vždycky největší rasovina. No jako jo, traktor… ale nastartovala bych ho jednou týdně, jestli. Lepší by byl bagřík. Ten by měl víc využití 🙂 No jo, to pak za tu Sportku.