Aktuálně: 2 998 inzerátů222 000 diskuzních příspěvků18 429 uživatelů

Třetí víčko

eva (neregistrovaný) 24.01.2025, 19:04:08 xxx.xxx.163.53
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.01.2025, 15:32:36

Nemyslela jsem záda, ale povolené pánevní svaly…tady nejde o sílu….ono ty svaly se povolují a povolují….mnoho let, i desetiletí…ženy prostě nemají tahat těžké věci, zvláště ty, které rodily… chtěla jsem jen upozornit, mně to maminka taky říkala a taky jsem nevěřila…naštěstí nemám nic závažného, ale cvičím, cvičím a těžkou práci už nedělám, neryju záhony, nezvedám extra nic těžkého…ve 30,40 jsem taky nic neřešila a myslela si, že vše zvládnu sama…je to dost osobní, intimní, tak už raději dost..

Kilian
Kilian 24.01.2025, 19:10:07 xxx:xxx.94a9:c069
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 24.01.2025, 19:04:08

..taky od namky slýchám celý život….

lesnizinka
lesnizinka 24.01.2025, 19:43:37 xxx.xxx.89.92

Souhlasím, že taháním těžkých věcí si postupně ta záda odvaříme. Je tam nejspíš přímá úměra s tím, kolik toho utáhnou svaly a co už namáhá přímo páteř. Mladému vysportovanému člověku svaly páteř dlouho chrání. Jenže i věkem pomalu ubývají, chtě nechtě ochabují a pak je k průšvihu kousek, kdy tu námahu přeženem…a je vymalováno. Vlastní zkušenost. Silové práce byly doslova moje hobby, nebylo nic, co bych nezvládla. Až jsem si záda jednou přemohla a už to není ani trochu ono, někdy mám problém obout si ponožku. U ajťáka je problém naprosto opačný..nulový svalový korzet co páteř chrání se projeví mnohem dřív, než u nás starých - vytrénovaných. Výsledek dá se říct stejný, jen ten ajťák skončí v invalidním, zato my to většinou doklepem až do starobního😉 Co se týče prolapsu dělohy, tam je jasný problém poškození u porodu, dále úbytek hormonů jak už v menopauze, tak po zmíněné časné hystrektomii(Bobi, tam se nebere substituce? Známá bere) A povolené dno pánevní vlivem nepoužívání, tedy svaly fuč, co to má držet? To dá rozum. Zvedání těžkých věcí není problém v době, kdy jsou svaly, kdy jste mladá a trénovaná. Průšvih je v době, kdy už ani jedno nemáte. Pak stačí jeden zdvih a je👎 Znám z vyprávění mamčiny kolegyně z práce. 

lesnizinka
lesnizinka 24.01.2025, 19:46:09 xxx.xxx.89.92
Elisak:

Já vyrazila na víkend za mamkou pomazlit štěňata. 

Obrázek Obrázek

Ježinku čo to jééé? Ten navarhánkovaný pupíček, to by bylo pusinkování😜 Má velké pacinky, nějaký bernský? 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 24.01.2025, 19:55:47 xxx.xxx.139.53

To budou basenjíci,  úplně k sežrání, moooc se povedli.  Jak psala žínka, to by bylo pusinek 😍😍😍

Elisak
Elisak 24.01.2025, 19:57:11 xxx:xxx.17e9:db11
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 24.01.2025, 19:46:09

Basenji trikolorní. Jsou to božani, v úterý jim byli 4 týdny.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
eva (neregistrovaný) 24.01.2025, 20:52:26 xxx.xxx.163.53
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 24.01.2025, 19:43:37

Ale to nemusí být hned prolaps dělohy, ono to nepřijde “hned jak blesk z čistého nebe”, ale už to tady opravdu nebudu rozebírat…jen jsem poznamenala, že není úplně až tak v pořádku, aby žena tahala 50, 30, 20 kg těžká břemena…

lesnizinka
lesnizinka 24.01.2025, 22:32:59 xxx.xxx.89.92
Elisak:

Basenji trikolorní. Jsou to božani, v úterý jim byli 4 týdny.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Fakt?😲 To existuje?😲

lesnizinka
lesnizinka 24.01.2025, 22:40:16 xxx.xxx.89.92
eva:

Ale to nemusí být hned prolaps dělohy, ono to nepřijde “hned jak blesk z čistého nebe”, ale už to tady opravdu nebudu rozebírat…jen jsem poznamenala, že není úplně až tak v pořádku, aby žena tahala 50, 30, 20 kg těžká břemena…

Však jo, souhlas. Není, ale vysvětlujte to mladé silné, co se vždycky cítila jako kluk a taky toho tolik musela zvládnout, aby nebyla za pipinu😉 Před rokem byla řešit inkontinenci moje 50letá kámoška. Netahala myslím nikdy nic, celý život o sebe velmi pečovala, chodila cvičit jogu, štíhlá jak proutek, ale tohle se jí nevyhnulo(má dvě děti)

lesnizinka
lesnizinka 24.01.2025, 22:41:19 xxx.xxx.89.92
Coudas:

Respektuji a chápu.  Bohužel jdu proti všemu. 

Obrázek

Nechceš k tomu dát popisek?😏

lesnizinka
lesnizinka 24.01.2025, 22:48:30 xxx.xxx.89.92

A ještě dodám, že lepší tohle, než blbá hlava🙄 Včera jedem do toho Brna a já už cestou přemýšlím, kam zajdem na ten oběd a říkám si: půjdem do té japonské restaurace (Kobe) a já si tam dám to skvělé kung pao, mohly by sme s mamkou i napůl, je toho hodně. Chodíme po těch obchodech a uvažuju, kde přesně je ta restaurace, tam nahoře, tak jako v rohu…koukám zespoda na ten vrch a: ty voe😲 to je v Praze na Chodově!🤣 Debil🤣 A já si tak dělala chutě😟 Ale teda jídlo jsem i tak měla nakonec moc dobré: vepřová líčka s čočkou na medu a zázvoru s kaší👍

Doron
Doron 25.01.2025, 01:55:39 xxx.xxx.166.89
Coudas:

Respektuji a chápu.  Bohužel jdu proti všemu. 

Obrázek

Máte perfektní tělo, atletickou postavu a na tý fotce je krásně vidět jak máte rovnoměrně vypracované zádové a břišní svaly, které Vám drží “střed” těla. A vo tom to je…

Coudas
Coudas 25.01.2025, 07:53:44 xxx.xxx.120.105

Souhlasím, v globálu to pro ženy není zdravé, a výjimky, které jsou vždy ve všem, at se po šedesátce ozvou (já tedy za 20 let). Tím bych to asi z mé szrany uzavřela.

Doron děkuji, ale to je jen dobrá fotka🙂 Je mě moc a ta pneumatika kolem pasu rozhondě v porádku není.

Popisek? Dělám rozhodčího při softballovém setkání u příležitosti 30. letbsoftballu na Gymnáziu Josefa Božka v Českém Těšíně, loni v červnu. Prostě softball mě nepouští, i když na to nemám a jsem nemehlo.

Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 25.01.2025, 09:02:31 xxx.xxx.20.192
eva:

Nemyslela jsem záda, ale povolené pánevní svaly…tady nejde o sílu….ono ty svaly se povolují a povolují….mnoho let, i desetiletí…ženy prostě nemají tahat těžké věci, zvláště ty, které rodily… chtěla jsem jen upozornit, mně to maminka taky říkala a taky jsem nevěřila…naštěstí nemám nic závažného, ale cvičím, cvičím a těžkou práci už nedělám, neryju záhony, nezvedám extra nic těžkého…ve 30,40 jsem taky nic neřešila a myslela si, že vše zvládnu sama…je to dost osobní, intimní, tak už raději dost..

Přesně tak..Můžou to do nás zamlada hustit horem dolem,ale nakonec si na to musí přijít každý sám.😟..Je to člověk od člověka..Je to i podle kondice..Coudas je “kus baby”,věřím,že drapne pytel a odnese ho…

Bobca
Bobca 25.01.2025, 09:11:53 xxx.xxx.20.192

Já si záda šetřila,jak jsem po marodění pak navázala na důchod🤭..bydlela jsem v druhém patře,když jsem měla větší nákup,rozdělila jsem si třeba karton mléka do 2 tašek a vynesla nahoru..Naproti v paneláku jsem se seznámila se starší paní..sem tam jsem jí pomohla s něčím..Chtěla zavézt do Tesca na nákup..Balíky vody,5kilový pytlík brambor..a 2 tašky drobnějších věcí-ale vážilo to dost..Jak jí chcete vysvětlit,že jí to do 2 patra nemůžete vynést?..No musela jsem("ale ty jsi ještě mladá")..Doma jsem brečela,jak jsem si zas namohla záda..naštěstí to nebylo často..Pak jsem se odstěhovala,,tady jsem v prvním patře..když si koupím 2 kartony mléka,nechám je dole na schodech,a soused,jak je tam vidí,když jde z práce,hodí mi je ke dveřím..Akorát z auta teda přes delší chodbu..ale není to tak hrozné..I minulý mladý soused to automaticky nosil-posiloval..

Sarah01
Sarah01 25.01.2025, 12:33:48 xxx.xxx.162.253
Bobca:

Já si záda šetřila,jak jsem po marodění pak navázala na důchod🤭..bydlela jsem v druhém patře,když jsem měla větší nákup,rozdělila jsem si třeba karton mléka do 2 tašek a vynesla nahoru..Naproti v paneláku jsem se seznámila se starší paní..sem tam jsem jí pomohla s něčím..Chtěla zavézt do Tesca na nákup..Balíky vody,5kilový pytlík brambor..a 2 tašky drobnějších věcí-ale vážilo to dost..Jak jí chcete vysvětlit,že jí to do 2 patra nemůžete vynést?..No musela jsem("ale ty jsi ještě mladá")..Doma jsem brečela,jak jsem si zas namohla záda..naštěstí to nebylo často..Pak jsem se odstěhovala,,tady jsem v prvním patře..když si koupím 2 kartony mléka,nechám je dole na schodech,a soused,jak je tam vidí,když jde z práce,hodí mi je ke dveřím..Akorát z auta teda přes delší chodbu..ale není to tak hrozné..I minulý mladý soused to automaticky nosil-posiloval..

Já to takhle měla v práci, tam prostě dřív nikoho nenapadlo, že jste ženská a nemůžete nosit těžké věci. Krabice kancelářského papíru, kde je 5 balíků, váží více než 10 kg, vzorky materiálu, který chystám na odeslání, je častokrát ještě těžší a po těch operacích to prostě už fakt neunesu. Naštěstí teď mám kolegy, kteří pomáhají, jak to jde, vůbec si nemůžu stěžovat.

Canka
Canka 25.01.2025, 14:40:24 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

Balík zatím stále nedorazil..nikdo se nějak prostě neozývá..z firmy mi volali,že to předali dopravci a od té doby nic..marně jsem doufala,že to v pátek přivezou a já to budu moct konečně dodělat a ono prd…no já si to nějak zatím nedovedu představit..jasný,sama kutálím balíky a tahám x těžkých věcí,třeba 5 kg kočkolity tahám domů po 6 ks,takže taky 30 kg…ale tohle,když mi přišla ta zkušební špule,tak bylo sakra těžký..takže tohle uvidíme..asi to zvládnu ale..a autem to dovezu ke zvířátkům…jinak já už na době taky pociťuji dost únavu..ono ten můj občas hektický život není úplně taky to pravý ořechový😀Potřebuji si nastavit taky nějaký odpočinkový dny sakra…

Dneska je u nás moc hezky,7°C,polojasno..že by brzké jaro?😂Už se na jaro opravdu těším..no nic,frčím k mamce na oběd.

Juu a někdo tu chtěl kukuč Čikitky,tak dávám sem..konečně se mi podařilo jí vyfotit to moje mimino jedno,když usínala…nová deka se stala její nejoblíbenější a nehne se z ní😊

Obrázek Obrázek
lupus4
lupus4 25.01.2025, 15:10:39 xxx.xxx.205.61

sama kutálím balíky a tahám x těžkých věcí,třeba 5 kg kočkolity tahám domů po 6 ks,takže taky 30 kg…

jak říkával táta : Víš proč se jeden strhal ? Byl línej jít 2x…😉

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.