moc hezký…já první patchwork před 50lety šila na slamníček do postýlky..ale z látek-bavlněné,kvítečkované..pak všechno možné,ale to jsem tu už psala..🤗
moc hezký…já první patchwork před 50lety šila na slamníček do postýlky..ale z látek-bavlněné,kvítečkované..pak všechno možné,ale to jsem tu už psala..🤗
Dneska náročnější😉 V prvé řadě fůra sportovních přenosů už od 5h ráno😏 Naštěstí holky 4hru vyhrály, takže to bylo hnedka příjemnější👍 Pak obchůzka jako vždy, snídaně, vaření obědu(krůti křídla s kaší) Jak jsem šla do domku pro brambory rovnou jsem vzala i zeminu a v přestávce mezi vařením a přenosy vysela rajčata a přesadila taky dvě kytky. V 15h oběd a pak jsem šla k sousedce poklízet, tedy zkontrolovat slepičky a ovečky a dát jim vodu. Taky jsme jim naškubala pampelišky. Vajíčko bylo jen jedno. Doma jsem pak šla navyrypovat pampeluchy na zítra, ať tam nejdu s prázdnou😉 A k večeru upekla buchtu na snídaně. Odpoledne volala mamka, že jak odstřílela ležku v biatlonu. Že to neviděla, protože jí volala sousedka, že jí po zahradě s Mandy běhá nějaký velký pes. Letěla tam, psi tam spolu svorně šmatlali, ale jak Mandy uviděla mamku, začala na pejsu štěkat, vopice falešná😉 Mamka ho vypustila zadní brankou k potoku, ale nechápala kudy se tam dostal, musel se protáhnout, úzskou mezerou kolem trubky a zdi. Mandy velká není, ale neleze tama. Už ji nějakou dobu zavírá do zahrady, protože jinak byla Mandy ve vjezdu u bočního vchodu do baráku a když šel někdo hlučnější po chodníku, tak vyběhnula a štěkala. A lidi se báli, že na ně ,,zaútočí". To ona by nikdy, protože není vůbec agresivní a navíc je to posera, k cizím lidem by vůbec nešla. Čí to byl pes mamka neví, nezná ho a ani mě to podle popisu nic neříkalo. Naštěstí se nervali.
Ja si včera sedla na úkol z Excelu do ICT. Strávila jsem s tím skoro celé odpoledna. Byla jsem sice kdysi na školení, ale od té doby nějaké funkce a grafy vůbec neppužívám. Tak to byl prostě pokus omyl, do toho matika - vzorec na procenta, co s čím sčítat, odčítat atd… no jsem zvědavá, co dostanu za známku 😁
Východ slunce 🙂
krásné..miluju takové fotky🤗…Já jela kdysi od Zdenky navečer,a stihla jsem před Daskabátama vystrčit ruku s foťákem z okýnka a bliknout krásný západ slunce zpod mostu..Vytvořilo to krásný úkaz…👌
Bobi, ty máš teda boží sousedy, to je úžasné, tady by si to vynesli tak leda k sobě do bytu 😂
K nám o víkendu zavítala dornovkářka, takže jsme měli leháro. V sobotu odpoledne narovnala mě, drahou půli, drahého Kocoura a toho koně, co na něm rajtuju a ještě našeho stájového stařešinu, kterému jsem se rozhodla dopřát, protože teď začal zase chodit častěji pod sedlo.
V sobotu jsem moc nevařila, po dornovce jsme spáchali nějaké bramboráky a chleba ve vejci.
V neděli jsme zašli na oběd, zřejmě se změní osazenstvo naší oblíbené restaurace, takže jsme pro případ katastrofy testovali jinou občerstvovnu, jejíž vedení známe po několik desetiletí, a nezklamali. Teda až na tatarku z pytlíku… No ale budiž jim odpuštěno, dvě důchodkyně se tam motají po kuchyni, tak mlčím, zase té tatarky bylo hodně, a to já ráda. Pak zdravotní lehká procházka, která byla ku prospěchu. A do výběhu žmoulat hříbě, které k nám přibylo v sobotu odpoledne během ošetřování dornovkářkou. Starému koňovi zjevně fyzioterapie bodla, protože lítal s hříbětem po výběhu jak šus, to jsem ho dlouho neviděla, takhle řádit. No samozřejmě po ošetření dornovkou by měl mít tři dny klid, což bohužel nebylo dodrženo, tak snad se mu něco nepoblbalo… Těžko ho pohlídat, aby se nehýbal, když mají otevřený prostor stále k dispozici. Naštěstí rajtovací kůň byl zavřený na večeři na malém výběhu, tak neřádil s ostatními, tak ten si snad s ničím nehnul.
Včera večer jsem upekla kuřecí prsa a udělala k tomu sladké zelí a z mrazáku vytáhla brknedle od Vánoc, to byla zase jednou bašta 🙂 Vedle toho jsem si na obědy do práce udělala kuřecí nudličky na paprice, tak mám zajištěnou stravu 🙂 Zbytek včerejšího kuřete se zelím budu mít dneska s bramborem, tak není zlé. Ještě že mi nevadí jíst totéž několik dní po sobě 🙂
Teď čtu o Etně, že včera spadli nějaký turisti na oblíbené stezce. Nikča měla štěstí? 😔
Teď jsem to sem Buggyro chtěla dávat, zrovna jak jsem otevřela comp, to na mě vykouknulo😲 https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-tragicka-nedele-na-sopce-etne-tri-nehody-dva-mrtvi-40506286#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=abtest277_vis_box_impress_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Niki, doma na prdeli budeš sedět! Sakra😕
Tak dík… 🤭
Ještě k tomu rovnání…pošlete ji sem! Já včera veslovala(vesluju obden) a nějak mi to ale vůbec nesedlo, vyšla jsem polomrtvá, ráno mi nějak líp nebylo, cvičení šlo ztuha a nakonec jsem si nějak natáhnula bok. Když jsem pak šla na obchůzku mě to táhnulo, šlo se mi blbě, sotva jsem domů dolezla🙄 Teď jsem hodinu drhnula kuchyni, šílený binec, tři dny jsem na ni nešáhnula🙄 Stříkala kytku, protože jsem si ji asi přinesla s vlnatkou (či jak se ta potvora chlupatá jmenuje😎) Musím jít spočítat k sousedce ovečky(a slepice)😉
Coudas, spočítala…hmm, já bych si nespočítala ,,ani nákup"😏 Moje znalosti matematiky končí někdy ve třetí třídě(velkou násobilku už jsem se nenaučila👎) Na to se pak blbě navazujes tím dalším🙄 Pak jsem se naučila ještě počítat rovnice a procenta a…neumím už ani jedno, protože jsem to cca 20let k ničemu nepotřebovala🙄 Takže když někdo vzpomene učení, tak pro mě je to: hm a to je co? 😏
Niki, doma na prdeli budeš sedět! Sakra
Raduš,to by člověk nesměl nikam..Já s oblibou říkávám,že můžu vyjít z branky a přejede mě tramvaj🤭..U nás samozřejmě tramvaje nejezdí,ale to přirovnání..Nikdy nevíš,co tě může potkat, a může to být třeba na dvorku,a né u Etny…Kdekoli😇
u nás svítí sluníčko a je 8 stupňů🤗..Raduš,tento týden hlídej pošťáka🥰
Coudas:Tak dík… 🤭
Trvalo mi asi 5minut, než mi došlo😜 Sem se přehlídla no…🙄😛
U nás si zatím sousedé ještě pomáhají hodně. Mamka má fajn sousedku, se kterou si pomáhají navzájem(sousedka je o 10let mladší) mamka je léta vdova, sousedky muž není věčně doma, tak se musí taky spolehnout jen na sebe. Já tady mám teď samé mlaďochy vedle k dědině, ale v ulici, ve staré zástavbě, si taky vycházíme se sousedy vstříc. Už jsem psala, že u nás se vůbec nekrade, tady většina roky neměla ani oplocené pozemky, ploty začínají postupně stavět spíš kvůli tomu, že si pořizují zvířectvo(i my jsme měli kvůli tomu, že byli v plánu psi a kočky)
Jo, ad sluníčko, u nás v neděli pálilo rovnou do oken, my oba lidi, teda i s Kocourem, celé dopoledne chrapošili po té dornovce, a venku bylo nádherně, no samozřejmě jak jsme se vytarabili ven, tak hned pod mrakem, a když jsme došli ke koním, tak už i fičák, který s padajícím sluncem akorát zesiloval. A v noci táhla panelákem zase meluzína 😀 Takže já potvrzuji, že u nás slunko bylo, asi jsme ho Bobče poslali.
U nás je slunko už pár dní, 4 dny určitě. A celou dobu fučí jak kráva. Včera se proti vichru ani nedalo jít, dnes je snad trochu menší. Trochu🙄
Já bych řekla, že my nemáme sousedy. Když nebudu počítat tchány. Vedle (vedle je o 150 metrů dále) mají chalupu Němci, vele nich pak starší paní důchodkyně. A dal pak uz je tedy vesnice. Naproti je bývalé JZD a po silnice na dvou stranách máme kolem baráku 13 hektarů louky. No ale ta silnice je děsně otravná. Akorát že při mém štěstí na lidi bych se se sousedama taky asi moc neto…
lesnizinka:Trvalo mi asi 5minut, než mi došlo😜 Sem se přehlídla no…🙄😛
Jasný 😁 vtip.
Mno. Čtvrt roku jsem natěšená na knihu, která měla dle slov autorky vyjít 25.1. (ona ji teda píše už asin2 roky, co vím), a teď mi na můj dotaz, kde jí můžu zakoupit, píše, že nic… Nu, škoda, těšila jsem se na vtipné čtení na záchod, tak mám smůlu. Můžu si dále “vymalovavat čtverečky”, škoda, že už tu není Leithian, měla by radost, i když by to neocenila 😁