Aktuálně: 1 932 inzerátů278 188 diskuzních příspěvků19 845 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 23.01.2025, 08:04:42 xxx.xxx.20.192

Niki,já byla na Kosu(2002)..kolem cest,když jsem jeli autobusem,bylo moře odpadků..ale pak to městečko👍,tam bylo čisto..Nevzpomenu si jméno a hledat album ve válendě se mi nechce..ale asi Pamukale?..byly jsme v bungalovu,pak široká cesta k moři,lemovaná samými tavernami a stánky s oblečením..Bylo to v září,u moře jen cizinci-na místní už je prý zima..Tenkrát nebyly digitální foťáky,takže fotek mám dost..Ale k tomu autu..já teda řidičák vzala..Zdenka né,ale aspoň natáčela starou kamerou cestu-stála ven ze střešního okénka..Byl to Fiat"činkvečento"se stahovací střechou-to bylo super..Ostrov měří asi 43 km,ve zúžení je vidět z obou stran moře..Taky jsme si to užily,byly jsme 3 baby…já vařila..holky pluly ještě jednou na asi "Calymnos?"..poprvé byly takové vlny,že jsem se držela zábradlí,a moc nechybělo,abych nekrmila ryby🙏😟..musela se loď otočit hned po doplutí tam,že se horšilo počasí,a já prostě už další výpravu na lodi odmítla🤭..Miluju svět pod vodou,tak jsme si dělaly srandu,že si půjčíme neoprén apůjdem se potápět..Jenže na můj hrudník velikosti 130 by asi neměli,tak jsme to vzdaly..Poslední den jsem si půjčila kolo,a jela do vedlejší dědinky si koupit za poslední peníze CD s řeckými písničkami..A doma pak si pouštěla to video,a k tomu ty písničky🤗…a byla jsem zpátky na dovče🤭..A dělala jsem každý den zápisky z toho dne…

To bylo poprvé a naposledy,co jsem letěla letadlem..A byla někde takhle daleko..Vyhrála jsem na sportku tenkrát 17000..Tak mi chlap dopřál dovolenou se Zdenkou,že jsme nikam spolu nejezdili…ale když člověk tam musí obracet každou korunu,je to nahoubelec..přepočítávala jsem pořád každou korunu..kámoška -ta třetí měla u sebe kartu,tak mi půjčila,,a já že musím každému něco dovézt..No tolika lidem🙏..Ale jo,tak to tenkrát muselo být..Děcka měly radost..Zažily jsme tam obrovskou bouři..tekla nám i voda do apartmánu..banány před vchodem omlácené(zelené)..Jsi mi Niki oživila vzpomínky👌😇

Bobca
Bobca 23.01.2025, 08:11:05 xxx.xxx.20.192

dodatek..Já dělala zápisky z každé dovči..Jezdily jsme se Zdenkou na Lipno,každý první týden v červenci..Poprvé se k nám přidal jeden muž,když jsme si ráno nalévaly “chrobakovku”-slivku na spálení červa..Postupně se nabalovali další a pak se jezdilo cíleně, všichni ten termín…To jen tak..No a já každý den psala,co ten předešlý den se dělo..🤗

Coudas
Coudas 23.01.2025, 08:15:58 xxx.xxx.120.105

Zápisky z důležitých výletů si dělám od dob skautu dodnes 🤭 Takze Bobčo 👍👌

Bobca
Bobca 23.01.2025, 09:00:43 xxx.xxx.20.192

jo,ve skautu jsem byla kronikářka..Mám rodokmen obou rodin i s kronikou-fotodokumentaci každé rodiny zvlášť objížděla jsem všechny,půjčovala si staré fotky,a rodné listy babiček..ve Šternberku jsem si je nechala okopírovat-i v barvě té zažloutlé patiny..Strom života o 275 členech(živých i mrtvých)na A0...dostala jsem se do roku 1876..I kroniku 10 let kapely..Foto dodám,až se mi nabije baterka na foťáku🤭

lesnizinka
lesnizinka 23.01.2025, 10:21:33 xxx.xxx.89.92

Když jsme u toho cestování (Bobi, Pamukkale je v Turecku) Tom musí dneska na Vysočinu, takže nás s mamkou hodí do Olympie, jen tak pocárat, nic nakupovat nemíním, a nepotřebuju, krom pasty na zuby😉 (hlavně aby nejezdil sám) Bohužel dneska úplně nejhorší termín na cestování, hlášená ledovka👎 takže jsem mu teď říkala, jestli to fakt stojí za to, rozflákat někde auto, ne-li sebe🙄 Čekám, jestli si to nerozmyslí. Ke všemu se může stát, že se někde blokne dálnice a my s mamkou skejsnem někde stepovat o půlnoci před Olympií…to bude ,,výlet"😎

Zápisky z cest mě škodaže nikdy nenapadly, jen vlastně z první dovči v Tunisku, kde jsme byli někdy ve 20letech  - to byl ještě foťák, tak jsem popsala pod fotkama v albu, takže jediné, co mám a co mi oživí i další vzpomínky i ty,  co jsem nezapsala. Bohužel všechny exotické dovolené jsou pryč, málo na co už si vzpomenu, je to už taky 20-25let. Fotky umřely spolu s počítačem, Tom je chtěl předtím někam zkopírovat a omylem je vymazal🙄 Člověk se utěšoval, že mu to zůstalo v hlavě, ale houby, moc tam toho už není. Vím, že jsem tam byla, něco se mi vybaví, ale to jsou jen střípky. 

Buggyra
Buggyra 23.01.2025, 10:53:08 xxx.xxx.198.226

Taky se mi stalo, že jsem přišla o fotky z dovolené. Tak jsem si někde našla, kudy tak tyhle zájezdy putují (jezdívali jsme na poznávací) a uložila si fotky z katalogů a webu a jako připomínka dobré 🙂

Coudas
Coudas 23.01.2025, 11:09:00 xxx.xxx.120.105

Mě se v USA stalo, že foťák najednou napsal “paměť karty cosi, žádné foto”, no já myslela, že mě šlehne, 450 fotek v trapu. Naštěstí to dopadlo dobře. Tohle byla jedna ze dvou “exotických” dovolených, pak ještě Londýn a nepočítám týdenní studijní pobyt v Británii se školou. Chorvatsko za exotiku nepovažuji, tam jsem byla 4x soukromě a jednou se školou, ale zmrzlinu bych si dala🥰 , klidně si tam zajedu i na otočku. A moře pak s rodinou ještě Balt v Polsku, to chtěl manžel na písek a mladá měla šest let. V noci jsme přijeli domů a ráno šla první den do školy 😁 To bylo fajn,  že člověk uměl i jazyk (i když… já pako “čaj ladovy” paní v Mc Donalds nechápala, tak že Ice Tea, říkám jo. Vylezu ven, a říkám si “cherbata ty deb*le"),  ale rozsekali nás komáři. To jsme nečekali, tak jsme měli je  lékárničkový repelent, a ten jsme vyplácali na dítě. 

Coudas
Coudas 23.01.2025, 11:09:40 xxx.xxx.120.105
Bobca:

jo,ve skautu jsem byla kronikářka..Mám rodokmen obou rodin i s kronikou-fotodokumentaci každé rodiny zvlášť objížděla jsem všechny,půjčovala si staré fotky,a rodné listy babiček..ve Šternberku jsem si je nechala okopírovat-i v barvě té zažloutlé patiny..Strom života o 275 členech(živých i mrtvých)na A0...dostala jsem se do roku 1876..I kroniku 10 let kapely..Foto dodám,až se mi nabije baterka na foťáku🤭

Tak to je naprosta paráda!

Bobca
Bobca 23.01.2025, 12:54:56 xxx.xxx.20.192

ten červený šanon je kapely..Tu jednu kroniku jsem otevřela pro představu..Za prvním listem jsou ti nestarší..Pak všechny rodné a domovské listy…Pak rozepsaná každá rodina (17 rodin) písemně…Barevně rozlišení rodiče-zeleně podtržení,děti-červeně a vnuci-žlutě..Pak ty kolečka..Každá rodina má svou “sekci”☝️..Za těmi kolečky má jednu stránku dospělí a druhou děti-poslední obrázek..To jsou fotky uprostřed rodiče v modrém kolečku,děti v červeném a vnoučata v oranžovém…Na tom stromě života je kmen-z toho jdou dolů kořeny-rodiče a prarodiče těch hlavních osob-rodičů mého chlapa..jejich rodičů..(1786 mám jejich poslední datum,jejich rodiče jsou tam jen jmenovitě,nesehnala jsem už jejich datumy narození)....Ti měli 9 dětí(jedno z nich-můj chlap).z toho 3 umřely 3 roky po sobě..Jedno mělo 5 měsíců,jedno ani né měsíc,a třetí 7 dní !..v roce 1916,1917 a 1918..si to nedokážu představit😟..pak měli ještě jedno..U každého je datum narození+ případně úmrtí,datum svatby-červené srdíčko..Přeškrtnuté značí rozvod..Tam jsou rámečky taky barevně rozlišené,jak všude jinde..I noví partneři..Každou jednotlivou rodinu spojují hnědé větve+ větvičky..

Je to stav v roce 2003..Pak jsem odešla a nikdo už to dál nevede..Znala jsem všechny děcka jmenovitě,kdo ke které rodině patřil,koho má za manžela..Dělaly se srazy od roku 1988..každý rok..Jezdilo i 80 lidí..Takže jsem je měla pod kůží..V roce 2006 jsem byla na operaci,prodlužovali mi narkózu prý o 2,5 hodiny,aby mi rozsukovali střeva po minulé-řezané..měla jsem tam moře srůstů..Proč to píšu?  Od té doby mi to VŠECHNO vypadlo…něco si pamatuju,ale už hodně né😢

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 23.01.2025, 13:09:40 xxx.xxx.20.192

A tady ještě…když už jsem “v tom”-teda jako chlubení se🤭..dělala jsem zpěvníky pro “moje chlapy”..tak jsem vybrala,jak mi Maxík pomáhal..i do tašky mi vlezl,když jsem se chystala…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 23.01.2025, 13:25:01 xxx.xxx.198.226

Teda, Bobčo, to je neskutečná práce, ty jsi dělná žena, to si vůbec neumím představit. Navíc když to postavím vedle zpívání a hraní, šití, péče o početnou rodinu, tvrdé práce v zootechnice… máš mít svatozář! 

Coudas
Coudas 23.01.2025, 13:48:08 xxx.xxx.120.105

Bobčo je to opravdu paráda, jeden klobouk dolů nestačí. Máš tuhle nádheru a ohromnou práci komu předat? Kočičák v pouzdře na kytaru je super 😁 

Já jsem dostala také podklady z taťkovy strany, jsou tam zajímavé věci, třeba rodný list z roku 1894, první fotka. Mám v umyslu také zkusit udrlat strom, ale nemám k tomu tak daleké podklady, fotky už vůbec. 

No a jen hujerství, když už tu o tom píšem, tak mé “cancáky” a ukázky, od roku 1992 doteď 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 23.01.2025, 15:28:53 xxx.xxx.20.192

Jen se chlub…Ten cancák nemá chybu👍..určitě vlastní práce první,žejo?..vidím,že máš taky pěknou sbírku…Pokračuj v zápiscích..Jednou na důchod budeš mít co číst🤗

Bobca
Bobca 23.01.2025, 15:32:52 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 23.01.2025, 10:21:33

jo,Raduš,v Turecku..Vím,že mi to něco říká..Tam jsme byli v tom “divadle”-kamennném🙂

Coudas
Coudas 23.01.2025, 16:56:31 xxx:xxx.af2a:8bb9

Bobčo ano, vlastní práce 🙂. Čtu a vzpomínám ráda už teď 🤭 protože těch nových dobrodružství je čím dál míň. Snad se dožijem toho, aby jich ještě za čas přibylo.

Bobca
Bobca 23.01.2025, 17:16:38 xxx.xxx.20.192
Buggyra:

Teda, Bobčo, to je neskutečná práce, ty jsi dělná žena, to si vůbec neumím představit. Navíc když to postavím vedle zpívání a hraní, šití, péče o početnou rodinu, tvrdé práce v zootechnice… máš mít svatozář! 

Já vždycky říkám,že mám husí křídla na zádech(jako že jsem husa)..Po zootechničině jsem šila kovodžínovinu se sousedkou na kšeft,i do dědiny lidem pak-ale tím se člověk neuživí..z ruky do huby-a známým levněji,hm?..pak mě chlap uvázal-přes jeho kámošku, dělat vedoucí cukrárny s výrobnou..To už jsme se švagrovkama ale pekly ve velkém na svatby..Jo,já byla plašan🤗..Já,kdybych uměla “psát”,to by byla “sága rodu Forsytů”-2díl….román jak blázen..když jsem popisovala v práci různé zážitky z hospodářství, a vůbec ze života..tak mi říkali,ať to začnu sepisovat…Ale nebylo toho času na psaní..Ráda na ty časy ale vzpomínám..Jak jsme s babičkou zabíjely 15 kilovou morku,jak jsem si převazovala 350 kilové býky ve chlívě,aby jeden neházel futro na zeď,aby to ten druhý mohl sežrat..A neuvědomila jsem si,že mám své dny🤭Nepřemýšlela jsem zrovna při tom..Ale dobře to dopadlo🙏

kometa
kometa správce
23.01.2025, 18:48:20 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 23.01.2025, 17:16:38

A neuvědomila jsem si,že mám své dny

Ale na tom přece nezáleží. To je taková tvrdošíjná pověra. Ohledně býků a hřebců. A co třeba psi? To by museli každý měsíc obtěžovat své paničky.

Canka
Canka 23.01.2025, 19:39:20 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

No opravdu jsem si to užila a to teplo mě trošku nakoplo..protože už se mi ta zima fakt zajídá..u nás sněžilo,mrzlo..já vím,co čekám,je leden😂Ale já už bych chtěla duben…jediné,co je na zimě dobré,je to,že nejsou mouchy a komáři😂

Bobi na Kosu jsem byla taky..a z Řeckých ostrovů ještě Rhodos,Kréta,Korfu,Zakynthos,Samos,Thassos a Kefalonie… miluji Řecko no….Bobi třeba se k moři ještě dostaneš..last minute na poslední chvíli jsou neuvěřitelně levné..ale chápu,že šetříš každou korunku..

Volali mi konečně,že mi budou posílat ty protiprůvanové pásy..jenže že je to těžké,váži to 30 kg a doprava bude stát přes 600 kč a přivezou to na paletce..no to jsem nečekala,že to bude tak těžký..jsem zvědavá,jak to vytáhneme z toho auta,až to ten kurýr přiveze a naložíme do mého..protože jinak fakt nevím..

No a dneska mi přišla nová deka s takovýho toho mazlícího materiálu..no a moje byla asi 5 vteřin😂Přivlastnila si jí Čikitka😂 

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.