Cesta je obecní, ale jsem se dozvěděla, že nějakou ,,náhodou" se ten kousek(asi 50m) před jeho pozemkem odprodal jemu(i s tím pozemkem) Před starostou jsem si servítky nebrala, rovnou jsem se zaptala, kterého blba tohle napadlo? Pochopitelně jeho(a momentální zastupitelstvo)👎 Blbost některých lidí fakt nemá mezí💩
Důvod jednoduchý - obec musí obecní majetek udržovat, a to je dneaka docela.problém. Takže všechno cpou na prodej nebo do nájmu. Pokud je ovšem prodán jen kousek cesty a dále pokračuje obecní - u nás to tak je - tak je to napr. Nebo po pozemkové úpravě vyježděnou, zpevněnou cestu, navazující na sjezdy na pozemky rozdělí mezi majitele okolních pozemků… No a sousedce se nelíbili koně na naší louce, že je nesmíme obtěžovat, a začali vymýšlet poměrně bizardní nesmysly, s tím, že nám přístup na svém pozemku zahradí. Já samozřejmě startovala opět na první dobrou, musela jsem kvůli nim i zbourat mou superchatu, co jsem si tam postavila, abych tam s koníčkama mohla přes léto být. No… ony sousedský vztahy, pokud nejste asert8vní vlezdooněchmíst, jsou složitý.
Coudas no právě. Takhle to většinou končí a toho se bojím. Chtěli tu cestu na obecní náklady vysypat drtí, no nový majitel byl proti, takže se tam brodíme v blátě…teda my blbouni, co chodíme(či běžci) pěšky👎
Bobi seš šikovná, že jsi se tak do šití zase pustila👍 Já jsem včera zalezla do sklepa, že musím uklidit konečně do regálů vánoční výzdobu, popsat krabice ať vím, co kde je a neštrachám to příští rok zbytečně ven. Nakonec z toho byl velký úklid, vyhazování a uspořádávání - skejsla sem tam skoro dvě hodiny. Nějakou záhadou totéž dělala mamka, jen se šitím. Co měla šití a pletení ve ,,stěně" v obyvču poté, co ji zrušila, to hodila do skříně ve sklepě. Je tam celkem tma a bylo to zašmodrchané, plné zbytečností, takže to vytáhnula na ,,světlo boží" polovinu toho vyhodila, zbytek rozdělila do sáčků, aby věděla co kde hledat. Mně právě pak hlásila🙂 Taky jí došla baterka v kurníkových dvířkách, takže ji se strejdou sice vyměnili, ale nastavit jsem to dneska musela znovu já. Sjela jsem tedy tam, cestou koupila chleba a u řezníka mleté maso a k obědu udělala vepřenky - jen tedy s chlebem, cibulí, hořčicí, kyselýma okurkama a červenou řepou sterilovanou - jako za totáče😉 Měli jsme na dnes totiž od Ťonga kachnu s nudlema, jenže se jim nějak nepovedla, chutnala trochu jinak nevím, jestli změnili kuchaře či co😲 ale nebylo to ono. Mě moc nechutnala a Tom si stěžoval, že jemu zase nesedla. A to ji chtěl on. Taky jsem byla u sousedky poklidit zvířectvo. Včera tam měl být sousedky taťka, ale asi nesebral vajíčka, byly tam 4 a z toho jedno vyteklé, asi ho rozmáčknula ta, co ho tam likvidovala🙄 Přinesla jsem jim zase pampeluchy navyrypované, ony sice výběh jako takový malý nemají, je tam 5 slepic, přesto tam není ani lísteček, jen blacko 👎 Když jsou doma, tak je vypouští do celé zahrady, ale není dooplocená, takže je prostě musí u toho trochu hlídat.
včera jsem sešívala 180 dílků do pásků a dnes sešívala ty pásky+ entlovala všechno..ještě osříhat cucky na rubu....Nemám možnost si ten gauč změřit pořádně..což je nahoubelec..nemám ráda naslepo to šít..Petra má ten gauč menší…Mamka od Petry je nemocná..Takže to vidím ještě nějaký čas..Už bych to jinak měla hotové..spálila jsem si o žehličku předloktí..štípe to jak čert🤔
Tak dneska jsem se rozhodla,že konečně odvezu na zahradu tu roli toho protiprůvanovýho pásu..furt byla hozená v autě..ani nevím,jestli jsem sem psala..kurýr se sice ozval,ale že vozí ke mě do vesnice jen v určený čas a to já jsem v práci..a že neví,jak to uděláme..no nakonec mi to teda dovezl do práce..ve finále i s paletou to mělo 40 kg..no takže jsem mu tam paletu nechala,kolega mi to přenesl do auta a vypadal,že vypustí duši😂No já si to dneska autem dovezla na zahradu,ale teda cesta rozmáčená a uklouzaná…bála jsem se,jak se dostanu pak nahoru..noo hned jsem začala pásy dávat na přístřešek…akorát byla brzo tma a já si blbec nevzala čelovku,tak jsem si tam dopomáhala telefonem se světlem..nemusím vám říkat,jak při tomhle světle nesvětle jsem neviděla na natloukáky a když jsem si je prstama držela,tak mám od kladiva tak omlácený prsty🤣🤣🤣Musela jsem pak přestat,pokračovat budu zítra za světla..ale je to kurňa znát..vlezla jsem do toho přístřešku,venku pofukovalo a tam ani ťuk..super..
No a pak jsem autem chtěla vyjet a průser byl na světě…cesta byla fakt rozmáčená a plná bahna..protože nahoře po cestě jezdí myslivci..samozřejmě jsem se nemohla vyhrabat..auto hrabalo,bahno lítalo všude…no trvalo to dobrých 20 minut,než jsem se o kouskách dostala na panelku a mohla jsme si oddychnout…ale auto bylo jedno velký bahno…takže jsem jela do města ho rovnou umýt..bylo tam po mě bahniště😂Ale auto zase hezký😂
Ju a včera jsme byli s kolegama z prácev kině na filmu Na plech…holky my se tak nasmáli😂Byla to teda pěkná hovadina jakože o feťácích,cikánech a tak,na severu Čech…ale teda fakt jsme se nasmáli..a pak jsme šli na jídlo vedle do pizzerie a tam jsem už jen čekala,kdy nás vyhodí,jak jsme byli hlasitý😂
Ju a dneska jsem koupila letenky a v květnu poletím za bráškou do Anglie zase…
včera jsem sešívala 180 dílků do pásků a dnes sešívala ty pásky+ entlovala všechno..ještě osříhat cucky na rubu....Nemám možnost si ten gauč změřit pořádně..což je nahoubelec..nemám ráda naslepo to šít..Petra má ten gauč menší…Mamka od Petry je nemocná..Takže to vidím ještě nějaký čas..Už bych to jinak měla hotové..spálila jsem si o žehličku předloktí..štípe to jak čert🤔
No šak👎 proto taky nerada žehlím věčně jsem byla popálená, jak jsem brnkla o postavenou žehličku - to je klasika🙄
Jéžíš Niki, ty jsi to tam fakt dotáhnula?😲 Si ty záda strhneš kurňa…Na plech…no, jak jsme s mamkou šly v té Olympii, byla tam ta možnost, ale by mě s tím poslala do řitě😜 ale jsem si říkala, že to vypadá jako pěkná kravina, i jsem tam pak viděla trailer a říkala si, že ještěže jsem ji na to netáhnula. Pak jsem ale četla recenze a byly fakt pochvalné, tak se pak někdy v telce(za rok😉) kouknem😎 Blbiny, ty by nám šly😛
Jsem zapomněla, že jsem měla už tu čest vidět i film Nosferatu. Tak známému se líbil moc, že prý tohodle režiséra dost sleduje, že je mladý, ale šikovný. Mně na tom trochu vadila ta tmavost, já už v šeru špatně vidím, a tak jsem v těch tmách špatně odhadovala, co se tam děje, navíc to bylo v “angličtině” (a rumunštině a cikánštině a tak podobně) bez titulků, takže ještě s těmi přízvuky bylo dílo dokonáno, načež jsem toho pochopila asi půlku 😀 Rozhodně mi to bylo ale bližší, než ta Substance. A nakonec to mělo i hlavu a patu, když jsem si zpětně po konci vybavila průběh příběhu, dávalo to smysl a bylo to ukončené, takže zřejmě opět nejde tak úplně o horor, možná spíš drama..? Já tomuhle dělení moc nerozumím, ale za horor považuji třeba Přichází satan nebo Kruh, tak ačkoli to tam aspirovalo na pár lekaček, byl většinou děj celkem předvídatelný. Asi to nebudu potřebovat vidět znovu, ani jedno 😀
To se radši podívám na Žhavé výstřely nebo něco s Brucem Willisem 🙂
Nikčo, šikovná holka! Jen teda mě překvapuje, že nemáš u koní nějakou baterku. Já bych tam měla čelovku někde šoupnutou, když by byla potřeba. Co kdybys tam někdy musela zůstat do tmy i v létě třeba a tak. Ne vždycky má člověk volné ruce. My máme u koní světel moc (baterky dvě funkční, jednu vybitou, jednu čelovku, a ještě dvě čelovky nosím normálně s sebou, jednu v čepici se světlem, tu nosím celou zimu, a kdybych si ji zapomněla, tak v tašce s věcmi ke koním mám ještě čelovku z letního blešáku)… 😂
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 30.01.2025, 06:02:58
Dajo,on to je jenom přehoz,tak jak je na té fotce,co jsem dávala asi minulý týden..ten se vejde do pračky vyprat-má 200x170..s podšívkou by se to asi nedalo vyprat..Tento bude 200x190..Petra si ho pochvaluje,že je příjemný i na ležení..je to z těch měkkých riflí..Uviděla ho její mamka,a prostě ho musí mít🤗(už rok)..Jenže to není práce na chvíli..Průběžně jsem stříhala pásky a čtverečky ze zbytků,co se z nich nedá nic moc tvořit..Od 10x10..12,14,16,17,18,20..až po 22x22…
Jinak podšívka by se dala asi udělat z nějakého plátna,a poprošívat to zvrchu..ale to by byla práce-jak já říkám “pro vraha”🤭Tu velkou plochu prostrkovat pod mašinou🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 30.01.2025, 06:59:52
Děkuji za odpověď👍, to máš pravdu práce pro vraha. No ono sbírat materiál je opravdu na dlouho a jen mě ještě napadlo, že by se k tomu mohly přidat i nepravidelné tvary, aby jako toho materiálu rychleji přibývalo.