Aktuálně: 2 736 inzerátů262 500 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 19.02.2025, 17:19:09 xxx.xxx.83.0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 19.02.2025, 17:12:04

No však jsme byly jedno velké ucho, jak to dopadlo v servisu nakonec…tak ještě celkem dobré🙂 Jak dlouho jsi tam nakonec trčela?

Lidi chodí normoš do práce, do fabrik na 6h, někteří s dojížděním ještě dřív, takže slepice dostanou vodu a jídlo jen jednou denně. 

Coudas
Coudas 19.02.2025, 17:30:34 xxx.xxx.120.100

Jo manžel taky přisuzoval nevýletování počasí 🙂 Ale myslim, že tím to není. Spíš to bude to první, co říkal. Lenost. A kolena trpí, bez ortézy nebo aspoň šátku už to asi nepůjde. Ale už se těším na červen a 30 km přechod Beskyd 🫣

Xerxova
Xerxova 19.02.2025, 17:50:56 xxx:xxx.e602:73c4
Coudas:

To byla taky varianta. Pak jestě Bílý Štolpich 🙂 Jen je to tam dost do kopce.

Oba Štolpichy známe jak své boty - a ráda mám i vodopády na Černé Desné a krátký výlet ledopádový by šel kolem vodopádů na Jedlové. Míst je krásných hodně - ale taky se někdy musí pracovat 🙃

A to ještě čeká jeskyně ledových víl…  a brtnické ledopády za ní

Bobca
Bobca 19.02.2025, 20:09:37 xxx.xxx.20.192

Jsem doma🥰..a vidím 126 příspěvků..!🙏mě vomejou,než to přečtu🤭akorát fotky Raduš jsem zhlédla…Jasná modelka🤗…Měla jsem se dobře,až stáhnu fotky kocourů,dám je sem..

Orionka (neregistrovaný) 19.02.2025, 20:56:49 xxx:xxx.fe1:feba
Coudas:

Myslím si, že to ty slepice 2x denně ráno večer vydrží, ty mrazy netrvaj už takovou dobu, jako dříve. A jestli budete mít zateplenej kurník, tak tam ta voda vydrží rozmrzlá i nějaký čas. Ono ty pravidla “musí mít nepretržitý přístup k vodě”… jaknto dělali kdysi🤔 a ty zvírata taky něco vydrží…

Přemluvila jsem manzela na výlet. Nádrhera. Že vylezeme na skálu ale vymyslel  on, že prej hezký fotky. No ale když tam vylez i starší pán (pres 60 určitě) tak co já bych ne! Naprostá paráda, krásné dopoledne. Ořešník a vodopád Štolpich. Ledopády mi telefon nezachytil, slunce se opíralo moc a je to přesvětlený.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Paráda převeliká !!!

lesnizinka
lesnizinka 19.02.2025, 22:20:18 xxx.xxx.83.0
Bobca:

Jsem doma🥰..a vidím 126 příspěvků..!🙏mě vomejou,než to přečtu🤭akorát fotky Raduš jsem zhlédla…Jasná modelka🤗…Měla jsem se dobře,až stáhnu fotky kocourů,dám je sem..

Se budeš teďka Bobi doma nudit😉 Fotky… to bylo a už není, no🙄 Jo a taky jsem prý byla hezké dítě, miminko😜 Fotky má ale mamka😉

Coudas
Coudas 20.02.2025, 06:29:51 xxx.xxx.120.100

Tak jim to vyšlo, -3, večer to šlo teda jestě k -9, no a začalo jako obvykle fičet, tak je popr. Ale díky aspoň za tu chvilku, ještě jednou. Tak chvíli počkáme až to staje, trochu obeschne a hurá do víru stavění.

Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 06:58:13 xxx.xxx.198.226

Já jsem včera taky výletila, ale jen tak okolo stáje s koněm, krásně jsme se proběhli, a jen jednou zakašlal, když jsme se rozhýbávali, pak už nezakašlal, tak snad už je to za námi, chválabohu… Bylo to celkem rychlé, celou zimu do něj peru nějaké vitaminy vyhrané v létě na závodech (aspoň k něčemu to je), tak snad to přispělo zdárnému průběhu a nezanechá následky. Včera odpoledne prý podle meteostanice vyskočilo trochu nad nulu na sluníčku, takže nemusím mít černé svědomí, že jsem chudáka honila v mrazu. Poslední dobou (asi jak jsou ty změny teplot) se ofrňuje nad krmením, takže jsem mu ubrala ty méně chutné komponenty a leju mu k tomu sirup na kašel a zalévám horkou vodou, tak jako to žere, ale že by byl nadšením bez sebe, to zase ne. No a včera jak jsme přišli z vyjížďky, tak se vrhnul na krmení a z kýble nevytáhnul hlavu, dokud to nevylízal všechno do posledního zrnka 😀 Tak to se mi líbilo. Ostatní dostali něco málo, krmíme pořádně akorát malé hříbě, protože to přišlo vychrtlé jak chrt, dělá to na mě dojem, že už se spravuje. No a pak ještě mladého hřebce krmíme, no protože je to poslední došlík, tak má asi stresy, a je mladý, tak to spálí 🙂 Tlusťochům jsem nasypala kousek řepy a mrkve a tiše doufám, že mrazy způsobily nějaký úbytek váhy, i když asi těžko, když se brodí nesežraným senem…

Na vyjížďce jsem pochopitelně nefotila, protože kdy mě vůbec napadne fotit…

Bobca
Bobca 20.02.2025, 07:50:52 xxx.xxx.20.192
lesnizinka:

Se budeš teďka Bobi doma nudit😉 Fotky… to bylo a už není, no🙄 Jo a taky jsem prý byla hezké dítě, miminko😜 Fotky má ale mamka😉

číst budu až-radši napíšu…Raduš,nudit se určitě nebudu💪..Budu dělat další přehoz🙏Zdenčin gauč-rohový(tam,jak jsem dělala to madlo,aby to kocouři nerozškrábali)..jsem si to vyměřila a asi budu díly spojovat zipama,aby se to pak vlezlo do pračky…🤭Fotky se mi jaksi nepovedly,byly zamlžené..ale vybrala jsem..černobílý Míša Kulička je “řízlý” asi mainským..Nezachytla jsem jeho chlupatý ocas..celkově je taky chlupatější,ale hlavně se mi podařilo zachytit ty štětinky v uších..Toho jsem si nejvíc užila👌Fordík se jaksi stranil🐈..ale asi tím,že jsem o něho nechtíc “zakopla”potmě..jsem se mu omlouvala,ale byl prý celkově divný, říkala Zdenka..Jestli se nebude mrouskat,,čekají oba na kastraci..Mají rok…ale útočí na něho pořád Míša,kouše ho do páteře u ocasu,a dožaduje se “cucání”…Ten řve!..takže si myslím,že je i "uzurpovaný"chudák..Báru-tříbarevnou jsem zahlídla první den a pak už né…Pošila jsem Zdence co se dalo,olemovala moře natrhaných utěrek ze starého povlečení,aby se netřepily,zahla závěsy,záclony…pospravovala montérky kámošovi..No a prodloužila jsem si to o den,že přijela další kámoška autobusem,tak jsme byly “šopovat”(tak to říkají ty mladé holky🤭),prostě jsme jely do města utrácet..Já hlavně do galanterie,ale byly jsme i v Tedi,Actionu a Pepcu…No,mám na hódně dlouho pokoj..A to mě čekal doma balík z Temu..Jsem se rozjela🤗..Co jsem ušetřila,to jsem rozfofrovala..Ale pánvičky z Pepka jsou dobré-ty moje už fakt dosluhují..nemám z toho mindráky😇No a pak jsme hrály ve třech “blázinec”(autobus),popíjely vínko.kecaly…Bylo fajn👍

Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 08:11:05 xxx.xxx.198.226

Hodím i sem fotky ze zimních koňských radovánek 🙂 To jsem fotila předevčírem, vzpomněla jsem si vytáhnout kalkulačku.

Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 08:13:46 xxx.xxx.198.226

Bobčo, to sis skvěle užívala, měla by sis ale také odpočinout, no né, vždyť ty pořád jen kmitáš! Ruce ti upadnou 🙂 Hoď doma kopyta nahoru a zasedni k tývý, máš napracováno 🙂

Bobca
Bobca 20.02.2025, 08:29:56 xxx.xxx.20.192
Buggyra:

Bobčo, to sis skvěle užívala, měla by sis ale také odpočinout, no né, vždyť ty pořád jen kmitáš! Ruce ti upadnou 🙂 Hoď doma kopyta nahoru a zasedni k tývý, máš napracováno 🙂

ano Buggyro,odpočívat budu..Volala mi teď Jaruš-wellnesová kámoška,že když jí tu operaci přesunuli,zkrz tu chřipku na srpen,že bysme mohly jet ještě v květnu-jsou tam ty svátky.takže jí to prodlouží pak volno,na wellnes..Nejlépe zas do chaty “Pod Kyčmolem”je to teda až na hranicích se Slovenskem opět,ale bezva bazén,pivovar(myslím,splývají mi ty pobyty)🤭takže si prodloužím teď sezení u počálu,a budu hledat🤗..Pokud nenajdu něco blíž a lepší,tak to vyhraje "Kyčmol”👍

Coudas
Coudas 20.02.2025, 09:29:13 xxx.xxx.120.100

Kašlu na práci, vítr mi mete sníh do ksichtu a to mě nebaví. Pokus poklidit u poníků byl, ale je to pořád zmrzlý, a navíc, jak to házím přes zídku hned na hnojiště, tak mi to ten vítr vracel zpátky, piliny na hlavě, seno v hubě…  Manžel mi vtipně poradil to házet na druhou stranu… Tak si udělám kávu, chvilu pauza a něco podělám doma. Ozvalo se “zranění z mládí”, pravděpodobně a jestli je to možné mi tyhle horské túry způsobují namožení bránice. Za mlada mi to dělalo ale až tak po 30 nachozených kilometrech, vždycky druhý den jak by mě bolel žaludek, ale žaludek to není. ALe vždycky jsem si to myslela. Kdysi na jazykovce jsem dokonce došla do bufetu, jestli tam nááááhodou nemaj slivovici, no kurňa v Ostravě ne p…, tak byl pan ředitel tak hodný, že mi z vlastní zásoby frťana přines (bydlel v podkroví školy, byla to soukromá jazykovka) a to mi pomáhalo. No teď si frťana dát nemůžu, nikdy nevím, kdy pojedu. Je pravda, že včera mě v tom prvním kopci dost píchalo v boku, dalo to práci to vydejchat. No ale není to překážka v práci, je to jen nepříjemný 🙂 . Třeba v luxování  mi to překážet jistě nemůže. 

Bobčo máš pravdu, wellnes by bodnul, nebo nějaký lázně. Mě by stačila chatička uprostřed lesa, v tichu, se sauničkou a kádí ledové vody… joj to by byla paráda… 

Včera pod Ořešníkem bylo nádherné ticho. Až takovéto “že něco přijde”. Na skále pak už byl slyšet hluk z Hejnic, ale za skalama to bylo odstíněný, vůbec nefoukalo, sem tam nějaký ptáček… to byl wellnes jak vyšitej!

Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 09:53:38 xxx.xxx.198.226

Jé, holky, mně se včera něco stalo, to vám musím vyprávět!

Už večer, stmívalo se, přijela jsem od koní k paneláku a vysoukávám se z auta a dávám na auto plentu na čelní sklo a sbírám si krámy. A jdu od auta k paneláku v tom koňském hubertu(su) uhňápaném od hnoje, z bot a čepice mi čouhá seno, v jedné ruce umolousaný kýbl s krmením pro slepice, v druhé plátěná odraná taška plná drobností a barýlku od vody… a přitočí se ke mně pěstěná dáma, tak o pět let starší, s melírovanými vlasy, a já si říkám, že se asi motá nebo vyhýbá nějakému ledu, tak se jí uhýbám, a ona “nemohla bych se vás na něco zeptat?"

A tak já odfuním, že no jasně, klidně se ptejte, nasadím společenský úsměv a postavím se tak, abych na ledu hned nespadla. A paní “vy se znáte s mým mužem?"
Já: “nemám nejmenší tušení, kdo je váš muž?”
P: “vy jste nás zdravila, když jste jela ke koním, tak jste se široce smála a radostně na nás mávala, že jsem myslela, že se s mužem musíte znát”
J: “ahá, no to já vám děkovala, že jste mi uhýbali, protože to já od pěšáků vždycky ocením, když už se teda telím s tím autem nějakou polňačkou, že jsou ochotní mi uhnout”
P: “no to jste určitě neděkovala, to jste na nás mávala, jako že nás znáte!” (to jsem znervozněla, abych ještě někoho neurazila, že si na něj nevzpomínám, to se mi stává až moc často….)
J: “no ale já opravdu jen děkovala, to já tolik mávám, aby si mě ti pěšáci vůbec v tom autě všimli, že jim děkuju, já z toho mám vždycky radost, když nejdou ignorantsky prostředkem silnice. Omlouvám se, ale nepamatuji si, že bychom se my znaly, a kdo je váš muž, vůbec nevím, ani při té cestě jsem si vás neprohlížela.”
P: “no ale my se známe, tuhle jste mě zastavila u garáží, jestli vás nepronásleduju!” (😲😲😲) “Takže vy mi chcete říct, že se opravdu neznáte a nestýkáte s mým mužem? A to vám mám věřit?”
J: “cože?” (už mi cukaly koutky) “já si nejsem opravdu vědoma, že bych kdy kohokoli nařkla, že mě sleduje! Já mám naopak pocit, že chválabohu nikoho nezajímám a jsem každému ukradená, proboha proč by mě někdo pronásledoval 😀 A jestli znám vašeho muže, to vám opakuji znova, netuším, nevím, kdo to je, třeba ho znám, třeba ne, třeba jsem ho zapomněla, protože fakt hlavu mám děravou”
P: “to byste si snad pamatovala, že jste se s někým intimně stýkala!”
J: (stěží zadržuji smích) “ale já netuším, o koho jde! Já jsem se intimně stýkala s několika osobami opačného pohlaví!”
P: “no tak já vám ho ukážu tady na fotce, tak mi řekněte”
J: “hm, není on z R.?”
P: “ne, to vůbec, my jsme se přistěhovali nedávno z..” (obec jsem zapomněla)
J: “no, tak ho nejspíš vůbec neznám. S tím z R. jsem se stýkala před třemi lety"
P: (už smířlivěji) “No to ono to tak před třemi lety klidně mohlo být, ale to mohlo být i klidně ne tak dávno, klidně před rokem”
J: “tady 10 m od nás stojí můj chlap, tak se ho zeptejte, jestli mám čas dělat zálety za nějakýma chlapama 🤣🤣🤣”
P: “jo, tak to jo…”
J: (chlámu se) “hele, já vám dám na sebe číslo, jo? Ať se mě kdykoli můžete zeptat, jestli zrovna nejsem s vaším mužem!”
P: (zcela vážně, se zájmem) “tak jo! To budete hodná! Tak já si to tu naťukám!” 
J: “*** a kdybyste chtěla svézt nějaké dítě na koni nebo přijít sama, tak už na mě máte kontakt, klidně se ozvěte! 😄”
P: “tak jste moc hodná, děkuju, to já se kdyžtak ozvu”

Začaly jsme uprostřed cesty, no jezdilo sem tam nějaké auto, tak jsem v rozhovoru tu dobrou ženu musela trochu odvelet na stranu, protože jsme překážely, no komedie největší, my z toho měli s chlapem dobrý den celý večer! Boží zážitek! Miluju vesnice!!! 🤩

A ani jsem nevěděla, že v tom mundůru a s mým sex-appealem by si o mě nějakej takovej opřel kolo (na fotce na mobilu docela hezkej, teda kouty a vlasů pomálu, ale jinak souměrný obličej…)! 😊 A ona mě taková o sebe dbalá ženština považuje za konkurenci - no to je výhra! a ještě jsme dle mého odhadu skoro stejně staré 🤭 Hele, z tohodle bude historka jedna báseň 🙂

lesnizinka
lesnizinka 20.02.2025, 10:27:44 xxx.xxx.83.0

Buggyro pobavila ste😄 Teda vůbec netuším jestli svádíte chlapy kudy chodíte😉 ale ta paní…to je jak z nějaké komedie, trochu jako Vesničko má, středisková😛 To si budu pamatovat dlouho😀

Daja
Daja 20.02.2025, 10:28:28 xxx:xxx.90db:45a4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 20.02.2025, 09:53:38

No to snad nééééé!!!!! tak to jsem se nasmála páč jsem si Vás a paní představila, no super zážitek🤣.

lesnizinka
lesnizinka 20.02.2025, 10:39:31 xxx.xxx.83.0

Coudas, vůbec nevím, co je namožená bránice, znám jen píchání v boku, to si pamatuju jako dítě, když jsem ještě běhala😉 Frťan na to pomůže? Hm, nějak nechápu čím, ten princip. Nejde spíš o nějaké prodýchnutí?

U nás fouká taky, sice bylo jen -5, ale s tím větrem žádné teplo teda. No a nemá mi co mést do ksichtu teda😏 Musím dneska na pohřeb, umřela mi sousedka😢 Stejně stará jako já, nikdo nevěděl, že je nemocná, oni se s nikým moc nestýkali, nejvíc tady snad jen s náma, hlídala jsem jim feňuli, když jeli na dovču. Jsou strašně zbožní a pohřeb…no prostě pro ně. V kostele. A pak pohřbení na hřbitově jen v kruhu rodinném. Takže prostojím hodinu před kostelem a pojedu domů. S tím větrem to nebude nic moc🙄 Celé to nebude nic moc, jsem z toho špatná dva dny, ach jo😢

Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 10:50:43 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 20.02.2025, 10:39:31

Proč před kostelem? Oni vás nepustí dovnitř, když jsou tak zbožní?

Coudas
Coudas 20.02.2025, 10:59:49 xxx.xxx.120.100

Lesnížínko já si pravě vždycky myslela, že to je od žaludku, je to pocit jak když mi je špatně. Proto jsem si vždycky dávala slivovici. Ale po letech zkušeností 😂 mě dneska právě napadla bránice, jak jsem funěla, do toho zapojené břišní svaly… tedy… no… víme no… tak mě prostě jen napadlo, ze to nebude od žaludku. Na bránici frťan určitě nepomůže 😁

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.