Aktuálně: 2 537 inzerátů234 854 diskuzních příspěvků18 628 uživatelů

Třetí víčko

Buggyra
Buggyra 18.02.2025, 12:22:28 xxx.xxx.198.226

No holky jako děti i dospělé ženské 🙂 Starají se tak nějak všichni docházející komutativně 😄 Taky za to dostávají vajíčka.

Ale instrukce mají dané a jasné.

Tak jako slepice na pšenici "vydrží", žejo. Ale já chci taky vejce.

Taky vám sem hodím loňskou fotku 🙂

Obrázek
Orionka (neregistrovaný) 18.02.2025, 12:47:04 xxx:xxx.9821:f5f7

Rennenwolfy neznáte? Ty by se vám úžasně hodily. Jsou vyšší.

Coudas
Coudas 18.02.2025, 12:49:44 xxx.xxx.120.100

Přes noc, tedy nad ránem -21, teď už -3 a krásně svítí. Chtělo by to výlet. Koukala jsem na frýdlantský zpravodaj, či jak to nazvat, maj tam "ty věci”, co se tu dějou a různé reportáže, na Jizerce opět -28. Skoro jsem se tedy včera na ně rozčílila a chtěla něco napsat (stejně bych nenapsala, bo to k ničemu není), že o čičmundovi z Hejnic, že šel chudák introverd do trapné soutěže na Nově, tak to na zpravodaji být musí (já tedy v ten moment neviděla, o co jde a čemu se tak strašně zas tleská, čičmunda si mě na FB zablokoval, ale pak mi posílala kamarádka screenshot), a že byl předevčírem v show na jedničce kastelán frydlantského hradozámku to tam nebylo. No jo, ten na nic nepřispěl (tedy třeba přispěl v tichosti, to já nevím) tak jsem si řikala, že si tedy nezaslouží, když sinbyl jen povídat (mimochodem bylo tonfajn, byl tam i pan Plesl a paní kastelánka Valtic). Ale dnes to napravili tak maj štěstí, že zas nebudu rejpat 😂 Pan Holub je fajn. Před dvěma lety jsme ho měli na prohlídku, sice na nás nejdříve zapomněl a muselinjsme svého průvodce hledat, ale pak z třičtvrtě hodiny udělal hodinu a půl a bylo to fakt bezva. Jedna z věcí, co by mohla být skvělá - projít si s ním prohlídky všechny. Ale to tak si vzít týden dovolenou 🙂

Buggyra
Buggyra 18.02.2025, 13:52:51 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 18.02.2025, 12:47:04

Neznám. Našla jsem si. Česky “vlček” 🙂

Fakticky vyšší nejsou, pouze se za nimi dá stát. Toužili jsme po nich mnoho let, od té doby, co jsme viděli nějaké video, kde je na začátku slyšet štěkot tažných psů, a pak se ze zatáčky vyřítí miniponíci s těmihle sáňkami. No ale nepoštěstilo se, tyhle sáňky nejsou k dostání (leda dezoláty), musherské sáňky s podobnými vlastnostmi stojí zase tolik, že jsou asi pozlacené. Na to dvojí vytáhnutí v zimě to nemá smysl.

Mám za poníky saně na vyvážení větví z lesa, ale do těch zapřahám poníky oba, jeden by je tady po těch stráních neutáhl. Něco jako na obr.

Obrázek
Coudas
Coudas 19.02.2025, 08:02:14 xxx:xxx.155a:9fa2

Dnes jen - 15. Zítra už ma být nad nulou, zatím nevylezlo ani přes den.

Daja
Daja 19.02.2025, 08:15:35 xxx:xxx.2e3e:a813
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 19.02.2025, 08:02:14

Tady v Jeseníkách - 10,5 stupňů ve 4hod. ráno. Teď už je jen -8,8stupňů, ale pro mě příjemně venku, jen stále tady chybí sníh.

Coudas
Coudas 19.02.2025, 08:56:24 xxx:xxx.6d61:8764

Jo bez sněhu to je neveselé. Jsem vděčná, že mi příroda splnila me celozimní přání aspon na těch pár dní. 

Voda zatím v poho, oslikům a ponikům měním kýble, i kdyz to pres noc úpně nerozmrzne, tak se mi kupí kusy ledu 🙂. Napajecky drží, akorát jsme tam nedali míče, tak je hladina zamrzlá, tedy u koní, u bejků to je v poho úplně. Jen jsem zas nejtrapnější koňák, nesbíram kobylince, musela bych to mlátit krumpáčem. Sice bude o to víc práce až to povolí, ale aspoň budu mít co dělat 💪 Ale jasný, neděláš podle standartu, tak nepoučuj 😁 . 

Jsem docela zvědavá na ten teplotní skok, jestli jim to vyjde nebo ne. Snad to nebude jako loni a v květnu nepomrzne. Jinak budu muset pro lipový květ na jih. Což bych mohla i bez toho 🤭

Buggyra
Buggyra 19.02.2025, 09:09:31 xxx.xxx.198.226

Já mám dnes odpoledne domluvenou vyjížďku, tak se těším, že zase po době vylezu na koňa, tenhle týden mi nepřijde holčička, co na něm jezdí, takže “musím” já 😀 Ještě nevím, kam se vydám, musím ale každopádně mimo silnice, protože na těch je hladký led, to by byl let… Zase s ohledem na pěší doprovod bych neměla úplně krosit skrz zasněžené louky, ale nějak to vymyslíme… 

Slépkám jsem konečně včera koupila ty granule, chuděry se na to vrhly jak na smilování. Vejce včera byla jen dvě, no kombo blbého krmení a mrazů holt udělalo své. Dneska bude asi vajec víc, když se včera nadlábly a sušily si vajíčka o den déle 🙂 Blbý je, že co snesou ráno, do odpoledne zčásti popraská. Tak se mi doma kupí prasklá vejce. Ale v teple a suchu v paneláku se ta rýha zpravidla zasuší tím lepkavým bílkem a vejce zůstane i tak celkem slušně trvanlivé, jen rychleji vysychá. Musím dneska spáchat nějakou vaječnou krmi. Bohužel tahle prasklá vejce se dost špatně vaří natvrdo. Možná je rozklepnu a uvařím v nějaké nádobě ve vodní lázni, aspoň nebudou ztráty vytečením ze skořápky a nebudu se s tím muset loupat 🙂 Mohla bych je uvařit v igeliťáku, to bych vůbec měla bez starosti, bez odpadu… To vymyslím 🙂

Povedlo se mi klofnout tady u jednoho prodejce potřeb pro zvířata takovou úžasnou nabídku - když granule pro psy přejdou trvanlivost, tak je přeprodává za dumpingovou cenu lidem právě pro slepice, tak jsem se přisomřila, a třeba se na mě také nějaký pytel dostane 🙂 Juch.

Zrzavci
Zrzavci 19.02.2025, 10:15:39 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 18.02.2025, 12:49:44

Já musim, musim -protože to jsem si taky moc užila , to byl výbornej pořad . Lucka Výborná je  prostě výborná.  A všichni kasteláni taky. Bylo to tak milý a pohodový. Kdo neviděl, doporučuju. Mám za to, že u Výborný show to nikdy není ztráta času.

a jdu - se zeptat někam, jak se to v těchhle mrazech dělá slípkám s vodou.  Páč , když jim tam při odchodu do práce budu dávat čerstvou vodu, tak to stejně zmrzne natošup. A to už natolik vim, že holky vodu potřebujou. Budou mít tedy i uvnitř pítko, ale stejně. 

Kilian
Kilian 19.02.2025, 10:19:12 xxx:xxx.8a5f:9b6a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.02.2025, 10:15:39

….moje mamča ji pravidelně sleduje a moc si ji chválí a doporučuje…

lesnizinka
lesnizinka 19.02.2025, 10:33:01 xxx.xxx.83.0

Ráno bylo s jistotou -11, kolik v noci nevím, zapomněla jsem se zeptat😏 S tím oteplením mě se.ou😠 Ještě mi chybí 1 a půl živého plotu. Půlku doděláme snad v pátek (doufám, že brigádník bude moct) a v pondělí chce Tom posmýkat rákos na jezeře. Takže poslední plot až v úterý nejdřív…a to už podle té předpovědi z něho povalí míza👎 Ač jsem se snažila a začala ještě v lednu, stejně sme to zase nestihnuli, protože velké mrazy zase🙄 A furt cosi🙄

Valím pikýrovat přísady rajčat, nebo jsou jak nitě, tak ať se trochu vzpamatujou samostatně v kelímkách😏

Buggyra
Buggyra 19.02.2025, 10:38:06 xxx.xxx.198.226

Jo, taky mi vyrašila u švábů v teráriu červená kapie 🙂 Když ji stínky nesežerou a udrží se, tak ji někdy třeba přesadím 🙂 Ale chovám tam jednoho slimáka, tak hádám ten si dá rád 🙂

Co se vody slépkám týče, naše mají, stejně jako koně, tekutou vodu jednoduše dvakrát denně. Ráno se běží napít z kurníku a odpoledne mají vodu k dispozici minimálně dvě hodiny, tak se zase napijí, než jdou spát 🙂

Zrzavci
Zrzavci 19.02.2025, 11:02:52 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.02.2025, 10:38:06

Dík  _ s tou vodou. Já našla jen dva příspěvky - a moc mi to nepomohlo. Ta vyhřivaná elektrická podložka- se toho venku trochu bojim, nechci přijít a mít pak rovnou polívku slepičí??? 

Já teda budu mít vodu i v kurníku v pítku na zdi, co chci a kurník bude zateplenej, ale nevím, jestli, když budou holky courat sem a tam , jestli to tam taky nezmrzne. Tak jestli to v době nouze stačí takhle 2x denně, tak to by mělo jít.

Edit dneska u nás dole u vody -15

Zrzavci
Zrzavci 19.02.2025, 11:03:59 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 19.02.2025, 10:19:12

je to hrozná pohodička, tak to  plyne, povídá se, … paráda

Kilian
Kilian 19.02.2025, 11:47:24 xxx.xxx.160.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.02.2025, 11:03:59

..myslím, že ji poslouchala i v rádiu…

Coudas
Coudas 19.02.2025, 16:14:41 xxx.xxx.120.100

Myslím si, že to ty slepice 2x denně ráno večer vydrží, ty mrazy netrvaj už takovou dobu, jako dříve. A jestli budete mít zateplenej kurník, tak tam ta voda vydrží rozmrzlá i nějaký čas. Ono ty pravidla “musí mít nepretržitý přístup k vodě”… jaknto dělali kdysi🤔 a ty zvírata taky něco vydrží…

Přemluvila jsem manzela na výlet. Nádrhera. Že vylezeme na skálu ale vymyslel  on, že prej hezký fotky. No ale když tam vylez i starší pán (pres 60 určitě) tak co já bych ne! Naprostá paráda, krásné dopoledne. Ořešník a vodopád Štolpich. Ledopády mi telefon nezachytil, slunce se opíralo moc a je to přesvětlený.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 19.02.2025, 16:37:37 xxx:xxx.e602:73c4
Coudas:

Myslím si, že to ty slepice 2x denně ráno večer vydrží, ty mrazy netrvaj už takovou dobu, jako dříve. A jestli budete mít zateplenej kurník, tak tam ta voda vydrží rozmrzlá i nějaký čas. Ono ty pravidla “musí mít nepretržitý přístup k vodě”… jaknto dělali kdysi🤔 a ty zvírata taky něco vydrží…

Přemluvila jsem manzela na výlet. Nádrhera. Že vylezeme na skálu ale vymyslel  on, že prej hezký fotky. No ale když tam vylez i starší pán (pres 60 určitě) tak co já bych ne! Naprostá paráda, krásné dopoledne. Ořešník a vodopád Štolpich. Ledopády mi telefon nezachytil, slunce se opíralo moc a je to přesvětlený.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

nádhera. Zvažuji na zítřek údolí Hájeného potoka od Bártovky… Ale Ořešník my taky moc rádi… a je to inspirace veliká…

Coudas
Coudas 19.02.2025, 16:55:55 xxx.xxx.120.100
Xerxova:

nádhera. Zvažuji na zítřek údolí Hájeného potoka od Bártovky… Ale Ořešník my taky moc rádi… a je to inspirace veliká…

To byla taky varianta. Pak jestě Bílý Štolpich 🙂 Jen je to tam dost do kopce.

lesnizinka
lesnizinka 19.02.2025, 17:12:00 xxx.xxx.83.0

To mě pos…😲 takové krásné fotky👍 No jo, to se to výletuje, když máte snížek😏 U nás by nikoho asi ani výlet nenapadnul. Ale zase, bylo hezky, sluníčko, teploty na plusu…Můj výlet byl autem pro zeminu, protože mi pochyběla, stejně volala mamka, že jí spadla na balkoně markýza, ať jí topřijedu nějak opravit. Radila: to musíš ty šroubky asi přitáhnout, aby ta vzpěra držela. ,,Hm dobré, akorát, že tam žádné šroubky nejsou!" Takže jsem kopnula vzpěru zpátky ke zdi, kde byla, než se nevímproč odsunula…a bylo opraveno😜

Canka
Canka 19.02.2025, 17:12:04 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

Tak nakonec jsem tam za ty dveře kufru i s prací nechala 6000,- kč.ale tak mám to konečně hotový..ale koukala jsem,že už mi sem tam reznou prahy dole a přední blatník,takže budu muset auto dát pak na jaře nebo v létě někam,aby to obrousili a nastříkali…to už budu moct drandat na skútru,tak to nebude problém..

Hned druhý den,tedy včera,mi přišla výzva k uhrazení soudního poplatku(někteří tady vědí,co řeším..)..krásných 7000,- kč…takže za 2 dny 13 000,- v prdeli🙄A to ještě počítám,že stejně něco přijde..při mém štěstí ano…vždycky si říkám,jak budu šetřit konečně a pokaždý se něco posere..

Jinak zima zima zima!!!Dneska nejmrazivější ráno…makala jsem u zvířátek a totálně mi mrznuli nohy…stehna mě úplně páleli a boleli od toho mrazu…bylo to hodně hodně nepříjemné a jak mám tu chladovou alergii,tak nohy totálně osypané..nohy mi začali rozmrzat až v práci a teprvetak v půlce dne zmizelo osypání..hnus..já jen doufám,že dnešní noc bude poslední takhle mrazivá a pak už bude klid…slepičkám taky dávám v těhle mrazech jen dvakrát denně…ráno a odpoledne…takže pijí ráno…to jim vydrží tak hodinku,než to zamrzne..a pak odpoledne..to jim v tomhle sluníčku vydrží i 2 hodinky…a není to,že by nějak hltali tu vodu..normálně se trochu napijou a pak si vody nevšimnou..a nesou celou zimu…3-4 vajíčka denně..nemůžu si stěžovat..

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.