Aktuálně: 2 529 inzerátů234 497 diskuzních příspěvků18 621 uživatelů

Třetí víčko

Daja
Daja 17.02.2025, 16:48:44 xxx.xxx.121.46
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 17.02.2025, 15:42:11

Orinoko vyzkouším, podle popisu náhodou mňamka👍

Daja
Daja 17.02.2025, 16:50:21 xxx.xxx.121.46
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 17.02.2025, 16:41:17

Ty Vado to chci, chci a chci. Dupu nožičkami.

lesnizinka
lesnizinka 17.02.2025, 16:57:51 xxx.xxx.88.159

Byla jsem pod Radhoštěm, Staré Město pod Smrkem a Krnov, Hradec nad Moravicí, Ostrava😉 Toť vše tím směrem🙂

Rýži jsme nikdy pod peřinou nedodělávali, dokonce ani babča. Dáváme na ,,dopečení" do trouby. Trošku se i připeče na kastrol, tu mám právě ráda já, oškrabávám si tu křupavou. Ale nemusí být až tolik, vlastně si to každý dá dodělat, na jak chce, třeba jen lehce dodusit. 

Coudas
Coudas 17.02.2025, 17:43:26 xxx.xxx.120.100
Daja:

Je ani netuším kolik pak je Hakenu🫣.

Mnoholi. Mě stačil ten jeden 🤫

Coudas
Coudas 17.02.2025, 17:48:56 xxx.xxx.120.100

Jeseníky znám jen Brníčko, u Šumperka. Tam je Majkl. A na výletě se školou jsme byli na Pradědu, i jsme tam přímo spali. Ale už si vůbec nepamatuju, kde a jak jsme chodili, nějakou Studánku, Karlovu? A Hradec nad Moravicí jsme jeli na otočku na přání dítěte, Velké Losiny k tomu.

eva (neregistrovaný) 17.02.2025, 18:18:56 xxx.xxx.163.53

A není to Staré Město pod Sněžníkem? Tam jsem byla na škole v přírodě kdysi dávno…

eva (neregistrovaný) 17.02.2025, 18:21:40 xxx.xxx.163.53
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 17.02.2025, 17:48:56

Jeseníky jsou úžasné! Letos jsme byli ve Velkých Losinách, na Bouzově…Karlovu Studánku taky miluju a na Pradědu jsme byli několikrát…před cca 20 lety v létě na dovče penzion Figura, to se tam ještě jezdilo normálně autem…byli jsme na Rejvízu, Petrových kamenech…klidně bych se tam přestěhovala…no, vzhledem k tomu, že v podhůří bydlí můj otec, nic není nemožné🙂

Xerxova
Xerxova 17.02.2025, 18:23:23 xxx:xxx.dd5a:da80
Coudas:

Na Jizerce bylo v noci -27, psali. Kolik asi musí bejt na Smrku…

Obrázek

tepleji - Jizerka jako mrazová kotlina mívá tradičně nejmíň širokodaleko… U nás bylo tepleji než u vás - ráno “jen” mínus čtrnáct. Teď už je pod sedm… a klesá to rychle.

Canka
Canka 17.02.2025, 18:30:21 xxx:xxx.ae9e:f221

Ahoj holky,

Ráno u nás bylo -9,5 °C….dneska by to mělo být horší,ukazuje mi to -13°C…už tak to bylo výživné ráno u zvířátek skrz vodu,ale mám se na co těšit celý týden koukám..musím vstávat dřív,abych to před prací stíhala…

Konečně jsem dneska sehnala 5.dveře na tu mojí Fabii…asi po 2 letech konečně..v barvě..no a že je to nějaký servis,kde mají právě i náhradní díly na Škodovky a WW…a že mi to rovnou i vymění na počkáni..no tak jsem hned po práci jela..je to Řevničov u Prahy..v 16:15 jsem tady byla a počítala jsem,že za hoďku budu odjíždět..no ani prd..stále tu sedím a stále není hotovo..a že co hodina práce,to 1000,- kč🙄Za dveře chtěli 4000,- …to jsem řekla ok,protože jsou prostě k nesehnán ívmé blízkosti v dobrém stavu a bez rezi..a za výměnu jsem počítala s další tisícovkou navíc..ale teda tohle se asi vyšplhá výš…trochu se toho děsím…nejvíc mě štve,že pristě bůhví jak dlouho to ještě potrvá,že musím za zvířátkama…budou mít zamrzlou vodu a já jsem úplně ve stresu z toho,že se nemůžou napít..kort slepice..konuši si v jezírku prorazí vodu

lesnizinka
lesnizinka 17.02.2025, 19:26:25 xxx.xxx.88.159

Evi není, protože jsem to zmotala, je to Nové Město! pod Smrkem😛 Teď jsem si to po sobě přečetla a něco mi tam nehrálo…až mi to cvaknulo😏

Orionka (neregistrovaný) 17.02.2025, 19:33:16 xxx:xxx.9821:f5f7
lesnizinka:

Evi není, protože jsem to zmotala, je to Nové Město! pod Smrkem😛 Teď jsem si to po sobě přečetla a něco mi tam nehrálo…až mi to cvaknulo😏

Nové Město pod Smrkem je pod tím, co dávala Coudas foto, čili pod Jizerkama. Ale možná jsou dvě.

Orionka (neregistrovaný) 17.02.2025, 19:41:06 xxx:xxx.9821:f5f7
Coudas:

Vodník… no možná nebude. Starej u Osečný mozná stále bydlí.

Starého vodníka Hakena z Osečné neznám. Ten mnou zmiňovaný zpíval v Národním. (Ale netykali jsme si 😃)) viz Hudební.

lesnizinka
lesnizinka 17.02.2025, 19:43:24 xxx.xxx.88.159

Niki nenervač, ony holky chvíli bez vody vydrží, ani ty se třeba k pití nedostaneš vždy, když máš zrovna žízeň. Ráno jsem šla kolem oveček a vodu taky neměly, měli zamrzlou, lavory popřevracené. Nevím, kdy tam chodí, snad tam potom byl, protože mi mamka k večeru hlásila, že některé začínaly rodit😲 Venku a mrzne😲 Budu se bát tam ráno kolem jít, žádné mrtvé ovečky a umrzlá jehňátka fakt vidět nechci. Ale třeba se mýlím a bude všechno OK, kéž by🙄

Teda s autem se ti to ,,povedlo"😏 Ale mohlo to dopadnout hůř ještě, že alespoň tak🙏  A dveře? Taky bych si myslela, že výměna dveří kus za kus je akce na pár minut😏 Tak doufám, že teď už si doma👍

Nehtíky jsou naprosto super👍😀 Kdybych já si dělala nehty, tak si vůbec neumím představit, že nějaké elegantní, jak měla onehdá sousedka, nějaké oranžovo zlaté napůl😛 tak to vůbec, ale na tohle bych se nechala ztrhnout hned😛 a to jsem stará kráva….co je ovšem infantilní a rozum nedostane asi nikdy😏

Coudas
Coudas 17.02.2025, 20:23:50 xxx.xxx.120.100
Orionka:

Starého vodníka Hakena z Osečné neznám. Ten mnou zmiňovaný zpíval v Národním. (Ale netykali jsme si 😃)) viz Hudební.

Nebyl vodník, jen dělal rybníky. V Raspenavě má svůj, jmenuje se Haken.

Obrázek
Coudas
Coudas 17.02.2025, 20:39:54 xxx.xxx.120.100

Na mrazech je ta voda nejhorší. Taky jsem teď byla tu zamrzající povyměňovat. Je tam teda i v -17 docela v pohodě, jen se musí člověk trošku hejbat. Dokud nezamrzne voda v chlívě, a ta snad ne, tak to bude dobrý. Napaječky u bejků a koní zatím drží, snad vydrží. Ponikům jsem jestě prorazila krustu pěstí, oslům jsem kýbl vyměnila, a psům led v misce rozmlátila o schody. Jestě 3 dny 😁

Auta jsou jak tak koukám super investice 😁 aby do toho člověk furt cpal prachy.

lesnizinka
lesnizinka 17.02.2025, 21:52:27 xxx.xxx.88.159

Auta jsou jak tak koukám super investice 😁 aby do toho člověk furt cpal prachy. - no to bezpochyby. Furt a porád🙄Pořizovací cena, za pojistku, za STK, za dálniční známku, za servisní prohlídky a v neposlední řadě za něco do toho, aby se to vůbec hnulo😏

Tady se jméno Haken vůbec nevyskytuje. Já znám taky jen toho z národního😉

Orionko díky za recept na rýži, vyzkouším👍

lesnizinka
lesnizinka 18.02.2025, 10:27:32 xxx.xxx.83.0

Čau holky, nikdo nikde, mám tu vzkaz od Bobči, že ještě zůstává u kámošky, přijela za nima další, takže to vypadá na velký mejdan😜 a vyráží na nákupy do Olmika. Ještě se jí tam zalíbí a už ji neuvidíme😛

U nás ráno jen něco kolem -4st, ale trošku severáček pofukoval, takže se to vyrovnalo. Ovečky uf…vypadají v pořádku👍 mají nové balíky, jehňátka jsem žádné neviděla, takže jestli jsou, tak v hangáru schovaná. Viktín zase spinkal v garáži nevím, co vymýšlí, vždyť tam moc nechodil ani v létě a teď, když je zima, tak se tam odstěhuje. Ráno přišel a momentálně tu chrní v obyvču😀 

Buggyra
Buggyra 18.02.2025, 10:35:20 xxx.xxx.198.226

Ahoj, tak já teda napíšu  - včera jsme zapřáhli poníky do sáněk (koupila jsem skoro nové sáňky, vypadají dost fórově, snad něco vydrží, no kdyžtak je nechám nějak vyztužit). Jedny sáňky jsem dostala darem před rokem, trochu jsme je opravili a jsou funkční, jedny jsem teda přikoupila a jedny si včera přitáhla holčička, takže jsme jely TŘI poníci v sáňkách, no to byla pecka zase jednou, naházená sněhem od kopyt až za ušima, zmrzlá jak rampouch, ale bylo to úžasné, poníci to metelili po lukách a já jen koukala, o který krtinec to zvrhnu 😂 Škoda, že sluníčko přes den sebralo hodně sněhu na silničkách zadem, protože kdyby ne, jely bychom delší okruh po cestách, takhle jsme musely po loukách, a to holt nejede tak “samo” jako po uježděném sněhu - ale zase mě nebolely nohy od brždění 🙂

Došlo mi před víkendem krmení pro slepice a já ostuda jsem ho včera nekoupila! Ještě že jsem si na to vzpomněla, jdu si hned napsat lístek, abych to koupila dnes na cestě ke koním. Zrovna takhle v mrazu… No o víkendu slépky dostaly nějakou rýži s masíkem od známé a pak trochu granulí od koní (ty jim nechutnají). Včera už teda z nouze jen pšenici. No tak dneska musím nakoupit, to se nedá svítit, koupím rovnou dvě balení, ať to chvíli vydrží, a musím pohlídat holky, kolik jim toho sypou, protože mám pocit, že tím plýtvají. Myslím ve čtvrtek že jsem dávala slepicím já, a rozhodně jim to přes víkend mělo dle mého odhadu vydržet…

lesnizinka
lesnizinka 18.02.2025, 10:49:54 xxx.xxx.83.0

Holky, jako děti? Tak ty jsou schopné vysypat slepičkám plný pytel za den😜 Vidím to na synovci, když přijede k mamce. Nakoupím vždycky mamce pro feňulu Mandynku kdejaková kokinka na odměny a on jí to vyháže za půl dne😏 Slépkám jste měla posbírat všechny zbytky z kuchyně, okoralý sejra z ledničky😉 atd…ony jinak vydrží v pohodě i na té pšenici🙂

Poníková jízda….tak to teda musela být paráda👍 máte těch tlustoprdelek fotky? 😜 Sáňky vám vydrží kor, když je za zimu využijete jednou🙄 s těmahle zimama. U nás není sníh takřka vůbec👎 zbytečky ve stínu a nahoře v horách.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.