Aktuálně: 2 698 inzerátů230 265 diskuzních příspěvků18 555 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 16.02.2025, 11:09:55 xxx.xxx.88.159

Coudas, to je bobek, ve svetříku👍

Worušku jsem domů taky nedostala, byl těžce hysterický, když jsem to zkoušela. Na stará kolena nosil alespoň v dešti pláštěnku, protože už nelítal, tak by neuschnul. Oblečení nepotřeboval. U vás je krásně nasněžené, tam -15 určo nevadí. U nás byl jen poprašek, který už na polovině roztál (kam odpoledne opíralo slunko) no a v noci bylo -10. Svítí zase slunko od rána.

Jéé Dájo, vy jste takové bidlo?😉 to jsem taky nečekala, naše generace(a starší) ještě tak nerostly. To píšu, bo já prcek závidím😉 Néé, dělám si srandu, mě to nikdy nevadilo, jsme malí vlastně celá rodina a ani Tom není vysoký. Moje mamka je taky pořád tak nějak stejná, nezměnila účes, barvu, váhu…taky ji poznávají lidi, co ji znali před 30rokama. Jestli to tak budu mít i já…ještě netuším. Zatím jakž takž, jen musím udržet to ,,kynutí"😏 

Obrázek
Coudas
Coudas 16.02.2025, 11:56:00 xxx.xxx.120.100

Ano, pocitově není takova zima, jako když je 5 fičí, to je daleko horší. Pláštěnku už má permanentně, když trochu prochladne skoro nechodí. Dle Dr. mu mám nechat obleček od +5 níž. Měla jsem na tom podobně i koně, ten ke konci už měl deku celou zimu.

Mě jednou, asi před 8 lety, v Těšíně oslovila paní prodavačka v obchodě, že jestli nejsem Katka K., říkám jo, a prej já jsem Karin, chodily jsme spolu na základku. To jsem docela koukala, já vůbec nevěděla, jen že nějaká Karin do školy se mnou chodila. Já odešla vlastně po 4. třídě, do pětky už nás dělili a z 5. jsem šla na gympl. Takže ze základky nevím téměř nikoho. A mamku prej jednou oslovila paní, jestli nejsem Katka, že mě učila ve školce 🫣. Nemyslím, že jsme si byly s mamkou až tak podobné 🙂 ale treba se člověk fakt až tolik nemění. 

Tak to jsme s Dajou stejně vysoké 😁 jen těch 67 kilo jsem měla naposledy v 18 a pamatuju si to proto, ne že bych se v mládí nějak vážila, ale opouštěla jsem dětskou doktorku, tak mě vážila při výstupní kontrole. Mno, teď si říkám, že i těch 80 by nebylo špatnejch… ale na to jsem líná. A teď manžel čet, že jsme tlustý z hluku 😱😂 

Daja
Daja 16.02.2025, 12:10:10 xxx:xxx.cc48:1fcc

Jojo nestyď te se ,že jste mě nazvala bidlem😂, ano hooodně vysoká a ke všemu kost a kůže, no hrůza. Jenže u nás jsou takové geny, oba rodiče kostlivci tak po kom jsem měla přibírat a to mě tchán nazval lopatou protože jsem nikdy neměla dost s jídlem. Každý den musím a doslova musím sníst dva sáčky bonbónu a nepřiberu. Jsem moc na sladké😉.

Orionka (neregistrovaný) 16.02.2025, 12:13:42 xxx:xxx.9821:f5f7
Coudas:

Dajo, ono to počasí “závidí” jak kdo 😁 Spíše to nikdo nechce, ale já jsem spokojená. Jen pro ty zvírata to musi být na houby, chvili tak, chvili tak. My jsme včera přisli z prochazky v 16.30 a bylo -2, na silnicich to tálo, i přes louky sníh rychle těžknul. V 17.30 bylo najednou -9, a v 18.00 - 15. Překvapila mě ta rychlost poklesu, ale kdyz jsem pred 8 byla krmit, tak to nebyla pocitově takova hrůza, jako na teploměru. No snad nám to ještě chvilku vydrží 🙂

Obrázek

Vy máte doma kromě rybníku i rozhlednu? Nebo se touláte a je to Okurka?

Orionka (neregistrovaný) 16.02.2025, 12:22:34 xxx:xxx.9821:f5f7

Nejlíp asi u nás. Sníh, 3-5 pod, sluníčko. Jen cesty nikdo neprošlapává.

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 16.02.2025, 12:47:10 xxx.xxx.88.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 16.02.2025, 12:22:34

Ach jo, prošlapávání sněhu…to bylo kdysi s pejsama, to už si skoro ani nepamatuju😟 Aha, teď jsem našla, naposled už jen s Woruškou 2021. 

Dájo…no ty jo, tak teď už fakt závidím😲😉 Já jsem strašně na sladké, strašně, neumím si představit den bez sladkého. Sladké kafe a buchta ke snídani, k obědu sklenka coly(ne, neodbourám, to nezvládnu😉) pak po obědě alespoň(teď, co se snažím zhubnout) alespoň nějaké sladké ovoce, momentálně ujíždím na sušeném mangu. Večer už teda sladké nic. Takže to, že si můžete dopřát sladké cokoliv, kdykoliv…ty jo, to už je u mě minulost, já už teda ne😢😏

Obrázek Obrázek
Daja
Daja 16.02.2025, 12:55:08 xxx:xxx.cc48:1fcc
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 16.02.2025, 12:47:10

Nene já nikdy nedržela diety spíš sem byla v ozdravovně na výkrmnu a nic ani deko.

Prostě maďarské geny😉. Já sladké musím prostě závislá celý život .

Kulíšek byl šikulka, mě se moc taky líbil a v tom sněhu jak mu to slušelo.

Coudas
Coudas 16.02.2025, 12:56:40 xxx.xxx.120.100
Orionka:

Ano, je to heřmanická Okurka, šli jsme včera náš nejdelší okruh - 10 km.

Dajo kdyz jste z Karviné, jaktože nemáte ty geny “moravské”? 🙂 Tloustnutí ze vzduchu 🫣. Je pravda, že včera jsem viděla fotku kamarádky z Těšína, a ta je taky štíhlá a je o několik let starší. My jsme tlustá celá větev a z obou stran.

Daja
Daja 16.02.2025, 12:58:37 xxx:xxx.cc48:1fcc
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 16.02.2025, 12:56:40

No protože maďarští rodiče doputovaly do Karviné a tam mě zplodily😉.

Coudas
Coudas 16.02.2025, 13:04:52 xxx.xxx.120.100
Daja:

No protože maďarští rodiče doputovaly do Karviné a tam mě zplodily😉.

Jo jo, už to čtu 🙂 psaly jsme zároveň.

lesnizinka
lesnizinka 16.02.2025, 13:37:00 xxx.xxx.88.159

Holky, teda vy, co můžete baštit😜 co vaříte dneska k obědu? 😀 U nás krůtí křídla + krk s rýží, aby toho bylo na dva dny a já nemusela vyvařovat zítra znova. Je to náš oblíbený oběd, moc si na něm pochutnáme. I když😏 měla jsem vybrat něco, co nemám moc ráda a nesežrala toho pak lavor…že áno🙄😜 třeba segedin(aha, abych neurazila Dáju🤭 když já ho ale fakt nemusím😏) K tomu ještě nějaký kompot otevírám, sladké k tomu jde. Ona je to vlastně trochu krůta ala kuře, krůtí maso mi až tak jako moc nevoní. Ale když se na to šoupne koření na pečené kuře + kari a hodí se to na nastrouhanou kořenovou zeleninu, je to dobrota. Na másle. A kořenovkou s tím máslem(šťávou) se pak polije ta rýže. Se na to těším jak kuře na sopel😉 Taky voní celý barák😀(sem zapomněla zapnout digestoř, protože jsme otevřela ventilačku😏)

Dáji a proč vaši, jestli jsou tedy oba Maďaři? vlastně šli do Karviné? Taťka byl horník? 

Za Worunku děkuju, moc mi ten jeho ksichtík chybí, kolikrát, když se dívám na fotky, už ani nevěřím, že jsem ho měla, držela…😢

Xerxova
Xerxova 16.02.2025, 13:39:58 xxx:xxx.b7e6:9eb6
Orionka:

Orionko, to jste ještě ze všech těch náznaků neodhalila, kde má Coudas koníky?? A kravky a zbytek hospodářství??

Kolik sněhu je za kopcem kolem Osečné? Přemýšlím, kam se vydat, až u nás cesty komplet pohltí led… kde by mohlo být o něco méněsněžno. 

Daja
Daja 16.02.2025, 13:54:37 xxx.xxx.121.46
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 16.02.2025, 13:37:00

Takže dnes španělský ptáček, rýže a okurek🫣.

Segedínský guláš miluju a k tomu moc knedlíků ( nenapíšu kolik, to by s člověkem seklo😁).

Ano tatínek se dal na havíře a maminka šla za ním a důvod hlavní byl být k tomu na tu dobu super peníze 👍.

No a nový pejsek nebude? Je pravda, že já bych bez pejska nebyla.

Coudas
Coudas 16.02.2025, 13:56:34 xxx:xxx.3716:382a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 16.02.2025, 13:39:58

Třeba našim směrem Orionka nebyla 🙂 Konec konců já take nevím, odkud je 🤫 Ale to nevadí.

Coudas
Coudas 16.02.2025, 13:59:40 xxx:xxx.3716:382a

Vepřové nudličky s rýží, ještě domací… jak to nazvat.. zelí, paprika, cibule, mrkev dohromady zavařenina… poslední sklenice 😁. Pokud nedělám víc hovězího burtguláše, tak vařím každej den. Aspoň něco dělám. Ale vařit neumím. Co není do 30 minut, to jde mimo mě.

lesnizinka
lesnizinka 16.02.2025, 14:09:47 xxx.xxx.88.159

Jé holky😄 dneska to vypadá na čínský den…samá rýže😛 Já mám teda rýži fakt ráda👍 a i myslím, že vařím výbornou, dá se jíst i samotná(se musím i pochválit😊)

orionka-2
orionka-2 16.02.2025, 14:50:37 xxx:xxx.1ac2:be3a
Coudas:

Třeba našim směrem Orionka nebyla 🙂 Konec konců já take nevím, odkud je 🤫 Ale to nevadí.

Ale vím, jen jsem netušila, že s koňmi lezete na rozhlednu. Okurku znám, jinak bych ji nepoznala. Svět je malý a ČR maličká. Všichni jsme si bratři. Tam u vás mám kamarády, musím se zeptat, jestli od vás neberou mléko, jestli tedy mléko děláte, prý se to nevyplácí.

orionka-2
orionka-2 16.02.2025, 15:12:03 xxx:xxx.1ac2:be3a
Xerxova:

Orionko, to jste ještě ze všech těch náznaků neodhalila, kde má Coudas koníky?? A kravky a zbytek hospodářství??

Kolik sněhu je za kopcem kolem Osečné? Přemýšlím, kam se vydat, až u nás cesty komplet pohltí led… kde by mohlo být o něco méněsněžno. 

Kolem Osečné se dá chodit vždycky. Cesta kolem školy do zaniklých bude projetá a schůdná. Kolisti nejezdí, na běžky to tam není, odhaduji, že tam bude pusto. 

Xerxova
Xerxova 16.02.2025, 15:55:04 xxx:xxx.b7e6:9eb6
Coudas:

Orionku jsem poznala jako paničku od dvou úžasně vychovaných (a upravených) středních kníračů. Já byla v majetku dogouna Xerxe. To je pětadvacet let, co jsme sdíleli venčící prostor. Já zůstala, ona se odstěhovala ke kozám 😉 za kopec. 

Pak mě podle dogy a procházek poznala na ifauně… a proto vím, kde sídlila i sídlí… A Jizerky a okolí zná jak své boty

orionka-2
orionka-2 16.02.2025, 16:59:05 xxx:xxx.1ac2:be3a
Xerxova:

Orionku jsem poznala jako paničku od dvou úžasně vychovaných (a upravených) středních kníračů. Já byla v majetku dogouna Xerxe. To je pětadvacet let, co jsme sdíleli venčící prostor. Já zůstala, ona se odstěhovala ke kozám 😉 za kopec. 

Pak mě podle dogy a procházek poznala na ifauně… a proto vím, kde sídlila i sídlí… A Jizerky a okolí zná jak své boty

Jen nepřehánějte - o mém knírači se říkalo, že má moc hezkou hlavu, bohužel jen zvenku. :-)) V dnešních poměrech a požadavcích na výchovu by vůbec neobstál. Tenkrát “pod dubem” bylo všechno jinak.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.