Aktuálně: 2 660 inzerátů263 568 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Třetí víčko

Coudas
Coudas 23.02.2025, 19:33:00 xxx.xxx.120.100

No já doufáááám, že začneme 🙂 Jo, máš pravdu, úplně nejvíce se těším na to SVOJE!!! Mám zatím jen projekt, tak jen pohledy 🙂

Obrázek
Bobca
Bobca 23.02.2025, 19:42:13 xxx.xxx.20.192

Vyfotila jsem 2 varianty…Dnes jsem vytvořila konečně sousedce tu kabelku..Ten opasek jsem tam jen tak dala,jestli…nechám to stejně asi na Petře,opasek bych pak přichytila…Je pevná,vyztužená..na magnetku..

co je lepší??

Obrázek Obrázek
kometa
kometa správce
23.02.2025, 19:44:55 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 23.02.2025, 19:42:13

Za mě opasek. Rozhodně!

Canka
Canka 23.02.2025, 19:51:31 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

Heeeej přestaňte se tady chlubit domečkama,protože já závidím😂Jak mě by se líbilo takové letní sídlo na zahradě…ach joooo….takovou krásu bych kvůli sousedům teda nebourala…proč jsi to Coudas udělala?🙄Já třeba od začátku,co jsem se nastěhovala,tak mám problémy se sousedy pod námi..vysloveně se nenávidíme..volala jsem na ně často policajty,protože prostě dělali bordel třeba do 2 hodin do rána,jsou to alkoholici a ještě nějaký šmrnclí cikánama nebo maďarama..strašný..a jsou to starší lidi..nemakají..a až když jim starosta pohrozil neprodloužit smlouvu kvůli tomu,jak jsem na ně volala policajty(a na policajty byly sprostý),tak se uklidnili,ale od ty doby mega nenávist mezi náma..už mám sice klid,ale nezdravíme se,ona vždyky jen v alkoholém opojení vyskakuje,že co prý v tom bytě dělám,že jim praskají zdi a ať tam nedělám bordel a tak..přitom já doma skoro furt nejsem😂 Včera to vygradovalo a já bouchla a slušnost šla stranou..když mi zase na chodbě ta megera řekla,ať se prý zklidním po 22 hodině..jsem jí řekla,že mi žádná alkoholová kráva,kvůli který jsem se pomalu 3 roky nevyspala,nebude nic říkat a ať mi dá pokoj..a ona,že poběží na úřad si stěžovat..tak jsem jí řekla,ať klidně utíká,že mi je úplně u prdele..to jí vytočilo do běla..to jsou fakt dementní lidi..a nejvíc mě fakt baví,že já doma fakt jsem málo a večer jsem ráda,že padnu a spím a ona si vymýšlí takovou debilitu😂Takžd nedejte se nějakýma sousedama rozhodit…

Kilian
Kilian 23.02.2025, 20:05:26 xxx:xxx.9ef9:fa18
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 23.02.2025, 19:42:13

..za mně bez opasku, ten je je tam na mně už moc, navíc jak sebe znám, bych si tou přeskou ničila oblečení, protože při své šikovnosti bych si tu tašku dávala přeskou k sobě…

Bobca
Bobca 24.02.2025, 06:55:42 xxx.xxx.20.192

děvčata,moc děkuji za názory👍 3:1..Já hledala pásek z riflí,že ho našiju jako nahoru i s poutkama a knoflíkem...Všechny dlouhé,a sešití by to asi narušovalo....a objevila jsem tohle,je to z dětských riflových šatů..přesně sedí délkou..tak jen jsem to zkusila navléct na ten šev....spona se mi teda osobně moc nelíbí…a celkově asi bude decentnější bez…ale ještě se zeptám i Petry..

Coudas
Coudas 24.02.2025, 07:23:43 xxx.xxx.120.100

Bobčo, bez pásku praktičtější, s páskem hezčí. Stejně si vybere až paní Petra. 

Canko, proč jsem to udělala 🤔 asi úplně už nevím Nemam ráda konflikty (ikdyž si mnozí myslí opak) a vynucovaní si něco nesmyslnými argumenty. S blbcem se nedomluvíš. Samozrejmě, když nrkdo něco potřebuje, to je všechno sluníčkový. A já osel.jsem ještě za nimi chodila se domlouvatna vysvětlovat, ptala.jsem se i dopředu, jestli jim bude naše chata vadit. Pak už jsem si tam přišla jak… nějakej vetrelec, že ani na svém pozemku nemám co dělat. A já to prostě nemám ráda. Holt se “přijďte posedět, opečem buřty” změnilo na “vy nás nemáte co omezovat”. A když pak koně kontaminovali vodu (kterou brali z naší studny, která je užitková, že ji pili byl jejich problém, protože nechtěli platit za vodovodní) tak, že jim našli v moči tetanus, a paní (která tam nebydlela) vykřikovala, že postaví závoru, abychom tam nemohli jezdit (historická cesta vedla přes několik soukromých pozemků, kus obecní, 3 soukromé, dále obecní…) jsem se na to prostě vykašlala. Nebyla.jsem si jistá, co dědek s babkou vymyslí. Kamaradka mi říkala, že dělají zle i v místě, kde bydlí. Holt smůla.

Buggyra
Buggyra 24.02.2025, 08:30:15 xxx.xxx.198.226

Bobčo, to muselo dát práce, ta taška. Je to teda úžasné, ale titěrná makačka s těmi pásečky na sešívání do plochy. Já jsem také za “bez pásku”, přesně taky ta přeska mi tam prostě nějak nesedí, je mi taková humpolácká na to, asi by se mi tam líbila nějaká decentnější 🙂

U nás se teď také delší dobu chystá nepršet, včera snad dopoledne spadla nějaká mlha, ale na vodě u koní to poznat nebylo… Naštěstí jak taje na střechách sníh, tak je vody celkem dost, tak týden bychom mohli vydržet. A pak jsou zakopané nádrže. Těším se, že letos budou mít koně snad větší spotřebu, a bude se v nádržích víc točit voda… ale stejnak uvažuji, že místo té tisícilitrové na kolečkách pořídím šestisetlitrovou a vyměním je. Ta tisícovka pak může stát pod jedním okapem, kde by se mi líbila, a taky sbírat vodu. A s tou šestistovkou se pro vodu na chatičku bude jezdit přece jen líp. V zimě musíme tak jako tak vozit z paneláku, protože na chatičce není teplá voda, ale letos snad zapojím na chatičce znovu elektriku a příští rok bude i ta teplá voda z bojleru v zimě. Snad nám tam v mrazech nepopraskají trubky - nemusely by, když bude denně odběr…

V pátek k večeru jsem cítila, že nějaké drobné nachlazení by se mohlo objevit, tak jsem zvolila na sobotu klidový režim. Jela jsem sice k chlapovi, ale jen jsme dokončili nastupovací schůdky na koně, které mi stloukl a poslepoval. A pak jsem si zašívala v ruce mnoho dvoje punčochy a dvě sukně, nemůžu se dokopat k tomu, najít dost času, abych vytáhla mašinu, tak jsem se do toho pustila holt růčo. A šup, hned je to opravené a už dneska sukni, kterou jsem kolik měsíců na sobě neměla, mám v práci. Lenora je hrozná věc 😀 Tak navnazena úspěchem asi budu pokračovat. Trhla jsem si podšívku u kabátu, tak občas strčím ruku do rukávu pod podšívkou a divím se, že ji na konci rukávu nemůžu vystrčit ven, tak to mě taky čeká 😀 No a klasika asi pět svetrů a mikin rozpáraných v podpaží… Objevila jsem také jednu rozpletenou část na svetru od babičky, asi posledním, co mi zbyl, tak jsem to zašněrovala nití, aby se to dál nerozplétalo, snad jsem to nějak dobře podchytila a holt to místo vypadá divně, ale lidi si budou muset zvyknout. Je to beztak vidět jen zezadu…

V neděli jsem chtěla vsednout na kůň, ale pořád jsem nebyla v cajku, tak jsem to šla odpoledne jen obstarat a vzala hříbata na vodítko projít po výběhu. Naštěstí už nefoukalo, tak mi krk moc neofouknul, tak se ta uzlina moc nezvětšila. Celý víkend jsem se prolévala bylinkovým čajem, snad to pomohlo 🙂

Dneska mi bylo od rána fajn, ale nesmím to zakřiknout, odpoledne budu postávat ve výběhu s dětmi a večer jóga, zítra mi přijde holčička, která min. týden nechodila, takže zase postávání ve výběhu, ale ve středu a ve čtvrtek mám odpoledne pohov, tak to zase odfouknu 🙂

kometa
kometa správce
24.02.2025, 09:11:12 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 24.02.2025, 07:23:43

že jim našli v moči tetanus,

Kdo měl v moči tetanus? Ti lidi? Blbost!

lesnizinka
lesnizinka 24.02.2025, 10:04:00 xxx.xxx.83.0
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.02.2025, 09:11:12

Sem se tomu taky musela zasmát, to jsem v životě neslyšela😏

lesnizinka
lesnizinka 24.02.2025, 10:07:37 xxx.xxx.83.0

A já jsem Bobi za pásek, bez něj je to normální hezká taška, s páskem mi to přijde víc šik😉 Vidím, že kolik lidí, tolik chutí🙂 Tak jsem zvědavá, co si vybere Petra. A teda fakt, to jsi první stříhala a sešívala ty pásečky?!😲 Ježíš….máš svatou trpělivost, na to by mě neukecal😜

lesnizinka
lesnizinka 24.02.2025, 10:11:09 xxx.xxx.83.0
Coudas:

No já doufáááám, že začneme 🙂 Jo, máš pravdu, úplně nejvíce se těším na to SVOJE!!! Mám zatím jen projekt, tak jen pohledy 🙂

Obrázek

Jééé, to je taková typická chaloupka🙂 Je fakt, že člověk, tedy spíš projekt je i omezen místem. My se museli přizpůsobit CHKO. Nakonec jsem si uhádali černou břidlicovaou střechu. U vás jsou taky nějaké požadavky na vzhled? Sklon střechy atd? Ale zase faktem je, že když si tam nemůžeš vymýšlet ptákoviny, ať už kvůli omezením, nebo financím, nenaser.š tam blbin, kterýma to zkomplikuješ stavebně, prodražíš…jako my. Jeden příklad za všechny: naše rodina ,,žila" na velkém balkoně, pocházím ze šumperáku. Takže v patře samozřejmě musíme mít balkony. Na balkoně v ložnici jsem byla za těch 20let možná dvakrát!👎 Na balkoně uprostřed…tam jen když zapojuju světýlka a stříhám vistárii na pergole, na terase v mém pokoji…tam jen když se kolem něco děje, tak vyjdu nakouknout, častěj, když byli ještě psi. Takže všechny tři naprosto zbytečné👎

Coudas
Coudas 24.02.2025, 12:16:04 xxx:xxx.10ae:a8c5
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 24.02.2025, 10:11:09

Jo jo, je to taková malá chaloupka na důchod, kterou jsem si vždycky přála. Kreslila jsem to na 4x, právě i z důvodu požadavku paní z územního plánování. Navíc jsem si vyhlídla koncept stavení ala jižní Čechy, který jsem před pár lety viděla ve skanzenu v… tuším Bystřice pod Pernštejnem. To by mi neprošlo vůbec. Paní se odvolávala taky na CHKO, ale tam jsme jen na hranici, ale ne v oblasti. Navíc, když jsme projížděli Ferdinandovem, což je obec za kopcem, a ta už v chráněnce je, tak co jsem viděla, co tam byli schopný povolit za paskvily, který s horama nemaj někdy vůbec nic společného ( když jsme tam byli minulý týden ve středu, tak jsem si říkala, že ještě před 20 lety tam byly jen louky… děs), tak jsem si říkala, na co si paní hraje. Prostě ten typ úředníka “povolím podle toho, jak se vyspím". Museli jsme tedy dodržet ”dům venkovského typu", s čímž samozřejmě problém nemám, mě se kdejaká krabice taky nelíbí.  Ale když prohlásila, že musíme mýt obytný podkroví, protože jí jezdí děti na návštěvu, tak kde bychom je my ubytovali, až k nám na důchod budou jezdit s vnoučatama, tak to mě totálně odrovnalo, a kdybych měla to myšlení trošku rychlejší (většinou mi mé “vtipné” poznámky docházejí až následně, protože se už dlouhodu dobu nepohybuju ve společnosti), tak jsem jí řekla, že děti nemáme, tak na co? A bylo tam více věcí. Jasně, sklon střechy s tím nemám problém, i když v okolí stojí dva bungalovy (klasické), že musí být poměr stran 2:1, tudíž nudle, což prej máme dohonit garáží, kterou my v baráku nechceme, a další nesmysly. Prostě co se líbí paní, ne co je zákonně povolené. Také mě pobavila, že srub nám nepovolí, protože bla bla, v bezprostředním okolí jsou dva. Takže co, úplatky? A koruna byla “udělejte si studii, já se na ní podívám a řeknu, jestli ano nebo ne”, studie stojí cca 20 tisíc a výše, spíše 40. Udělali jsme studii, respektive už jsme zadali projekt, takže jsme jí poslali základní projekt, a paní se k němu vůbec nevyjádřila, 3 stránky opisu z regulativu územního plánu. To už jsem se vytočila, a napsala jí, jestli tedy s tímto takto souhlasí či nikoliv, s kopií mailu vedoucí stavebního úřadu a náměstkyni starosty (či co to je), protože na starostu na netu mail není (bodejť, by si vyslech, s tím jsem taky měla vtipnou příhodu přes FB, ale to je fuk), a najednou …. Takže jo, jsme omezení, ale jen “přáními” paní úřednice. Známí, respektive rodina, co stavěli o kousek dále dva baráky, tak museli přidělávat štítová oka, která neměli, protože s podkrovím tam nepočítali vůbec, a dodělat schody, protože prostě to podkroví obytný bude a basta. My taky v povolení máme napsaný, že tedy jako není z projektu jasné, že je podkroví obytné (nechtěla jsem střešní okna, což projektantka zas řekla, že pokud tam mají být pokoje, tak musí, kvůli světlosti, tak tam napsala “půda” a to už světlost nemusí být dodržena), a tudíž z tohoto hlediska nevyhovuje…  Jako byla to radost.  

Ale už se fakt těším. Už jen i kdyby mělo zůstat při chatičce, kam se můžu zajet zašít, udělat si kafíčko, pohrát na kytaru… a tam už mi všichni siousedi můžou skočit na hrb. Chatička již připravena na převoz, čekám jen, až bude sušeji, a já můžu jet připravit podklad. 🤩

Obrázek
Coudas
Coudas 24.02.2025, 12:17:09 xxx:xxx.10ae:a8c5
kometa:

že jim našli v moči tetanus,

Kdo měl v moči tetanus? Ti lidi? Blbost!

Ano, prý lidi. Měla jsem připraven argument, ať přinesou lékařskou zprávu. Lidi jsou opravdu schopný vymyslet cokoliv.

kometa
kometa správce
24.02.2025, 12:37:49 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 24.02.2025, 12:17:09

Tak tohle vymysleli úplně blbě. Ale podle vašeho popisu to žádní inteligenti nejsou. Jenom prudiči. Což je mnohem horší.

Orionka (neregistrovaný) 24.02.2025, 12:43:09 xxx:xxx.24ac:f919
lesnizinka:

A já jsem Bobi za pásek, bez něj je to normální hezká taška, s páskem mi to přijde víc šik😉 Vidím, že kolik lidí, tolik chutí🙂 Tak jsem zvědavá, co si vybere Petra. A teda fakt, to jsi první stříhala a sešívala ty pásečky?!😲 Ježíš….máš svatou trpělivost, na to by mě neukecal😜

Taky s páskem. Jen s jiným. Míň jetým a s hezčí přezkou.

Bobca
Bobca 24.02.2025, 12:45:24 xxx.xxx.20.192

Raduš-já totiž sbírám i ty odstřižky..už mám něco posešívané-nepravidelné-na to moje křeslo..ale to ještě musí počkat..Pak jsou ještě 2x6-8cm,ty se našijí do pásů vedle sebe,vyperou se v síťce na podprdy a pak se vykartáčují..a vznikne z toho takový barevný,třeba polštář,nebo díl tašky-chlupatý…Na to ještě nemám dost odstřižků..🤗

No a na tohle jsem posešívala dlouhý pás nastříhaných proužků-barvy,jak vycházely..a pak jen jsem to nastříhala do té délky-buď jak buď,kam se to sejde..A v tom je ten vtip..Není to tak složité..

Bobca
Bobca 24.02.2025, 12:47:18 xxx.xxx.20.192
Orionka:

Taky s páskem. Jen s jiným. Míň jetým a s hezčí přezkou.

už jsem hledala i jinou přezku..něco vymyslím,než jí to dám..je dnes v práci..

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.