»
Odpověď na příspěvek uživatele
lesnizinka z 24.02.2025, 10:11:09
Jo jo, je to taková malá chaloupka na důchod, kterou jsem si vždycky přála. Kreslila jsem to na 4x, právě i z důvodu požadavku paní z územního plánování. Navíc jsem si vyhlídla koncept stavení ala jižní Čechy, který jsem před pár lety viděla ve skanzenu v… tuším Bystřice pod Pernštejnem. To by mi neprošlo vůbec. Paní se odvolávala taky na CHKO, ale tam jsme jen na hranici, ale ne v oblasti. Navíc, když jsme projížděli Ferdinandovem, což je obec za kopcem, a ta už v chráněnce je, tak co jsem viděla, co tam byli schopný povolit za paskvily, který s horama nemaj někdy vůbec nic společného ( když jsme tam byli minulý týden ve středu, tak jsem si říkala, že ještě před 20 lety tam byly jen louky… děs), tak jsem si říkala, na co si paní hraje. Prostě ten typ úředníka “povolím podle toho, jak se vyspím". Museli jsme tedy dodržet ”dům venkovského typu", s čímž samozřejmě problém nemám, mě se kdejaká krabice taky nelíbí. Ale když prohlásila, že musíme mýt obytný podkroví, protože jí jezdí děti na návštěvu, tak kde bychom je my ubytovali, až k nám na důchod budou jezdit s vnoučatama, tak to mě totálně odrovnalo, a kdybych měla to myšlení trošku rychlejší (většinou mi mé “vtipné” poznámky docházejí až následně, protože se už dlouhodu dobu nepohybuju ve společnosti), tak jsem jí řekla, že děti nemáme, tak na co? A bylo tam více věcí. Jasně, sklon střechy s tím nemám problém, i když v okolí stojí dva bungalovy (klasické), že musí být poměr stran 2:1, tudíž nudle, což prej máme dohonit garáží, kterou my v baráku nechceme, a další nesmysly. Prostě co se líbí paní, ne co je zákonně povolené. Také mě pobavila, že srub nám nepovolí, protože bla bla, v bezprostředním okolí jsou dva. Takže co, úplatky? A koruna byla “udělejte si studii, já se na ní podívám a řeknu, jestli ano nebo ne”, studie stojí cca 20 tisíc a výše, spíše 40. Udělali jsme studii, respektive už jsme zadali projekt, takže jsme jí poslali základní projekt, a paní se k němu vůbec nevyjádřila, 3 stránky opisu z regulativu územního plánu. To už jsem se vytočila, a napsala jí, jestli tedy s tímto takto souhlasí či nikoliv, s kopií mailu vedoucí stavebního úřadu a náměstkyni starosty (či co to je), protože na starostu na netu mail není (bodejť, by si vyslech, s tím jsem taky měla vtipnou příhodu přes FB, ale to je fuk), a najednou …. Takže jo, jsme omezení, ale jen “přáními” paní úřednice. Známí, respektive rodina, co stavěli o kousek dále dva baráky, tak museli přidělávat štítová oka, která neměli, protože s podkrovím tam nepočítali vůbec, a dodělat schody, protože prostě to podkroví obytný bude a basta. My taky v povolení máme napsaný, že tedy jako není z projektu jasné, že je podkroví obytné (nechtěla jsem střešní okna, což projektantka zas řekla, že pokud tam mají být pokoje, tak musí, kvůli světlosti, tak tam napsala “půda” a to už světlost nemusí být dodržena), a tudíž z tohoto hlediska nevyhovuje… Jako byla to radost.
Ale už se fakt těším. Už jen i kdyby mělo zůstat při chatičce, kam se můžu zajet zašít, udělat si kafíčko, pohrát na kytaru… a tam už mi všichni siousedi můžou skočit na hrb. Chatička již připravena na převoz, čekám jen, až bude sušeji, a já můžu jet připravit podklad. 🤩