Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.03.2025, 11:18:08
….je, respective bylo vždy všeobecně uváděno, že kočka jako samotář může být chována v bytě sama…dnes už je to vyvráceno, že nikoliv,že sice mohou být kočky, které budou to jedináčkovstvi preferovat, ale to jsou výjimky…a hlavně kočky si pořizují lidé, kteří nechávají většinou kočku dlouhou dobu doma samotnou a ta kočka dle nových poznatků trpí…navíc člověk si nebude vždy s kočkou hrát v pozdních hodinách a hrát s ní občas trochu divoké kočičí hrya nebude s ní spát v jejím pelíšku a pečovat s kočkou o sebe navzájem…prostě vzít si dvě koťata popřípadě ke starší mladš anebo naopak je většinou výhra v loterii a hodně to člověku ušetří…
ano,může být jedno…ale podle toho jaké asi i plemeno..Já měla vesnického divocha od 6 týdnů A v garsonce 3x6 metrů+ balkonek teda V paneláku....nevyspala jsem se-snad zkraje….Neutahala jsem ho sama,tak řádil v noci jak černá ruka..Napřed od 4,pak se to krátilo..ode 2…A v 6 třeba usnul,ale já už né..Drásal mi drahou madraci,dveře,jak chtěl jít ven..Nechávala jsem ho pak na noc se proběhnout po patrech-ležel v mezipatře a pozoroval dění kolem..Jenže to vadilo pak pejskařům…Tak si myslím,že by si vyhráli ve dvou a dali by pokoj..Nechci to tady prosím ale probírat,co jsem měla,nebo neměla dělat..toho jsem si užila dost..proto jsem ho dala v necelých 2 letech(tak nějak) do dobrých rukou 2 babiček se dvorkem a zahradou v Brodku u Prostějova..Tam se má dobře ..myslím na něho ještě-byl to můj miláček,ale věřím,že je mu líp na svobodě venku..Je rozdíl asi Ragdol,nebo co má Raduš-už nevím,co jsou ti sameťáci🥰nevzpomenu si teď…
Briťáci🙂 Zrovna včera jsem měla řeč o kočkách s bratránkem. Přestěhovali se z bytu se 14letou kočkou do baráku a ona začala chodit na zahradu. A prý je tak nadšená, že už i spává v garáži, do baráku se jde za nima jen pomazlit, když přijdou z práce a chce pustit zase ven. Nikdy asi neviděla myš, teď nosí myši jak divá😀 Je to taková nějaká polochlupatá kříženka, něco jako ta norská lesní či takového něco. Podle fotek není mourovatá, spíš taková dohněda, s bílýma znakama.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.03.2025, 11:18:08
proč musejí být dvě?
Protože si v kotěcím období vyhrají spolu a odpadne spousta problémů.
Já taky začínala s jednou kočkou (teda kocourem, když jsem to ještě nevěděla a ani se nad tím nezamýšlela). Teď už mám podruhé kocoury dva a vidím ten rozdíl. Blbý, že Archie III. nejspíš jednou zůstane sám, protože další kotě už vzhledem k mému věku nedám.
Ano,bohužel je stále s jedním a tím samým…ale tak aspoň toho prcka zaplatí…nakonec nevyhrál Ragdoll,ale Mainka..sice jsem prostě proti u těhle plemen,aby byly bez PP,ale vysvětlila jsem jí,že když už to musí být,chci vidět rodiče a to,kde kotě žije a jak..a že jí pak nechá udrlat testy…Protože HCM mě děsí dodnes..bylo vidět,že je to super rodina,kde jsme byli..krásné čisté prostředí,spokojený čičiny..sepsali jsme a složili rezervační zálohu a 12.dubna pro malou kočičku jedeme…bude jí 12 týdnů..cena je 10 00,- kč..
Celý víkend jsme se ségrou a přes týden bude u mámy..než se vyhrabe z nejhoršího…a to víte,že by byli lepší dvě kočičky..všichni to tu víme…ale nebude to první ani poslední kočička,co bude po dobu toho,co je páníček v práci,doma sama..ségra nikam nechodí a necestuje,takže hned po práci je doma…
Ano Bobi překlep…mělo tam být samozřejmě 10 000,- kč…
Komet já jsem na to hned upozorňovala..a taky jsem to tam s paní řešila..a ona mi ukazovala,že rodiče má otestovaný…asi byla překvapená,že jsem to na ní vybalila,ale ty papíry měla..každopádně ségře jsem říkala,že ty testy necháme udělat…nebo dopadne jak já se svým prvním bezpapírovým Briťákem…
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.03.2025, 15:35:16
..je to marný, je to marný, je to marný….víc už k tomu nebudu psát…..jenom snad, že do tak těžké kočky z domácího množení jako je plemeno MCO, jde fakt jenom ten, kdo cokoli z informací o tomto plemeni ignoruje…
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 16.03.2025, 16:14:59
To je samozřejmě další věc. Ukážu načančané “rodiče” a nikdo neví, jak vypadají ti opravdoví. Ale jak jste psala, je to marný, je to marný, je to marný…
A věk se dá jakž takž poznat. V práci mám v šuplíku schovaný takový tahák, podle čeho se orientovat. Z hlavy to nevím.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.03.2025, 17:03:13
…ale tak u běžného kotěte to tak nějak odhadnu, ale u těch velkých koček, krom mimina už asi ne…kdysi si kamaradka přivezla od chovatele 13týdenniho ragdolla..manžel ji neustále tvrdil, že se nechala napálit, že musí mít o dost starší kotě a nic si nenechal vysvětlit neb to stále srovnával s koťaty ze vsi…