Tak mourovaný kočičák odhalen!!!Někomu patří,protože dneska přisel s obojkem proti klíšťatům na krku…na druhou stranu..před zimou přišel v dost zbědovaném stavu,takže to moc nechápu..a trávil u mě dost času celou zimu..i tam spal v domečkách a seně..a jedl jak zjednaný..a taky díky tomu teď vypadá jak vypadá..však jde vidět na fotce,jak se hezky vypapal…ale že ten jeho majitel neřeší to chrčení,to nechápu…
Já se ráno probudila,koukla jsem z okna a tam sněžilo🙄Do toho foukal vítr a byla fakt zima..takže já už celá natěšená na jaro a ono takovýhle hnus!!Odpoledne už to bylo lepší,tak jsem dávala do kupy zahrádku a dala do kupy jahody…a jak jsem je tak okopávala kolem a provzdušňovala,tak jsem vykopala i pár žížal,tak slepičky měli dneska veeeelkou radost ze super svačinky..
Niki, možná se jen chodí přiživovat na víc míst a možná někdo kočku neměl, tak si ho jako přisvojil. Pro začátek mu dal alespoň ten obojek, protože na něm našel třeba klíšťata. To jen tak přemýšlím, ono tak nějak je to i s Mackem u nás, taky obchází víc misek, ale asi není ničí. Ale tomu by teda obojek nikdo nedal, ten se lidí bojí, zřejmě ho někdo vyháněl, nebo i zmlátil😟
Jinak klasické natahovací pastičky taky máme, ale ty mě moc nebaví, je to otrava to stražit, patlat tam nějakou voňavou návnadu, vytahovat často mazlavou myš, kontrolovat to pochopitelně denně… Živochytku bych mohla kontrolovat třeba jednou za týden, dala bych jim do kyblíku misku s vodou a misku se zrním a terárko je hotové 🙂
Dájo myslím na vás, protože jak teď čistím zahradu, tak se mi to stále připomíná. A jak teď ještě není nic vykvetlé a vyrostlé, tak dumám, jak to vymyslet. Já vím, říkala jsem, že pošlu obrázky kytek co mám a vyberem, co by se vám líbilo, co by ste chtěla. Ale už jsem uvažovala, že je to tak dost komplikované(no nestíhám, co si budem😏) nechcete si udělat třeba začátkem června výlet do našich končin?😉Že by jste na to mrkla přímo v zahradě a naložily jsme to rovnou do auta😉Nebo…máte už trochu zahradu rozvrženou? Že bych mrkla, pouvažovala, co by se kam hodilo? Já jsem to dělala tak, že jsem si nakreslila plánek zahrady, jak si ji představuju. A dodala jsem seznam kytek co vím, že tam chci mít. Zahradní architektka mi tam přidala jednu cestičku a jedny schody a doplnila zbytek výsadby do podmínek jaké které potřebujou, kolem plotů a stromy. Bohužel si vzala od architekta, co navrhoval barák plán a oba to obrátili stranově, sever-jih opačně 😕Všechno blbě👎Na baráku jsme to tak nějak opravili, aby ho nemusel celý předělávat, ale ona to odmítnula celé předělávat, těch milion kytek. A tak se stalo, že jich hodně zůstalo na špatné světové straně, rododendrony částečně na jihu na úpalu atd. Hodně toho zašlo, stromy stín ještě nedávaly žádný. Něco jsem si musela předělávat pak sama. To jen tak pro představu, jak se to dělá😉A nedělá😛
Pozemáci v Jablonci otočili nedopatřením celý panelák. Řada má vchody “od ulice” a balkony atd. na přehradu. K jednomu se chodí “od vody” a balkony atd. má směrem k silnici. Přesně jako u vás. Otočili plán.
Pozemáci v Jablonci otočili nedopatřením celý panelák. Řada má vchody “od ulice” a balkony atd. na přehradu. K jednomu se chodí “od vody” a balkony atd. má směrem k silnici. Přesně jako u vás. Otočili plán.
U nás na hřbitově si koupila rodina hrob(ten malý na urny) naproti svému synovi,aby pak byli sobě blízko…všechny uličky jsou pomníkama(ksichtama) k sobě,ale ten jediný-zakládali novou uličku ,postavili zádama k tomu pomníku,kde je ten syn…Prostě to nepochopíte…tak jak ten panelák..to je prostě neuvěřitelné!! Rodina trvala na opravě,tak to museli otočit..Nad tím zůstává prostě rozum stát😲
Jinak jsem grogy..teď jsem došla-od 11 hodin..už druhý den jsem pomáhala v “okénku”chystat tombolu na páteční ples,,,popisovala-značila lístky..20balíčků po 200,pak trhala po 2,počítala po 10 různých..půlku dala do obálky a druhou přicvakla na tu obálku..ani jsem nešla bucnout,tak jsem hotovson😔..jdu spát dobrou noc😴Včera jsem byla ještě dýl…
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.03.2025, 10:53:19
Lesnižíňko asi tak děkuji za pozvání, ale tím, že mám hodně špatné koleno ( což, snad už v 7 měsíci vymění) tak nemůžu moc řídit daleko. Chtěli jsme jet i na Balt s vnučkami, ale sama jsem musela uznat, že to bych asi nezvládla.
No a k té zahradě, já kupuji, kradu co se kde mi líbí a sadím až to mám doma, koncept zahrady u nás nehrozí protože tím že nemám architektku tak děláme zahradu stále, stále se něco předělává a dodělává. Teď zase budou sluneční panely které budou jinde než na střeše baráku a tak musí dráty do zemně, pak zase budou nove kůlny což potřebujeme , do toho nové přípojky na septik…..atd.
Tak já prostě koupím zasadím a co přežije je moje😉, ono jak se říká u nás ani ta hlína není kvalitní páč u nás se neryje u nás musí s krumpáčem, my máme hodně kamenitou půdu. Stínu zatím mám málo protože i stromky jsme kupovaly , tady byla planina.
No pokud Vám to nebude dělat problém a nějak by to šlo tak beru vše , ale Lesnižíňko pokud by to byl problém necháme to tak a snad v budoucnu se k Vám nějak stavím.
Jo a já nemám nic moc jen sem tam planou růží ještě po původních majitelích, něco co se plouží, pak nějaké křaky jako nevím jaké, pak nějaké Bobkovišníky to si pamatují. Něco pichlavého, zakrslého Borovice, smrk. Pak nějakou bambusovou trávu žíhanou a to je tak asi vše. Jinak ono se tady fakt těžko něco újme, ale když jo pak to jede jak blázen.
Stromy hruškojabko, jabloň, třešeň, broskev, hrušeň, túje asi 40kusů, starou švestku a ibišky asi 6kusů.
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 19.03.2025, 12:35:57
Dajo nejjednodušší je podívat se po svých sousedech co a jak u nich rodí za stromy a kvete a roste v zahradách a to si pořídit, od nich anebo z blízkého zahradnictví… výsledek je povětšinou zaručen…
Jo a já nemám nic moc jen sem tam planou růží ještě po původních majitelích, něco co se plouží, pak nějaké křaky jako nevím jaké, pak nějaké Bobkovišníky to si pamatují. Něco pichlavého, zakrslého Borovice, smrk. Pak nějakou bambusovou trávu žíhanou a to je tak asi vše. Jinak ono se tady fakt těžko něco újme, ale když jo pak to jede jak blázen.
Stromy hruškojabko, jabloň, třešeň, broskev, hrušeň, túje asi 40kusů, starou švestku a ibišky asi 6kusů.
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 19.03.2025, 13:19:20
Jojo máte naprostou pravdu a taky jsem to takhle dělala, měla jsem sousedku co mě za pochodu učila co a jak a jím vděčím za to co vím.
Zásadně nekupují žádné rostliny někde v supermarketech, ale jedině jezdíme do Osoblažska k zahradníkovy 😉Hakenovy😉 a to protože má svoje rostlinky vypěstované tady v kraji. No a vidíte i tak nám polovina odešla. Jo a můžou za to i hryzci.