Aktuálně: 2 645 inzerátů263 569 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Třetí víčko

Kilian
Kilian 29.03.2025, 09:59:19 xxx:xxx.4682:caed
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 29.03.2025, 08:47:10

..Bobi to mně mrzí, že máte takové trápení, ale fakt to chce klid a dodržovat režim, otrava převeliká, ale jinak to nejde…

Doron
Doron 29.03.2025, 10:37:26 xxx.xxx.166.146

Bobčo, já bych to očko překryla gázou.

Jestli máte pocit, že tam něco je, dejte na svůj pocit, možná tam něco opravdu je, nebo bylo a máte poškrábanou rohovku. Kdyby se to nelepšilo, nechte se odvézt do nějaké fakultní nemocnice, tam bývají nejlepší lékaři. A nenechte se odbýt !

Jak probíhalo vyšetření ?

Držím moc palce, dejte vědět 🙂!

lesnizinka
lesnizinka 29.03.2025, 15:33:31 xxx.xxx.84.126

Čau holky, já jsem včera myslela, že už vypustím v té zahradě duši😲 už jsem nemohla ani chodit. Byl jen brigádník, tak jsem mu musela sama čistit srpem a hrabat záhony, aby měl co odvážet, takže jsem si připadla, jak dostihový kůň. Udělali jsme toho fakt hodně(a přesto tam pořád ještě hodně práce i je👎) no povedlo se mu zničit combi násadu na to vyměňovací nářadí(gardena) 20let nám vydržela! Já blbec mu říkám: nechám ti tu tyhle hrábě, seber to z toho chodníku, vyměň si to za tuhle metlu a zameť to rovnou. Nenapadlo mě, že blb nepochopí, že stačí povolit šroub, vytáhnout, zastrčit nový kus a zpátky zatáhnout. Já fakt nevím, co s tím dělal👎Takže 500si vydělal a za druhou 500stovku musím objednat novou násadu🙄 No co už. Ale pracoval fakt dobře, nebyla tu ta jeho squaw, takže s ní nevysedával na cigaretku a pivo. Doma jsem se najedla a odpadnula, někdy před 18h. Vzbudila se 20.05. Ale zrovna se to hodilo, čuměla jsem od půlnoci, skoro do tří na tenis. Teda čuměly jsme s mamkou a volaly si postřehy. A náš vyhrál👍 tak se usínalo dobře😀 Mamka vyspaná nebyla, tak ráno vstávala pozdě a měla budíček - Mandy nevydržela a pokadila jí v hale koberec🤭

U nás Bobi byla nákaza zánětu spojivek a teď si nejsem jistá, ale tuším už předloni to bylo, šířila to děcka, takže to chytali i rodiče. Byla jsi na akci, mohl to tam někdo dovléct. 

Bobca
Bobca 30.03.2025, 09:42:00 xxx.xxx.20.192

Vlezla jsem sem s jedním okem-přísahám!!🙏Ale já za váma prostě MUSÍM😇 Děkuji všem za podporu..Raduš,na akci jsem měla jet,tu jsem právě zrušila zkz to oko…

Doron,nemohla tentokrát rozkapat(byla jsem vlastně objednaná na dioptrie)..jen se dívala do všech světových stran oka🙄a že tam mám pěkný zánět…Dala mi tam ten Recugel ,já nakoupila další..pak do lékárny-tam naštěsí jen 30kč-gel byl myslím kolem 200..Dnes už to neřeže,ale mám ho dost zastřené..první den ani né.proto jsem se ptala,jestli jsem si to nemohla poškodit tím častým kapáním ATB…Už se mi i líp spalo..Včera jsem poslouchala na telce Youtubko..nechala jsem plynout nabídky…pak relaxační…Jsem zodpovědná..Oko je důležité!!Na oběd jsem si udělala topinku s připlácnutým,a odpolko jogurty..jen tak..

acher
acher 30.03.2025, 10:26:53 xxx.xxx.222.196

Nedávno dostala takovýto zánět oka maminka snach.Dokonce museli na pohotovost,že by s tím ani do rána nevydržela.I doma nosila tmavé brýle nesměla na nic koukat.Číst,tv,počítač,mobil nic.Říkala,že to nejhorší trvalo 3 dny a to koukala,jak sama říkala,jen do blba.Také měla několik mastiček,kapky,ale názvy nevím.

Jitka B. (neregistrovaný) 30.03.2025, 11:19:51 xxx:xxx.37b3:ee93

Bobca máa si poškrábanou rohovku. Potřebovala by změřit tlak voku a antibiotickou maštičku, která přiln ek rohovce. Né kapky, tyh ned slzy vyplaví. A oko na 2dny přelepit a nekoukat. A hodn ěpít.

Canka
Canka 30.03.2025, 17:47:09 xxx:xxx.f9d6:7247

Ahoj holky,

Bobi jsem ráda,že očíčko si šetříš,ale prozraď mi něco..co je to topinka s připlácnutým?Já znám jen tu mojí prasáckou,kdy udělám topinku,hodně česneku,kečup,opečena slanina,na to volské voko a ještě posypu sýrem..ale s připlácnutým?To fakt netuším😂

Raduš neblázni s tou zahradou…necháš tam duši!!!Já teda statečně bojuji jen s tou svojó malou zahrádkou😂Zryla jsem jí rycíma vidlema,pak hezky pohrabala,vytahala plevel a drny..pročistila jahody,ostříhala maliník a angrešt a zasadila česnek a 3 druhy cibule..a pak v dubnu nebo začátkem května zajedu zase do Ředhoště na trhy pro sazeničky všeho možného…

Holky máte někdo zkušenost s půjčením auta v zahraničí?Já si vždycky půjčovala motorku nebo auto na ostrově a tam nikdy nechtěli zálohu…ale teď si chceme booknout auto v tom Chorvatsku a tam všude chtějí zálohu 25 000 - 30 000,- kč…já se s tím nikdy nesetkala..že to zablokují na kartě a pak uvolni až po několika dnech…jsem z toho taková nesvá,není to málo peněz..

Kde máme Coudas?Chybí tady ta holka!!!Honem honem Coudas,sem zpět!!😊

Anonymní (neregistrovaný) 30.03.2025, 23:49:21 xxx:xxx.bb8a:aa51

Tak se toho tenisu asi nedočkáme. Tak já jdu spát. Nashle.

lesnizinka
lesnizinka 31.03.2025, 07:42:45 xxx.xxx.84.126

Jéé, taky jste čekala, i když teda nevim kdo?😉

Niki tak ty zase výletek? Paráda👍Já bych tedy asi zhebnula takto na otočky, potřebuju trochu klidu, no jo, jsem pomalá kráva(býk😉) Stačí na rychlo Praha😏Zeptám se Toma na to auto, jestli má tucha. Včera jsem letěla stříhnout mamce vlasy, pak honem přesadit rajčata do větších kelímků, uklidit koupelnu v ložnici…a jak jsem před obědem honem honem a nestíhala, hodila jsem tam vysavač-robota a zapomněla zvednout záclony, takže se hned do první zamotal. Nějak se bloknul, myslela jsem, že bude po něm, naštěstí pomohl reset😏K obědu čína, to není tak složité na vaření, zeleninu mraženou. A pak už konečně relativně klid(no zalévala jsem kytky po baráku, uklidila po sobě pracovnu…)

Bobi, já myslela na tom maškarním ještě. 

Bobca
Bobca 31.03.2025, 07:45:21 xxx.xxx.20.192

Niki..My si půjčovaly na Kosu to “činkvečento”se zhrnovací střechou..Holky šly nakupovat a já zůstala v bungalovu sama..Najednou 2 řeci ve dveřích(no,strach jsem trochu měla)..rukama nohama jsem se domluvila,podepsala smlouvu,dala 30 euro(po 25,-kč)..Dali mi klíčky a venku stál ten brouk s plnou nádrží,a s plnou jsme ho zase musely vrátit..Já řídila,Zdenka stála uprostřed-ven ze střechy a natáčela…úžasné video..do toho CD s jejich hudbou,když jsem si to pouštěla..A byla jsem znovu na dovolené…Ale to bylo v 2002,ceny rostou..asi se sichrují v dnešní době..Hlavně pořádně přečíst smlouvu…..Jó,připlácnuté jsem zapomněla napsat vajíčko…Udělám si topinku,odklopím,plcnu vajíčko pod ni na pánev a připlácnu…pokud chci česnekovou,oddělámji,počesnekuju,mezití dám to vajíčko na pánvu,a pak připlácnu..solím a pepřím až pak na to vajco

Jitko B. Psala jsem ATB kapky 4x za den,pak co 2 hodiny Recugel-což je gel,hezka chladí, a na noc Tobrex mastičku…Vše je OK👌..nic se nevyplaví..ležím u toho a počkám,až se to vstřebá..steče mi to až do krku-i ta 1 kapka!..mám pachuť..Znám to, po operaci jsem si kapávala několikatery kapky..

Jinak je to lepší a lepší..Včera jsem se už dívala-jedním okem na telku…Zajímavé je,že mi ta doktorka vůbec nic nezakázala z toho,co píšete..Ale dodržuju..Včera jsem měla telefonické (?) dopoledne..Prostě jsem volala bráchům,Zdence…atd ..abych se zabavila🤭

Buggyra
Buggyra 31.03.2025, 07:56:45 xxx.xxx.198.226

Dala jsem to teplákofky, dám i sem 🙂

Včera na blešáku byli kytičkáři a prodávali macešky za 12,- korun, no to jsem musela. Tak jsem 16 kytiček koupila a už jsou v truhlíkách za oknem v buňce, aby se nenachladly 🙂 Musejí vydržet do závodů. 
Skoro všechny cibule mám konečně v zemi, ten zbytek půjde holt na pole, ale je jich jen pár, nečekám nějaké výsledky od nich. Budou v takovém temném koutku… Možná bych jich mohla udělat řádek na začátku políčka, pod břízami, tam je sucho, sucho, to by se jim mohlo líbit více, ještě podumám… 
Vyrazilo pár modřenců, tak vše z loňska naštěstí nepadlo za oběť nenechavým poníkům a srnkám 🙂 Loni na podzim též holky zasadily mnoho a mnoho cibulek šafránu, tak máme asi čtyři krokusy 🤣 Ostatní byly prý dobré, říkaly myši… 
Povedlo se mi ochránit slípkám pšenku klíčenku po zrušení slepičího výběhu před myšmi i ptáky, vysadila jsem misku s pšenkou na kyblík, aby myši nevylezly, a umístila na vhodné místo těsně pod hustou síťku, takže slepice si tam hlavu prostrčí, ale ptáčci mají utrum. Slípkám se líbí a mají tedy pšenku k dispozici adlibitně, z čehož mám radost, a též z toho, že nekrmím tu havěť okolo. Jednou budou finance na krásné nášlapné krmítko, ale zatím musíme se slepicemi našlapovat naprázdno 🙂 
Teď probíhají takové ty uklízecí akce, tak jsme si s holkama ze stáje také natáhly rukavice a vyrazily posbírat plechovky v okolí stáje, to bylo fajn 🙂 Zase asi na 14 dní nebudu muset koukat na žádné vlhčené ubrousky a lahve od píva v křoví 🤗

Anonymní (neregistrovaný) 31.03.2025, 08:27:26 xxx:xxx.bb8a:aa51

Macešky za 12,- vám závi…, pardon, přejeme!!! Snesou mrazy do -15 v květu, takže se nenastydnou. Ve stínu a vevnitř málo kvetou.

Buggyra
Buggyra 31.03.2025, 08:46:51 xxx.xxx.198.226

Nejsou ve stínu, mají plný jih 🙂 Když maličko pozdrží květ, tak mi nevadí 🙂 Na kvetení mají založeno dobře, tak snad když je vytáhnu před závody, tak se rozjedou.

Sardullah
Sardullah 31.03.2025, 10:27:26 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 30.03.2025, 17:47:09

Holky máte někdo zkušenost s půjčením auta v zahraničí?

Já zkušenost nemám, ale kolegyně už si v zahraničí několikrát auto půjčovala.

Takže na kartě udělají blokaci částky…odblokováno je po vrácení auta do tří dnů, záleží na bance ..někdy ještě ten den, nejdéle to trvalo ty tři dny.

Jen pozor na podmínky autopůjčoven, ne všechny půjčovny akceptují běžnou platební kartu, ale chtějí tu částku blokovat na kreditní kartě.

lesnizinka
lesnizinka 31.03.2025, 10:43:59 xxx.xxx.84.126

Ještě jsem se nezeptala, ale koukám, že Sardullah už vyzjistila👍Ono je lepší, mít větší peníze na jednom účtu a pak druhý, takový ten na nákupy, i přes internet atd, kde nemáte uloženou velkou částku. Jak se ty účty jmenujou nemám tucha, to všechno obstarává Tom, já chodím jen max do banky podpisovat. Už se o to cca 30let nezajímám a vím prd, jsem typický příklad finančního negramoty😜

Buggyro, co se týče výsadby koukám, že na příští týden hlásí pěkné mrazy, takže mi opět pomrznou všechny magnolie, meruňky, broskve a nevím co ještě…všechno je momentálně přichystáno na kvetení😟Jako každoročně, ani nevím, proč se nad tím vůbec pozastavuju🙄

Buggyra
Buggyra 31.03.2025, 11:01:40 xxx.xxx.198.226

Já jsem ještě neodkryla všechny vylezlé česneky, tak snad v nejhorším upajcne mráz jen ty výhony a obnoví se to 🙂 Výhony prorazily skrz slámu, kterou jsou zvýšené záhony přikryté. Přemýšlím, zda tu slámu vůbec vyhazovat, ale asi k těm česnekům a cibulím budu chtít hodit nějaké ty mrkve a ředkve a tak…

Že příští týden mrazy, to mě nijak nepřekvapuje, u nás to asi tak zlé nebude, ale do zmrzlých může být, no. Naštěstí jsme v zástinu a kytky u nás na pozemku kvetou pozdě, tak snad je to nezkosí. Horší je to sucho, ale teď po týdnu zase zapršelo, tak to vypadá dobře 🙂

Sardullah
Sardullah 31.03.2025, 11:10:04 xxx.xxx.189.104
Sardullah:

Holky máte někdo zkušenost s půjčením auta v zahraničí?

Já zkušenost nemám, ale kolegyně už si v zahraničí několikrát auto půjčovala.

Takže na kartě udělají blokaci částky…odblokováno je po vrácení auta do tří dnů, záleží na bance ..někdy ještě ten den, nejdéle to trvalo ty tři dny.

Jen pozor na podmínky autopůjčoven, ne všechny půjčovny akceptují běžnou platební kartu, ale chtějí tu částku blokovat na kreditní kartě.

Jo ještě bacha, chce to opravdu zjistit, co si která půjčovna účtuje…některé půjčovny (kolegyni se to stalo ve Španělsku) si účtují pojištění, což v tom Španělsku bylo asi 200 éček.

Buggyra
Buggyra 31.03.2025, 11:13:49 xxx.xxx.198.226

Taky jsem viděla v Černých ovcích, že nájemci strhli z té zálohy nějaká poškození nebo chybějící vybavení vozu, které tam ale zřejmě byly ještě před výpůjčkou, takže na to si dát také pozor, ověřit si stav vozu s předávacím protokolem, vyžadovat předávací protokol, nechat si vyjmenovat výbavu (externí navigace, držáky na telefony, atd.) a zkontrolovat, zda to tam je.

Sardullah
Sardullah 31.03.2025, 11:58:03 xxx.xxx.25.158
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.03.2025, 07:56:45

U nás v unihobby byly macešky za 15,- 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.