Niki, kámošky pes trpí na hotspoty - zapařeniny, onehdá byl oholený snad na 5 místech, boláky v různých fázích léčby. Dneska mi říkala, že to vypadá, že ho bolí ucho, že jak se jí cpal mezi nohama, tak zapištěl, buďto zánět ucha, nebo tam někde okolo další hotspot. Takže kobča v tom není určitě sama😏
Slípka netuším, jak psala Buggyra. Občas takto slípky jsou a většinou to rozchodí, málokdy uhynula. Uvidíš, ono se to ani nedá moc řešit, ani vet moc neví. Sousedka běhala onehdá taky se slípkou k veterináři, její mamka dělá v drůbežárně, tak mají ,,spešl" přes slepice, léčil a nakonec ji stejně raděj zabili. Jenže děcka je mají jako mazly, takže se prostě snažili léčit.
Raduš…prdlajs z posedávání..polehávání…nedá se to jen tak popisovat,ale způsobila jsem si to určitě sama..dělala jsem cvik z rehabek..nádech do břicha-jakože tlačíš jak na záchodě…..jenže asi už jsem na to neměla prostě fyzičku.. Ta artróza už je natolik..že jsem to prostě neměla dělat…a taky se to má asi dělat na tvrdé podložce…Já ráno cvičívám chvíli na posteli-hlavně kolena ..kam bych asi tu karimatku dala🤭a některé cviky z rehabky…jenže tamten jsem neměla dělat….To mrtvění né z opichu,prostě mě to vystřeluje..nedokážeš popsat kam všude,jsem mu to říkala..zabořil mi palce do “důlků”..cítila jsem akorát nehty,,ale hrozně..Tak jsem mu to řekla,že cítím nehty od jeho palců..střílelo to fakt všude-celá stehna..…a dnes taky,,nevidím nějaké zlepšení,ani po těch práškách..kdosi říkal,že to snad zabírá po 3 dnech!!..střílí to,kdykoli vstanu ze židle..Nepřeháním to,ale sem tam musíš třeba do ledničky pro něco…zohnout se,když ti něco spadne…Jde to…ale tohle jsem myslela,že kdyby se to asi zhoršilo-neříkal po čem…prostě jet..
A snacha měla infart..asi by tosnad rodině řekli,co by to bylo jiného…navíc dostala prý zápal plic,tak má ATB..Jak byla mimo,tak jí pak vytahovali z plic cosi..je kuřačka…
Lidem řeknou infarkt mozku, oni to nepoberou, protože jak slyší infarkt, mají jasno. A ono to taky líp zní,,infarkt mozku", než mrtvice, kde si už každý představí to těžké postižení.
Uvidíš, jestli se teda ještě dozvíš, co to bylo.
Však já nijak nezpochybňuju, že tě to bolí jako kráva, mě bolí v kříži už určitě dva roky, nezvednu nohu, abych si natáhnula ponožky, kalhoty. Ráno je to vždycky boj. Ale našla jsem dobrý cvik na to, aby v tom křuplo a trochu se to odblokovalo. Pak je líp. Ale není to akutní blok, tuším to mám už na furt, možná je to ta plotýnka, nevím. A ty ten cvik máš vlastně na co?😜No na bedra asi nebudeeee😛
Určitě se to pak asi dovím..jen,že jí bolela levá ruka,a měla zástavu..(délku nějak popletli snad záchranáři.mě bylo sdělěno,že 20 minut,ale jak by to zjistili,nevím)…..nemohla dýchat..nic se jí neskřivilo..vpodstatě je to jedno..prostě měla nějakou příhodu,dali jí hned do umělého spánku..
Raduš-cvik..dělávala jsem ho na rehabkách..Nevím,co jsem si na něho blbec vzpomněla!! ani mě ta záda nijak nebolela..Ležíš-ale na tvrdé podložce asi !!přitlačíš bedra na tu podložku,chytneš se rukama pod žebrama naboku a tlačíš proti tomu nádechu..Nadechuješ se do břicha..Tlačíš jako na záchodě..a to by mělo povolit ty obratle,,neuvědomila jsem si,že tam mám už tu artrózu 3.stupně,že už to bylo hóódně dávno,kdy jsem tohle cvičila-no a už jsem cítila tu bolest..Jinak jenom cvičím kolena,hýbu nohama,rukama..pak ve stoje šlapu na místě,koleno proti lokti a tak různě…ale ten cvik mě zabolel..no a bylo vymalováno..Vím,že nesmím cvičit “esíčka”,sklapovačky…Jen zvedat zadek,lopatky na podložce-to mi taky šlo..a to teď absolutně nedám.i u otáčení se na posteli je to hrozné,,ale nechci si tu pořád stěžovat..jen jsem ti chtěla vysvětlit,že prostě normálně doma funguju,chtěla jsem si vysát,převléct,ale to holt nedám..Musím prostě počkat...ani nešiju--napřed zkrz oko,teď zkrz ta záda..Sedět u PC mi nevadí,jen vstávání je horší..to mi píchne..ale asi se opakuju.Nechci to pořád dokola vysvětlovat..
Raduš taky ti věřím,že tě všechno bolí..vždyť se nadřeš jak otrok..Vzpomeň si,taky jsem u tebe už pak nemohla na záda.. trpím na ně už víc jak 13 let,co mě švihlo v RETu..tahání 10kilových balíků(expedice tisku)3x jsem byla na opichách pod CTčkem ve vojenské nemocnici(PRTy)...tam jsem se dověděla o té artróze …ale to nebylo to,co mám teď..Ta Doreta nezabírá,a to jsem měla včera 3x po 2 tabletách..je to prostě zatím stejné..štve mě to..a hodně.
Ha, ha cvicenka, malem se u toho zmrzaci😜 Ze…jak kdyz tlacis na zachode…no, ja nikdy na zachode netlacim, ja jsem rada, ze stiham dobihat🫣 Kdyz snachu bolela ruka tak to jo, to je urco infarkt. A to je nakonec ta lepsi varianta…ze dvou blbych😒 My jsme dneska od obeda na valachoch, vecer mame predstaveni(skola) tak se to chysta. Zvuk, generalka…Kocice jsem vyhodila ven pred tim polednem…ne, nebyli radi🫣 Uz se vam chladi? U nas uz to bylo kolem 11h citit. Rano na obchuzku slunicko 12st, sla jsem jen v natelniku a mikine. V pulce cesty se zacalo zatahovat a severak, to jsem mela nastesti uz do zad. Mamka sla pak za hodinu a uz volala, ze ji byla zima. Vcera jsem tusim ani nepsala. Sla jsem po brigadnici, ze jen dofinisovat zaho u potucku: na kontryhel, co mela ocistit prakticky nesahnula, z potucku jsem vytahala dalsi snad tunu listi. Nekecam, byla by to mensi vlecka. A to ten usek jeste pokracuje, byla jsem tam do tmy a stejne to cele nemam🙄 To si porad rikam, ze to je predposledni, pak uz jen pulku severni strany u domku a dal jen neco jeste sebrat, odvezt..no a pozametat cestu a chodniky. Je mi ovsem jasne,ze to,,uz jen", se zmeni v nekolikadenni honicku🤨
Já mám chatu, já mám chatu, jáááá mááám chatuuuuuuuuu!!! A ano, stavěla jsem si ji sama 😁 Uff, už jsem v poho. Teď už to může trvat, jak dlouho chce 🙂👋👋👋
Já mám chatu, já mám chatu, jáááá mááám chatuuuuuuuuu!!! A ano, stavěla jsem si ji sama 😁 Uff, už jsem v poho. Teď už to může trvat, jak dlouho chce 🙂👋👋👋
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.04.2025, 15:04:34
Uz se vam chladi?
U nás ráno ještě hezky, ale postupně se ochlazovalo…sice svítilo sluníčko, ale foukal fakt studený vítr.
Měla jsem zítra v plánu ostříhat břečťan, protože mám prázdnou popelnici na biodpad a v pondělí vyvážejí, tak abych to využila…ale nevím, až přijedu zítra z práce a bude taková zima, jak hlásili, tak jestli se mi bude chtít…možná do popelnice narvu biodpad z pytle, co jsem měla připravenej, že odvezu na skládku (taky do bioodpadu)….
Se člověk vždycky namlsá, že už je teplo…v pátek byl normálně hic a pak zase zima…no jo no, aprílové počasí…
No jsem z tý slepičky taková špatná..pokusila jsem se jí vyfotit..je fakt přepadlá..a hodně spí..zastaví se a prostě zavře oči a spí..nevím..uvidíme,jak se to vyvrbí..
Odlítám zítra, sousedovi jsem předala info,klíčky a postará se mi o zvířátka zase..takže jsem v klidu..vím,že se vždycky postará dobře..a jde jen o dva dny..ale teda nedovedu si představit,až v úterý přiletíme a já musím ještě do práce🤣Nejdřív zajedu domů zkontrolovat kočičáky a pak frrr do práce..každopádně zbaleno mám a vstávám ve 3 hodiny ráno🙄To budu vypadat😂Ale tak prospím se v letadle..
Jediný,co mě štve,je to počasí..u nás ode dneška hnusně a zima..2.noci,co budu zrovna pryč,má mrznout..a v Zadaru má být taky jen kolem 10°C,takže žádná výhra teda..
Coudas.dobrý,jsi šikovná holka👌👍..…tak už si můžeš říkat,že jezdíš na chatu🤭Máš to daleko z domu?..dojedeš tam na koníkovi?
jo,a dověděla jsem se,že Petra je už od včera vzhůru..vše si pamatuje..zmatená prý byla,že nevěděla,že je v nemocnici..nebo co..Prý mluvila ještě i doma,co ji vlastně bolí a že nemůže dýchat…Tak je to super..👍
U mě žádné zlepšení..prášky beru,zítra hned ráno napíšu tu smsku,jestli tam pojedu znova…Na urgent to není…není to ani lepší,ani horší..
Tak to jsem celkem zvědavá Bobi, co ti mudr. vymyslí🤔 Ony ty prášky od bolesti jsou poslední dobou k 💩 Vyrojilo se jich ne, že ne, ale nepomáhají. Zlatý alnagon. Na tom naše migreničky a děda s kloubem v pr… přežívali celá desetiletí. Nekoukala jsem, co je to, co ti napsal, ale proč ti nenapsal Aulin? Možná se to ,,pere" s něčím, co bereš nevím, ale na záda se to u nás dává často(a na zuby) Tak snacha bude dobrá👍pokud se ovšem poučí a zahodí cigarety🤔Infarkt ve 40, nález na plicích, hmm👎
Nikča už je snad zdárně na místě a nemrzne. Já jsem teda ráno na obchůzce mrznula dost, podruhé za zimu jsem si musela natáhnout kapuci🙄ten ledový severák byl hnus👎Slépečka…teď by to chtělo, aby měla co největší volný výběh. Myslím tím, aby si mohla uzobnout v okolí, co právě potřebuje. Děda tak ,,léčil" nafouklé králíky. Prostě maroda z králíkárny pustil do humna, ať si najde, co mu udělá dobře. Pamatuju, že fakt většina přežila. Bodlinka by mohla přijít s typem, co by tak pipce mohlo být a co jí dát? Je tu vůbec někde Bodlinka?? Nějak jsem dlouho nezachytila, nebo možná jen nechodím na fora, kde se vyskytuje🤔
Coudas, páni, ty se musíš nudit😛to jsi si tam postavila super chatičku místo toho, jak my ostatní máme při stavbě hnusné plechové stavební buňky?😉Pokud se nemýlím, máš to na stavbu kousek, ne? Teď budeš uklízet doma i v chatičce😏
Ten domeček je opravdu úžasný, zlatý ručičky, to se jen tak nevidí, paráda.
Já jsem o víkendu byla s koňmi na soustředění, pořídila jsem na poslední chvíli kameru, abych na ně teda po letech rajzování s koňma viděla, ale oni byli samozřejmě zlatí, hodní, stáli jak berani, a i jsme si troufli je dát na soustředění na pauzu čekat na hengr, zlatouši.
Soustředění bylo náročné, nějaké dvě hodiny v kuse chození s koněm na vodítku, z toho hodinu byl ten kůň pěkně veselý, tak jsme se přetahovali, holt mladý hřebec a kolem všude holkýýý a případně taky konkurence, které je třeba vysvětlit, že všechny ty holkýýý jsou jeho… Ale choval se více než ctnostně, je to zlatý kůň, musím pak poslat zprávu a fotky chovatelce, ať se potěší, bude ráda, že se s ním něco dělá, že nestojí někomu na zahradě jako okrasa… Na soustředku říkali, ať ho necháme hřebcem a vyběháme mu plemenitbu, no tak to určitě, na to mám čas a kapacitu a určitě se mi chce řešit, aby mi tady nefrnknul někde za koňmi, co vozí děti z táborů…
No takže tento víkend jsem na “zahradě” nesáhla na nic 🙂 Poslední cibule sazečky stále leží na tom zvýšeném záhoně, kam jsem je před týdnem zahodila 😀