Aktuálně: 2 246 inzerátů288 371 diskuzních příspěvků20 651 uživatelů

Třetí víčko

Anonymní (neregistrovaný) 31.03.2025, 18:38:17 xxx:xxx.262e:b9cc

To zamrzí, táhnete se na blešák s maceškama za 15,- a Polák v protějším stánku je má za 12,-. 🙂 

Canka
Canka 01.04.2025, 05:51:39 xxx:xxx.1223:622e

Holky to já všechno vím,půjčovala jsem si x krát na dovče..ale na ostrově..a tam mi nikdo nic nikdy na kartě neblokoval a vždy to bylo s plným pojištěním..atady v Chorvatsku je všechno se spoluúčastí a ještě ti to rovnou bloknou na kartě..to je prostě divný..ale nenašli jsme žádnou jinou možnost no….asi nám nic jinýho nezbyde..

Teda po tý změně času to vstávání do tmy je opravdu hnus..budík mi zvonil už v půl a já nejsem schopná vylézt z postele🤔

Včera jsem byla u známé..domlouvali jsme si pokec asi po 4 měsících,co jsme se neviděli..a já s hrůzou zjistila,že ona a její muž jdou po 28 letech od sebe😔Považovala jsem je za ten nejstabilnější pár na světě..a teď tohle..a ještě jí ten chlap řekne,že posledních 10 let byl omyl a to samý jejich poslední dítě,že si ho neměli dělat..a řekl to před tím dítětem.. 

Buggyra
Buggyra 01.04.2025, 06:35:20 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 31.03.2025, 18:38:17

Vy jste tam byl? Myslím, že to fakt byli Poláci 😀 Paní mluvila sice česky, ale velmi snaživě artikulovala, myslela jsem si, že má nějakou vadu, ale dost možná se jen snažila česky 🙂 Ale také jsem zaslechla, že to jsou producenti těch kytek, tak můžou mít ceny, které jsou pro jiné režijní, zatímco ti, co to od nich kupují, si musí nahodit holt marži. Ale zase nutno dodat, že těm za 15,- to daleko více kvetlo, u nich se lidi taky točili jak korouhvičky 🙂

Buggyra
Buggyra 01.04.2025, 06:47:06 xxx.xxx.198.226

Považovala jsem je za ten nejstabilnější pár na světě..

Asi by to chtělo slyšet obě strany, no ale zrovna takovou věc říkat neměl, to dítě za to nemůže že panáček nemá rozum. No taky jsem už plácla různé hlouposti, kdy to mělo na lidi negativní vliv… Takže si to umím představit… Já jsem na tohle naprosto neschopná, když mi něco přijde na mysl, tak to vyklopím, a ani mě nenapadne, že by si to někdo mohl vyložit špatně… Mám takových záseků milion, a řekla bych možná o krapet i horších, než co řekl ten pantáta…

lesnizinka
lesnizinka 01.04.2025, 07:40:44 xxx.xxx.91.207

Nevím, jak to myslela Niki, ale já si tedy myslím, že pokud někdo z páru řekne, že třetí dítě nechce, tak to má důvod. Buďto už má lítání kolem dětí plnou prd.l, nebo prostě něco nefunguje a dítě to ještě nikdy nespravilo. Nikdy. A vůbec nechápum že si toho některé stále neráčily všimnout😎A nestíhám, valím cvičit(nevím jak, jsem tak dorasovaná, že mě to v noci budilo…pokusy se otočit na posteli🙄)

Buggyra
Buggyra 01.04.2025, 07:57:13 xxx.xxx.198.226

Ráda bych poznamenala, že jóga včera byla za odměnu, žádné křeče, rozsah pohybu skvělý, všechno mi šlo, až mě to zaskočilo. Jo a už týden spím na nové matraci s tím tenkým molitanem navrch a záda si chrochtají 🙂 Normálně si lehám a záda úplně “ááách”! 🙂 Dneska jsem dokonce skoro jako že zaspala!!! (jo, taky změna času a včera jsem zízala kdoví do kolika na TV, protože změna času, ale stejnak, včera ráno jsem byla na značkách v 5 ráno (tj. vlastně ve 4…)) 💤 🦋

kometa
kometa správce
01.04.2025, 08:26:08 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 01.04.2025, 05:51:39

..a řekl to před tím dítětem..

Pak to je, s prominutím, vůl.

Kilian
Kilian 01.04.2025, 09:04:42 xxx:xxx.5623:e860
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.04.2025, 08:26:08

..to tedy

Bobca
Bobca 01.04.2025, 09:44:56 xxx.xxx.20.192
kometa:

..a řekl to před tím dítětem..

Pak to je, s prominutím, vůl.

to děcko si to ponese do konce života,že bylo nechtěné..

Buďto už má lítání kolem dětí plnou prd.l, nebo prostě něco nefunguje a dítě to ještě nikdy nespravilo.

Raduš,já myslím,že to ani nemuselo být o tom,že by slepovali vztah..to by fakt chtělo slyšet i tu druhou stranu..Ale říct manželce,že posledních 10 let byl omyl😲..a vykřičet to navíc před tím děckem,že si ho neměli pořizovat😲

…tak to je vůl bez prominutí….

Bobca
Bobca 01.04.2025, 09:56:35 xxx.xxx.20.192

jo,a jinak jsem už dobrá..taky je to už 6. den🙏ale kapu a mažu dál…Už jsem dnes spala i s chobotkem..a vpohodě👌

Bobca
Bobca 01.04.2025, 10:01:09 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 29.03.2025, 10:37:26

Doron,jsem zapomněla odpovědět....ano překrývala jsem si to,aby mě to nedovolovalo otvírat-i když to moc nepomáhalo,bo každé pohnutí okem bolelo😟…ale u vaření,nebo chystání jídla,nebo myčkování nádobí…..Ven nemám potřebu,mám nakoupeno…

Daja
Daja 02.04.2025, 05:09:45 xxx:xxx.6680:9fa3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 01.04.2025, 09:44:56

Naprostou souhlasím, to je tak když dva se rozvedou, dítě nepozná ani otce a mama mu celý život předhazuje, že je jak jeho otec, až dítěti jednou prásknou nervy a řekne s klidem mamince “ tak na co jsi sním mě měla? Proč jsi sním mě zplodila? ” a je klid, mamka si zanadává a už o tom nemluví, ale taky pěkný humus🤐.

Buggyra
Buggyra 02.04.2025, 06:28:51 xxx.xxx.198.226

Na to moje máti odpovídá: no byla jsem mladá a blbá 😀 A dál pokračuje ve veselém špačkování.

Bobca
Bobca 02.04.2025, 08:00:49 xxx.xxx.20.192

no já tu už psala,že mě moje máma neměla ráda,že mi musela dát jméno Božena-vylezlo to z ní, až když jsem se jí skoro v mých 60 zeptala,proč mě tak nemá ráda(byla zlá a uštěpačná,nezavděčila jsem se jí,kdybych po mračnech s..la-jak se říká)…no co na to říct…nic..☹️

lesnizinka
lesnizinka 02.04.2025, 08:53:03 xxx:xxx.f41b:d715

Daji, jak vas vidim napsanou, hanba me fackuje, ze ode me nic☺️ no ja fakt nestiham😒 Jeste do toho Velikonoce, snad do konce tydne dodelam do prijatelneho  stavu zahradu, pristi umyju okna. A kdyz najdu chvilku, uz fakt alespon  poslu ty obrazky. On uz ani ten vecer ,,neni"😏 venku jsem  skoro do pul osme, pak si prehraju zpravy a za chvili odpadam🙄 Dneska jsme zase v Praze a Jihlave. Hlida soused😜 jeste je stale nastehovany v nasi zahrade. Trochu nechapu jeho uvazovani, ale neni se co divit, je mu sotva 30😜 Sunda nam plot s tim, ze sem ho upozornila ,,bacha, at nam nezdrhnou kocky, zabezpec to". Obcas je to zadelane, nekdy ne. A on udela fasadu, uz teda barvi, ze vsech stran, jen od nas zatim ne🤔 Normalne by to clovek udelal nejdriv od sousedu,aby se neco nestalo(neutekly ty kocky, neprosli tudy zlodeji, volne lozene slepice…) V pondeli bylo takove pocasi: destik, slunko, krupky, slunko…proste aprilove, tak ani nevim, jestli na fasade delal, vcera jsem byla v zahrade v zadu, tak jsem taky nezachytila, ale z nasi strany nejspis ne. Snad to dodela dnes, ale plot zpatky nejspis i tak nestihne nandat. 

Buggyra
Buggyra 02.04.2025, 09:00:00 xxx.xxx.198.226

Bobčo, tohle taky nechápu. Mohla ti dát jméno “Božena” a říkat ti třeba “Ženko” nebo “Majdalenko”, jakkoli. Nám se taky nelíbilo jméno “Augé z Královské cesty”, tak jsme si psa pojmenovali jinak. Jméno je přeci jen pár písmen, dá se změnit. Tradice naší rodiny je, pojmenovávat psy po značkách aut, tak i fenu z útulku, která jistě měla nějaké úžasné jméno, jsme v jejích 5 letech přejmenovali na Pontiac. A bylo. Všichni koně mají přezdívky a na svoje jména z průkazů nikdo z nich neslyší. Spíš si myslím, že to řekla, aby něco řekla, neumím si představit, že by jméno pro někoho byla překážka. No a napadá mě, že spousta lidí má dvě jména, protože mají ještě jméno po kmotrovi (nějaká křesťanská/židovská tradice?) a kolikrát se jim líbí víc to kmotrovské, tak si tak nechají říkat, to taky mohla matička vyřešit takhle, že…

lesnizinka
lesnizinka 02.04.2025, 09:02:45 xxx:xxx.f41b:d715

Bobi pochopila jsem, ze te ty oci uz neboli?!? No tak slava, byl to urco sileny vopruz🫣 Tak uz muzes vyrazit do ulic, mrkat na kluky, neee?😜 Me napuchnul prodtrednicek u leve ruky, ale boli to jen na dotek, asi kloub, nebo slacha, nevim, neco jsem si proste namohla. To by clovek neveril, kolikrat se do toho mista, na hrbetu ruky prakticky, o neco majzne🤔 U oblekani do toho zavadim, opru se o to na posteli...A to by clovek myslel, ze tuhle cast tela vubec nepouziva😛

Buggyra
Buggyra 02.04.2025, 09:21:28 xxx.xxx.198.226

Velikonoce mě nechávají v bohorovném klidu. O víkendu jedeme jeden den na trénink s hříbatama a druhý den na trénink s holčičkama, mám hoňku zase jinde. Další víkend pořádáme první kolo závodů, naštěstí pak zase dva měsíce klid, protože se střídáme s druhou stájí 🙂 Zatím to ale vypadá, že se k nám chystá víc účastníků, tak z toho mám trochu bobky, protože jsme přidali disciplínu - a chtěla bych jednu soutěž udělat paralelně, tj. závody budou probíhat jako normálně skoková soutěž - soutěž zručnosti - soutěž v obíhání barelů, ale paralelně by probíhala drezurní soutěž, kdy by si jezdci chodili na drezuru kdykoli v průběhu závodů… Do toho ještě musíme zvládnout hobby horse soutěže, ale to bude v pohodě, ty se vždy naplácnou za každou jezdeckou soutěž a nemají jízdu zručnosti, takže jsou trochu jednodušší. O víkendu musím na ty hobbyhorse připravit překážky a vymyslet, kdy budou absolvovat drezurní úlohu, možná až úplně po skončení závodů by mohli, ještě uvidím, to už jsou jen děti s koníčkama na tyči, tak tam není problém je šoupnout.

Ale záda furt drží a spaní na nové matraci je úúúžasné. Akorát se ráno budím holt později a spát chodím také později, no asi nevadí, do práce si můžu chodit kdy chci, tak zase nahodím letní režim a budu u koní déle do večera a ke koním z práce budu chodit později 🙂 Holčičky jsou už samostatné a mohou pracovat bez přímého dozoru, takže pohoda 🙂

Slípky nesou jak o závod, průměr deset vajec denně od 13 nositelek, z čehož jedné už táhne na čtvrtý rok, dvě jsou zaručeně tříleté a zbytek jsem loni kupovala jako rok a půl staré vynesenky po padesátikoruně - tak to je pecka výkon.

Vylezlo mi pár modřenců a vypadá to, že od loňska přežily všechny narcisy a ještě se rozrostly, takže narcisy budou asi ve výběhu u koní moje značka. Na chatičce jich máme koberce, tak máti říkala, že můžeme přesadit právě z chatičky, tj. musím to zrealizovat, než zatáhnou, abych je našla - ale počkám, až dokvetou 🙂 Přemýšlím o petrklíčích - nejsou jedovaté, nevíte někdo?

Cibule zasazená na podzim už statečně vystrkuje čumáčky, ještě mi zbývá hodit do země posledních pár desítek cibulek sazečky na políčko, ale kdo ví, kdy se k tomu dostanu. Co mě těší, že se povedlo zasadit ty přivezené macešky do truhlíků, tak už mám osm truhlíků osazených, v každém dvě macechy, je to chudé, ale na závody k tomu přidám něco zeleného a jestli ještě budou kočičky nebo pokvete něco jiného, tak přišoupnu ještě nějakou tu barvičku, a bude.

No a protože mám objednanou kameru do přívěsu na koně, když teda poprvé pojedeme s hříbaty na nějakou akci, tak se konečně otelím a nějakou pořídím, tak se finančně vyčerpám, a pravděpodobně už nebudu mít na nakoupení dalších kytiček, takže do zbytku nádob na kytky dám ty umělé, žádný zle, někde nakopu pár zelených drnů, k překážkám přivážu haluze rašících břízek, a dobře bude 🙂

Vzhledem k tomu, že jsme všechna prkna sdělali na přístřešek pro poníky, nezbylo mi nic na stavbu jízdárny pro drezurní úlohu na závodech, tak jízdárnu pravděpodobně postavím z březových tyčí, které mám nasyslené. Hle, jak se budou hodit… Výhoda je, že jsou už “natřené” (jakože bříza je bílá, rozumíme si 🙂) - škoda jen, že kolem jízdárny nebudu mít více kytiček… Můžu tam dát nějaké tůjky, které nám zapůjčí zahradnictví. Třeba budu mít štěstí a zahradník mi bude nakloněn, a věnuje mi i nějaké ty květiny, resp. prodá se slevou - teď mě napadá, že to můžu zaplatit i z účtu spolku vlastně, dyk to pak můžu vyúčtovat do dotací, jestli nám teda někdo něco dá… tralala. 

No a takové já mám starosti. 😂 Takže vlastně nemám! To je krásné.

Buggyra
Buggyra 02.04.2025, 09:26:19 xxx.xxx.198.226

Vypadá to, že prvosenka jedovatá není, ani pro lidi a kočky a tak, tak bych to mohla prubnout 🙂

lesnizinka
lesnizinka 02.04.2025, 10:26:35 xxx:xxx.f41b:d715

Uz jste si to nasla, ne, jedovata neni, vzdyt je z  ni vyborny cajik😀 Jezis koukam, kolik toho planujete a kolik stihate…a celkem nechapu, jak se to se zamestnanim a peci o domacnost da stihat!?😮 Ja jen chodim zahradou a: no jo, jeste se musi tohle a tamhleto a pak jen toto a prakticky bude na jare hotovo…vypada to desna pohodicka a kdyz to sectu zjistim, ze to nebude hotove ani do konce dubna👎 Z tech brezovych kulu vystavene to bude hezci, nez z prken…si myslim👍 Cekam na Toma, ma jednani, nez se presunem…tak se tu vykecavam😉 A zapomnela jsem tusim napsat, ze celou sobotu poprchavalo, takze naprskalo 15mm, coz je konecne za pul roku trochu normalni cislo. Doted to byl jen jeden-dva milimetry. No…i tak uz to vcera nebylo nikde poznat😒

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.