Přesně…vyrypuju a je to totálně nekonečné zvlášť, když my máme, i vedle nás jsou dvě louky plné pampelišek. To, co bych teoreticky ze záhonů vyrýpala(a co tam přežívalo od loňska) tam do měsíce vyroste x5…z nových semínek, co už tam samozřejmě vysemenily🙄Vloni jsem si u toho parádně namohla ruku, vypadalo to, že to skončí karpálema, tak snad si je nevyrobím letos. No…tato činnost je zatím v nedohlednu. Aby toho nebylo málo, tak jsem si dneska u oběda debil vyšolíchla olej na ruku - od té doby ji mám na ledu, bolí to dopr…jak čert.
Tak to máme stejně, vyrýpnu jednu a mám pocit, že další rok je jich tam pět nových. Stříkat to nechci, tak nezbývá, než dělat to ručně. Karpál na pravé už mám operovaný, ale ono i tak, když si člověk tu ruku namůže, tak to bolí, musí se to pořád masírovat a cvičit s tím.
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 30.04.2025, 06:44:26
Ty vole no potěš koště😈.
Lepší zabezpečení neporadím, ale mrcha to je. Podle mě psí chlupy nepomůžou, ale zkusit se má cokoliv. Já zkoušela chlupy na krtka i lidské vlasy a nepomohlo nic.
Niki, ELEKTRIKU natáhni po obvodu slepičí voliéry a také na hranu voliéry nahoru. A elektrická síť může také být - já měla kolem voliéry také v půlmetrovém odstupu právě el. síť, teda hlavně kvůli koním, ale umím si představit, že lišce taky nevoněla.
Jestli jste jak věchýtek, tak vás svezu! Máme omezenku do 50 kg… přeci jen, poníci. A je to prostě naše veřejná (nezisková) služba pro děti 🙂
Nebylo to na mě, ale svezla bych se ráda, pod vedením…to bych si chtěla ještě v životě zkusit-jízdu na koni nebo poníkovi. Váhový limit….na něm teda musím dost zapracovat 🤭 😀
Uf Niki, no to je jasné, jak jednou najde zdroj, jen tak něco ji neodradí. Ano, to svařované pletivo by myslím pomohlo. Elektrika nevím, pes jedině, že by tam byl puštěný - hlídač. No naši psi byli s liškou kámoši, dělili se s ní o misku. Za to mi neohrožovala kočky. Chlupy nevím, tak možná ze lva by pomohly😉
Jo zapomněla jsem Niki napsat, že ono se chov čehokoliv asi moc nevyplácí(ani to domácí pěstování) jde jen o to, že prostě víš, co do toho sypeš a nežereš bordel😉
Pod 50kilo se nevlezu, ani když se snažím jak blázen, takže dneska žádný poník, ale pěkně budem lítat Orionko na koštěti😜Teď odjížděl Tom do práce a hlásil, že sousedka přivezla muže po operaci srdce po týdnech v nemocnici konečně domů. Ona mi včera hlásila, že ho dneska přivezou, ale že ho nepoznám, že zhubnul 20kilo. Ještě mu ty nedomykavé chlopně budu závidět😉Ale ne to, že mu rozkuchali hrudník…teda🙄
Ahoj Děvčata.. Tak Maruska už v 7 hod odjela smer Cheb.. Me pred 8 vyzvedli, a jela jsem na centrum bolesti.. Zjistili, ze mi nevysadili Trombex, na ředění krve, takže půjdu na to až v pátek, pondělí a středu Takže…. DoufmDoufm, ze mi zabere hned ta prvni.. Uz jsem zvladla, nevim, jestli jsem psala, 3 schody nahoru a dolů s berlema, no bolesti stejné, vystreluje to do stehen, zadele.. Ale říkal mi sanitak, ze jeho teta na tom byla, azeni to pomohlo.. No, myslim, ze je to jakou má člověk diagnózu.. Musim doufat.. Ale to prodlužování!!!!!.. Tak jen cvicim na postali, chodim o berlich na chodbě.. Hned dnes nam tam dali 2 pani.. Jedna tu je s neuropatii uz po asi 5..ta je samostatná. Druhá má asi 250 kilo, prolezeniny, bercove vredy…Sama taky nedode, ma choditko, takove to, co se posunuje, bez kolecek, takna zachod dode, ale s doprovadem.. Sestricky se ted o ni tam straraji, mazou ji.. Sla jsem sem, cekalana obidek.. Byla hrachova polivka a brambor se studenym file.. Jdu boucnout.. Papa večer..
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.04.2025, 12:48:17
Ale to je nomální Uďo, napuosto nomální…😛
Vůbec mě to nepřekvapilo, neslyším to od Bobči poprvé. A to přitom léky na ředění bere snad polovina starších lidí, takže když někoho objednám na zákrok první, co budu řešit je, jestli nebere něco, co musí vysadit, že?!?😏
Vzhledem k oteklým kotníkům a břicha, děsivému zadýchávání…něco podobného tuším, srdce nebo ledviny… vím. Buchtu k snídani už dojídáme týden, už jsem fakt na ni neměla chuť😉 tak jsem si protáhla obchůzku o kilometr a zašla do pekárny. Kámoška, co tam prodává na mě kouká: co ty proboha, byla´s běhat? Ale néé, já jen ráno chodím na rychlou obchůzku😏Akorát jsem ze sebe skoro nemohla vypravit slovo🙄Venku mluvit ještě zvládám horší, když přijdu ještě do tepla🙄
Kometko.. Doktorka to navrhla v pondeli, to uz jsem ho mela v sobe. Objednali me na středu, a v utery jsem si ho normalne vzala, mam leky u sebe, doplňují mi, které dochazi.. Mela jsem jen po platicku na 10 dni, nektere maji vic v platu.. A navic mi pichaji ještě vecer na redeni do břicha, kdyz se pry leží.. Takze ted nic.. Tady by se naslo much o jeee.. Ale radsi mlčet.. Lapiduch uz tak se na me dívá pres prsty, nevim proč, ale ja ho k nicemu nepotrebuju. Starala jsem se tu o ty 2,o Marysku nejvic, a kdyz jsem sla za sestrou, ze ta slepa pani nema stolek.. Tak jsem to nerekla primo, jen ze se ptala,…….. ale proste parkrat se me zeptala, na cem bude jist,tak jsem se te sestry j3n zeptala.. tak mi bylo receno, ze se zase seru do neceho, po cem je mi hovno.. Pritom ona ma jednu ruku mrtvou, vidi fakt na par cm, a ty oci pry zanedbala ocni uz v počátku, nejde to uz sprvit!! Ale snazi se… Ta nova, silná tak,, jestli bych se nesla podivat, jestli ji to jeste kape.. Jdu do koše,ona hned,, jestli bych ji taky nemohla vyhodit cosi.. Pak, ze bude zvracetze jstli bych ji nepodala kapesnik na stolku.. Mezi stolkem bylo choditko, jeji stolek, a ja se nemohla protáhnout . Nechtějte videt, jak ten kapesnik vypadal, aprede mnou ty chrchle doneho utrela.. Pak zasrubovat vrsek k pití co ji otevrela sestra.. Pak, jestli bychji podala mobil.. To už jsem nevydrzela a rekla ji, ze to nesmim delat, ze at se snaží otočit, stolek si prisunout, a ten mobil byl na konci toho stolečku, myslim ten na krmeni. Neumi si stahnout zvoneni, vedle pani ji to udelala, ale asi se to neulozilo. Zvoni to porad nahlas.. Slysim to az tady v jídelně, jsou otevřené dveře..ja vim, porad si jen stezuju, ale slibena rehabilitacni sestra tu ani jednou nebyla a za ostatnima chodi denně.. Na ten prasek taky zapomneli, a zkrz ne tu tvrdnu o kolik dni navic.. Ctu vsechno, ale na tom tabletu se mi blbe pise, a dlouho nevydrzim sedet.. Niki, je mi lito, ze ti ta mura liska ty slipky tak zlikvidovala.. Papa
Jo, ale samozřejmě jsem jí ten mobil podala.. Omlouvala se, ale ja jsem jí slušně vysvětlila, ze se kazda z nas tady musi snažit.. Hrozne kricela u kapacky, ze uz to nevydrží, jak ji ty zada boli.. Zrovna me vysetrovala doktorka..Jsem ji pak slusne, ze at se zkusi otocit na bok.. Chapu, je silna, ale.. Ja jí posluhovat nehodlam. Ja se snazila pres bolest, musela jsem..