Aktuálně: 2 699 inzerátů262 781 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 24.05.2025, 07:36:24 xxx.xxx.20.192
eva:

Jmenovalo se to “Zahalte jí tvář”…Dalgliesh byl super, taky jsme na to tenkrát koukali

Děkuji Evi..Tak na to bych si nevzpoměla…Kdoví,jestli se to dá někde najít?..na ten bych čučla..ON se mi tehdá líbil🤭🤫..Pak ještě bylo z té oblasti “na větrné hůrce”..jako mladé mi to přišlo dost smutné..už si ten děj úplně nepamatuju..Byla jsem na tom v kině,a tam to ještě umocňovaly ty rozměry.."Híklift"?nebo tak nějak se jmenoval ten kluk..?

U nás před 5 bílé střechy naproti a domeček pode mnou-pak jsem ještě zabrala do 7…Teď mi pere slunko na čidlo,tak je na něm 28,4…a to okno!!🙄ty cákance od jiřiček🤭To jsou chvíle,kdy mi tu ráno svítí..za 10 minut bude za barákem…Jinak-včera jsem byla venku i odpolko,že si zajdu do “čajovny” pro balíček z Bonprixu(jsem si objednala volné triko-že si udělám radost-za 399,bez poštovného..Vyšlápla jsem si o půl 5,že to do 5 dám,a došla jsem za roh a lapla na lavku..Ukousla jsem si velké sousto,bo jsem byla už ráno s rehsestrou a hned pak na poště(filtry do konvice na vodu)-tu mám tak 50 metrů,ale před tím celkem 200 metrů..Tak mě dnes bolí pod zadelí,jsem to přehnala asi i doma se samostatným chozením👎,,dnes zvolním..Přijede dcera-dík za upozornění,je Jana🌼..přála jsem si jen zeleninu a nějaké ovoce..žádnou vánočku,koláčky,oříšky na přilepšenou..Jsem jak vepřice..samice od vepře,ale nechci to psát,jak se to řekne přímo…ale jo,vlastně prasnice(svině je škaredé slovo🐷)Prostě ten pupíček je tu zas.

acher (neregistrovaný) 24.05.2025, 07:45:09 xxx.xxx.222.196

Tak u nás opět šedivina,ale snad už poslední.Tak  už ta rajčata,cukety,dýně a papriky konečně vysadíme ven.

Bobca
Bobca 24.05.2025, 07:58:29 xxx.xxx.20.192

Ještě k těm rostlinkám-jsem přehlídla stránku…Ten fíkus benjamínek nesmí být na průvaně-taky mi kdysi opadal,ale pak byl nádherný..(někde v koutku pokoje)..a kapradinu jsem měla obrovskou,ale jak jsme chodili pečovat o babičku,tak neustálým otíráním se o ty"listy" začla hnědnout..Pak jsem se někde dočetla,že nechce dotyky…byla na stojánku mezi 2 dveřma mezi náma a babičkou..

A já teda občas hnojila a hlavně přesazovala..myslím v březnu je vhodná doba…Zdenka “jede”podle lunárního kalendáře a vychází jí to všechno..Kdysi byl u popelnice u paneláku opadaný venkovní ibišek-i s květináčem..Zrovna nějak ke mě přijela a já jí o něm řekla,pak jsem přijela začas k ní a venku krásný,kvetoucí keř..A ona “to je ten tvůj popelničák”💪.a já u vedlejšího paneláku-tam byl kontejner na oblečení,taky zachránila vánoční kaktus..nekvetl na vánoce,ale na velikonoce-takže byl velikonoční🤭

Orionka (neregistrovaný) 24.05.2025, 08:36:40 xxx:xxx.4aa1:e351
Sarah01:

No, s první republikou se to vůbec nedá srovnávat. Asi víte, jak tehdy běžní lidi bydleli. Moje babička ještě v padesátých letech bydlela v ulici, která nebyla ani vydlážděná, ani vyasfaltovaná, pořád bahno, a záchod měli tzv. suchý, prostě kadibudku. Neměli auto, ani televizi, na tu občas chodila koukat celá ulice k jedněm bohatším sousedům. A kdepak telefon, ten měl ještě na začátku osmdesátek v obci doma jen starosta (tehdy teda předseda MNV) a vedoucí pošty. Dnes jsou lidi často dost rozežraní (netvrdím, že všichni), hlavně ve městech. U nás je dlouhodobý problém s parkováním, na FB města si lidi neustále stěžují. Jenže dojít si na parkoviště 100 metrů od domu už se jim nechce, chtějí parkovat pěkně pod okny. Mluvila jsem s místostarostou, do parkovacího domu by se muselo investovat 50 milionů, město by si na to muselo půjčit a pak by pochopitelně parkovací místa v něm byla placená, to už lidi nechtějí. Prostě by chtěli všechno zadarmo, státe starej se. 

Jinak pro člověka, kterej žije sám, je to všechno určitě těžší táhnout, to bez debaty. Ale taky říkám, že může bejt hůř a jsem vděčná za to, jak to je, a klepu na dřevo.

Dlouho jsem tu nebyla…..tak popořádku: prosím nenazývejte pokrok rozežraností. Elektřina, asfalt a telefon už jsou standardem i v Banátu u naší české komunity. Je zvlaštni, jak máte posun v chovu psů za normální, zatímco posun v chovu lidí ne. Moje babička snídávala lámáníčko - tvrdý chleba nadrobený do melty. K tomu a petrolejkám se asi vracet nechceme. Pardon, petrolej je asi drahý. K loučím ?

kometa
kometa správce
24.05.2025, 08:46:03 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 24.05.2025, 07:36:24

jestli se to dá někde najít?

Dá. Našla jsem. A podívám se. Uvidím, jak to budu vnímat po 40 letech.

Bobca
Bobca 24.05.2025, 08:53:43 xxx.xxx.20.192

hledala jsem,hledala..a našla-teda bez kvítek, moje první bydlení u mámy…nemohla to zkousnout,co jsem z té katakomby,co tam původně byla-udělala za bydlení..(6x jsem přeličovala ty stříbrné válečky s leskem-a svislé tmavé linky-25let se tam nemalovalo)….Tak se pochlubím..ta hostina-to ke mě přijela Zdenka..Na druhý den jsme jely na Rejvíz a Dlouhé stráně..Strom života z roku 2003..Pak ho mám na A0..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 24.05.2025, 08:54:44 xxx.xxx.20.192
kometa:

jestli se to dá někde najít?

Dá. Našla jsem. A podívám se. Uvidím, jak to budu vnímat po 40 letech.

prosííím..kde??

Orionka (neregistrovaný) 24.05.2025, 08:56:08 xxx:xxx.4aa1:e351
Dublinbarzoj:

No, k těm kytkám, já  trochu podezřívám dvě z koček, že jim v těch sebevraždách pomáhají. Já utrápím i africký fialky🙈.

Africké fialky( ač je o nich psáno, že jsou blbuvzdorné) lze utrápit poměrně snadno. Nejčasteji přelitím. Svěsí listy, jako by suché, přidá se zálivka a uhnijí z přelití. Potřebují světlo, ale ne plné slunce a poměrně stálou teplotu. V paneláku šly výborně, tam snesly i nepéči, měla jsem plno barev. Většinou jsem někde získala lístek a napěstovala si je. Na chalupě jsem jejich “chov” vzdala.

Orionka (neregistrovaný) 24.05.2025, 09:26:32 xxx:xxx.4aa1:e351
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 23.05.2025, 12:17:27

Pothos jsme kdysi měly v kanclu. Začalo to v hrníčku větvičkou na zakořenění. Tam taky zůstal. Pnul se po trubce od plynu nad oknem tam a zase zpátky. Návštěvy se ptaly, odkud ta džungle roste. Z hrníčku, z vody. Pravda, že jsme mu tam občas hodily Hydroponix - tabletu pro hydroponii. Asi lze koupit pod jiným názvem. Možná by pro vás hydroponie byla dobrá, když vám to tak krásně roste z akvária. Asi by v ní šlo pěstovat všechno, co nemá časem dřevnatý kmínek. Určitě (?) všechny liány. A všechny se dají množit z větvičky. Klidně choďte na úřady v nůžkami v kapse 😊. Takovým begoniím nebo kopřivám přistřižení i prospěje. 

acher (neregistrovaný) 24.05.2025, 09:42:09 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 24.05.2025, 09:37:06

To už by chtělo.

Jinak jak praví příslový s úpravou syna :

Březen za kamna vlezem,

duben ještě tam budem,

květen topím jak kretén.

Sarah01
Sarah01 24.05.2025, 09:59:45 xxx.xxx.162.253
Orionka:

Dlouho jsem tu nebyla…..tak popořádku: prosím nenazývejte pokrok rozežraností. Elektřina, asfalt a telefon už jsou standardem i v Banátu u naší české komunity. Je zvlaštni, jak máte posun v chovu psů za normální, zatímco posun v chovu lidí ne. Moje babička snídávala lámáníčko - tvrdý chleba nadrobený do melty. K tomu a petrolejkám se asi vracet nechceme. Pardon, petrolej je asi drahý. K loučím ?

To jste mě špatně pochopila a vložila mi do úst to, co jsem nikdy neřekla. Dost požadavků a nároků rozežranost je (proto i píšu: netvrdím, že všichni) a vůbec to není o elektřině, asfaltových cestách nebo telefonech. nebo o té hliněné podlaze, jak uváděla lesní žínka. To jsem jen uvedla k rozdílu, jak to bylo tehdy a jak dnes a že to prostě nelze srovnávat, protože je úplně jiná doba. I dnes lidi často mají důvody, proč nechtějí za jídlo vydat víc, a ano, někteří opravdu nemůžou. Rozežranost je podle mě vyžadovat od města nárok na bezplatné parkování a spousta podobných požadavků. A je to podle mě třeba taky potřeba mít psa určitýho plemena a nejlíp zadarmo. Proto kvete byznys různým množírnám. 

U nás se teď aktuálně řeší prodej budovy pošty, Česká pošta nemá na to, aby za 30 milionů historickou budovu rekonstruovala, tak ji za polovinu nabízí k prodeji. A občané požadují, aby ji město koupilo, zrekonstruovalo a provozovalo v ní muzeum. Když nemá peníze ani na ten parkovací dům.

kometa
kometa správce
24.05.2025, 10:07:57 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 24.05.2025, 08:54:44

Máš SZ.

lesnizinka
lesnizinka 24.05.2025, 10:33:49 xxx.xxx.91.67

Takže hlásím, že pokles teplot se zastavil na +1st. V nějakém ,,receptáři" onehdá bylo, že cukety hynou už při +5st. Tak je zakryju i dneska, i když má být cca o stupeň teplej😏

Bobca
Bobca 24.05.2025, 20:05:13 xxx.xxx.20.192

Tak jsem zhlédla všech 6 dílů..bylo to napínavé..ale nepamatuju si vůbec nic,že bych to viděla..já pořád vidím nějaký klášter,a myslím i jeptišky….Možná to bylo něco jiného,a bylo tam víc právě z té Anglie,nebo Skotska…Přetáhla jsem si to z počálu na telku.tak jsem měla i velký obraz…

Bobca
Bobca 24.05.2025, 20:18:58 xxx.xxx.20.192

zkusila jsem to….ta černá věž je s tím novým..2021..a slavičí dům mi nanaběhl…

Sardullah
Sardullah 25.05.2025, 17:19:03 xxx.xxx.221.216
Bobca:

jsem naživu..nic se mi nechce….🤗

No tak fajn…je neděle, tak si prostě uděláme pelíškovej den…🤭

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.