zapoměla jsem..Takže nakonec na ty rehabky do Pasek půjdu..nevím ,kdy-jak bude místo..už se to pohlo…tak třeba mi to trochu pomůže,a bude se mi líp čekat..
jinak u nás taky bouřilo,ale kolik napršelo nevím..šla jsem dřív spát..v 6 hodin ráno byla pěkná mlha,teď je 16,7 stupňů,a já tu mám krásných 24..ale 68% vlhkosti,takže,jak se trošku oteplí,otevřu durch…Mívám tu většinou kolem 50,i míň..nesleduju to až tak..V koupelně si pouštím po sprše odvlhčovač,tak na 2 hoďky,a jsem se divila,kolik jsem vylívala..ale to je komůrka,kam větrání moc nedojde,tak je lepší to odsát..
Stáhla jsem si na MP3 pěkné písničky a relaxační hudbu(si chystám sebou pak)tak si dávám do ouška před spaním..Tentokrát budu připravená🙏
Na kadeřavost je hydroxid měďnatý, je to takový modrý postřik. Já jsem stříkala loni na jaře a na podzim, letos jsem to nestihla a právě teď už se listy kroutí, plody zatím drží, tak uvidíme. A mám pocit, že to chytla i mirabelka.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 06.06.2025, 07:00:58
To je konečně dobrá zpráva 🙂!
Jestli tam budou šikovní, třeba by ještě ta operace ani nebyla potřeba.., kéž by .🙏
U nás bouřky a dost pršelo, to jsem moc ráda.
Máme letos krásné třešně, strom vysoký převysoký, ale přeci jenom jsme nějaké načesali, takže teď samá bublanina, tvarohovotřešňové koláče, záviny a třešňové sorbety 🙂. Předtím bylo období reveňové, a teď pomalu přichází období koprové😅.
Natrhala jsem taky velké kytice pivoněk, ležely po bouřce na zemi, chudinky. A kvete černý bez, tak dělám kosmatice, znáte?a budu dělat limonádu.
Včera jsem si na vycházce se psy trochu zrakvila koleno, zrovna jsem si pochvalovala, jaké mají moje boty úžasné protiskluzové vlastnosti a šup, už jsem se válela na zemi v takové červené kluzké hlíně a Fram mě ještě celou olízal, měl o mě strach, jak jsem nadávala.🤣
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 06.06.2025, 07:00:58
No tak hurá…alespoň nějaká dobrá zpráva..🤗
Stáhla jsem si na MP3 pěkné písničky a relaxační hudbu(si chystám sebou pak)tak si dávám do ouška před spaním..
K té relaxační hudbě …já jsem chronický nespavec a tak zkouším všechno možné na usnutí…něco chvilku funguje, něco vůbec…no zkoušela jsem i tu relaxační hudbu, ale to se nedá, mě ta hudba normálně vytáčí do běla, vůbec nechápu, že to může někoho uklidňovat, zrelaxovat….asi mi funguje mozek jinak, než zbytku populace😴
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 06.06.2025, 08:03:43
Třešně závidím! U nás zatím zelené… pokud teda vůbec nějaké. Třešinku, na kterou jsem trochu sázela, mi zlikvidovaly mšice, špičky větví zcela zakroucené listy… No plůdky shodila ještě jen jako pecky potažené kůžičkou. Tuším jeden jsem zahlédla o víkendu ještě na stromě, jinak nic, ten taky jistě spadne.
Velká třešeň, u které jsem nadávala, že tam nedosahnu, ve velkém shazuje načervenalé plody asi poloviční velikosti, také jsem něco už utrhla a pozřela, ale že by to byla třešňová chuť, se říct nedá. Uvažuji, že z nouze tyto plody aspoň posbírám a zavařím na kompot, aspoň na ochucení knedlíků že by to bylo… chjo. Tahle třešeň má plody žluté, ne červené, takže to červenání je jasný příznak nějakého nedostatku…
Na ostatní třešně, co máme vůkol (ještě dvě by měly být plodné) jsem nekoukala, ale nečekám kdovíco. Tak si holt zase třešně koupím a nebo někde nakradu. Zkoušela jsem několikrát kontaktovat správu silnic s nájmem určitých ovo stromů, ale bezvýsledně, zkusím i letos…
Včera jsem podle návodu od Orionky v Teplákofce zalila kosmatici vodou a budu také zkoušet sirup 🙂 Uvidím, jak to chutná, když spíš nic než moc, tak si počkám na kuličky a zkusím sirup z nich, ten bude jistě lepší.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 06.06.2025, 08:45:24
Vedoucí na józe stahuje různé hudby k cvičení, posledně jsme poslouchali jakésti “tlučení” velryb, tedy velrybí zvuky, ale ne takové ty zpěvy, ale spíš jako echolokační dunění mi to přišlo. A to bylo zajímavé. Nedávno také stáhla jakési kytarové a flétnové melodie se štěbetáním ptactva, ale jistě by se daly najít i nahrávky jen toho ptactva 🙂 Jinak nám pouští různou tibetskou hudbu od nějakého norského skladatele, což je vtipná kombinace.
Já myslela, že kosmatice je prostě ten květ. Ale dobře, kosmatici v těstíčku smažím každoročně, je to takové hodně aromatické, kromě mě to asi nikdo nejí 🙂 Tak letos kromě smáži zkouším ten sirup, když se tu o tom povídalo. U koní nám toho roste, a teď se nějaký keř zaštipoval, tak mi přišlo líto ty květy jen tak zbůhdarma hodit na kompost…
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 06.06.2025, 08:45:24
Přesně😛já bych tohle nedala. Jak sem holky včera či kdy dávaly i to moudro nějaké…já totiž nesnáším filozofování jako takové, pro mě je to jen žvanění, jak se říká: keců plno a skutek utek. Nemám ráda ani jogu, prostě nic, co mě jako-že má zklidnit(a že já bych to sakra potřebovala, tedy já cholerik) Všechno mě jen nase.e ještě víc😏
Doron to je krásné zátiší😀👍Já bohužel závidím všechno ovoce😔Nemáme nic, všechno pomrzlo. Naše místo je nějaké zakleté, protože jen o pár set metrů a lidi mají všechno. Broskvičky se i držely, ale už jsou všechny na zemi, pár třešní, co přežilo snědli kosové dřív, než vůbec hodily oranž, žluté rozklované byly po zemi. Jahodoviště jsme neobnovili, takže jsme měli jen pár jahod ve skleníku(ony ta, prorostli, tak tam je část jahod) Na jídlo a na buchtu to stačilo, marmeláda je ještě od loňska, na zimu letos holt nebudou. Kašičkový sirup děláme každoročně, letos jsem nedělala, protože jsem zjistila, že ve sklepě je ho ještě asi 5litrů😏Kosmatice se u nás nejí, dělala je na zkoušku tchýně, nabízela, ale mě to prostě nějak nechutnalo. Na zeleninu jdu teď, nemám ještě dopřetrhanou mrkev a petrželku🙄Trochu se bojím, že to moc zaschlo a už to nepůjde. Když tak bych na to musela pustit závlahu a dodělat to ještě zítra. Jak jsem nebyla doma, tak jsem to nestihnula. U nás opět po dvou dnech bouřek ani nekaplo😢Za to v Brně nás chytla ,,parádní"👎jeli jsme v tom zrovna domů🙄V Hodoníně už nepršelo.
Stáhla jsem si na MP3 pěkné písničky a relaxační hudbu(si chystám sebou pak)tak si dávám do ouška před spaním..
K té relaxační hudbě …já jsem chronický nespavec a tak zkouším všechno možné na usnutí…něco chvilku funguje, něco vůbec…no zkoušela jsem i tu relaxační hudbu, ale to se nedá, mě ta hudba normálně vytáčí do běla, vůbec nechápu, že to může někoho uklidňovat, zrelaxovat….asi mi funguje mozek jinak, než zbytku populace😴
Já na spaní potřebuju ticho, tmu a úplně vypnout, kdepak nějaká hudba.
K usnutí potřebuju pustit telku, protože u ní právě ,,vypnu" a ani mě nenapadne jen tak potmě ležet a přemítat v hlavě😉Tento týden, jak jsem ještě nadřená, je to úplná trága😏Ještě, že se telka vypíná sama, protože já si jen pamatuju, že jsem ji zapla, to dělám hned, jak lehnu. Tento týden se mi ani jednou nepovedlo zhasnout lampičku a nanést si krém. Ještě, že se odličuju už v obyvču u telky😏Tam si stihnu dát i serum, alespoň. Lampičku zhasínám až ráno, většinou kolem páté, kdy mě řevem budí Gucci, co vyšplhá na terasu, vejde s řevem do ložnice(balkonovkama) vyskočí s řevem na postel a ,,já chci hladit!" To chce jen když spím. Já se po tom vyrválu vzbudím, ale nerozeberu úplně, tak chvilku hladím a padá mi ruka, zadřímnu a ta hned zase,,mňau, mňau hlaď!"Gucci já spím, lehni si a spi taky ještě a boha neřvi…Když ji najdu někde v zahradě, nebo přijde do baráku třeba navečer, tak se k ní přiblížím a kolikrát i zdrhne potvora, abych jí náhodou nechtěla nevim co. Jediné, co je naučená a zvládá je ,,jdeme kontrolovat pijouse", případně pak ,,tady je, počkej, vemu pinzetu, vytáhneme tu potvoru, ať tě nekousá."
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.06.2025, 10:39:01
Ad jóga, ta naše má posílit, ne uklidňovat. Ta hudba je tam jen jako vodič k tomu cvičení, abychom se soustředili a nerušily nás zvuky zvenčí. I když batole z vedlejšího bytu je slušný rušivý element nehledě na hudbu…
Jo a to automatické vypínání u telky mi dost chybí. Já už mám televizi přes internet, takže jsem u starých počítačů i vykoumala, jak nastavit automatické vypínání po určitém čase, našla si na to klávesovou zkratku, dokonce i u toho Linuxu jsem si někde nakopírovala příkaz do příkazového řádku a podle potřeby nastavovala (ve vteřinách, to byla bžunda..) - ale teď mám ten Chromebook, to je jen taková schránka na připojení k internetu a ty schopnosti počítače jsou s originálním operačním systémem strašně osekané, takže… u toho jsem sice googlila, ale na nic nepřišla. Musím video ručně vypnout nebo pauznout. Zato jsem na milý krám celkem macešská a vypínám ho jen jednou do měsíce asi, jinak se ukládá k nějakému spánku po chvíli nečinnosti. Musím vypínat jen televizi (slouží jako obrazovka k tomu laptopu), a tu zase MUSÍM, protože je to stará vrána a když nevypnu, vprostřed noci se sekne nějaký kondík nebo se něco prošlusne nebo se něco přehřeje a TV si začne přepínat zdroje signálu a sfiňa se zastaví zrovna na příjmu televizního zrnění, pochopitelně, a svítí mi bílým zrněním do pokoje, to je na palici. Umí se mrcha zapnout i z úplného vypnutí tlačítkem na přístroji, musela bych asi mít vypínací zásuvku, abych to přemohla. Ale u toho vypnutí čudlíkem nebo ovladačem, když všechno stihne vychladnout a nedojde někde k vypnutí proudu nebo blesku do sítě, tak zpravidla zůstane už vypnutá.
Jo, mohla bych si koupit jinou telku. Ale ona je až na pár pruhů mrtvých bodů a na tohle vystrájaní vlastně v pohodě. Tak se mi nějak nechce 😀
Jestli myslíte pana doktora Adama, tak nedávno kolem mě běžela informace (jak já říkám věcem, kde moc nevím ), že byl rehabilitován a uznán. Myslím, že toho jste znala.
Mířím do úúúúplně nejvyšší pozice v naší politice, přesněji druhé nejvyšší…