lesnizinka: Mi povídejte, já bych potřebovala posekat nedopasky v jednom vypaseném výběhu, traktůrek je boží, kupovala jsem ho mamce, ale asi si ho nechám 😜 Občas spadne řemen a máti není schopná si k tomu traktůrku lehnout a řemen nasadit, takže mám asi svůj nový traktůrek, těším se, až bude nějaká traktoriáda, hned tam vyrazím! 😀 (kámoška má traktůrek od loňska nebo předloňska a na traktoriádu jezdí, takže se k ní přisomřím)
Nepleju, podrost česnekům a cibulím tvoří ředkvičky a mrkve, občas vytáhnu nějaký extra velký kus něčeho (merlík, šťovík, kopřivu, pěťour), víc si toho nevšímám.
Sklidila jsem jeden česnek, co jsem měla v zemi od loňského jara, nafotila jsem pro Dáju, ale nemám úplně jednoduše jak to z telefonu stáhnout, tralala… takže… takže jsem Dáje vložila to video, kde to paní vše pěkně říká.
Včera jsem hodila (ostuda) do země poslední rajčata a papriky, co jsem měla napěstované doma, jsem zvědavá, co budou umístění říkat. Rajčat jsem měla asi stovku semenáčků na podmisce od truhlíku, jen jsem je roztrhala a v těch trsech napchala do zvýšeného, ať se snaží. Soutěž “kdo přežije” 😀 Chlap se tomu věnuje, rozsazuje, pečuje, takže od něj jsem dostala sazenice jednotlivé velké a silné, ty jsou v zemi už asi 14 dní a daří se jim moc pěkně, vypadají nadějně 🙂
Chci zkusit sehnat ještě nějaké okurky, měli by mít v zahradnictví, kdo ví, kdy se tam dostanu. Kdyžtak kouknu u vietnamce. A na vietnamce trošilinku sázím ještě s tím, že bych snad mohla objevit nějaké melounové sazenice… A to už skutečně asi dám prostě do nějakého pytle nebo kyblíku a pěkně na pár suchých dlaždic nebo podobný podklad, po kterém ty slizké mrchy nevylezou, a zasypu to modrými krystalky tak, že až zaprší, budou si lidi myslet, že stavím bazén. Jo modré krystalky musím taky sehnat. Ty levné z hypersuper se rozpadají už jen vzdušnou vlhkostí, musím koupit nějaké ty značkové, co ustojí i deštík…
Otročení na zahradě určitě přehodnoťte, sjednejte nějakou firmu nebo si najděte slušné brigádníky, pořiďte aspoň na sekání trávy nějakého robota… nebo tak.