Člověk si myslí,že zasadil jahody a on mu vyroste Emil.🤣
Třetí víčko

rapotačka:Zdravím Vás. Pořád přemýšlím, to fakt nikdo nedokáže pomoct? Už mě napadají blbosti. Co takhle nechat se odvézt někam dál do jiné nemocnice na urgent, moc nemluvit, dcera nebo někdo řekne, že jste upadla, Váš stav je jaký je. Vyšetří a proboha snad i ošetří = odoperují. Prostě zalhat. Nebo trvat u svého dr. na převozu jinam. Vím, že je to těžký….
Oni by mě odoperovali i dřív,ale prý nejsou lidi..doktoři ano,ale neměl by mě třeba kdo uspat!! to mi řekl doktor..že by to chtělo co nejdřív,ale sami se nepřičiní..A to právě si mám zařídit sama,zavolat ještě do Karviné..Doktor mi dal i žádanku do jiné,kde píše o urychlení operace...ve Zlíně by mě vzali do 2 měsíců po konzultaci,ale ta konzultace je až 22.9…Teď čekám na odpověď z pojišťovny,na ty rehabky..Pak budu čekat až se tam uvolní místo..Na urgent musím být víc nemožná..Takhle mě strčí zase na neurologii,a tak se to zase bude točit kolem léků..Už víc jak 2 měsíce pojídám Novalgin aDHC-bude ze mě za chvíli feťák..Jo,ale kdo mě tam zaveze?Karviná je od nás myslím 200 km..Já doufám v ty rehabky..když nic jiného,tak tak aspoň nemusím kolem sebe nic dělat to elektro a magnet bych snad mohla vydržet..Toho 27.6.třeba mi ten termín posunou..A zavézt jinam na urgent?my máme spádovou nemocnici Šternberk,tam jen píchnou injekci..a pak až Olomouc..
Raduš,na jiřičky se ptáš už potřetí..Psala jsem o nich..a píšu o všem možném. Někdy není téma..A ty stejně vybuřuješ,kde jsem...štveš mě s tím a ty to víš😈já si myslím,že ty spoustu příspěvků ani nečteš-nevracíš se. Jak zapneš podruhé,zkontroluj si,kde jsi skončila a běž nahoru..takže naposledy!! NEDĚLEJ to…7let tě o to PROSÍM🙏
Postrašit ombudsmanem, televizí?

Dájo, má síť soukromých ZUŠ.
Bobi, nějak nechápu, co ti zase hnulo žlučí, od jara je daleko a ty je vůbec nevzpomínáš, taky jsi dlouho nebyla doma. No nic, já už se raděj nezapojuju😔

Jé Raduš tak tohle mě nenapadlo to jako fakt a děkují😉.

Bobí prosím volej do Karviné 6- Nové Město, Hornická nemocnice. Tady u nás jsou ortopedi na hooodně vysoké úrovni. Já mám už nástup 2.7, tak snad bolestí pominou a bude dobře. Kdo tě tam odveze? Zkusila bych to sanitkou, v takovém stavů určitě máš nárok.
Věřte - nevěřte
"Zlomený obratel" propouští z nemocnice. Nemůže prý jet autem, musí vleže, sanitou. "Saniťáci?!"" přijeli na pokoj, naložili "obratel" na vozík = nosítka, nohy "přikurtovali" jako dřevěná polena, pořádně se do toho opřeli = o koleno, (bolelo celý den, večer to už bylo lepší = meniskus to vydržel). A hurá do sanity. Nohama napřed (!!!) a oba odešli do kabiny řidiče. Zabouchli dveře u své kabiny a "zlomený páteři" spadl na hlavu dekl ze stropu. Asi od střešní blikačky-nevím. Jeli nejspíš přes staveniště = výmoly, drncání 😮,,,. Před barákem = doma, mrzáka na nosítkách začali vykládat. Nohy byly ještě v autě 😮, zbytek těla už venku, když se nosítka "u hlavy" složila = klesla až dolů ... Blbost, tohle se přece nemohlo stát ...

lesnizinka:Dájo, má síť soukromých ZUŠ.
Bobi, nějak nechápu, co ti zase hnulo žlučí, od jara je daleko a ty je vůbec nevzpomínáš, taky jsi dlouho nebyla doma. No nic, já už se raděj nezapojuju😔
Přesně to jsem čekala,že se urazíš,že nic nepochopíš..Neni to jen o jiřičkách..Jsem se zmínila,že nečteš všechno..Píšu pořád..a průběžně,někdy i 2x denně..Chci předejít tvé poznámce,kde jsem! ..takže napíšu ještě vysvětlení...nemusíš se urážet,že se nebudeš angažovat,to je blbost...Napsala jsem ti jen pravdu.Tak už KONEČNĚ NEPIŠ,kde jsem..Souhlasíš? Mír??🤝
Bobca 13.05.2025, 07:16:05 xxx.xxx.20.192 Jooo,a mám tu moje “jiřinky”..a pěkně posraný okno🤭🤗..musí to holt počkat…celkově to tu mám jak…
A okna ještě dodnes nemám umytá..není přes ně vidět..A já mám být v klidu,když tu mám všechno skoro tak,jak jsem přijela..a před hospitalizací jsem taky nemohla jak dlouho nic dělat..spoustu toho jsem si už udělěla sama,a dodělala se…Raduš-úklid-pamatuješ?Jsem si postěžovala…Jenže ta moje holka se tu vytočí s nákupem,a jede…Včera jsem ji prosila po telefonu s brekem(brečím pořád-to ty nepochopíš)jestli by si neudělala dýl čas,jestli by mi neumyla pořádně linku i s kachličkama(a hlavně nad tím tu otevřenou niku..bez ladu a skladu,bo tam dávám věci,co vytáhnu z myčky jen tak,kde je místo...to opravdu z vozíku nejde.A neustojím na nohách-jen chvilinku,když si potřebuju něco podat...Kdybych věděla,s jakým “ksichtem”to bude dělat….Na tu niku se nedostalo,že “proč tam toho tolik máš”?.…pak podotkla, že zrovna chtěla převlíkat atd.je unavená..NIC po ní nechci..má moje auto..mohla by dojet i v týdnu,má to sem 8 km..Petra tu nebyla vůbec!! Jsem doma od 9.5…je to tu stejné,stejné bolesti-ještěže to slunko vyleze…Jsem na tom nervově čím dál hůř..chodím i na “venčení”za pesanama,veselé okénko..sem taky,ale není pořád co psát..a hlásit se?že jsem naživu?Proč?se bojíš,když den nenapíšu,že jsem umřela?

Daja:Bobí prosím volej do Karviné 6- Nové Město, Hornická nemocnice. Tady u nás jsou ortopedi na hooodně vysoké úrovni. Já mám už nástup 2.7, tak snad bolestí pominou a bude dobře. Kdo tě tam odveze? Zkusila bych to sanitkou, v takovém stavů určitě máš nárok.
Dájo,žes tohle nenapsala dřív?..já hledala neurochirurgii Karviná..nějak jsem se v tom stratila…ale už to mám rozjeté tady,tak počkám do toho 27.6.

rapotačka:Věřte - nevěřte
"Zlomený obratel" propouští z nemocnice. Nemůže prý jet autem, musí vleže, sanitou. "Saniťáci?!"" přijeli na pokoj, naložili "obratel" na vozík = nosítka, nohy "přikurtovali" jako dřevěná polena, pořádně se do toho opřeli = o koleno, (bolelo celý den, večer to už bylo lepší = meniskus to vydržel). A hurá do sanity. Nohama napřed (!!!) a oba odešli do kabiny řidiče. Zabouchli dveře u své kabiny a "zlomený páteři" spadl na hlavu dekl ze stropu. Asi od střešní blikačky-nevím. Jeli nejspíš přes staveniště = výmoly, drncání 😮,,,. Před barákem = doma, mrzáka na nosítkách začali vykládat. Nohy byly ještě v autě 😮, zbytek těla už venku, když se nosítka "u hlavy" složila = klesla až dolů ... Blbost, tohle se přece nemohlo stát ...
ano,věřím..FN v Olmiku je rozkopaná totálně..na vyšetření nás vozili taky sanitou..Nezáviděla jsem jim několikrát denně přes to jezdit..Někteří opravdu byli ohleduplní,ale jela jsem taky jak na tankodromu-a na křesle..házelo to s náma teda hodně..Při převozu z toho opichu do kostrče…A při převozu na ten příjem mi hodil na kolena ty moje bágly,(i ten chobot něco váží),když před tím jsem musela dát nohy výš-na madlo toho křesla dole-taky nadlidský výkon..těžko jsem to odhazovala na lehátko jednou rukou..Jinak z Uničova mě vezli nohama dozadu..a s houkačkou🤭

Bobi, nedivím se, že jste na tom takhle, to by nervově složilo i mě. Rozumím tomu a umít si to představit, i když, jak se říká ve Vašich botách nechodím…ale přesně takhle “ochotný” jsou a tutově budou i Ty moje, už teď se to rýsuje. 🤷♀️ Ach jo, myslela jsem, že to bude u Vás doma, po návratu z nemocnice, radostnější. Není, ale může být…možná. Nevím vůbec, Bobi, jestli by to bylo možné, ale nemohla byste si zařídit placený úklid, aby jste se doma cítila líp? Já vím, asi by to chtělo notnou dávku sebezapření, abyste tam snesla někoho cizího, ale zkuste si to představit.…nebo možná nějaká mladší kámoška, která by byla ochotná? Jsou nějaké takové možnosti?
Škoda, že nejsem blíž, těšilo by mě, udělat Vám radost. Doma mě ten úklid neba 🙈, ale tohle by bylo jiné…Vy byste mi dala zpětnou vazbu (úsměv), a to se hnedle líp pracuje 😉
Posílám fotku pro Váš úsměv, jak vnučka s běloušem perou 😃

acher:Člověk si myslí,že zasadil jahody a on mu vyroste Emil.🤣
👍🤣 dobře jste hnojila

Teda Bobí, tak to je mi líto… si to vůbec neumím představit, že bych se o mamku nepostarala. Když měla zlomenou nohu a obě ruce, taky drandila na vozíku, tak jsem se k ní nastěhovala, aby nemusela ležet v nemocnici a vracela se tam až když jí sundali fixace… na rehabilitaci, to už jsem kapacitně nezvládala jí tam vozit… to byla docela sranda, do jejího bytu 2+1 jsem se nakvartýrovala s děckama i se psem….takže takový polní podmínky, ale zvládlo se to. K sobě si jí vzít v případě nouze nemůžu… i když mám volný dvě místnosti, tak ale všude mám schody, což je na prdlačku.
Moje maminka je částečně soběstačná… to hnamená, že nepotřebuje asistenci 24/7 a i tak jsem u ní minimálně3x týdně, vezmu jí na nákup, udělám doma, co je třeba, vykoupu jí, vezmu prádlo na vyprání… moje mamka mi neustále za všechno děkuje a já jí furt říkám, že je to samozřejmost, že ona se taky o mě starala, když jsem byla děcko a pak mi pomáhala s mými dětmi a teď já prostě pomáhám jí….
A moc mě mrzí, že to takhle nemají všichni… samozřejmě chápu vyjímky, kdy rodiče dětem nepřipravili hezké dětství.
Moc mě mrzí, že to takhle s dcerou nemáš ty…😔
Bobčo,nevím jak u vás,ale u nás má vedlejší malé město pečovatelskou službu která dochází pomáhat lidem.
Pro vaši informaci jsem zkopírovala z jejich stránek co a za kolik poskytují.Třeba by vám to mohlo pomoci.🙂
1Základní činnosti :
a) Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu 90,- Kč/hod
1. pomoc a podpora při podávání jídla a pití
2. pomoc při oblékání a svlékání včetně speciálních pomůcek
3. pomoc při prostorové orientaci, samostatném pohybu ve vnitřním prostoru
4. pomoc při přesunu na lůžko nebo vozík
b) Pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu
1. pomoc při úkonech osobní hygieny 120,-Kč/hod
2. pomoc při základní péči o vlasy a nehty 120,-Kč/hod
3. pomoc při použití WC 120,-Kč/hod
c) Poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy
1. zajištění stravy – oběda dle jídelního lístku
2. dovoz oběda (1 porce) 15,- Kč/úkon donáška oběda v budově DPS (1 porce) 12,- Kč/úkon
3. pomoc při přípravě jídla a pití 90,- Kč/hod
4. příprava a podávání jídla a pití 90,- Kč/hod
d) Pomoc při zajištění chodu domácnosti
1. běžný úklid a údržba domácnosti 90,- Kč/hod.
2. pomoc při zajištění velkého úklidu domácnosti, např. sezónního úklidu, úklidu po malování 120,- Kč/hod
3. donáška vody 90,- Kč/hod
4. topení v kamnech včetně donášky a přípravy topiva, údržba topných zařízení (vybrání, vynesení popela) 90,- Kč/hod
5. běžné nákupy a pochůzky 90,- Kč/hod
6. velký nákup, například týdenní nákup, nákup ošacení a nezbytného vybavení domácnosti 90,- Kč/úkon
7. praní a žehlení ložního prádla (vč. pracího prostředku a odvozu a dovozu prádla), popřípadě jeho drobné opravy 70,- Kč/kg
8. praní a žehlení osobního prádla (vč. pracího prostředku a odvozu a dovozu prádla), popřípadě jeho drobné opravy 70,- Kč/kg Z toho: - praní 35,- Kč/kg - žehlení, mandlování 35,- Kč/kg
e) Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím 90,- Kč/hod
1. doprovázení dětí do školy, školského zařízení, k lékaři a doprovázení zpět
2. doprovázení dospělých do školy, školského zařízení, zaměstnání, k lékaři, na orgány veřejné moci a instituce poskytující veřejné služby a doprovázení zpět
2. Fakultativní činnosti : (Úkony, které provádí PS nad rámec svých povinností vyplývající ze zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách.)
a) Přemytí termojídlonosiče. 10,- Kč/úkon
b) Přeprava klienta služebním automobilem. 10,- Kč/km (přeprava do školy, školského zařízení, do zaměstnání, k lékaři, na orgány veřejné moci a instituce poskytující veřejné služby a přeprava zpět v rámci města Heřmanův Městec nebo přeprava do pobytového zařízení při zájmu o umístění).
c) Zapůjčení invalidního vozíku. 5,- Kč/den d) Doprovod na vycházky. 120,- Kč/hod. Pokud poskytování úkonů netrvá celou hodinu, výše úhrady se poměrně krátí. Některé úkony nejsou časové, počítáme je na úkon či kg.
Úklid – pokud úklid zajišťují 2 pracovníci a každý z nich se věnuje jiné činnosti, účtujeme skutečně spotřebovaný čas obou pracovníků.
Na poskytování pečovatelské služby není právní nárok. Služba může být zamítnuta zejména z kapacitních důvodů. Poskytování služby se řídí zákonem o sociálních službách a vnitřními pravidly poskytovatele. Pečovatelská služba poskytovaná rodinám, kde se narodily současně tři nebo více dětí, je služba poskytována bez úhrady.
…ale sníst se nedá😄

Ale pěknej je Emilek 😉
Emilek je ze všech našich nalezenců,i přesto všechno co prožil,největší a nejvlezlejší miláček😀

Ano, souhlasím s Tebou.. i pro mne byla samozřejmost, že jsem si maminku vzala z nemocnice po operaci bydlet k nám domů, abych o ni mohla pečovat v rámci možností, souhlasila s tím a byla ráda, tak to bylo i pro všechny veselejší, nemohla by už být ve svém bytě sama. Moje děti byly v té době ještě školáci. Péče byla časem náročnější, ale zvládly jsme to s maminkou spolu, až do konce, který lékaři odhadli celkem přesně. Bohužel. Ráda jsem jí posloužila, pak i jejímu bratrovi, který žil sám…tak to mám prostě v sobě nastavené. Ale dnešní mladí to tak moc nemají…ale jistě jsou i vyjímky.
U nás chodili k nemocný sousedce dobrovolníci, byla spokojená, pomáhali jí bezplatně. (nebyla pobožná, nemoc udeřila náhle - asi v 50 letech). Tu službu ji nabídli sami, kdesi na sociálním odboru, nevím přesně ….. - https://search.seznam.cz/?q=k%C5%99estan%C3%A9+pom%C3%A1haj%C3%AD+nemohouc%C3%ADm&oq=k%C5%99estan%C3%A9+pom%C3%A1haj%C3%AD+nemohouc%C3%ADm&aq=-1&sourceid=szn-HP&ks=28&ms=21880&sgId=MC43OTg2NDEzMzU1Mzg5ODY1IDE3NDk5NzYwMDguMTk5

No jasně Bobi, omlouvám se, že mám starost, jestli jsi v pořádku. Nepsala jsi, že chodíš ven na splk, takže jo, bála jsem se, že jen sedíš doma a trápíš se. Já už jsem prostě taková, jiná nebudu. Já jsem okna umyla a rozhodně by jsi to na nich nepoznala. Na starém koupališti vedle se staví, soused přímo vedle orá, bránuje či co, práší se vesele.
Emilek…včera jsem odjížděla a Viktín se uspinkal v obyvču u krbu. Takže jsem nechala otevřené dveře mezi jídelnou a kuchyní, kuchyní a pracovnou a z pracovny ven. Říkám Viktěnovi: pupíne hlídej ne, že ti sem vleze Macek toulavej a pochodí nám půl baráku(a přeznačkuje)🙄Vrátím se za čtyři hodiny, v pracovně vylízané misky, rozházené boty, shrnutý kobereček a naškubané chlupy(Mackovi nejspíš)😏Tak jako jo, dá se říct, že hlídal😉