Aktuálně: 1 904 inzerátů282 191 diskuzních příspěvků20 134 uživatelů

Třetí víčko

Daja
Daja 04.06.2025, 14:58:55 xxx.xxx.121.86
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.06.2025, 14:21:23

Nene Sněžka určitě ne, n.m. u nás je +-300. No jsem si vzpomněla, že vlastně musím sklidit do začátku sedmého měsíce páč jdu na výměnu kolene.

Budu pozorovat, druhý a sklízim 😉.

lesnizinka
lesnizinka 04.06.2025, 16:25:19 xxx.xxx.80.210

Dájo, my vždycky sázíme polovinu paličáku a polovinu nepaličák. Jak se u paličáku postaví jedna ponechaná palice, tak se sklízí všechno😉Jinak něco jak píše Buggyra, jak to začne žloutnout prostě😉

Já jsem si konečně jela dneska pro auto k tomu nádraží, vzaly jsme mamku, chtěla v Uni hobby koupit nové plastové židle na zahradu, staré měli snad 20let a už se rozlámaly. A přibrala dvě z toho ,,jako ratanu"(plastového) na balkon. Ač jsem tomu nevěřila, nakonec jsme to do auta nacpaly. Ještě vlezla do Takka a za necelých 700Kč má tříčtvrťáky rifle, halenku a legíny😉Já si vzala jen jeden clematis, co už ho sadím asi po šesté a vždycky ho zabije ten pozdní jarní mrazík. Naraší a tohle ho sejme. 

Daja
Daja 04.06.2025, 16:42:38 xxx:xxx.683f:357c
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.06.2025, 16:25:19

No super, ale co je paličák polovina a nepaličák😆? Jojo budu teda koukat. Já prostě vzala česnek co byl doma a zasadila na podzim jak jste se o tom začali tady bavit. No a prozatím vzešlo tohle, čekám co bude dole, brambory jsem taky zasadila a lezou krásně, rajčata a papriky po třetí zasazené, dvoje totál zmrzlý, jo a ještě mám zelená fazolky a becoky 4 kusy. Tak uvidím co bude a nějak přežije😉.

Canka
Canka 04.06.2025, 23:07:00 xxx:xxx.ac20:ef28

Ahoj holky,

Aaaa tady se řeší zahradničení😀Já teď dosklidila ředkvičky a dlouho je nechci vidět,protože sem jich přejedená😀Česnek mám taky,ale na ten je čas ještě..ale co jsem letos úplně zapomněla vysadit,je hrášek a cuketa🙄Nechápu,že mi to vypadlo..takže musím ještě dokoupit..

Já mám dneska totálně doškrábané ruce😠Jsem potřebovala konečně přidat drhou vststvu pletiva i na úplný vršek voliéry ke slepicím,aby se tam ta liška prostě nedostala…jednalo se o dva užší pruhy pletiva,každý na jednu stranu voliéry..změřila jsem,pletivo uřízla a hurá na žebřík a dát to na volieru…v jednom člověku totálně na hovno,pletivo se kroutilo,ty uřízlé konce mi zeškrábali ruce,nadávala jsem…ale myslíte,že jsem si někomu řekla o pomoc?Ani prd🤣Celá já,prostě si to chci udělat sama..bez ohledu na následky😂Nooo nevypadám moc jako křehká žena teď😂Ale to já nikdy..ruce mám jak dřevorubec…

Bertík mi dneska hrdě přinesl zakouslou myš a mňoukal tak dlouho,dokud jsem neslezla z toho žebríku a nešla ho pohladit a pochválit😂A přísahám,že na to fakt čekal,protože až pak jí spokojeně snědl😂

U nás bouřky nejsou..hlásili je,ale nic..teď jsem akorát kočičáky vyhnala z okna,že jdeme spát a venku trochu prší,ale nic velkého..

Obrázek
Buggyra
Buggyra 05.06.2025, 08:45:54 xxx.xxx.198.226

Bertík je teda pěkný dravec! Mně ředkvičky teď teprve vyhazují první normální listy, no dávala jsem je někdy v půlce května, tak se není co divit 🙂 Rajčata vypadají ve zvýšeném spokojeně, ostatní kytky jsem nekoukala, protože hnojiště je dáááleko.

Včera jsem se po nářcích zde dokopala popracovat s černým, no moc jsme toho nepodělali, ale něco málo přeci, zezačátku pruda, že ho tahám ven (bylo asi třista stupňů), ale jak se vyskotačil, tak pak už byl pozorný a dělal, co mi na očích viděl. Je to plašák. Dala jsem mu poprsní tažný postroj, ať se taky seznamuje s dalšími kousky výbavy, tak to nějak přežil, že to na něm všechno cinká a visí, ale pak jsme zkusili připojit lana po stranách, co za ně bude tahat (jednou…), a jak mu to šmrnclo o bok zadní nohy, tak konec, začal uskakovat a kroutit se, tak jsme to párkrát otestovali a nechali ho být, jen jsem mu ty postraňky přehodila přes zadek, aby mu to po těch zadních nohou šmrdlalo a odvedla ho domů. Chudák, měl to psychicky náročné.

Ale já jsem spoko, že jsem se k něčemu dotarabila.

Bobca
Bobca 05.06.2025, 12:55:33 xxx.xxx.20.192

Raduš-kdyby něco-žiju..Vyslékla jsem postel,vyprala,přehodila přes rameno a vynesla s berlema na hůru..je tam hic..do večera to bude suché..K sousedům na sušák je to daleko…Venku je 30-na meteo..večer před 9 bylo 22☀️

Buggyra
Buggyra 05.06.2025, 13:08:07 xxx.xxx.198.226

Hezky, Bobčo! To se ti konečně v bytečku trochu vyhřeje, když je venku 30 🙂

lesnizinka
lesnizinka 05.06.2025, 13:23:26 xxx:xxx.be7a:8552
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 05.06.2025, 12:55:33

Hodná Bobis a šííkovná - dostane piskotek😜 Ja zas delam prd(na rozdil od tebe) sme v Brne. Vezli jsme auto na servisni. To je na cely den.

Buggyra
Buggyra 05.06.2025, 14:52:50 xxx.xxx.198.226

Právě teď…

lesnizinko, ne, fakt se vám nevysmívám… celkem mě přešla chuť na to, jít z práce… ale musím, budou tam děti… blééé

Obrázek
Xerxova
Xerxova 05.06.2025, 15:36:12 xxx:xxx.365e:b7d4
Buggyra:

Právě teď…

lesnizinko, ne, fakt se vám nevysmívám… celkem mě přešla chuť na to, jít z práce… ale musím, budou tam děti… blééé

Obrázek

teď jsem v tom šla od maminky domů - poctivá půlhodina z Pavlovic do Ruprechtic… a dorazila jsem zcela mokrá (deštník jsem odmítla, že to přeběhnu…). Yoda stávkuje, že dost bylo mokra a že ven nejde…

Orionka (neregistrovaný) 05.06.2025, 17:15:37 xxx:xxx.f199:63fb
Xerxova:

teď jsem v tom šla od maminky domů - poctivá půlhodina z Pavlovic do Ruprechtic… a dorazila jsem zcela mokrá (deštník jsem odmítla, že to přeběhnu…). Yoda stávkuje, že dost bylo mokra a že ven nejde…

Nějak mám pocit, že se mám vrací jizerskohorské léto 80. let. Aspoň je tepleji. Tak nestěžuju si, voda je potřeba.

acher (neregistrovaný) 05.06.2025, 17:43:26 xxx.xxx.222.196

Tak u nás šla v noci bouřka okolo.Sprchlo trochu a dnes už nic.Vše nás hezky obejde.

Xerxova
Xerxova 05.06.2025, 17:49:33 xxx:xxx.365e:b7d4
Orionka:

Nějak mám pocit, že se mám vrací jizerskohorské léto 80. let. Aspoň je tepleji. Tak nestěžuju si, voda je potřeba.

však Jizerky mají čvachtat - a my čvachtáme rádi, voda v botách nás nerozhází… Zatím to hory vypily, potoky tečou tak nějak normálně. Hlavně že tečou 😊 .  Černá Nisa je úplně plná - naplnili ji při tání po okraj, aby se v létě dalo odpouštět… a teď plážičky zmizely pod hladinou.

Obrázek
Canka
Canka 05.06.2025, 20:29:52 xxx:xxx.c55e:2cd2

Ahojky…

U nás dneska dvakrát pršelo,docela vydatně,takže aspoň nemusím řešit zalévání…poprvé mi letos opravdu budou plodit ty ovocné stromky,tak se těším,co z toho opravdu dozraje..jen teda ten jeden má totálně zkroucené a něčím napadené listy..netušíte,čím to je?

Jinak jsem dneska volala tomu chovateli,kolik ze těm slípkám vlastně bylo,když jsem je kupovala a prý 11.týdnů a začínají snášet kolem 16.-17.týdne..je to tak?

Akorát jaem chtěla jít od koňuchů domů,ale spustil se další chcanec,tak tady s nima ještě pobudu ve slámě,abych taky nezmokla jak Bugyrra😂Protože já mám vždycky štěstí,že chytnu největší slejvák,i když to mám 5 minut od baráku😂

Obrázek Obrázek
Tap
Tap 05.06.2025, 20:43:41 xxx:xxx.262e:b9cc

Kadeřavost broskvoně je její nejčastější choroba.
Jak na ni se dá vyhledat.

Slepice standardně začínají snášet kolem 20. týdne věku. 
Není vhodné to uspěchat, aby se nepodrazily.

orionka-2
orionka-2 05.06.2025, 21:08:01 xxx:xxx.3aa9:d298
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 05.06.2025, 17:49:33

Krásná fotka. Po okraj je hezké, ale 3 dny vytrvalého……..nebudu malovat čerta na zeď.

Daja
Daja 06.06.2025, 05:11:20 xxx:xxx.5e56:cb1a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 05.06.2025, 20:43:41

Dá se dohledat, ale vše vyzkoušeno a prd, prd pomůže ( tak na půl). Mám to samé a už to neřeším protože  jeto zbytečné. Ze začátku jsem poctivě otrhávala každý list, pak nastaly různé přípravky ( postřiky) pak babské - vesnické zaručené rady hmmm a vše na prd.

Buggyra
Buggyra 06.06.2025, 05:51:00 xxx.xxx.198.226

Známý broskvoně pečlivě stříká každý rok něčím… a kadeřavost vymýtil 🙂 Ale jede s těmi postřiky od mrazů po několikrát.

Daja
Daja 06.06.2025, 05:57:41 xxx:xxx.5e56:cb1a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.06.2025, 05:51:00

Taky tak a i tak každý rok znova, už mě to přestalo bavit. Pokaždé se ukáže tak čtvrt kadeřávky a během měsíce listí opadne a vyraší hezké. Do konce podzimu už je pak krásny. Uvidíme co tento rok úroda. Je tam toho hafu.

Bobca
Bobca 06.06.2025, 06:49:19 xxx.xxx.20.192
Xerxova:

však Jizerky mají čvachtat - a my čvachtáme rádi, voda v botách nás nerozhází… Zatím to hory vypily, potoky tečou tak nějak normálně. Hlavně že tečou 😊 .  Černá Nisa je úplně plná - naplnili ji při tání po okraj, aby se v létě dalo odpouštět… a teď plážičky zmizely pod hladinou.

Obrázek

nádherná fotka..ty barvy..🤗

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.