Dájo, my vždycky sázíme polovinu paličáku a polovinu nepaličák. Jak se u paličáku postaví jedna ponechaná palice, tak se sklízí všechno😉Jinak něco jak píše Buggyra, jak to začne žloutnout prostě😉
Já jsem si konečně jela dneska pro auto k tomu nádraží, vzaly jsme mamku, chtěla v Uni hobby koupit nové plastové židle na zahradu, staré měli snad 20let a už se rozlámaly. A přibrala dvě z toho ,,jako ratanu"(plastového) na balkon. Ač jsem tomu nevěřila, nakonec jsme to do auta nacpaly. Ještě vlezla do Takka a za necelých 700Kč má tříčtvrťáky rifle, halenku a legíny😉Já si vzala jen jeden clematis, co už ho sadím asi po šesté a vždycky ho zabije ten pozdní jarní mrazík. Naraší a tohle ho sejme.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.06.2025, 16:25:19
No super, ale co je paličák polovina a nepaličák😆? Jojo budu teda koukat. Já prostě vzala česnek co byl doma a zasadila na podzim jak jste se o tom začali tady bavit. No a prozatím vzešlo tohle, čekám co bude dole, brambory jsem taky zasadila a lezou krásně, rajčata a papriky po třetí zasazené, dvoje totál zmrzlý, jo a ještě mám zelená fazolky a becoky 4 kusy. Tak uvidím co bude a nějak přežije😉.
Aaaa tady se řeší zahradničení😀Já teď dosklidila ředkvičky a dlouho je nechci vidět,protože sem jich přejedená😀Česnek mám taky,ale na ten je čas ještě..ale co jsem letos úplně zapomněla vysadit,je hrášek a cuketa🙄Nechápu,že mi to vypadlo..takže musím ještě dokoupit..
Já mám dneska totálně doškrábané ruce😠Jsem potřebovala konečně přidat drhou vststvu pletiva i na úplný vršek voliéry ke slepicím,aby se tam ta liška prostě nedostala…jednalo se o dva užší pruhy pletiva,každý na jednu stranu voliéry..změřila jsem,pletivo uřízla a hurá na žebřík a dát to na volieru…v jednom člověku totálně na hovno,pletivo se kroutilo,ty uřízlé konce mi zeškrábali ruce,nadávala jsem…ale myslíte,že jsem si někomu řekla o pomoc?Ani prd🤣Celá já,prostě si to chci udělat sama..bez ohledu na následky😂Nooo nevypadám moc jako křehká žena teď😂Ale to já nikdy..ruce mám jak dřevorubec…
Bertík mi dneska hrdě přinesl zakouslou myš a mňoukal tak dlouho,dokud jsem neslezla z toho žebríku a nešla ho pohladit a pochválit😂A přísahám,že na to fakt čekal,protože až pak jí spokojeně snědl😂
U nás bouřky nejsou..hlásili je,ale nic..teď jsem akorát kočičáky vyhnala z okna,že jdeme spát a venku trochu prší,ale nic velkého..
Bertík je teda pěkný dravec! Mně ředkvičky teď teprve vyhazují první normální listy, no dávala jsem je někdy v půlce května, tak se není co divit 🙂 Rajčata vypadají ve zvýšeném spokojeně, ostatní kytky jsem nekoukala, protože hnojiště je dáááleko.
Včera jsem se po nářcích zde dokopala popracovat s černým, no moc jsme toho nepodělali, ale něco málo přeci, zezačátku pruda, že ho tahám ven (bylo asi třista stupňů), ale jak se vyskotačil, tak pak už byl pozorný a dělal, co mi na očích viděl. Je to plašák. Dala jsem mu poprsní tažný postroj, ať se taky seznamuje s dalšími kousky výbavy, tak to nějak přežil, že to na něm všechno cinká a visí, ale pak jsme zkusili připojit lana po stranách, co za ně bude tahat (jednou…), a jak mu to šmrnclo o bok zadní nohy, tak konec, začal uskakovat a kroutit se, tak jsme to párkrát otestovali a nechali ho být, jen jsem mu ty postraňky přehodila přes zadek, aby mu to po těch zadních nohou šmrdlalo a odvedla ho domů. Chudák, měl to psychicky náročné.
Ale já jsem spoko, že jsem se k něčemu dotarabila.
Raduš-kdyby něco-žiju..Vyslékla jsem postel,vyprala,přehodila přes rameno a vynesla s berlema na hůru..je tam hic..do večera to bude suché..K sousedům na sušák je to daleko…Venku je 30-na meteo..večer před 9 bylo 22☀️
lesnizinko, ne, fakt se vám nevysmívám… celkem mě přešla chuť na to, jít z práce… ale musím, budou tam děti… blééé
teď jsem v tom šla od maminky domů - poctivá půlhodina z Pavlovic do Ruprechtic… a dorazila jsem zcela mokrá (deštník jsem odmítla, že to přeběhnu…). Yoda stávkuje, že dost bylo mokra a že ven nejde…
teď jsem v tom šla od maminky domů - poctivá půlhodina z Pavlovic do Ruprechtic… a dorazila jsem zcela mokrá (deštník jsem odmítla, že to přeběhnu…). Yoda stávkuje, že dost bylo mokra a že ven nejde…
Nějak mám pocit, že se mám vrací jizerskohorské léto 80. let. Aspoň je tepleji. Tak nestěžuju si, voda je potřeba.
Nějak mám pocit, že se mám vrací jizerskohorské léto 80. let. Aspoň je tepleji. Tak nestěžuju si, voda je potřeba.
však Jizerky mají čvachtat - a my čvachtáme rádi, voda v botách nás nerozhází… Zatím to hory vypily, potoky tečou tak nějak normálně. Hlavně že tečou 😊 . Černá Nisa je úplně plná - naplnili ji při tání po okraj, aby se v létě dalo odpouštět… a teď plážičky zmizely pod hladinou.
U nás dneska dvakrát pršelo,docela vydatně,takže aspoň nemusím řešit zalévání…poprvé mi letos opravdu budou plodit ty ovocné stromky,tak se těším,co z toho opravdu dozraje..jen teda ten jeden má totálně zkroucené a něčím napadené listy..netušíte,čím to je?
Jinak jsem dneska volala tomu chovateli,kolik ze těm slípkám vlastně bylo,když jsem je kupovala a prý 11.týdnů a začínají snášet kolem 16.-17.týdne..je to tak?
Akorát jaem chtěla jít od koňuchů domů,ale spustil se další chcanec,tak tady s nima ještě pobudu ve slámě,abych taky nezmokla jak Bugyrra😂Protože já mám vždycky štěstí,že chytnu největší slejvák,i když to mám 5 minut od baráku😂
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 05.06.2025, 20:43:41
Dá se dohledat, ale vše vyzkoušeno a prd, prd pomůže ( tak na půl). Mám to samé a už to neřeším protože jeto zbytečné. Ze začátku jsem poctivě otrhávala každý list, pak nastaly různé přípravky ( postřiky) pak babské - vesnické zaručené rady hmmm a vše na prd.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.06.2025, 05:51:00
Taky tak a i tak každý rok znova, už mě to přestalo bavit. Pokaždé se ukáže tak čtvrt kadeřávky a během měsíce listí opadne a vyraší hezké. Do konce podzimu už je pak krásny. Uvidíme co tento rok úroda. Je tam toho hafu.
však Jizerky mají čvachtat - a my čvachtáme rádi, voda v botách nás nerozhází… Zatím to hory vypily, potoky tečou tak nějak normálně. Hlavně že tečou 😊 . Černá Nisa je úplně plná - naplnili ji při tání po okraj, aby se v létě dalo odpouštět… a teď plážičky zmizely pod hladinou.