Třešně závidím! U nás zatím zelené… pokud teda vůbec nějaké. Třešinku, na kterou jsem trochu sázela, mi zlikvidovaly mšice, špičky větví zcela zakroucené listy… No plůdky shodila ještě jen jako pecky potažené kůžičkou. Tuším jeden jsem zahlédla o víkendu ještě na stromě, jinak nic, ten taky jistě spadne.
Velká třešeň, u které jsem nadávala, že tam nedosahnu, ve velkém shazuje načervenalé plody asi poloviční velikosti, také jsem něco už utrhla a pozřela, ale že by to byla třešňová chuť, se říct nedá. Uvažuji, že z nouze tyto plody aspoň posbírám a zavařím na kompot, aspoň na ochucení knedlíků že by to bylo… chjo. Tahle třešeň má plody žluté, ne červené, takže to červenání je jasný příznak nějakého nedostatku…
Na ostatní třešně, co máme vůkol (ještě dvě by měly být plodné) jsem nekoukala, ale nečekám kdovíco. Tak si holt zase třešně koupím a nebo někde nakradu. Zkoušela jsem několikrát kontaktovat správu silnic s nájmem určitých ovo stromů, ale bezvýsledně, zkusím i letos…
Včera jsem podle návodu od Orionky v Teplákofce zalila kosmatici vodou a budu také zkoušet sirup 🙂 Uvidím, jak to chutná, když spíš nic než moc, tak si počkám na kuličky a zkusím sirup z nich, ten bude jistě lepší.
Tak asi takto😂: Třešně máš slíbené už nejmíň třetí rok po sobě - obrovské “srdcovky”…je to můj nejlepší strom!
. Tahle třešeň má plody žluté, ne červené, takže to červenání je jasný příznak nějakého nedostatku…
My měli (když jsem byla děcko)žluté,ale velké,říkalo se jim křupky..fakt křupaly..tvarem něco jak srdcovky…Byly ale výborné,jen malinko zčervenaly naboku..
Jinak ty květy bezu jsem ani nevěděla,že se jim říká kosmatice..ty jsem si smažila,několik květů propletených stopkama do sebe namočila do těstíčka,pak na pánvě ostříhala ty stopky úplně…jo?je to ono?
Doron-tam jsou i květy rhontenzie a teď mi to vypadlo-né akát,ale…jasmín?..Moc hezké zátiší💐
.Schválně Sarah…tahle hudba má 8 hodin…jsou tam moc hezké pasáže,kdy “ONA” (žena)svým zvláštně mrčavým hlasem vstupuje na chvíli do melodie..na ty pasáže já vždy čekám..pak jsou tam ptáčci…opakuje se to po delších pasážích dokola….
Ještě jednu mám oblíbenou..je tam šumění moře..Jinak jsem zkoušela i déšť,bouřku….Je jich tam moře,jen si vybrat.
Jestli tam budou šikovní, třeba by ještě ta operace ani nebyla potřeba.., kéž by .🙏
Doron-operace potřeba bude,že to TAM mám hodně zmasakrovanéJsem na ni připravená-psychicky..ale pokud by nebyla?tím líp..ale dokror,že mě to může kdykoli zas přepadnout…
Vedoucí na józe stahuje různé hudby k cvičení, posledně jsme poslouchali jakésti “tlučení” velryb, tedy velrybí zvuky, ale ne takové ty zpěvy, ale spíš jako echolokační dunění mi to přišlo. A to bylo zajímavé. Nedávno také stáhla jakési kytarové a flétnové melodie se štěbetáním ptactva, ale jistě by se daly najít i nahrávky jen toho ptactva 🙂 Jinak nám pouští různou tibetskou hudbu od nějakého norského skladatele, což je vtipná kombinace.
Mě občas funguje zvuk moře nebo bouřky….štěbetání ptactva…to miluju, ale jsem ráda, že večer konečně moje vrabčí hejno zavře zobáky…ještě abych si to večer zapla na relax😴…no to asi nee.😎
U mě je to obecně takovej paradox…já se pokládám za klidného a trpělivého člověka…ale jsou čtyři věci, které mi bezpečně zvednou mandle…a ta relaxační hudba je jednou z nich…na to prostě nemám nervy…
Já musím cvičit na záda, ale i to musí mít nějakej rytmus…neumím si představit, že bych si u toho pouštěla nějakou relaxační hudbu. Když potřebuju něco pomalejšího, tak určitě toto https://www.youtube.com/watch?v=mW5xEDaXSCQ (Zombie _Ran-D)…
Vlastně vůbec nechápu, jak to na ženskej mozek může působit relaxačně…mozek mi neustále jede na plný obrátky, přemýšlí nad deseti věcma najednou…no a relaxační hudba je rušivej element, protože vůbec nejede v mém rytmu….je to jak otravná moucha…prostě asi relaxovat neumím…resp. když nebudu počítat nějakej relax se psy na procházce, tak pro mě je to nějaká dobrá česká komedie…
Umím si představit, že abych udržela mozek nějakou dobu “na neutrál”, ale abych ho zaměstnala tak, aby nevymejšlel bejkárny, tak bych si místo relaxační hudby pustila nějaké nenáročné mluvené slovo…třeba horory od Švandrlíka…
.Schválně Sarah…tahle hudba má 8 hodin…jsou tam moc hezké pasáže,kdy “ONA” (žena)svým zvláštně mrčavým hlasem vstupuje na chvíli do melodie..na ty pasáže já vždy čekám..pak jsou tam ptáčci…opakuje se to po delších pasážích dokola….
Ještě jednu mám oblíbenou..je tam šumění moře..Jinak jsem zkoušela i déšť,bouřku….Je jich tam moře,jen si vybrat.
To je hezké. Já ale u toho neusnu, protože mě to právě nutí poslouchat. 🙂 Pravda je, že na spaní mně asi nejvíc účinkuje ten déšť. I když venku prší, tak si vždycky otevřu okno, mám to ráda.
vím,patří to do hudebního…ale tuhle třeba mám i ráno u počítače..je tam to moře..Ale je fakt,že já většinou u toho neusínám,ale aspoň mě nějak nešrotujou kraviny..zklidním si mysl-tím jak čekám třeba na ty konkrétní pasáže…pak to vypnu a většinou usnu..
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.06.2025, 07:58:11
Bobčo, když nemůžu spát, pomohou mi audioknihy, kdy ji namluví jeden příjemný hlas. Preferuju Martina Stránského-s tím jsem se jednou potkala někde na dovče tady při prohlídce památky a měla jsem možnost mu povědět, že jeho audio je nepřekonatelné. Poděkoval, usmál se a tvářil se, že ho to potěšilo. Psk zbožňuju Viktora Preisse, některé ženy taky mám ráda, ale usnu jen u kvalitního audia 😃
Taky bych ráda usínala u deště. To by mě zklidnilo fakt hodně, protože zatím jsem akorát hodně vzteklá, jak denně hlásí, že na jihovýchodní Moravě bude pršet a u nás nekapne. Kdo už je kuva víc jihovýchodní Morava než my?!?😠Tom mi říká: oni to zas až tak jihovýchodně nemyslí, pro ně je jihovýchod 100km od Prahy😏Tak tím mě vytočí ještě víc. Na to by mi rozhodně žádná relaxační hudba nepomohla, na to pomůže leda Chocholoušek😜Jinak…asi nemusím psát, že absolutně nestíhám, to už je ohraná písnička. Domů chodím každý den za úplné tmy, tedy ve 21.45. Předevčírem jsem takto sbírala s baterkou slimejše na salátu, včera zalévala konvema(hnojila) papriky. Jsou hnusné, malé, žluté a od slimáků ožrané. Ne, letos se zelovoce asi nedočkáme🙄 Ještě jsem včera zrotavátorovala🙄i dýni, co jsem mamce vysadila na zavaření. Hnojila jsem teď kvasnicema. Jinak jsem zkoušela už kde čím(normálně komerčníma hnojivama) No takže před desátou se doplazím dom, sprcha(hodinu drhnu nohy od hlíny) chvilku sednu na gauč, do toho přijde Viktín, že papat, tak zase mu letím dávat jídlo, odlíčím se, prohodím pár slov s Tomem u tenisu v telce a včera už jsem to tu ani nestihnula otevřít a šli jsme spát😏Tento víkend mám ještě hlídání slepiček a oveček u sousedky, tak jsem slepinám ráno nesla slimejše.